Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Krušik municija

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Krušik municija
Scorpion Hunter

Biga kaže:
cao svima..interesuje me vase misljenje o metku krusik specijal 34 4.0 mm? caura je FIOCHI.

Dobar metak samo nesto slabo podnosi veliku hladnocu, kad je toplije vreme sve pohvale za njega.
Kad je bila ova ekstremna hladnoca -25,-26 pa i -30 isprobavao sam malo ovu nasu domacu. KAd je rec o pomenutom metku na pomenutoj temperaturi puca ko petarda Grin cisto sumljam da sa njim nesto moze da se ulovi preko 30m. Mnogo bolji je bio Belom 4,5mm na toj niskoj temperaturi. od oba nasa domaca metka gore se pokazao RC4 Confused a mislio sam da ce biti bolji... Sto se tice toplijeg vremena samo ohvaleB)

aleksa
 Za ekstremnije uslove i lov predatora Krusik proizvodi model King.Punjenje 36 grama,a pritisci u domenu standardnih pa se moze pucati i iz svih pusaka sa lezistem 70 mm.Sigurnije i bolje resenje od Specijala.

Biga

Scorpion Hunter kaže:

Biga kaže:
cao svima..interesuje me vase misljenje o metku krusik specijal 34 4.0 mm? caura je FIOCHI.

Dobar metak samo nesto slabo podnosi veliku hladnocu, kad je toplije vreme sve pohvale za njega.
Kad je bila ova ekstremna hladnoca -25,-26 pa i -30 isprobavao sam malo ovu nasu domacu. KAd je rec o pomenutom metku na pomenutoj temperaturi puca ko petarda Grin cisto sumljam da sa njim nesto moze da se ulovi preko 30m. Mnogo bolji je bio Belom 4,5mm na toj niskoj temperaturi. od oba nasa domaca metka gore se pokazao RC4 Confused a mislio sam da ce biti bolji... Sto se tice toplijeg vremena samo ohvaleB)
b Hvala puno na informacijama..
iveli

Scorpion Hunter

aleksa kaže:
Za ekstremnije uslove i lov predatora Krusik proizvodi model King.Punjenje 36 grama,a pritisci u domenu standardnih pa se moze pucati i iz svih pusaka sa lezistem 70 mm.Sigurnije i bolje resenje od Specijala.

Nisam imao king na raspolaganju inace bih probao i njega. B)

Nikola
 Da li neko ima iskustva sa patronom http://www.krusik...ija_16.htm ....
Sacma 2.25......;)

Pozzz..iveli 3

270
 Odličan metak Yes, ne samo za prepelicu već i za fazana u prvim nedeljama lova!

Nikola
 Ja bih ga prvenstveno koristio za sljuku.....;)

aleksa
 Da ne bih otvarao posebnu temu, postaviću pitanje ili molbu ovde jer ovaj proizvođač u svojoj ponudi ima municiju čije me uporedne karakteristike interesuju.
Nedavno sam na jednom ruskom sajtu pronašao uporedni test municije sa i bez korpice sa punjenjem od 32 grama. Rezultati su bili za mene neočekivani jer je patron sa korpicom pri udaljenosti od 30 metara imao samo za nijansu uži i gušći snop od patrona bez korpice.
S obzirom da većina nas patron bez korpice koristi zato što ima širi snop, na ovom primeru se dovodi u pitanje ta prednost.
Da li je neko pravio uporedni test municije Krušik Specijal sa i bez korpice i ako nije da li bi mogao da sprovede isti?
Naravno, podrazumeva se da se poredi municija iste krupnoće sačme, iz istog čoka i na istoj udaljenosti.

Sniper Hunter
 Da bi radio test morao bi da imaš municiju sa istim barutnim punjenjem ,od barutnog punjenja zavisi dosta i posip ,ne znači da će patron sa korpicom imati uvek uži posip od onoga bez korpice,tj.filcanim čepom,i obrnuto može .

DakiNS
 Kolega Aleksa koji je čok bio u pitanju na testu?
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

aleksa
 DakiNS, na testu je korišćena puška IŽ-58 kalibar 12/70 sa pola i punim čokom, krupnoća sačme 3,5 mm.

Sniper Hunter, znam da se baviš punjenjem municije i ne sumnjam u tvoje iskustvo i znanje. U čemu je onda prednost patrona bez koncentratora, osim što je manje štetan za životnu sredinu ako se radi o filcanom čepu?
Smatrao sam da se podrazumeva da patron bez koncentratora ima širi snop ali izgleda da je ipak presudan čok osim kod dispersante municije.

Sniper Hunter

aleksa kaže:
DakiNS, na testu je korišćena puška IŽ-58 kalibar 12/70 sa pola i punim čokom, krupnoća sačme 3,5 mm.

