Kiplauf
|
kelt |
Objavljen 13.05.2011. 22:10
|
Lovčina
Upisa: 1618
Pristupio: 12.01.2011. 09:05
|
[xhide]necu da se hvalim sta sam sve isprobavao jerbo ovo citaju i oni na koje sam isprobavao[/xhide]
|
|
|
|
hamerles |
Objavljen 13.05.2011. 22:11
|
Lovčina
Upisa: 1066
Pristupio: 20.02.2011. 12:10
|
canis aureus kaže:
kada budete probali ovo o čemu se piše ondaK ćete i sebe pronaći u McDonaldsu a do te probe nije lepo komentarisati a ni nazivati nekoga nekom generacijom ... pogotvo ako je taj neko, možda sam ispucao više od Vas obojice zajedno ...
ali dobro, kako svako ima dup. tako ima i mišljenje pa ...
jaki momci Znas Canis i silvester stalone puca PM-om jednom rukom,drugom drzi redenik i obara helihoptere... Kome ne pomodri bar malo rame od mucanja taj se nije napucao semi magnuma. Ja kad se raspucam sa semijem iz jednocevke rame samo zuji... Razumem Canisa 7,62x54R je jak kalibar dobro trza i iz PM-a koji ima 10 kg a kamoli iz kipa koji je 2,8kgB) |
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 13.05.2011. 22:19
|
Lovčina
Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
canis aureus kaže:
kada budete probali ovo o čemu se piše ondaK ćete i sebe pronaći u McDonaldsu a do te probe nije lepo komentarisati a ni nazivati nekoga nekom generacijom ... pogotvo ako je taj neko, možda sam ispucao više od Vas obojice zajedno ...
jaki momci
Canise druže, neznam što si se zapenio? Ja nisam ništa rekao za vas nego za sebe. Sa IŽ kiplaufom nisam imao prilike da pucam. Ali jesam sa kratkom Mosinkom u kalibru 7,62x54R sa metalnim potkovom na kundaku. I nije ništa strašno. A ovde se svi nešta žale. Jednima teške puške za nošenje, drugima lake za pucanje. Velik trzaj sa 8x57 pa velik sa 30-06 pa... Kako bi pucali sa nekim tropskim? A opet drugi se kunu u 375 H&H mag. da je odličan za DS u pogonu. Neki stavljaju mericu ipo baruta kad pune patrone. Svega ovde ima.b A što je najgore mnogi danas pišu jedno, a sutra drugo, totalno različito.
|
|
|
|
petar |
Objavljen 13.05.2011. 22:39
|
Lovčina
Upisa: 1690
Pristupio: 13.07.2010. 21:59
|
[xhide]Totalno se slazem sa Podunavcem, lovci smo, volimo oruzje, sto on kaze 'volim kad grune', merak mi je da pucam, u tom trenutku ni ne osetim tako trzaj, jer me uzivanje u pucanju i nisanjenju preokupira, jednostavno iskljucim sve, tu smo samo meta, karabin i ja...B)
Ali ukusi bejahu razni, tako da svacije misljenje treba uvaziti i postovati...B)[/xhide]
Just like old times!
|
|
|
|
vlada lovac |
Objavljen 13.05.2011. 23:47
|
Lovčina
Upisa: 1016
Pristupio: 19.11.2010. 07:19
|
Ili većina vas ne čita pažljivo ili neće da razume, reč je o laganom karabinu i ne adekvatnom obliku kundaka, a uz to prilično jakog kalibra, normalno da će oružje takve konstrukcije da se "rita" i više modri rame nego li oružje pola kilograma teže sa pažljivo odabranim oblikom kundaka za stav iz koga se puca, iako su isti kalibri u pitanju |
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 13.05.2011. 23:59
|
Lovčina
|
vlada lovac kaže:
Ili većina vas ne čita pažljivo ili neće da razume, reč je o laganom karabinu i ne adekvatnom obliku kundaka, a uz to prilično jakog kalibra, normalno da će oružje takve konstrukcije da se "rita" i više modri rame nego li oružje pola kilograma teže sa pažljivo odabranim oblikom kundaka za stav iz koga se puca, iako su isti kalibri u pitanju
Kolega i ti si se zaleteo kao Canis. Nisam ja nikoga ni kritikovao ni prozivao, i znam dobro kakav uticaj imaju težina oružja i kundak na trzaj. Ja sam dao komentar za samog sebe. Često puta su mi se kolege žalile na određeno oržje ili kalibar koje je meni bilo sasvim normalno.
