Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: IŽ -18 puške sačmarice

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
IŽ -18 puške sačmarice
bjanko
 Hvala Alex a recimi koji pojedinacni projektili su najbolji za nju moja puska nema cokove
Lovac 1

alex
 Nisam koristio. Ali mogu da ti kazem da lovim zeca i fazana sa krusik specijalcbk desetka bez problema. Naj vaznije ti je da ostanes miran na divljac i da ne zuris tako su mene savetovali i ja ti to sada savetujem veruj mi bices sigurni sa njom jer se daleko brze nisani lakse upada u oko samo je jace stegni mene je bolelo ram tri nedelje i nemoj da zuris uveri se na sta podiizes pusku da nema nista izmedju tebe i divljaci i da nema nista iza divljaci da ti bude pregledno i samo polako sa pravim psom uzivaces u lovu.
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda

-ANUBIS-

bjanko kaže:
Hvala Alex a recimi koji pojedinacni projektili su najbolji za nju moja puska nema cokove

[xhide]bjanko ima I tvoja puska cokove posto imam I ja jednu ima fiksni cok tj. kod mene je u pitanju full cok a pretpostavljam da je I kod tebe tako neznam da li rade I druge fiksne cokove tako da sto se tice pojedinacnih projektila mozes koristi sve potkalibarne najbolje zbog punog coka mada mnogi lovci bi ti rekli da mozes bilo koja pojedinacna zrna moj ti savet samo potkalibarne cisto da ne rizikujes da ti naprsne cev ili nedaj boze I gore [/xhide]

pavlepavlaka
 meni se mnogo svidja ja bih voleo da mi to bude prva puska ali neki stariji lovci mi kazu da nikad nista necu moci da ubijem a neki kazu da ko krene sa jednometkom taj uvek bude najbolji lovac sad neznam sta vi predlazete jednometka ili dvocevka Confused
А у руке Мандушића Вука биће свака пушка убојита!

PEZ

pavlepavlaka kaže:
meni se mnogo svidja ja bih voleo da mi to bude prva puska ali neki stariji lovci mi kazu da nikad nista necu moci da ubijem a neki kazu da ko krene sa jednometkom taj uvek bude najbolji lovac sad neznam sta vi predlazete jednometka ili dvocevka Confused

Pavle u pravu su ti stariji lovci neces moci nista da ubijes jer se u lovu ne ubija vec se odstreljuje.Grin
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

Miroslaw
 [/quote]Pavle u pravu su ti stariji lovci neces moci nista da ubijes jer se u lovu ne ubija vec se odstreljuje.Grin[/quote] Bravo 2 iveli 3

-ANUBIS-
 [xhide]Lepo receno I poucno sto se tice bontona lova ali sto se tice zivotinje na koju je pucano njoj je sve jedno da li si je ubio ili otstrelio nece moci da se hvali po ataru kako ima I kulturnih lovacaGrin.A taj sto ti rekao da sa jednocevkom neces moci nista da otstrelis taj nije lovac ili ako jeste treba ga otstreliti ocigledno neperspektivna jedinkaKalanjikovVeselo 2Presrean[/xhide]

-ANUBIS-
 [xhide]A sto se tice toga da ces da budes bolji lovac I taj sto ti to rekao ocigledno nezna ili nije imao jednocevku da ces da budes "mozda" bolji STRELAc to moze da bude posto po sebi dok sam lovio sa jednocevkom bio sam svestan da imam samo jednu priliku pa sam bio bolje skoncentrisan na pucanj svaki metak vise u pusci slabi tu koncentraciju ne kod svih ali uglavnom ali biti dobar lovac je jedno I to nema veze koju pusku koristis bilo jednocevka ili petometka lov je umetnost nevezano za pusku ali sve u svemu to je lepa puskica moja prva I jako lepa uspomena ali vidi vremenom shvatis da treba I onaj drugi metakOdobreno[/xhide]

alex
 Kolega meni ne pada na pamet da menjam moju jednocevku nema sanse lovim sa njom i nema te puske koja bi je zamenila sigurni sam saxnjom milion puta skocentrisani i oprezni naravno bilo je promasaja i bice ali sve je to lov.
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda

Huntr
 kod nas za jednometku kazu puska za pocetnika,a u nekom svapskom katalogu iz osamdesetih kazu gospodareva puska.
ja sam sa takvom puskom cinio prve lovacke korake i smatram je za lov sa pticarem sasvim dovoljnom.
ko ne pogodi u vecini slucajeva divljac koju ker markira taj bi trebao da jos koju sezonu odradi kao pripravnik i malo vise poradi na gadjanju pokretnih ciljeva pre nego sto pokusa dsa odstreli divljac.
kad se lov svede samo na odstrel tada ga treba zabraniti

-ANUBIS-

Huntr kaže:
kod nas za jednometku kazu puska za pocetnika,a u nekom svapskom katalogu iz osamdesetih kazu gospodareva puska.
ja sam sa takvom puskom cinio prve lovacke korake i smatram je za lov sa pticarem sasvim dovoljnom.
ko ne pogodi u vecini slucajeva divljac koju ker markira taj bi trebao da jos koju sezonu odradi kao pripravnik i malo vise poradi na gadjanju pokretnih ciljeva pre nego sto pokusa dsa odstreli divljac.

[xhide]Pa po meni je to puska za opusten lov u starijim danima neka laganica kao I dosta njih I meni je to bila pocetna puska samo se ne slazem za ono ako promasis iz marke za sebe mogu da kazem da sam dosta dobar strelac sto sam sebi I dokazao ali mi se ponekada desi da promasim cak I iz marke zna divljac da I iznenadi[/xhide]

mrwa22250
 promasaj je meni najmanji problem,ali fazan koji odlece sa spustenim nogama,ponekad toliko daleko da ne mogu da vidim gde je sleteo,a ja nisam mogao da popravim prvi los hitac,to je bedak.osudjen na smrt u mukama,zavrsava kao hrana lisicama i drugim stetocinama.to je ukratko razlog zasto moju 18-icu sve redje iznosim u loviste.kraj decembra i pocetak januara kad se 90% divljaci pokrece iz marke nosim ovu pusku ali pored mene na realizaciju ide uvek barem jos jedan kolega.i kad nosim PA vecinu situacija resavam iz prvog metka ali taj drugi ponekad dobro dodjeOdobreno
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

-ANUBIS-

mrwa22250 kaže:
promasaj je meni najmanji problem,ali fazan koji odlece sa spustenim nogama,ponekad toliko daleko da ne mogu da vidim gde je sleteo,a ja nisam mogao da popravim prvi los hitac,to je bedak.osudjen na smrt u mukama,zavrsava kao hrana lisicama i drugim stetocinama.to je ukratko razlog zasto moju 18-icu sve redje iznosim u loviste.kraj decembra i pocetak januara kad se 90% divljaci pokrece iz marke nosim ovu pusku ali pored mene na realizaciju ide uvek barem jos jedan kolega.i kad nosim PA vecinu situacija resavam iz prvog metka ali taj drugi ponekad dobro dodjeOdobreno

[xhide]POTPISUJEM[/xhide]

neno1971
 Posedujem IZ 18 sport-magnum i vrlo sam zadovoljan, do sada se nisam sekirao za drugi metak, ali sto se tice pucanja na fazana i drugu pernatu divljac, ukoliko je divljac ranjena i odleti zato postoji pas. Mislim da pored aporta odstrelejne divljaci, pas treba i da pronadje ranjenu pticu ili mozda gresim. Ja licno ne vidim tu nikakvih problema jedan metak dva metka.srbijalov
nebojsa savkovic

neno1971

bjanko kaže:
i43.tinypic.com/2q343ya.jpg[/IMG [IMG]http://i42.tinypic.com/2nq77k6.jpgi39.tinypic.com/id6uk9.jpg

