NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.)
|
Indjijanac |
Objavljen 30.06.2012. 13:13
|
Lovčina
Upisa: 2727
Pristupio: 09.03.2011. 18:00
|
zbog neuvažavanja mandata delegata iz LSCS Skupštinu su napustili većina delegata iz Vojvodine i LSCS pre prve tačke dnevnogreda ,skupština sa 84 delegata što je nedovoljno za kvorum.nastavila rad
|
|
|
|
Djura33 |
Objavljen 30.06.2012. 13:17
|
Član
Upisa: 125
Pristupio: 13.04.2011. 11:49
|
Indjijanac kaže:
zbog neuvažavanja mandata delegata iz LSCS Skupštinu su napustili većina delegata iz Vojvodine i LSCS pre prve tačke dnevnogreda ,skupština sa 84 delegata što je nedovoljno za kvorum.nastavila rad
Zezas, nisu normalni!!
To im nece proci. |
|
|
|
Djura33 |
Objavljen 30.06.2012. 13:20
|
Član
|
Imas li jos koju svezu info?
Cije mandate nije htela skupstina da verifikuje? Od onih izbacenih LU iz Srbije? |
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 30.06.2012. 13:29
|
Admin
Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|
Gde je granica ljudske gluposti???
ZAKON O UDRUŽENJIMA
Nadležnost za vršenje nadzora
Član 71
Nadzor nad sprovođenjem ovog zakona vrši ministarstvo nadležno za poslove uprave.
Inspekcijski nadzor vrši ministarstvo preko upravnih inspektora.
Prekršaji
Član 73
Novčanom kaznom od 50.000 do 500.000 dinara kazniće se za prekršaj udruženje ako:
1) ostvaruje aktivnosti suprotno zakonu, statutu i drugim opštim aktima, kao i pravilima saveza čiji je član (član 9);
2) obavlja privrednu ili drugu delatnost u većem obimu, odnosno u obimu koji nije potreban za ostvarivanje ciljeva udruženja (član 37. stav 2. tačka 3);
3) imovinu ne koristi jedino za ostvarivanje svojih statutarnih ciljeva (član 41);
4) predstavništvo stranog udruženja otpočne da deluje pre upisa u Registar (član 60. stav 1).
Za prekršaj iz stava 1. ovog člana novčanom kaznom od 5.000 do 50.000 dinara kazniće se i odgovorno lice u udruženju.
Član 74
Novčanom kaznom od 50.000 do 500.000 dinara kazniće se za prekršaj udruženje:
1) ako ne omogući javnost rada na način utvrđen statutom (član 5);
2) ako naziv ili skraćeni naziv ne upotrebljava u pravnom saobraćaju u obliku u kome je upisan u Registar (član 15);
3) ako u roku od 15 dana ne prijavi Registratoru promenu podataka koji se upisuju u Registar (član 33. stav 1);
4) ako izveštaj o svom radu i o obimu i načinu sticanja i korišćenja sredstava ne učini dostupnim javnosti i taj izveštaj ne dostavi davaocu sredstava (član 38. stav 6).
Za prekršaj iz stava 1. ovog člana novčanom kaznom od 5.000 do 50.000 dinara kazniće se i odgovorno lice u udruženju.
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
|
|
|
bogoljub |
Objavljen 30.06.2012. 13:54
|
Veteran
Upisa: 710
Pristupio: 08.09.2010. 22:27
|
http://www.youtub...FRh9yzoWXE
Neki bi ipak trbali da se dozovu pameti i da se skupština jeć jednom održi.
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 30.06.2012. 14:16
|
Admin
Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Indjijanac kaže:
Kakav rad misliš na farsu.Interesuje me kako će kod donošenja odluka napisati koliko je delegata glasalo za koliko protiv a koliko je uzdržano. Po tome će biti crno na belo da nema kvoruma i da su odluke ništavne. Drp je probio dno , dublje ne može potonuti ali me interesuje ono pernato stvorenje da nije možda sarka ili gnjurac.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 30.06.2012. 14:34
|
Lovčina
Upisa: 3536
Pristupio: 07.07.2010. 10:48
|
Ovo sto sam imao priliku da vidim granici se sa naucnom fantastikom!!
Posle svega sto sam imaoprilike da vidim svojim ocima misljenja sam da LSS NETREBA DA POSTOJI!!!!!
