NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.)
|
Lala |
Objavljen 28.06.2012. 18:33
|
Moderator
Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Ma baš me briga odakle je neki funkcioner saveza; što se mene tiče, može da bude i sa Marsa, samo da je stručan, pošten i čestit... Ili, da redosled bude pošten, čestit i stručan, svejedno.
Uopšte nije bitno iz kog dela Srbije dolazi. Bitno je kakav je.
I da obavezno drži do svoje reči!
Ako neko nema moralne (ljudske) kvalitete, džaba mu sva struka ovog sveta. Ako je neko prvo čovek, onda stručnost može steći; moralno sumnjivi, ma koliko bili stručni, padnu na nekoj krivini.
Bogu 'fala, što sam Lala
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 28.06.2012. 18:52
|
Lovčina
Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Vidim da su danas aktuelne poslovice pa da i ja koju "lanem". Nije baš poslovica ali je mudro slovo jedne od najmudrijih srpskih glava, našeg vladike Njegoša. Kome zakon leži u topuzu, tragovi mu smrde nečovještvom. A na ovo može da se nadoveže narodna poslovica: ničija nije do zore gorela. Mislim da će se mnogi funkcioneri u ovome prepoznati (bar bi trebali).
|
|
|
|
ficha007 |
Objavljen 28.06.2012. 20:13
|
Lovčina
Upisa: 1601
Pristupio: 01.10.2010. 14:36
|
Podunavac, dok sam čekao da se ulogujem sam hteo upravo da citiram te Njegoševe uvek aktuelne reči.
Kad ono tebra Podunavac me preduhitrio. Alal vera majstore.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
|
|
|
|
Indjijanac |
Objavljen 28.06.2012. 21:57
|
Lovčina
Upisa: 2727
Pristupio: 09.03.2011. 18:00
|
ma da se mi ne citiramo puno jel neko video dnevni red na pozivu,da vidimo o čemu će tu biti reči?
|
|
|
|
ficha007 |
Objavljen 28.06.2012. 22:34
|
Lovčina
Upisa: 1601
Pristupio: 01.10.2010. 14:36
|
Indjijanac, izgleda niko. Taj dnevni red tražen je ko jelovnik u zatvoru. Ovde je postavljeno jedno bitno pitanje: da li je tačno da je za Skupštinu angažovano privatno obezbeđenje, a ja pitam i ko to plaća, ako jeste. Ako plaća LSS, ispada da se parama lovaca angažuju profesionalni izbacivači.
Koja je njihova svrha?
Da li da vode računa o redu i miru na Skupštin, ili da onemoguće pojedinim delegatima da prisustvuju sednici Skupštine, odnosno da onemoguće ulazak na Skupštinu "opozicije" i obezbede čelnicima LSS da u sali budu samo "poslušnici" koji će da dižu ruke na Popovićev mig.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 28.06.2012. 22:48
|
Moderator
|
Da budem malo jasniji oko pitanja koje sam u vezi priča koje kruže od pre nekoliko dana, o obezbedjenju, postavio:
dakle, ako je tačno da se angažuje obezbedjenje, pitanja koja sam postavio, ostaju. Ko je angažovao, zbog čega, ko treba da se štiti i od koga?
A ako su to samo priče, i ako to nije tačno da se obezbedjenje angažuje, onda je onaj koji lansira takve priče totalni bolid, koji se igra sa vatrom, i to prilično proračunato, da ne kažem podlo.
Više članova foruma me je zvalo u neverici, da me pita da li sam čuo za te priče. Jesam, čuo sam, i posle svega, verujem 50:50 %, u tačnost. Ne znam, jednostavno.
Želim jasan odgovor, a to zaista nije teško. Da li je tačno ili nije, da se angažuje obezbedjenje? Dovoljno je samo jedno 'da, tačno je' ili 'ne, nije tačno'.
A i ovo Indjijančevo pitanje, oko dnevnog reda skupštine, je vrlo dobro postavljeno. Prosto ne mogu da verujem da na forumu nema ni jednog delegata u skupštini LSS, koji bi iz primljenog materijala za skupštinu mogao da prekuca samo dnevni red. To nije nikakva tajna. Tužna je činjenica da lovci nemaju pojma koji je dnevni red (sajt LSS ne znam čemu služi)!!