To je ta puskica, bas sam zadovoljan novo je novo

Imam druze nesto slicno
nebojsa savkovic

DakiNS
 ,ali fazan koji odlece sa spustenim nogama,ponekad toliko daleko da ne mogu da vidim gde je sleteo,

Kolega Neno problem u ravničarskom lovištu je naglašen upravo lakim ranjavanjem divljači, tu i najbolji pas teško može da pomogne. Posebno recimo kada se fazan lovi u kukuruzu koji nije skinut. Vidiš fazana možda 40-50 m zatim više ne, a njegov let se produžava na nekih 200 ili 500 metara, i pride toga ne zna se u kojem je pravcu sleteo. Pronaći takvog fazana je izuzetno teško da ne kažem nemoguće.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

-ANUBIS-
 [xhide]A da ne pricam da vecinma lovaca "savesnih " posle takovog ranjavanja divljaci izgovara ko ga j... naletece dugi ko ce da ga trazi a cak u 80% kada odleti preko 200-300m I padne u neki bagremar ili siblje nema sanse da ga nadju cak I iskusni kerovi tako da drugi metak tu moze da bude spas a takvih situacija je bilo x* najbolje I najlepse je kada se sve zavrsi iz prve ali nije tako svaki put nazalost[/xhide]

mrwa22250
 veoma cesto sam prekidao lov zbog potrage za ranjenom divljaci,cak i kada nisam pucao a pucaca sto rece anubis boleo k...,da potrazi.ukoliko sam video gde hje divljac sletela bio sam uspesan u 90% slucajeva,ali koliko god da mrzim kada se to desi ne mogu da teram psa da ceslja 500-600ha.ko sto daki rece to je nemoguca misija i procenat uspesnosti svodi se na ispod 1% odnosno na cistu slucajnost.sa ranjavanjem zeca je vec druga prica jer on odlazeci iz vidokruga ostavlja za sobom mirisni trag kojeg moj Ozzy isprati bez problema.sve u svemu moje je misljenje da jednometka nije dobar izbor za pocetnika.
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

pavlepavlaka
 imam druga hoce da kupi iz 18 za prvu pusku posto je jeftina i dosta dobra sta vi mislite dali da kupi novu jednometku ili da kupi polovnu dvocevku u solidnom stanju ja mu predlazem da uzme jednometku jer novo je novo sta vi kazete
А у руке Мандушића Вука биће свака пушка убојита!

bullet
 Sve je stvar ukusa, ako mu se svidja jednocevka neka je uzme i ne mora da znaci da ako ima jedan metak da nece biti uspesan u odstrelu naravno ako je pocetnik mozda nekad ulov izostane ali to nije ni malo bitno. Mada bih mu preporucio da uzme dvocevku ili bokericu kao sto kolege kazu drugi metak nekad dobro dodje i po mogucstvu novu ipak je nova stvar nova sto ne znaci da je polovno lose. Smile Smile Smile

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Puške sačmarice, češke proizvodnje LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 287 07.03.2022. 01:57
Crvena Zastava - Puške sačmarice LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 375 13.09.2016. 15:02
Turske sačmarice "Kral Arms" LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 26 27.01.2014. 12:52
Sačmarice cal.16-iskustva i mišljenja LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 200 11.02.2013. 01:15
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,451
Najnoviji član: Hanoverski k...

Poslednje vesti
U LU "Šumadija" Kragujevac
Otkazana manifestacija Lovac i pas
УОЧИ ПОЧЕТКА ЈЕСЕЊЕГ ЛОВА - ЈОШ ЈЕДНО ДРУЖЕЊЕ ...
PRVENSTVO VOJVODINE ST. HUBERT 16.11.2024. RISTOVAČA
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

63,955,091 posete www.srbijalov.com