UGASITI GA I ZABORAVITI DA JE IKADA POSTOJAO!!!!
od 254 delegata na perfidan nacin se smanjio kvorum na 140 PODOBNIH udruzenja !!Kada smo napustili skupstinu NIKO NIJE HTEO DA SEUTVRDI KVORUM iako su delegat iz NISA I ALEKSINCA to trazili za govornicom!!SILUJE SE DONOSENJE ODLUKA PO SVAKU CENU!!!!82 delegata koliko sam video je ostalo a i to je diskutabilno??? Kada je PaZIN hteo daposle predatog listica za diskusiju o dnevnom redu nije DOBIO REC ODTICE I ISTI JE STAVIO NA USVAJANJE DNEVNI RED!!!PAZIN je hteo da trazi da seskupstina izjasni o poverenju predsednika i TICE ali nije dobio sansu!!!
Ako se ovakoradi po udruzenjima kad se ovako radi u LSS sve vam je jasno!!!
Vrhunac BEZOBRAZLUKa jeste posle naseg izlaska ISKLJUCENJE 8 delegata sa KOSOVA I METOHIJE kako bi se KVORUM JOS MALO SMANJIO!!!!
Da covek NEPOVERUJE!!!!!
U PONEDELJAK IDU PRIJAVE UPRAVNOJ ISPEKCIJI i nadleznim Ministarstvima kao i krivicne prijave za HAOS i nezakonit rad !!!Ja ovo nisam mogao ni da prepostavim sta se radi i kako je VLAST LEPA I SLATKA kad je rade VOLONTERI!!!! |
|
|
|
Lala |
Objavljen 30.06.2012. 15:02
|
Moderator
Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Po mom mišljenju, ovo što je uradjeno na skupštini LSS je pravno i statutarno nasilje i samovolja, suprotna statutu LSS, i Zakonu o udruženjima.
Obzirom da su sada iscrpljene sve statutarne mogućnosti za obustavljanje ponašanja suprotnog statutu LSS, i za rešenje problema unutar LSS, ostaje jedino da se umešaju državni organi - inspekcijske službe i pravosudje, pa nek se prelomi već jednom.
Po mom dubokom ubedjenju, bilo kakve 'odluke' koje bi grupa ljudi (osamdesetak ljudi od valjda 250 koliko je brojala skupština) koja je ostala u sali donela, bi bile potpuno ništavne, jer nisu donete u skladu sa statutom. Nikakav pravni efekat ne bi mogle te 'odluke' da proizvedu, a ako bi neko pokušao da tako donete 'odluke' sprovodi, sebi bi, mislim, napravio ozbiljne probleme.
Jedna grupa ljudi koja sebe pokušava da predstavi kao skupštinu LSS, bi morala da debelo vodi računa šta radi; to je u njihovom interesu.
Napisao sam ranije već: posle današnjeg dana ništa više neće biti isto! Bojim se da će se sada LSV i LSCS okrenuti sami sebi, i ići na potpuno osamostaljenje (LSV će morati da vodi računa o onom stavu iz ZODL, da je nedeljiv deo lovstva Srbije), a da će o svemu ovome na kraju inspekcije, sud i tužilaštvo morati da daju svoju reč.
Može grupa ljudi koja je ostala u sali da izglasa sad šta god hoće - nemaju kvorum, nemaju pravo da bilo kakve zvanične odluke donose, kvorum je posle izlaska većeg broja delegata bio sporan, a na zahteve prisutnih delegata nije ponovljeno brojanje, nego je predsedavajući svojim oštrim okom procenio da ih ima dovoljno, i to konstatovao, i 'ladno nastavio da vodi sednicu, kao da se ništa nije dogodilo?!? Oni mogu da sada sede do prekosutra, da pričaju za govornicom šta hoće, mogu da igraju karte, domine, mogu da se druže, niko im ne brani, ali od njihovih tzv. 'odluka skupštine' nema efekta - sve će pasti na sudu, ubedjen sam. Trećina delegata od ukupnog broja koji je bio 25.02.2012., je sebi uzela za pravo da radi to što radi. Koliko lovaca predstavljaju tih osamdesetak delegata? Ko će uopšte zarezivati bilo šta, što manjina delegata odluči?
Za rad skupštine je potrebno da bude prisutno više od polovine delegata. Po poslednjim odlukama skupštine LSS, broj delegata je oko 250. Ako nije početa rasprava o dnevnom redu (a nije), onda mislim da skupština nije ni počela rad, nego je stvar zapela već kod verifikacije mandata, dakle, kod verifikacione komisije.
Po odlukama i mišljenjima Popovića i Tice, broj delegata skupštine LSS varira, izgleda po potrebi, kako kad. Pa se igraju i sa ljudima i sa mandatima, a najtužnije je nešto što nisam baš razumeo, da se u toj igri potežu i delegati sa KiM!!! I ostaju gluvi i slepi na bilo koja upozorenja, objašnjenja, zahteve...
