Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Krušik municija

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Krušik municija
saja rudnik
 Evo i ja se razmisljam kad dodjem dole da kupim krusikovu municiju.E u Srbiji ima da lovim sa nasom municijom..he..he..U sustini videcemo,malo da me zelja mine,verovatno je krusik jeftiji od strane municije pa cu da ga kupim i da se ispucam malo.Tri meseca nisam uzeo pusku u ruke vreme je..
Saja Rudnik

Brka bez brkova
 Bolje probaj sa belomom,ja sam krusik testirao pucajuci u papirnu metu i nisam zadovoljan kakav posip ima.

arli

Brka bez brkova kaže:
Bolje probaj sa belomom,ja sam krusik testirao pucajuci u papirnu metu i nisam zadovoljan kakav posip ima.

Sve zavisi od cevke do cevke,ne nosi svaka istu municijuika.

Brka bez brkova
 pucao sam iz iz43,krusik special,mirage i belot,ovaj poslednji me je prijatno iznenadio ima najbolji posip,samo ne znam mozda je malo sporiji metak od italijanskih.

Kile_
 Skoro sam kod drugara nasao krusikov metak na kome pise signalni metak i kapica mu je zelene boje a ima i plave i,crvene,zute....negde sam procitao da su pravili i zvucni metak i te raketice u boji ili kako da ih nazovem (vatromet) da li tako nesto ima da se kupi danas negde?da li se jos uvek proizvodi?
Samo 300 i 4x4

Nikola M

Kile_ kaže:
Skoro sam kod drugara nasao krusikov metak na kome pise signalni metak i kapica mu je zelene boje a ima i plave i,crvene,zute....negde sam procitao da su pravili i zvucni metak i te raketice u boji ili kako da ih nazovem (vatromet) da li tako nesto ima da se kupi danas negde?da li se jos uvek proizvodi?

za to nisam cuo ,ali mi se svidja mnogo .. za novu godinu hehe..
Dobar Pogled
lovac

arli

Kile_ kaže:

Koristio sam i jedne i druge.Signalni je bio u slobodnoj prodaji pre jedno 5-6godina, ali je povučen iz prodaje. Naime u sebi je imao dasta materija na bazi magnezijuma koje razvijaju ogromne temperature tako da i hromirane cevke stradaju posle dužeg korišćenja.
A ovaj drugi ima naziv ZVUČNI EFEKAT i rađen je za vojsku i policiju-gruva ko pravi,naravno bez sačme. Dobio sam par komada na poklon i odmah protero kroz cevku-Božič,nova godina...Odobreno

Kile_
 steta sto se ne prodaju vise,cini mi se da je jako zanimljivo Smile drugar ima celu kutiju neotpakovanu tih signalnih ima 10kom u kutiji ,moracu da mu "otmem" koji patron Smile
Samo 300 i 4x4

Podunavac
 Kolega Arli mislim da ova konstatacija o uništavanju cevi visokom temperaturom prilikom upotrebe signalne municje uopšte ne stoji. Signalni pištolji koji su predviđeni za konstantnu upotrebu signalne municije su izrađeni od aluminijuma ili čak od plastike. A cevi pušaka od visokokvalitetnog čelika koji je između ostalog otporan i na visoku temperaturu. Međutim signalna municija ne postiže visoku temperaturu, bar prilikom prolaska kroz cev, jer bi inače radni vek signalnog oružja bio veoma kratak. A to nikako nije slučaj, pošto sam viđao pojedine primerke izrađene pre II Svetskog rata, koji su dosta korišteni, a u odličnom su stanju.
Tri prsta 2Kolce

Indjijanac
 signalni metak,samo mu ime kaže za šta služi,90tih godina koristio sam ga više puta,jedina konstatacija je bila da se cev tako isprlja i da treba odma posle upotrebe da se čisti.pucanje
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

arli

Podunavac kaže:
Kolega Arli mislim da ova konstatacija o uništavanju cevi visokom temperaturom prilikom upotrebe signalne municje uopšte ne stoji. Signalni pištolji koji su predviđeni za konstantnu upotrebu signalne municije su izrađeni od aluminijuma ili čak od plastike. A cevi pušaka od visokokvalitetnog čelika koji je između ostalog otporan i na visoku temperaturu. Međutim signalna municija ne postiže visoku temperaturu, bar prilikom prolaska kroz cev, jer bi inače radni vek signalnog oružja bio veoma kratak. A to nikako nije slučaj, pošto sam viđao pojedine primerke izrađene pre II Svetskog rata, koji su dosta korišteni, a u odličnom su stanju.

