Sadasnja ekipa mora da ode i da bude smenjena sa mesta u LSS!!!
Popovic vise ne ma kredibilitet da vodi LSS iz koga je iskljucio oko 40.000 lovaca !!Vojvodinu ,Kosovo i Centralnu Srbiju???Ko je ostao??
Vreme je da podnese ostavku i da bar ode kao covek iz cele ove price!!!
Ljudi koji su doveli LSS tu gde jeste NE MOGU DA GA MENJAJU i REFORMISU@!!!
Njima bilo kakve promene NEODGOVARAJU jer NJIH nece biti vise u tome!!!Kako sami sebi da zatvore slavine sa kojih su tocili balone vode ?????Lepo su ziveli i zive i sad treba da se odreknu takvog zivota??Ko je lud da uradi tako nesto!!!?????????
Slava - 'Čovek sa pločicom', je progovorio!!!
Potpuno podržavam - posle Ticinog šou programa, takoreći egzibicije Popovićevog 'izvodjača radova', na skupštini LSV, milion posto sam ubedjen, da se po svaku cenu mora obezbediti prisustvo predstavnika SVIH LU iz Srbije, na skupštini LSS, pa makar morali da se otimaju oko mikrofona (ne daj Bože) - ako smo to mogli da vidimo ranije u Skupštini Srbije, što bi lovačka skupština zaostajala u demokratiji?
Da li Tica uopšte ima svoje mišljenje, ili mora da ide kod nekog po mišljenje? Ono juče je bilo tragično: skoro svaki diskutant je postavljao njemu lično pitanje zašto nije dozvolio održavanje skupštine LSS. A čovek 'ladno odgovorio, da je za sve kriv Ćeranić, jer je ljudima rekao da je ručak?!? Ja mal' da se zacenim od smeha!
Znači tako?!? Ćeranić je, dakle, namamio delegate na kolač u restoranu, pa se skupština prekinula, jer nije bilo kvoruma? Eeee moj Temudjine... Nije Statut u pitanju, nisu razrešenja ili smene u pitanju, nego je jedan obični kolač razbucao LSS!!
Sadašnja garnitura u LSS nema više pravo da bilo kome odredjuje bilo šta. Ticina arogancija, kojom je posle skupštine provocirao čelne ljude LSV (ja video i slušao) bi u nekoj seoskoj kafani dovela do opšte tuče. Kunem se da sam, poznavajući Beukov eksplozivni karakter, pomislio da će buknuti, ali se ipak uzdržao... koliko je mogao.
Časna reč, Tica je posle zvaničnog dela, u nezavničnom razgovoru, maltene za**bavao i Pažina, i Beukovića, i Sremca, i sve nas koji smo stajali u grupi! Vukao za nos! A lepo je ručkao, pa valjda dobio energije... Pazi, priča svoju priču, a ne trepće!!!!
Kakav je to lik, taj Tica... Ljudi se smejali nekim njegovim vidjenjima, dok je govorio, ali on ništa, kao u nekadašnjoj himni 'mi stojim postojano, kano klisurine..'! I vrti svoju priču, gleda ljude u oči i govori, a ni da trepne!
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Jako mi je žao što je nekolicina ljudi iz LSCS otišla razočarana zbog odluke da se uplati članarina LSS-u ali to je jedini put da se nastavi borba i očuva LSS,ukoliko se predje na rešavanje spora putem suda to će potrajati mnogo dugo a LSS će dotle nestati.
Popoviću ako želiš da budeš predsednik nekog saveza onda formiraj neki svoj novi savez,a nemoj da zamlaćuješ celu Srbiju sa svojom bolešću zavisnosti-biti predsednik.
Znaci Dok su se delegati opasuljili, skupštinska većina je pr the 0 u Fenjer. A savez Pr the NO u čabar.
... sve u svemu pevalo se iz debelog creva, a posle toga što je fiziološki normalo došlo je do obilne defekacije u koju se zaglibismo.
Sada je ostalo pitanje Koji UO LSS su jos u funkciji, (Unnutrasnji Organi).
Kada je u pitanju soorta pasulja koja je sve ovo izazvala, mislim da je sorta tzv Tropr the ac, ona ima razornu moc kao tri ured.
Posle svega napisanog ispade kao da sam sabirao utiske sa Temerinskog Bean festa. (Pasuljijade) a ne saznanja sa propale skupstine LSS.
Pa i meni to liči na festival muzičke biljke, sa horskim pevanjem a kod pojedinih izvođeče bile su i arije na repertoaru, a što ne nabaviše gasmaske pa se moglo nastaviti.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
walter kaže:
Posle svega napisanog ispade kao da sam sabirao utiske sa Temerinskog Bean festa. (Pasuljijade) a ne saznanja sa propale skupstine LSS.
