LU "SREM" Šid
|
moharac |
Objavljen 03.05.2012. 14:42
|
Član
Upisa: 149
Pristupio: 13.04.2012. 16:08
|
Dođi kod nas u lu kulina,mi te primamo u naše redove da zajedno gradimo novo udruženje na zdravim odnosima među lovcima ova naša tri mesta.
Ovde nema nikakvih struja i pojedinačnih interesa,svi smo aktivno uključeni u radu društva što ti može i ficha senior potvrditi.
Dakle kolega ficho poziv ti je otvorern pa izvoli,a to jesi li položio lovački ispit ili nisi to nije bitno bitnije su ljudske osobine lovca . |
|
|
|
Lala |
Objavljen 03.05.2012. 14:44
|
Moderator
Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Da li je slučajnost, da baš lovište kojim je gazdovalo LU Srem nije ustanovljeno?
Dalje, znam da je LSV LU Srem Šid uputio pozajmicu od oko 400 000 dinara, za koju je izdata menica, kao garancija vraćanja. Ko će tu pozajmicu vratiti, ako se LU Srem pocepa, a sva je prilika da hoće?
Koliko ja znam, svega nekoliko lovišta u Vojvodini nije ustanovljeno u ovom novom deljenju karata. Izmedju ostalih, interesantno je da i lovište u Novom Sadu nije ustanovljeno!
Ova priča oko LU Srem, bivšeg predsednika BB, sadašnjeg rukovodstva, Fiće, njegovog starog, i pritisaka, je deo repertoara, koji podrazumeva da se na svaki način pokušava, umesto otvorenog i argumentovanog razgovora koji je put ka rešavanju problema, da se ide zakulisno. Ponegde u Sremu za takav način pristupa znaju da kažu 'anjski', ali ja taj izraz ne bih koristio, jer možda neko shvati uvredljivo. Prikladniji mi je izraz 'nelovački'.
Uostalom, gde piše da svaku zamisao lokalnog predsednika LU, koji je partijski 'igrač' i možda preletač, obavezno podržavaju hijerarhijski viši partijski 'igrači'?
Ali to je već politika, koju, u priči oko lova, ne podnosim.
Bogu 'fala, što sam Lala
|
|
|
|
ficha007 |
Objavljen 03.05.2012. 14:58
|
Lovčina
Upisa: 1601
Pristupio: 01.10.2010. 14:36
|
Moharač hvala na pozivu. Iskreno. Ako vam bude bila potrebna bilo kakva pomoć, savet...šta god...bez ikakve obaveze, moja vrata su vam uvek otvorena, kao nekada vrata moga oca dok je bio u opštini ( čak sam i u njegovoj kancelariji, i posle Fiće - Fića ).
A za poziv te držim za reč, samo da matori i ja nađemo vremena, pa ću rado doći. |
|
|
|
zoranp |
Objavljen 03.05.2012. 21:16
|
Lovčina
Upisa: 2484
Pristupio: 13.11.2010. 09:37
|
Vala kolega Fićo ti baš jasno i glasno reče baš kako valja...ALA VERA!!! Nego kad spomenu lovočuvare..deder javi kad bude raspisan konkurs da ja kao šumarski tehničar konkurišem...mislim nisam neki lovac, ali barem znam "krmad" oporiti da se ne usmrdi!!..a i u stranci sam đe niko vala neće ni da prinjuši, a pogotovi oni koji su u njoj "zanat izučili", pa sam politički poprilično čist..znači sve u svemu kolega..TU SMO http://youtu.be/g...
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
|
|
|
|
Indjijanac |
Objavljen 03.05.2012. 21:25
|
Lovčina
Upisa: 2727
Pristupio: 09.03.2011. 18:00
|
zoki da nebude "snaja, skinide tu tavu sa eksera da imam dje pušku okačiti"
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 03.05.2012. 21:28
|
Moderator
Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
ficha007 kaže:
Za dobro svih lovaca nadam se da će "Srem" dobiti lovište na konkursu i to je po meni lakši deo priče.