Godinama je M48 bila bauk za školarce i polaznike predvojničke obuke. Meni je sasvim normalan trzaj. Mnogi moji drugari iz rata nisu hteli da ispaljuju tromblone, plašeći se trzaja, meni je i to bila najnormalnija rutinska stvar. Malo mi je ipak čudno da velik broj korisnika ima zamerku na nešta što je meni normalno.
|
|
|
|
vlada lovac |
Objavljen 14.05.2011. 00:20
|
Lovčina
Upisa: 1016
Pristupio: 19.11.2010. 07:19
|
Ma nismo se mi zaleteli, nego je posle konstatacije nas trojice koji smo očigledno razumeli jedan drugog i konstantovali šta naj češće utiče na to da se puška "rita", palo par komentara kako neko više voli kad grune i dobro tresne u rame. To je bila samo mala edukacija za one manje upućene, nemo' da se uzbudjavaš |
|
|
|
Jank |
Objavljen 14.05.2011. 00:52
|
Lovčina
Upisa: 2650
Pristupio: 17.05.2009. 23:12
|
A u ruke Mandušića Vuka....mislim dok sam bio mlađi nijedna se nije ritala...svaka mi je dobro legla...a moj sestrić o tome priča...
Lov je stil mog života... ]
|
|
|
|
VLADE |
Objavljen 14.05.2011. 00:59
|
Stari član
Upisa: 238
Pristupio: 12.03.2011. 11:49
|
drugari imam od karabina 3 kom i jedan je stuc 300win magnum posto sam na selu oko kuce je moje 20 hektara i mogu da pucam kolko hocu uradio sam neku iz274 jednom naucniku i prica se razvila oko karabina kada je dosao da preuzme pusku moli me i kumi da mu dam da proba ok ja stavim neku dasku i on mangup kao to nije nista on je ispucao mnogo uze covek karabin nanisani opali uhvati se za celo ispusti pusku i samo se cuje;u jebote bog; ja neznam stase desava on je na optiku toliko rasekao celo i malo nosa da je na dva mesta usiveno moj 300 posto je stuc trza malo vise od dugackog ali bre ljudi ispucao sam iz njega ko zna koliko ostrelio dosta puce coveku celo ja neznam kucu on kuka katastrofa u svemu tome kod velikih kalibara je bitan kundak i bitno je da se puska drzi u puno rame a niposto na ivici nisko ili visoko i da se stegne naravno pucao sam iz zastavinog m70 458win to je jeza ali opet lepo se namestis i nije strasno stabi radili sa 700 nitro expres kad kazu 300 kida rame
jankovic vladimir
|
|
|
|
canis aureus |
Objavljen 15.05.2011. 02:44
|
Admin
Upisa: 4116
Pristupio: 22.01.2010. 15:41
|
hamerles kaže:
canis aureus kaže:
jaki momci Znas Canis i silvester stalone puca PM-om jednom rukom,drugom drzi redenik i obara helihoptere... 7,62x54R je jak kalibar dobro trza i iz PM-a koji ima 10 kg a kamoli iz kipa koji je 2,8kgB)
hamerlesUtebra
kada budu probali uveriće se!
The best of the World all game caliber 8x57JS
|
|
|
|
canis aureus |
Objavljen 15.05.2011. 02:46
|
Admin
|
[xhide]"generacije provokacije", "mazohisti", "extremisti", "rambo-meny", i ostali, bilo bi lepo da pažljivije pročitate nečije upise ako već želite da ih komentarišete, omalovažite ili ismejete!!!, pa ako postoji razlog za to Vi samo "gruvajte" ...