Pa Tica je rekao, da je skupština LSS propala zbog toga što je Ćeranić rekao da je ručak spreman! Ja sam samo malo analizirao tu izjavu i dao mogući scenario. Ne bi bilo blokade skupštine LSS, da nije bilo ručka, ja sam tako shvatio Ticu.
Sve ostalo je u domenu mogućih scenarija. I taj pasulj, još u kombinaciji sa kupus salatom... Što to ume da napravi problem, ne smeš ni u autobus da udješ posle, a kamoli na skupštinu LSS!!! Pa se lepo osamiš negde, olakšaš sebi du.. (šu)!
Spas, i sredstvo za spasavanje LSS, ako je već ručak na skupštini napravio haos medju delegatima, je bio u vidu sode bikarbone, ali nije bilo nikog da Tici dojavi spasonosno rešenje. A možda bi i alternativna medicinska sredstva u vidu onih čudotvornih magneta postavljenih na stomake delegata dale rezultat?
Trebalo se samo setiti, pa probati!
I kakav je zakljuchak kada ce Popovic i njegova vesela druzina da se skinu sa grbache LSS-a? Sada kada je vec iznesno i kada su se svi slozili ( tj vecina LU ) da mora da padaju ostvake po LSS ,treba vec da pocne da se razmislja o tome da nas ne zajashi sledeci Popovic i njemu slicni....
ma nešto sam razmišljao kad smo kod tice,od svih tica mi najviše liči na čvorka,to je tica koja nikako nepeva a voli mnogo da jede groždje i to bez dozvole vlasnika vinograda
Popovic Dr Zoran ce morati javnom tuziocu da objasni pismo i dvostruke arsine koje sprovodi kao ovlasceno lice jer u pismu obavestava udruzenja iz Vojvodine i Srbije da iskljucuje ista iz LSS a posle dan pred skupstinu obavestava samo LSV i pismo ide na sajt LSS oko mogucnosti da VOJVODJANSKA udruzenja vrati ako plate!!????
Tica kao golub pismonosa je odradio svoj posao LAGAJUCI kako je on zasluzan oko izgladjivanja odnosa izmedju LSS i Ministarstva????
Tico lazes kao PAS!!!!!!!!!!!!!!
Pozdravlja te covek SA OCICIMA KOJI GLEDA SAMO NESTO DA UKRADE OD LOVACKIH PARA kako Ti kazes!!!
Covek kod koga NIKAD NISI BIO U MINISTARSTVU a hvalis se na sva zvona da ides stalno!!!
LAZOVE!!!!!!!!!!!!!!
Covek koga si par puta video u LSS i to u guzvi i u poseti NE TEBI!!!!
Nemoj vise da obmanjujes lovce kao si MENADZER LSS !!!
Slavo, posle Ticinog izlaganja na Skupštini LSV u petak, mislim da onaj koji je čuo njegovu priču, i ako je imao bilo kakvu dilemu, sada je nema.
Taj čovek, po meni, ne zaslužuje da bude ni gupovodja, a kamoli predsednik skupštine LSS. Mislim da nema potreban moralni kvalitet, potreban za tu funkciju. Mogao bi neko zlonameran da postavi pitanje, ako je on takav, a prvi je medju jednakima u skupštini LSS, kakvi su onda ostali?
Mislim da bi g.Ticu neko trebao da upozori da u lovu ne koristi čeličnu sačmu; poznato je da se čelik lepi za magnete, pa ispaljena čelična sačma pod uticajem magnetnog polja može da promeni putanju, nikad ništa neće odstreliti!!!
U vezi Popovićevog pisma koje je poslato samo na adresu LSV, smatram da je logično da se isti aršin koji je iznet u tom pismu, odnosi na SVA LU koja su dobila odluku o isključenju. Da upotrebim izraz koji oni koriste - PO AUTOMATIZMU se odnosi na sva LU, jer svi članovi LSS imaju ista prava i obaveze! Pametno bi bilo, da Popović slično pismo uputi i vanrednoj skupštini LSCS, koja je kako čujem najavljena za sredu.
O pravnom/tužilačkom/sudskom epilogu cele priče, reč će dati nadležni. Ne bih voleo da se nadjem na Popovićevom mestu.
Moje je mišljenje da se u LSS moraju naći SVI predstavnici SVIH LU sa cele teritorije Srbije, bez razlike! Popović mora da shvati, da je svojim odlukama direktno minirao LSS, i da je time naneo ogromnu štetu savezu čiji je 'zakonski zastupnik'; mislim da ga predsednikom (u moralnom smislu)više teško mogu nazvati. Njegova dužnost je bila da čuva i razvija, a ne da minira i rastura savez!