Teži je - šta dalje i kako? Ovakvim načinom rada sigurno ne napred. Kako misle da privuku mlade lovce kada svako onaj ko misli svojom glavom veoma brzo dobije po "nosu" pa ako nema neka "leđa" iza sebe se povuče. To je odbačen potencijalni lovac koji sa pravilnom edukacijom i pravcem u narednih 15-20 godina treba da vuče sekciju i udruženje.
Sa mladim lovcima treba raditi da bi jednog dana dali potencijal.
Kakvu korist imaš od perspektivnog jelena koga odstreliš posle godinu-dve kada svoj vrhunac može da ima u nekoj kasnijoj dobi kada ino-lovac može da ga odstreli za lepe pare koje će leći na račun sekcije ili udruženja.
Isto je i sa mladim lovcima. Ako im u mladosti "slomiš kičmu" dobićep poltrona, dupeuvlakača i klimoglavca. I šta ćeš onda.
Tako nema napred. Samo nazad.
Gledam par klinaca, članova sekcije u Šidu, prolaze kolima pored doma, vide da radimo, ali se ne prihvataju lopate. A sutra će biti prvi kad treba da se "ubija". Sa njima nema ko da radi, ali su i nadobudni i besni, osioni. Takvi su izgubljeni za lov, a i za druženje pogotovo.
A naročito kada ih dohvate pogrešni ljudi i krivo ih usmere.
Uvek sam mislio svojom glavom, nemam nikakva druga leđa osim svojih, diplomu nisam našao na ulici, a pravosudni ispit nisam polagao za džabe. Obrazu, časti i poštenju vaspitali su me otac i majka i nemam bre nameru da se bilo kome više sklanjam i poklanjam. Pogotovo ne lošijima od sebe.
Sad sam tek video i ovaj upis - nit' šta dodati, nit' oduzeti!
Jedno je sigurno: za ovaj upis sleduje fish paprikaš, na sledećem druženju!
Svaka čast, Fićo!
Bogu 'fala, što sam Lala
|
|
|
|
zoranp |
Objavljen 03.05.2012. 21:31
|
Lovčina
Upisa: 2484
Pristupio: 13.11.2010. 09:37
|
Indjijanac kaže:
zoki da nebude "snaja, skinide tu tavu sa eksera da imam dje pušku okačiti"
.. pa inđijac, a kako misliš da sačuvam mukom i višegodišnjim radom stečenu liniju, ako ne tako na "mule" po selu???
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
|
|
|
|
Indjijanac |
Objavljen 03.05.2012. 21:46
|
Lovčina
|
ma odma sam te pročito
|
|
|
|
punisher |
Objavljen 04.05.2012. 21:13
|
Veteran
Upisa: 566
Pristupio: 19.11.2010. 08:37
|
Ala ste se ovde raspisali. Ne može čovek ni na godištnji odmor da ode ko čovek.
Kolega ficha007, šta reći osim .
Zadao si domaći mnogima kako na ovom forumu, tako i u lovstvu uopšte. Iskreno se nadam da nećeš imati nikakvih neprijatnosti zbog ovih upisa, a ako ih budeš imao, javi mi se na PP obavezno. Veruj mi da imam iskustva sa takvim likovima kakve pominješ u svojim upisima.
Moharač, i tvoji upisi na ovoj temi dosta su konstruktivni i verujem da imaš mnogo da kažeš jer se vidi da si čovek u materiji. Drago mi je zbog vas dvojice koji ste se usudili na jedan otvoreni način pričati o problemima koji evidentno postoje u vašem udruženju.
Sa druge strane dobro je što ste se vas dvojica javili, uz asistiranje par ostalih kolega sa ove teme, da ne ispadne da samo ja nešto "serendam" bez reda i smisla i da sam ja ovde neka vrsta "bele vrane" ili "crne ovce" kako se kome svidi, te da jedino ja nešto ovde paranoišem i prozivam.