Sniper Hunter, znam da se baviš punjenjem municije i ne sumnjam u tvoje iskustvo i znanje. U čemu je onda prednost patrona bez koncentratora, osim što je manje štetan za životnu sredinu ako se radi o filcanom čepu?
Smatrao sam da se podrazumeva da patron bez koncentratora ima širi snop ali izgleda da je ipak presudan čok osim kod dispersante municije.

U principu patron bez korpice ima širi posip ,ali mora biti isto barutno punjenje za istu gramažu sačme ,znači sve isto samo sa i bez korpice ,e onda možemo da upoređujemo ,bar ja tako radim ,jel tu možeš da utvrdiš tačno kako ti puška radi sa određenom vrstom municije ,i da utvrdiš iz kog čoka dobijaš bolji posip ,ako imaš promenljive naravno

PEZ
 Sniperu ima li uticaja brzina sacmenog punjenja sa sirinom posipa,po nekom mom razmisljanju(mozda gresim) ako je brzina sacme veca onda ce pri izlasku iz cevi centar sacmenog snopa posto ima vecu brzinu od perifernih zrna pre "razbiti" ta ista periferna zrna i "donekle" prosiriti posip,naravno za municiju BK?

Sniper Hunter

pez kaže:
Sniperu ima li uticaja brzina sacmenog punjenja sa sirinom posipa,po nekom mom razmisljanju(mozda gresim) ako je brzina sacme veca onda ce pri izlasku iz cevi centar sacmenog snopa posto ima vecu brzinu od perifernih zrna pre "razbiti" ta ista periferna zrna i "donekle" prosiriti posip,naravno za municiju BK?

Ima uticaja i te kako ,mora se naći optimum ,a sve to zavisi pored ostalog od komponenti koje koristimo ,a kapisla i barut su najvažniji,pojačaš barutno punjenje dobiješ širi posip ,pertlaš jače ,širi posip ....ma ima toga za dva foruma ,od kada sam merio na hrono brzine počinje da mi se javljaGrin tek sam sada video neke stvari i postaje mi jasnije ,pogotovu oko baruta zlatiborca ...ali otom potom ,moram još da punim pucam ,merim ,tek ću na zimu da postavim sve na svoje mesto.

PEZ
 U jednom starijem broju Kalibra(pokusacu da pronadjem) postoji tekst koji upravo govori o uticaju kolicine baruta i pertlovanja na povecanje barutnog pritiska u cevi,po nekoj logici samim tim dolazi i do povecanja brzine sacmenog punjenja a onda i na povecanje sirine posipa.
P.S.Sniperu evo zanimljive teme,cini mi se da je nema ili nisam pronasao,mogli bi svi ponesto da kazemo i pre svega naucimo jedni od drugih,jeste da je Balistika cela nauka ali misljenje po misljenje eto nam korisnog stiva na forumu.
Pozdraviveli

Sniper Hunter
 http://www.srbijalov.com/forum/viewth...ead_id=234

Tema je tu samo treba da pišemo tamo da ne bi ovde išli uVan teme

vuk71
 aleksa koristim krusik i sa korpicom i bez tzv. BK na 35metatra evidentno je siri snop sa municijom BK, pucao sam desetku 34g., 3.0mm. redovno ga koristim na guscem terenu gde ocekujem naglo poletanje i pucanje na manjoj distanci...

Ghost Hunter
 Mislim da je krusik odlican izbor, nezaostaje ni za puno skupljom stranom municijom.Cena je veoma pristupacna,najvise koristim Krusik Magnum 12/76,i stvarno sam odusevljen dobro izbalansiranim odnosom cene i kvaliteta!Od mene samo najbolje za ovu municiju.

Mitar NP
 probao sam ove godine krsusik i mogu da kazem da su se dosta popravili,to je moje misljenje....Yes cak je i pertljovanje metkova uradjeno cini mi se na mnogo fini nacin.... srbijalov

Kile_
 ja sam uzeo krusik klasik 12/70 kartonski patron sa filcanim cepom,bez korpice,3.5mm 28ili30g punjenje nisam siguran...pucao sam u metu sa 30koraka posip odlican ,ja sma prezadovoljan. i jos + sam pucao iz mog iz153 lepo je izbacio patron ceo ne ostecen.
Samo 300 i 4x4

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Stara lovačka municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 213 12.06.2024. 20:37
Belom Municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 869 04.12.2023. 18:14
Rotweil Municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 100 04.08.2023. 22:38
Municija kalibra 30-06 MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 115 15.11.2022. 22:30
Cheddite Municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 18 09.10.2022. 23:40
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 28
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,156,646 posete www.srbijalov.com