Posebna priča je isključenje lovaca sa KiM (na skupštini LSV je rečeno da su i oni isključeni)!!! Samo izuzetno nepromišljen čovek može u ovom trenutku da se tako postavi prema našim kolegama sa Kosova, kojima je samo ovo falilo, da ih matica isključuje!!! Zbog čega??? Sa kojim ciljem??? Pa to je prst u oko svim gradjanima Srbije, ne samo lovcima! Umesto da im se pomaže koliko se može, isključuje ih?!? Sa kojim obrazloženjem?
Popović bi morao da se debelo zamisli, šta je uradio, i da POD HITNO sve svoje odluke o isključenjima stavi van snage - ne samo oko vojvodjanskih LU, nego SVE odluke!!! Niko nije isključen, dok to Skupština LSS (u punom, orginalnom sastavu) ne konstatuje. Nema automatizma. Nigde ne piše da jedan čovek može svojom odlukom da upisuje ili briše iz članstva. Preuzimanje ingerencija nekog drugog organa je suprotno Statut LSS.
Šumadinci (LSCS), i sva ostala isključena LU, moraju POD HITNO da budu vraćena u LSS. Tica mora POD HITNO da sazove skupštinu LSS, i da na nju pozove sva LU kojima ta ista skupština nije konstatovala prekid članstva, da verifikuje mandate predstavnicima SVIH takvih LU, i da im omogući neometan rad. Svaki drugi postupak zalazi u domen kršenja i Statuta, a i propisa.
To jednostavno MORA da se desi, a posle toga neka i Popović i Tica idu svojim putem.
Zaključci vanredne skupštine LSV su dalekosežni. Na Popoviću i na Tici je, mislim, da odaberu lakši ili teži način odlaska. Teži način je sudski, sa verovatno težim posledicama (prema važećim zakonima, plus naknada nanete štete LU, plus narušen ugled LSS na domaćem i medjunarodnom planu, itd.).
Mislim da bi im pametnije bilo da pokušaju da izvade štetu koju su naneli, tako što će prekinuti samovolju, i nerazumnim odlukama kupovati vreme.
Ne bih voleo da ne daj Bože jednog dana neko bude u prilici da pomisli ili izjavi o LSS, nešto slično onom Mesićevom 'Ja sam svoj zadatak obavio, SFRJ više nema'!
Inače, na sajtu LSS u odeljku 'Članice', ( http://www.lovacki-savez-srbije.com/c...lanice.htm ) stoje nazivi SVIH LU, pa i onih 'isključenih' odlukama Popovića.
Što se mene tiče, tako jeste, i tako treba i da ostane!
Ja napisao kako ja vidim, i šta mislim.
Neki komentar povodom novog broja Predatora ?? Nekako mi se cini da su ovog puta bili malo blazi prema Popovicu nego u prvom broju. . .. Kako se meni cini ,mada to je samo moje skromno misljenje, nece Popovic tek tako lako otici sa svoje "VOLONTERSKE" finkcije.... nema vec ljubavi od ljubavi prema parama :-D jos uvek me zanima kako mislite da se sprechi da sledeci predsednik ne bude novi Popovic ??
Nikola na tvoje pitanje kako sprečiti sledećeg predsednika da nebude kao popović,a ni kao živojinović ,odgovor je vrlo lak,netreba mu dati toliko prostora za manipulisanje novcima,a netreba im ni toliko novaca,uzmimo da ima oko 70.000 lovaca ako bi svi platili članarinu po 60 dinara ,to je 4.200.000 dinara plus prihodi od zakupa lepa suma za par zaposlenih i jedno vozilo netreba više,a ostali neka gledaju šta će,sad bar mogu svi da se profesionalno uz licencu bave lovstvom,nek otvaraju agencije i nude svoje usluge.
Nikola_lovac kaže:
Neki komentar povodom novog broja Predatora ?? Nekako mi se cini da su ovog puta bili malo blazi prema Popovicu nego u prvom broju. . .. Kako se meni cini ,mada to je samo moje skromno misljenje, nece Popovic tek tako lako otici sa svoje "VOLONTERSKE" finkcije.... nema vec ljubavi od ljubavi prema parama :-D jos uvek me zanima kako mislite da se sprechi da sledeci predsednik ne bude novi Popovic ??
poverljivi ljudi u nadzornom odboru iz svih regiona
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Da se radi samo o licnim interesima govori sve vise informacija koje dobijam oko LSS!!
Radi se o zelji pojedinaca da se na mesto predsednika skupstine dovede sadasnji savetnik Popovic DR.Zorana i bivsi pred.ustavnog suda gos.GLIGORIJEVIC,za sefa strucne sluzbe sam sebe predlaze i nudi se na raspolaganje MARKO TICA menadzer i covek od poverenja i zadatka a drugi savetnik Zivko bivsi radnik Ministarstva ce postati covek broj jedan za polaganje lovackih ispita i komisije koja to vodi!!!