Mislim da je interesantno videti koji je dnevni red, a naročito kojim redosledom su poredjane tačke dnevnog reda.
Bogu 'fala, što sam Lala
|
|
|
|
Jank |
Objavljen 28.06.2012. 23:06
|
Lovčina
Upisa: 2650
Pristupio: 17.05.2009. 23:12
|
U susret "Groznice subotnje večeri"....
.....samo za one koji vole Lov i prirodu....
Hteo sam ko Predsednik život da poživim
srndaće da lovim lovu da se divim
ali lovci zapeli s trona da me skinu
prestali da plaćaju čak i članarinu
Vojvođanski lovci veruju Pažinu
da je za njih platio celu članarinu
i oni se žale da nemaju para
uplatili samo šezdeset dinara
Hteo sam ko predsednik do kraja života
da me voze službeno Škoda i Toyota
u lovačkoj kasi nema para više
na lovačke zabave sve se potrošiše
Predsedniku novom najveća je kazna
s čim da vodi Savez kad je kasa prazna
neka Savez vodi onaj koji ume
ja se vraćam na sigurno, u Srbija-šume...
Lov je stil mog života... ]
|
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 28.06.2012. 23:08
|
Lovčina
Upisa: 3536
Pristupio: 07.07.2010. 10:48
|
Bice veselo u subotu!!!
Sve ce se odigrati bez incidenata !!
Odgovorno tvrdim da sam ja na Popovicevom mestu podneo bih ostavku i ne bi vise sebe uvlacio u sve vece probleme!!
On je izabrao drugi i po meni tezi nacin ali idemo dalje!!!
Kako god da se zavsi skupstina LSS ostaje LJAGA i PREZIR LOVACA na poteze Popovica!!!
Iskljucenja veceg broja udruzenja iz LSS nego sto su zvanicno ostala kao i buduci broj PODOBNIH delegata jasno govori o politici koja se vodi!!
Danas sam poslao meil Vladi Pravniku sa PRIJAVOM koju sam naslovio predsedniku skupstine Marku Tici da je delegat iz mog udruzenja izabran na nezakonit nacin bez odluke skupstine na kojoj smo birali novog predsednika a bivsi predsednik skupstine je na osnovu tog clana statuta potpisao i punomocje tj.odluku za imenovanje Donic Djordja za delegata u skupstini LSS!!Cak se i pozvao na pogresan clan!!Odluke moje skupstine nema zvanicno i nikad skupstina ovakvu odluku nije donela i to odgovorno tvrdim jer sam bio delegat do 12.02. kada sam podneo ostavku na sve funkcije u udruzenju!!
Podneo sam i KRIVICNU PRIJAVU za falsifikovanje sluzbene isprave pa ce mo videti sta ce Tica preduzeti povodom toga i da li ce delegatu iz Velike Plane omoguciti da ucestvuje i verifikuje svoj madat!!!Obavesten je na vreme dopisom !!!! |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 28.06.2012. 23:10
|
Admin
Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Generacio moram reći ovako nenadyebiv si
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 28.06.2012. 23:36
|
Moderator
|
Lala kaže:
Prosto ne mogu da verujem da na forumu nema ni jednog delegata u skupštini LSS, koji bi iz primljenog materijala za skupštinu mogao da prekuca samo dnevni red. To nije nikakva tajna. Tužna je činjenica da lovci nemaju pojma koji je dnevni red (sajt LSS ne znam čemu služi)!!
Ukinimo lepo svaku mogućnost informisanja, šta će nam to, baš sada, kada je situacija zategnuta, a LSS u krizi! Šta će vam sajtovi, gospodo iz LSS, nećete valjda da postavite informacije? Čak i ono zvanično štampano glasilo LSS, 'Lovac', ne znam da je izašao - koliko znam, više ga ne priprema novosadski Dnevnik, nego izgleda neko drugi - pa ni tu ništa od informisanja.
Malopre videh Temudjina na portalu i to baš na ovoj temi, pročitao je upise, ali se nije oglasio, povodom postavljenih pitanja - siguran sam da bi, kada bi hteo, imao da kaže nešto. Kanda neće?!? A SAJT MU NE RADI ONO ŠTO TREBA!!!!