Kolega Podunavac ako ti tako kažeš onda je to tako-poštujemOdobreno,samo cevka signalnog pištolja je maltene dugačka koliko i sam signalni metak-manje više zavisi od modela pištolja,tako da skoro i nema kontakt sa cevkom. Dok kod lovačkih pušaka ima tu dosta prostora -dužine,da ne kažem mnogo više kontakta pirotehničke smeše sa zidovima cevi. Opet kažem može da bidne ne mora da značiiveli

Podunavac
 Nisam kolega imao nameru da ovo ispadne kao neka kritika. Dosta sam koristio signalne pištolje i nisam primetio grejanje cevi prilkom upotrebe. Cevi signalnih pištolja su otprilke dve dužine metka, bar kod vojnih modela. A brzina prolaska signalnog punjenja kroz cev je velika, tako da cevi nisu dugo izložene visokoj temperaturi. Ovakva signalna municija za sačmarice se proizvodi i na zapadu, i imao sam prilike da vidim neke koje su proizvedene u nemačkoj. Nigde na kutiji ne stoji upozorenje da je iz bilo kojeg razloga loša za cev, ili da je potrebno neko posebno čišćenje ili održavanje oružja prilikom upotrebe ove municije.iveli
Tri prsta 2Kolce

Joe the hunter
 Ako mogu da pomognem u resavanju dileme oko signalnog metka za sacmaru.radi se o sledecem.Signalni metak naseg proizvodjaca(namerno izbegavam pominjanje imena) koji je kratko vrenme bio u proizvodnji i prodaji jeste razvijao veliku temperaturu.Poznajem coveka koji je pre 18godina ispalio signalni metak medjutim iz nekog razloga zapaljiva smesa nije izletela iz cevi vec je ostala u coku.Rezultat je bio razletovane cevi i naduta usta cevi.napominjem da cev nije bila zacepljena stranim predmetom koji bi sprecio izlazak smese.Video sam i dosta strane signalne municije ali tamo je smesa za paljenje smestena u neki tanak plasticni kontejner plus je u koncentratoru tako da se pali tek na par metara od cevi.Verovatno je nas proizvodjac stopirao proizvodnju bas iz razloga reklamacija.

canis aureus
 ... Bogu Fala pa je povukoše iz slobodne prodaje!!!Krsti
Jer sa takvom zloupotrebom i šenlučenjem za novogodišnje praznike i sl dolazilo do izazivanja požara ...
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

arli
 Vala kod nas jesve mogućeSrbijalov.

neno1971
 Koristio sam krusik prosle sezone, i nemogu da kazem da nisam zadovoljan, krusikov specijal 34od , 4,5 i 5 mm, garantovano lija pada bez pokusaja udaljavanja, a sto se tice zeca koristio sam isti specijal 3,5 i 4 mm takodje se pokazao dobro.Nisam do sada imao ruznih iskustava sa krusikom tako da cu za sada da nastavim da ga koristim jer i cena i kvalitet odgovaraju.srbijalov
nebojsa savkovic

Brka bez brkova
 Nisam zadovoljan sa posipom sacme kod krusika,probao sam vise puta sa mojom iz43 na 35m u krug precnika 70cm,mnogo je losiji od s.belota,sa kojim sam ga poredio

DakiNS
 Belot je belot a i dosta skuplji od krušika meni je krušik OK jednako sa njim promašujem kao i sa ostalom mundžom, jedino još da zamolim Jevtića da mi napravi cilindre pa još mundža bk i ihahajGrin
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

ultras035
 Drugari, kojom municijom na divlje patke? Nesto sam se nalozio, a ima ih uz V.Moravu pa bi im malo posvetio paznje! Imam samo IZ12 u cal.12/70 i nemam pojma sta je najbolje za prelet?
"Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!"
i50.tinypic.com/jf94dc.jpg

bogoljub
 Najbolje ti je tri ili tri i po milimetra sačma 10 ili 8 za patke.E sada moraćeš sam da odabereš proizvođača municije.Ako si se odlučio za Krušik onda super patak 10 i specijal bez korpice 8 zavisi na kojim distancama pucaš.
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Stara lovačka municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 213 12.06.2024. 20:37
Belom Municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 869 04.12.2023. 18:14
Rotweil Municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 100 04.08.2023. 22:38
Municija kalibra 30-06 MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 115 15.11.2022. 22:30
Cheddite Municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 18 09.10.2022. 23:40
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 21
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,156,586 posete www.srbijalov.com