Nit sam "se zapenio" nit se "zaleteo" već izneo svoje iskustvo i odgovorio na pitanje kolegi kojega je to interesovalo a Vi koji "komentarišete" i sl kada budete imali iskustva sa "postavljenim pitanjem" onda komentarišite, do tada Vaš komentar može biti suvišan! a naročito ako je karaktera ...
(inače McDonalds prezirem i domaća kuJina mi je svetinja )[/xhide]
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 15.05.2011. 03:10
|
Lovčina
|
canis aureus kaže:
[xhide]"generacije provokacije", "mazohisti", "extremisti", "rambo-meny", i ostali, bilo bi lepo da pažljivije pročitate nečije upise ako već želite da ih komentarišete, omalovažite ili ismejete!!!, pa ako postoji razlog za to Vi samo "gruvajte" ...
Nit sam "se zapenio" nit se "zaleteo" već izneo svoje iskustvo i odgovorio na pitanje kolegi kojega je to interesovalo a Vi koji "komentarišete" i sl kada budete imali iskustva sa "postavljenim pitanjem" onda komentarišite, do tada Vaš komentar može biti suvišan! a naročito ako je karaktera ...
(inače McDonalds prezirem i domaća kuJina mi je svetinja )[/xhide]
A gde si ti to u mom upisu našao nešta omalovažavajuće i ismevajuće? I koga sam ja komentarisao, sebe ili vas? A i Kelt što je napisao, bilo je u šali a ne sa nekom lošom namerom. Koliko si ti puta napisao nešta šaljivo ili dvosmisleno, pa se niko nije našao uvređen. Stvarno neznam koji ti je?
|
|
|
|
270 |
Objavljen 15.05.2011. 13:55
|
Veteran
Upisa: 974
Pristupio: 06.07.2010. 23:37
|
Stvarno ne znam oko čega sve neko k....nje pojedinaca kako im trzaj oružija ne smeta? Ispucao sam batare municije raznih kalibara, visok sam 192 cm i težak 120 kg i priznajem da zazirem od jakog trzaja oružija naročito onog sa ne adekvatnim kundakom odnosno prekratkog i previše zakrivljenog u odnosu na osu cevi!
Bez problema od lovačkih pucam i sa 375H&H a oprobao sam se i sa 12,7mm i uvek ali uvek sam bio precizniji sa oružijem slabijeg trzaja!
I baš bih voleo da vidim tog koji preciznije puca sa Afričkim kalibrom ili nekim "Oštrim" Magnumom nego sa npr.223 ili nekim iz "Srednje" kategorije! |
|
|
|
hamerles |
Objavljen 15.05.2011. 14:21
|
Lovčina
Upisa: 1066
Pristupio: 20.02.2011. 12:10
|
270 kaže:
Stvarno ne znam oko čega sve neko k....nje pojedinaca kako im trzaj oružija ne smeta? Ispucao sam batare municije raznih kalibara, visok sam 192 cm i težak 120 kg i priznajem da zazirem od jakog trzaja oružija naročito onog sa ne adekvatnim kundakom odnosno prekratkog i previše zakrivljenog u odnosu na osu cevi!
Bez problema od lovačkih pucam i sa 375H&H a oprobao sam se i sa 12,7mm i uvek ali uvek sam bio precizniji sa oružijem slabijeg trzaja!
I baš bih voleo da vidim tog koji preciznije puca sa Afričkim kalibrom ili nekim "Oštrim" Magnumom nego sa npr.223 ili nekim iz "Srednje" kategorije! Kolega za ovo sto si napisao 100% se slazem sa tobom i ja imam 194cm i 98kg pa kad sam pucao 12,7mm crna strela odvaljuje rame nije bas prijatna za pucanje.Ljubitelj sam sto manjeg trzaja oruzja. naravno i preciznost je veca ako oruzje ima znatno manji trzajB) |
|
|
|
kelt |
Objavljen 15.05.2011. 17:54
|
Lovčina
Upisa: 1618
Pristupio: 12.01.2011. 09:05
|
ZIVELA DOMACA KUJNA, DOLE MEKDONALDSI I OSTALI FOLIRANTI PREVARANTI
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 15.05.2011. 19:20
|
Lovčina
|
270 kaže:
I baš bih voleo da vidim tog koji preciznije puca sa Afričkim kalibrom ili nekim "Oštrim" Magnumom nego sa npr.223 ili nekim iz "Srednje" kategorije!