Šta to radite, bre?!?
Bogu 'fala, što sam Lala
|
|
|
|
walter |
Objavljen 28.06.2012. 23:39
|
Mlađi član
Upisa: 44
Pristupio: 16.01.2012. 11:19
|
Srbijalov Admin Tim!*
|
|
|
|
Indjijanac |
Objavljen 29.06.2012. 06:16
|
Lovčina
Upisa: 2727
Pristupio: 09.03.2011. 18:00
|
a tako je temudjin bio spreman juče na dijalog,pa poslovice,pa narodne umotvorine....
Što se tiče verifikacije mandata delegata iz Velike Plane,siguran sam da će biti prihvaćen ukoliko je PODOBANB)
|
|
|
|
elko |
Objavljen 29.06.2012. 08:36
|
Stari član
Upisa: 302
Pristupio: 20.07.2011. 10:51
|
Kada se na zapisniku NO konstatuje da je cena knjigovodstvenih usluga prevelika i kada na to niko ne reaguje - postoji osnovana sumnja, kada se formira Komisija NO koja će ispitati na koga se odnose pojedini troškovi koji su u fin,izveštaju označeni kao troškovi ostalih putnih trtočkova i sastanaka a taj izveštaj ne bude reprezentovan na narednoj sednici NO ili UO - postoji osnovana sumnja, kada se dokaše da su dva kafanska računa knjižena na troškove sastanaka Jušnog regiona a Predsednik Saveta J.Regiona o tome ništa nezna po informaciji lica koje je to ispitivalo a o tome niko ne da valjan odgovor - postoji osnovana sumnja, kada se Komisija za odlikovanja i priznanja nijednom ne sastane niti UO ni jednom ne verifikuje odluke predsednika UO o dodeli priznanja što je obavezan po Statutu LSS - postoji osnovana sumnja.Ovo je samo delić zloupotreba, koje će neko, nekome kome bude morao objasniti pošto nije hteo onima koji su po Statutu ovlašćeni od strane lovaca.
Kolega Ćeranić zna da će sve ovo biti prosleđeno nadležnim organima i institucijama, kao i da ja znam kolike i kakva su njegova ovlašćenja, prava i obaveze po Statutu.Pretpostavljam da zna i na čiju su adresu upućeni moji napisi, na njegovu sigurno nisu.Toliko o tome.
Ako je iko sa foruma imao prilike da vidi materijal i poziv za skupštinu u Smederevu biće mu sve jasno.Predlog odluke o članarini je kao rok za uplatu označio 31.03.2012 - zar nije smešno.
Takođe je predloženo da članarina iznosi 500 dinara ( 300 + 200 ), 200 dinara plaća LSV, regionalni savezi koji imaju svoje službe a ostali 500 dinara pa ljudi moji ko koga ....... to je bio i predlog proširene Radne grupe. pogledajte upis o plaćenoj akontaciji u J.Regionu a udruženjima iz C.Srbije ne daju pozivnice za skupštinu pa da li postoji još neko kome nije jasno zašto onaj to sve radi.Svako neka dobro razmisli koji je inreres lovaca i lovstva.Neko upisa nije LSS popović in tica niti LSCS guberinić.Nije i ne treba a o tome svi treba da vodimo računa.Epiloga će biti, sigurno da će pojedinci morati mnogo toga da odgovore i pred lovcima i pred državnim organima i pred istorijom.Žalosno je što je preko 25 LU tužilo LSS zbog ponašanja i radnji jednog ili dvojice koji se bave zloupotrebama. |
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 29.06.2012. 08:54
|
Lovčina
|
Sutra dolaze novinari iz vise medija kako cujem jutros da zabeleze sta ce se desavati ispred i u zgradi Odptine Smederevo i kakve ce biti reakcije delegata !!!Mediska paznja je NAJVAZNIJA kao i JAVNOST u radu LSS!!!! |
|
|
|
elko |
Objavljen 29.06.2012. 09:10
|
Stari član
Upisa: 302
Pristupio: 20.07.2011. 10:51
|
Nadzorni odbor LSS po statutu LSS nezavisan organ, odgovoran skupštini LSS broji 7 članova.Da bi punovažno radio i odlučivao potrebno je najmanje 5 prisutnih.