Ovo nema nikakvog smisla, ovo se mora prekinuti.
Očekujem da se hitno oglase članovi rukovodstva LSV i LSCS, i LU čiji su predstavnici napustili onaj cirkus, da to urade ili preko svojih sajtova, svojih glasila, ili ovde na forumu, ili gde god bilo, i da iznesu svoje vidjenje današnje (po četvrti put neuspele) skupštine, i budućih koraka. A voleo bih da iznesu i neke detalje koji do sada nisu izneti, o svim pokušajima miniranja i naštimavanja rada skupštine prethodnih dana, pokušaja obaranja kvoruma, zakulisnih radnji, itd.
Manjina je uspela da otera većinu, kršeći norme - zemlja Srbija, zemlja čuda i neslućenih mogućnosti!!!
Na kraju svakog tuluma, dodje kelner da svede račun!
Bogu 'fala, što sam Lala
|
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 30.06.2012. 15:52
|
Lovčina
|
Ovo je bruka i sramota LSS!!!! |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 30.06.2012. 16:22
|
Admin
|
Čitam i ne mogu da verujem koliko neki "neki" nemaju obraza kolika je koncentracija pokvarenosti u njima, ali meni to lično mnogo govori.Na primer koliko nepoštenih i nečasnih dela je učinjeno da bi se po svaku cenu moralo odbraniti od pogleda javnosti. Jednog dana će pravnici reći koliko godina vredi sva brljotina koju su uradili. Možda jednog dana Srbija i krene u pravcu pravne države, a onda će Padinska skela i Požarevac biti najveći gradovi po broju stanovnika u državi.
|
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 30.06.2012. 16:45
|
Lovčina
|
Sta je TICA sebi danas dozvolio i kako je radio tako ce i da prodje ali na sudu !!!!SMEJURIJA!!!!!!!!!!
Nista gore nego kad svako tumaci zakon kako njemu odgovara!!!
Ovako krsenje zakona i propisa nisam skoro video!!!
82 delegata jedva da prestavljaju 15.000 lovaca kad saberu clanstvo???? |
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 30.06.2012. 16:59
|
Lovčina
|
LSCS od ponedeljka organizuje polaganje lovackih ispita preko LSV-a !!!
NI JEDAN DINAR LSS nece vise dobiti od lovaca iz centralne Srbije!!!!
Onaj finasiski plan i planiran prihod od 25.000.000din ce morati da se poprilicno redukuje!!!!
Takodje shodno zakonu o udruzenjima i slobodnom voljom za udruzivanjem svoje clanstvo ce mo prosiriti na citavu Srbiju!!!!
Videcemo koliko ce lovaca ostati u LSS i da li ce isti biti krovni savez u narednom periodu!!!
Zakon o divljaci i lovstvu ce se menjati sigurno pa ce mo da vidimo sta ce se desiti kad LSS vise ne bude imao povlascen polozaj????
Poverene poslove kako je dobio tako moze i da ostane bez njih!!!
SAMI SU SEBE UGASILI!!!!
To treba neko samo da im javi!!! |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 30.06.2012. 17:02
|
Admin
|
Slavo ne samo da su sebi naudili , mislim da su mnogo više naudili lovstvu, njihova imena će po zlu generacije lovaca pominjati. Proćerdali su mnogo para do sada ali su upropastili mnogo više u budućnosti.
|
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 30.06.2012. 17:05
|
Lovčina
|
Posle svega 82 delegata podrzava Popovica i imam utisakda se radi o ljudima koji ne da neznaju nista sta se radilou LSS vec da su ljude istruisali i pogresno informisali da su ovi naseli na pricu kad rade ovo sto rade!!!Nemam reci ko je sve delegat na skupstini LSS!!! |
|
|
|
Lala |
Objavljen 30.06.2012. 17:05
|
Moderator
Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Ne znam tačno o kojim LU se radi, čiji su predstavnici ostali da 'rade' u sali. Bilo bi dobro kada bi negde osvanuo spisak tih LU.
Sada će verovatno pokušati da od preostalih delegata izvrše zamenu ljudi po organima LSS (UO, NO, komisije...), pa da odglume ozbiljnost i zadovolje formu, ako je to uopšte moguće kršenjem statuta i zakona.
Posle napuštanja vojvodjana, i šumadinaca, ostaće im solidan broj funkcija, koje su verovatno već unapred podelili.
Marko Tica - vojvodjanski lovac - vojvodjanski lovni radnik?