A gde si ti to pročitao da neko preciznije gađa sa Afričkim kalibrom od nekog srednje kategorije? Ja sigurno nisam napisao tako nešta, a nisam ni pročitao da je neko drugi.
Ja nisam ljudina kao ti i Hamerles (178 cm, a kile variraju 80-90) , ali ne zazirem ni od jednog lovačkog kalibra koji se koristi u našim uslovima, a ni vojnog (jedino nisam pucao 12,7 sa kundakom bez postolja).
Prevelika je graja dignuta oko trzaja oružja i sve više mladih i neiskusnih kolega se raspituje o trzaju pošto su neke stvari shvatili previše bukvalno. A uglavnom su te priče preuvaličane (ne znam iz kog razloga).
Ako nekome ne odgovara trzaj nekog oružja ili kalibra to se lako reši. Promeni se za manji i rešen problem.
|
|
|
|
Sniper Hunter |
Objavljen 15.05.2011. 20:21
|
Moderator
Upisa: 4753
Pristupio: 13.12.2009. 10:00
|
Kolega podunavac bilo je reci konkretno o iz 18 i rekao sam da sa orginalnim kundakom fabrickim koji je uradjen jako lose u cal 30-06 trza jako i ko god da ga je taj dan probao je isto je zakljucio ( 5 coveka razlicite gradje i konstitucije , i sto znaju i neznaju da pucaju),posto sam imao prilike da pucam i iz obrtnocepnog i poluautomata u tom kalibru zakljucili smo to, a licno kao sto znas imam i kip u 7,62x54r koji trza znatno manje ali posto je uradjen novi kundak stvar se promenila na bolje i ne vidim isto tako razloga da se pise u takvom tonu sarkasticnom ako je neko samo rekao da trza mnogo, nekome mozda i 243 trza puno, zakljucio sam samo da je bolji rezultat na kipp-u sa novim kundakom i da je prijatnije pucanje iz njega posle dorade istog mozda za lovne situacije to i nije bitno ko sto neko rece ali kada odes u streljanu sa 2x godisnje sledovanje ne volim da vratim municiju kuci a necu ni da se opterecujem sa puskom ako mi ne odgovara kundak po svaku cenu da pucam kao sto neki rade a ovamo" ma nije to nista"a kuci spava samo na levu stranu bar 10 dana
|
|
|
|
Sniper Hunter |
Objavljen 15.05.2011. 21:05
|
Moderator
Upisa: 4753
Pristupio: 13.12.2009. 10:00
|
A da zaboravih ne mora da se menja kalibar nego se uradi odgovarajuci kundak ,po meri izbalansiran i prilagodjen gradji strelca ili lovca
|
|
|
|
canis aureus |
Objavljen 15.05.2011. 21:15
|
Admin
|
voli McDonalds a za sarmu, ćevapI, , ... skoro ni čuo nije
al što gi tepa će gi sve potepa
a trzaj, ma šta je to?
Tema je kiplauf
njie americka kuhinja !
Srbijalov Admin Tim!
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 15.05.2011. 21:28
|
Lovčina
|
Povlačim se iz daljnjeg ubeđivanja pošto idemo sve dublje i dublje u nešta što nije trebalo ni da počne. Svima koju su se našli uvređenim zbog mogu upisa na ovoj temi se izvinjavam, a posebno kolegama Sniper Hunteru i Vladi Lovcu, premda nisam imao nikakve loše namere. Canis je započeo ovu peripetiju bez razloga a sada je krenulo u krivom pravcu. Izgleda da mi je pametnije da ćutim povremeno, pošto se sve češće nešto pogrešno protumači.
|
|
|