Kada se glasalo o nepoverenju bivšem predsedniku škobiću bili su prisutni D.Milkov LSV, D.Kostić LS KiM,
A.Sinđelić Beog.B.Ćirković Južni lovni regionlovni region i D.Guberinić C.lovni region.Utvrđen je dnevni red, po poslovniku je sastanak vodio sekretar N.O. D.Milkov, usvojen je zapisnik sa predhodne sednice, po drugoj tački je izglasano nepoverenje bivšem predsedniku škobiću, nakon čega je D.Kostić predstavnik LS KiM ustao i uz reči da On više neće da učestvuje u radu napustio sednicu NO čime je onemogućio dalji rad i eventualni izbor novog predsednika NO.
Zbog učešća u radu NO koji je smenio škobića ekspresno je na Beogradskom lovnom regionu smenjen A.Sinđelić bez ijedne reči obrazloženja, pokušana je pre neki dan smena B Ćirkovića na J.lovnom regionu koja voljom članova Saveta nije prošla kao ni smena D.Guberinića ( mene ) na Savetu Centralnog lovnog regiona u V.Banji.Toliko o osnovanim sumnjam.Zar je normalno da se ekspresno inicira smena članova NO koji vrše kontrolu i nadzor zakonitog i statutarnog postupanja u LSS.Da nisu možda članovi NO donosili nezakonite odluke, bavili se zloupotrebama kršenjem Statuta ili slično.Njihovu smenu je inicirao predsednik LSS, bivši predsednik NO koji se i dalje tako predstavlja.Zar to nije osnovana sumnja.Zna se - gde se smenjuje NO da tu nešto nije u redu.Nije kriv onaj koji ukazuje već koji čini, bar tako je bilo do sada. |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 29.06.2012. 09:37
|
Admin
|
Kolega Elko ,mislim da je kolega temudjin malo možda ironično napisao da pošalješ . Pretpostavljam da i njemu odgovara da se nešto pokrene i putem poluga države. Jer kada jednom udješ u postupak , moraš baš da budeš čist da bi se izvukao a ovo šta se u lovstvu dešava zavređuje po meni dugogodišnje obrađivanje zemlje pod nadzorom uniformisanih lica.
Samo mi nije jasno zašto temudjin ne ispunjava zahteve za dokumentaciom
|
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 29.06.2012. 09:43
|
Lovčina
|
Popovic je duzan da sve zatrazene papire dostavi !!Ceraniceva uloga je tu da spremi Popovicu kao sekretar a POPOVICEVA je VOLJA kao ZAKONSKOG ZASTUPNIKA hoce li ili nece nesto da dostavi!!! |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 29.06.2012. 09:53
|
Admin
|
To sam hteo da čujem.Jer izvršavajući svoj deo posla verujem da je temudjin sa sebe skinuo odgovornost a DrP se uvalio još dublje.Meni lično to mnogo govori o rezultatu sutrašnje skupštine.A posebno neke mada neproverene informacije o budućim događajima u lovstvu.Ne bih o tome dok ne budem siguran. Temudjine
|
|
|
|
ROE |
Objavljen 29.06.2012. 09:53
|
Član
Upisa: 99
Pristupio: 28.03.2012. 09:51
|
Kaze stara srpska mudrost: I NAD POPOM IMA POP! Mislite o tome! |
|
|
|
Lala |
Objavljen 29.06.2012. 09:56
|
Moderator
|
Kakav god bio epilog sutrašnje sednice skupštine LSS, sve i da nekim čudom Popović, Tica i još neki 'prežive' glasanje, LSS je prokockao veliki deo svog kredibiliteta. Ko god da bude na funkciji u LSS, čeka ga grdan posao da samo sanira štetu, a kamoli da nešto napreduje.
Ostaje i dalje otvoreno pitanje stručne službe, i njene brojnosti. I tu mislim da će svakako biti otpora promenama (moguće je da je i deo sadašnjih zbivanja pod uticajem nekih iz stručne službe). A ta ista stručna služba LSS mora da shvati, da para više nema i neće biti više ni približno kao nekad, kao što neće biti više ni traga od onolikog uticaja kao nekad. Pa se neće više moći ponašati kao nekad što su.
Bogu 'fala, što sam Lala
|
|
|