Ficha007 i Moharač, još jednom |
|
|
|
moharac |
Objavljen 04.05.2012. 22:42
|
Član
|
Hvala kolega punisher,trudim se da moji komentari nikoga ne vređaju već da pokrenu razmišljanje mlađih lovaca po društvima u lu srem.
|
|
|
|
Indjijanac |
Objavljen 05.05.2012. 06:29
|
Lovčina
|
Da, mladi treba da rade što više,naravno da i budu nagradjeni za to, ali treba da shvate da ta nagrada za rad u lovstvu neće biti finansijska koju ako nedobiju,netreba sami da uzmu.Ta nagrada će doći sama po sebi i biće u vidu nekog zadovoljstva time što su uradili,treba da se ponose svojim lovištem i divljači koju uzgajaju,treba im biti organizovan neki lep lov,omogućiti im dobro druženje da stiču nove drugare i iz drugih lovačkih udruženja,treba ih usmeriti na edukativne seminare i naravno treba da zauzmu i neko zaslužujuće mesto u svom udruženju.
Na mladjima svet ostaje.Onako kako mlade naučimo da rade ,tako će i oni svoju decu učiti....
Možda nebi bilo loše kada bi se više LU organizovalo po napravilo neku vrstu edukativne ekskurzije za podmladak i mlade lovce koji se ističu svojim radom,gde bi učesnici iz više udruženja obilazila više LU i upoznali se sa tim kako sve treba da funkcionišu LU i naučili nešto novo.Neću da pominjem da ima starijih lovaca koji ceo svoj lovački vek nisu nigde gostovali,niti su kad pozivali gosta u lov,verovatno je to pogrešno jer krajnji cilj lova je druženje.
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 05.05.2012. 12:15
|
Admin
Upisa: 10247
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Indjijanac mislim da bi bilo dovoljno da dođu na jedno od naših lovačkih druženja i odmah su kompletno pelcovani na druženje i kolektivni rad
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
moharac |
Objavljen 05.05.2012. 12:59
|
Član
|
Indjijanac svaka ti je na mestu
Vreme je da se prekine sa starom praksom i da se mlađima da šansa da se dokazuju kako kroz rad tako i kroz druženja sa ostalim lu.
A kad imaš neke starije lovce kojima je jedini uspeh u životu to što su članovi uo društva e tu već malo teže ide.
Ima jedna lepa vest koju sam jutros čuo od kolege da je stiglo rešenje o registraciji iz APR za lu Kulina Erdevik,tako da nam je sledeći korak priprema papira za konkurs na naše lovište i naravno potpisivanje ugovora sa np. |
|
|
|
ficha007 |
Objavljen 05.05.2012. 13:23
|
Lovčina
|
Moharač čestitam na registraciji.
Samo pre konkursa vaše lovište mora biti ustanovljeno, pa nakon objave u Sl.listu APV ide konkurs.
U svakom slučaju jedna prepreka je preskočena. Kvalifikovali ste se za sledeći nivo. |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 05.05.2012. 16:00
|
Admin
Upisa: 10247
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
A šta je sa registraciom lovišta u Binguli da li je i ona gotova?
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
punisher |
Objavljen 05.05.2012. 20:54
|
Veteran
Upisa: 566
Pristupio: 19.11.2010. 08:37
|
Koliko ja shvatam, sada je potrebno da ljudi iz PSPŠV, odnosno LSV, odnosno VL dođu na teren Bingule, Ljube i Erdevika i ustanove posebno lovište kojim bi u budućnosti trebalo da gazduje LU Kulina, zajedno sa NP.
Kada lovište bude ustanovljeno sledi objava u Službenom listu AP Vojvodine, pa onda konkurs za lovište, gde pored LU Kulina ima pravo da učestvuje svako ko ispunjava uslove konkursa. Na primer LU Srem, ako ima sve uredne papire. Jedno LU gazduje sa tri lovišta.
E sad, kako će na uzimanje dela teritorije lovišta gledati udruženje Srem i da li će biti blagonaklono ili će lobirati da do toga ne dođe, posebno je pitanje. |
|
|
|
moharac |
Objavljen 05.05.2012. 23:54
|
Član
|
Kolega punisher procedura je upravo takva kako si i objasnio,na konkursu ima pravo da učestvuje lu koje ispunjava uslove konkursa.