Mislim da bi se slučajem Marka Tice, i njegovim ponašanjem na mestu predsednika skupštine LSS, morao pozabaviti HITNO organ njegovog LU i LSV - Sud časti. Formalni predlog i prijavu Sudu časti može da podnese UO LSV, obzirom da je Marko Tica lovac u Vojvodini, član LU iz Titela (valjda?), pa da ga lovački Sud časti isključi iz članstva i zabrani prijem u članstvo LSV.
Da bar jednom bude neke vajde i od Suda časti, a ne samo da figurira.
Bogu 'fala, što sam Lala
|
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 30.06.2012. 17:06
|
Lovčina
|
PROPALA JE DRZAVA NEK PROPADNE I LSS!!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
bogoljub |
Objavljen 30.06.2012. 17:45
|
Veteran
Upisa: 710
Pristupio: 08.09.2010. 22:27
|
Postavljam pitanje dali Marko Tica uopšte može da na bilokakvoj funkciji u LSS? Njegovo društvo se odcepilo odnosno postalo je samostalno i on nije više član LU Šajkaška Titel koje ga je delegiralo za člana skupštine LSS.
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.
|
|
|
|
Djura33 |
Objavljen 30.06.2012. 17:47
|
Član
|
Slavo, jel moze malo konkretnije, sem onoga sto stalno vrtis: Sta je Tica sebi dozvolio, sta je popovic uradio, sramota.....
Ajd malo detaljnije: zbog cega ste tacno napustili skupstinu, sta se desilo, ko nije bio zadovoljan i zbog cega????????
Detaljno, nije mi dovoljno da kazes: sramota, sta je sve bilo......
Sta, tacno? Ako nije problem. |
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 30.06.2012. 17:57
|
Lovčina
|
Pazin NIJE DOBIO REC pre usvajanja dnevnog reda da predlozi dopunu i zatrazi kao tacku dnevnog reda SMENU POPOVICA I TICE!Uredno se prijavio za diskusiju po ovoj tacki!!!!
Delgatima iz Srbije nisu verifikovani mandati i istima je uskraceno pravo glasa na skupstini i imali su natpise GOSTi kako bi usliu salu!!!
LSV je zbog uplate samo 900.000din od strane LSV broj delegata smanjen sa 57 na 47 stoje TICA licno pitao PAZINA da li je dobio dopis i da to mora tako!!!
Hteli su na samoj skupstini da promene pravilnik o radu skupstine koji postaje validan tek osam dana posle promene a oni su hteli odmah da ga primenjuju itd.
Hteli su da promene pojedine delove statuta bez javne rasprave i materijal su ljudi dobili pre same skupstine i mnogo toga jos!!!
UTVRDJIVANJE kvoruma je smejurija od kog broja delegata se utvrdjuje kvorum po starom poslovniku o radu je to 257 a po njihovom bez odluke skupstine je 140 i nekom novom pravilniku koga su hteli da usvoje a koji bi vazio tek za 8 dana!! itd. |
|
|
|
Djura33 |
Objavljen 30.06.2012. 18:17
|
Član
|
slavaplana kaže:
Pazin NIJE DOBIO REC pre usvajanja dnevnog reda da predlozi dopunu i zatrazi kao tacku dnevnog reda SMENU POPOVICA I TICE!Uredno seprijavio za diskusiju poovoj tacki!!!!
Delgatima iz Srbije nisu verifikovani mandati i istima je uskraceno pravoglasa na skupstini i imali su natpise GOSTi kako bi usliu salu!!!
LSV je zbog uplate samo 900.000din od strane LSV broj delegata smanjen sa 57 na 47 stoje TICA licno pitao PAZINA da li je dobio dopis i da to mora tako!!!
Hteli su na samoj skupstini da promene pravilnik o radu skupstine koji postaje validan tek osam dana posle promene a oni su hteli odmah daga primenjuju itd.
Hteli su da promene pojedine delove statuta bez javne rasprave i materijal su ljudi dobili pre same skupstine i mnogo toga jos!!!
UTVRDJIVANJE kvoruma je smejurija od kog broja delegata se utvrdjuje kvorum po starom poslovniku o radu je to 257 a po njihovom bez odluke skupstine je 140 i nekom novom pravilniku koga su hteli da usvoje a koji bi vazeo tek za 8 dana!! itd.
To me malo detaljnije interesuje:
S kojim obrazlozenjem nije dobio Pazin rec? Sta su rekli?
Koji su razlog naveli sto nisu hteli delegatima iz Srbije da verifikuju mandate?
Kako su obrazlozili da je LSV-u smanjen broj delegata? Da li je Pazin stvarno dobio dopis i sta je pisalo u njemu?
Ako nije problem. |
|
|