Ceranica planiraju da otpuste iz LSS!!!
Naravno SKOBIC radi na tome da postane nov predsednik LSS!!!!!!
Svi su se lepo dosetili da sebe samo malo zarotiraju ali u celoj toj prici im smeta OPOZICIJA koja mora da se ELIMINISE!!!!
Lepo se su setili da se LSS sveden na 20.0000 lovaca!!!
Njima dosta!!!!
Vojvodjani ima trebaju da sa malim brojem delegata na sledecoj skupstini a ja mislim da ce ih biti oko 50 i gde nece biti vecine za smenu Popovica vec ce se odigrati da se udruzenja iz Srbije NEPRIKLJUCE skupstinskom odlucivanju gde ce sa ovim brojem od 117 udruzenja imati vecinu da rade sta hoce!!!
Popovicu je malo 60din koje su Vojvodjani uplatili i trazi 200din!!???
Njemu je malo i po 2.000din da svi uplatimo !!!
Samo su ispustili krivicne prijave oko poslovanja i minus u kasi koji ce morati da se ispita kako je do njega doslo kao i nacin raskida ugovora i dopisa Popovica!!!!
Misljenja sam da LSCS netreba da plati ni dinara vec da se zahvali gospodi i da nastavi svojim putem!!!!To je moj stav jer sa ovim propalim kadrom lovce Srbije vode u ponor i krah koji je blizu!!!
Lepo su se uvezali da nema vise gde!!
Nemojte se iznenaditi i kontroli poslovanja LSS!!!
Bez odluka U.O. stosta se radilo!!!!
Videcemo koja su sve ovlascenja zastupnika LSS!!!
Ovakav bezobrazluk nije vidjen odavno i koji odgovara samo njima!!!!
GLIGORIJEVIC na mesto predsednika SKUPSTINE!!!!!!!!
ZIVKO na coveka koji ce voditi komisiju za polaganje i ocenjivanje trofeja!!!
MARKO TICA za mesto sefa strucne sluzbe!!!
Ceranica planiraju da otpuste!!!
I na tome se radi uveliko!!!!
I kome odgovara usvajanje novog statuta i reorganizacija????
Njima svakako NE!!!!!!!!!!!
VOJVODJANIMA NE PRIZNAJU 60din vec POPOVIC trazi 200din!!
Malo mu je!!!!
Predlozicu da LSCS NEDA NI DINARA VISE NIKOM i da idemo svojim PUTEM!!!!LSS neka brine svoju brigu u kojoj ce VOJVODJANI biti FASADA bez potrebnih glasova za smenu sadasnje garniture jer udruzenjima iz SRBIJE nece biti omoguceno ucesce na skupstini LSS za30 .jun platili ili neplatili!!!Tuzicemo se pa kako bude !!!!DOsata puta su nas izigrali i vise nemamo poverenje u nikog!!!!To je moj licni stav!!!!
Jel zna neko, o čemu se raspravljalo u petak na UO LSS, u vreme kada je održavana vanredna skupština LSV?
Koliko članova UO LSS je prisustvovalo?
Ne mogu da verujem, da su se lovci Srbije ovako podelili!?!
Ko je doveo do ovoga, da su maltene počeli svi u svakog da sumnjaju, da se od jedinstvene lovačke organizacije došlo do ove tačke?
Imam dovoljno godina i , nadam se, iskustva, da ne poverujem u slučajnosti. A u deda Mraza takodje ne verujem.
Šta je krajnji cilj ovakvih podela u lovstvu? Samo bolesni ljudi se svadjaju radi svadje; ne mislim da je bilo ko od lovačkih funkcionera bolestan, naprotiv, pa onda mora da postoji mnogo konkretniji razlog ovakvih podela i sukoba. Nije tu više, mislim, u pitanju ni članarina, ni Statut...
Neki drugi djavo u svemu ovome čuči, kada se vuku ovakvi potezi, i kada se, čini mi se, ulozi svakodnevno povećavaju. O čemu se zaista radi, ne znam, ali mislim da odgovor bolje znaju upravo ti funkcioneri, koji su sada akteri ove zavrzlame. Ionako će sve izaći na videlo, pre ili kasnije, a pošto je to već tako, zašto nam ne kažu otvoreno sada? Dok se taktizira, ode mast u propast, od LSS će ostati samo senka nekadašnjeg saveza.
Ako je tačna informacija da Popoviću nije dovoljno što su vojvodjani uplatili valjda 900 000 dinara, na ime članarine, nego sad ekspresno traži više (po kom osnovu, nemam pojma!), onda je jasno da nije u pitanju članarina.
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?