A PSPŠV je taj koji će odlučiti kome će dodeliti lovište na gazdovanje,to lovište su sačuvali teškim radom i zalaganjem lovci pomenuta tri sela.
Udruženje nije uložilo ništa u proteklom periodu u naša lovišta sve je to delo nas zaljubljenika koji tu žive,love i rade.
Nekima iz udruženja mogu da fale samo naše pare,od kojih su onu kupovali hranu i sredstva za lto.
Međutim ima tu još društava koji hoće da krenu našim primerom samo koliko sam ja čuo neće da to i objave.
Što se tiče papirologije oko konkursa tu je uo lu kulina koji već uveliko radi na prikuljanju potreben dokumentacije za konkurs.
Sa kolegama iz lu srem hoćemo da ostanemo u dobrim susedskim
odnosima kao i predhodnih godina . |
|
|
|
ficha007 |
Objavljen 08.05.2012. 13:19
|
Lovčina
|
Evo sad se vratih od našeg blagajnika. Isplatih zadnju ratu članarine od 9.990 prema udruženju LU Srem, tako da mi je ostalo još 2.000 za moje matično društvo.
A baš sam razmišljao da ne platim punu članarinu do, kako je UO LU Srem doneo odluku, 15.05.2012. godine, pa da vidim na koji bi me način i čijom odlukom kaznili sa još 5.000 dinara koje su tako paušalno izrekli, da je to jedna sramota.
U ovoj krizi i nemaštini, kada ljudi jedva sastavljaju kraj sa krajem, kažnjavati ljude sa 5.000 dinara je totalno kontraproduktivno i mnoge samo može da udalji od lova. A sa udaljenjem članstva udruženje nema članarine, pa samim tim niti izvora prihoda.
Da ne pričam da je ovakva odluka protivna Statutu LU Srem i na primer mogao bi bilo koji lovac, u slučaju da ga kazne sa 5.000 dinara dodatno, da tuži udruženje sa velikim izgledom da uspe u sporu.
A kada uspe u sporu dobija i glavni dug i kamate i troškove postupka. Ko će to da plati. Naravno ostali lovci putem članarine. |
|
|
|
moharac |
Objavljen 08.05.2012. 13:53
|
Član
|
Moje je mišljenje da tamo tri člana uo lu srem zna šta piše u statutu,upravu si ovo samo dovodi do osipanja članova u udruženju odnosno po društvima. |
|
|
|
ficha007 |
Objavljen 08.05.2012. 14:14
|
Lovčina
|
Naravno. Nije dobar sistem kazni, pogotovo kada je priliv mladih članova jako mali tako da mnoga LU nemaju adekvatan potencijal.
Mišljenja sam, a neko je na ovom forumu, mislim Lala, napisao davno da će se udruženja poželeti članova i da će mnoge vući za ruku da se učlane i postanu njihovi članovi, a ne da ih još kažnjavaju.
Iskreno ne bih voleo da do takvih stvari dođe jer u LU Srem imaš ljudi koji su više godina lovci od mojih godina starosti.
Sa druge strane uprave udruženja moraju imati drugačiji pristup problemu, moraju da se ponašaju više menadžerski, da traže znanje i da se konstantno edukuju.
Naša upravnica lovišta bila je, po rečima starog, jedan od najboljih, ako ne i najbolji student. Ne znam zašto ne želi da pita starog oko struke, da se posavetuje sa njim oko stvari koje se tiču struke, da nadogradi svoje znanje jer matori zaista želi da pomogne, a sada ima i vremena.
Sa druge strane nekima ne možeš pomoći. Neki su, kako on kaže, zalutali u lovstvo.
Kao na primer jedan od lovočuvara koji je, dok je matori bio inspektor, otišao u SUP da ga prijavi za mobing, a sam je pred svedokom "skočio" na matorog kada mu je on rekao da je zalutao u lovstvo. Pa je još besan brže bolje otišao do SUP-a i podneo prijavu.
Takvog vidiš ne interesuje znanje jer ga nije nikada ni imao, niti je hteo da se nadogradi kao stručnjak. Sa takvim ni lovci i njegovom matičnom selu neće više da love.
To je cena osionosti i nadobudnosti. |
|
|