Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Dozvola za pušku

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Dozvola za pušku
lovac001

jovke kaže:
posto sada u nisu unajvece strajkuju, moracu da se strpim oko dozvole i svega ostalog. javicu vam do slovce sta mi sve traze...
koliko sam se ja raspitao, treba, uverenje da nisi osudjivan, obuka za rukovanje oruzjem...naravno takse porezi i sta sve ide uz to.
Bivsi ispektor (penzioner) mi je reko da traze knjizicu ili uverenje da si odluzio vojni rok....jer sta ako si isao civilno, a kao razlog naveo da se plasis oruzja...zbog toga oni i traze da se sluzi vojni rok...
ako je proslo 3 ili 5 godina ne znam tacno od kada si naveo da se plasis oruzja ja mislim da to ne gledaju bas cu da pitam pa cu ti napisati ovde..drugim recima imas pravo da se predomislis.a generacijama 88 i mladjima ne traze vojnu knjizicu jer je vojska ukinuta.

papiga
 Pa ako se plasis oruzja idi na pecanje ROFL

nemeza

spiker-mrmosh kaže:

nemeza kaže:

spiker-mrmosh kaže:

DESPERADOS kaže:
Posedovanje oruzja i vojska nemaju veze !!!
Svako lice koje ispunjava odredjene( nije osudjivan itd..) uslove i ima navrsenih 18 god moze posedovati oruzje.

Gresis drize ! Meni su pored svih tih papira iz raznih sudova trazili iz SUP-a i mesto, kasarnu i vreme sluzenja vojnog roka .
A ja sam im jos na svoju ruku i dodatno dao podatak da sam u rezervi duzio Snajper zbog izuzetnih rezultata na obuci i gadjanjima u vosci - a i da sam 9 meseci vojsku sluzio u ambulanti Centra za obuku pasa (COP) Nis , a u slobodno vreme se bavio dresurom - tako da nisu imali kud ! Ha,ha,ha ! Smeko
Pozdrav ! iveli

Kolega ne greši, a to što u pojedinim Upravama i Stanicama nisu obavešteni da je DRUG STARI umro (da me ne shvatite pogrešno o pomenutom nemam loše mišljenje ) pa traže i člansku kartu KPJ-u ili u najmanju ruku SKOJ-a to ne znači da ima veze sa zakonom već sa glupošću i ne obaveštenosti referenata koji rade na izdavanju dozvola. Pozdrav. Bye

Kolega nemeza - ovo o cemu pisem se desilo upravo ove godine ! Ko je obavesten , a ko ne - stvarno ne znam . A nije mi ni smetalo preterano - posebno sto i toj stavci imam poprilicno dobre kvalifikacije . Tako da i nisam imao potrebu da "isterujem pravdu" i objasnjavam da li je drug STARI umro ili jos nije !
Sto kaze jedna narodna izreka - " I na tarabi je pisalo nesto , pa je neko nagrabusio !"
Bas juce na temi Izlozbe i utakmice pasa sam pokusao da ukazem na to(komentarisuci jedan snimak utakmice u kome pas pticar izbija divljac i zatim trci ko sumanut za njom ) kako u pravilniku o radu pasa pticara decidirano pise da pas mora da saceka vodica i na njegov znak podigne divljac i kasnije ostane miran na poletanje - i znas sta se desilo ?!
Iz momenta sam bio osudjen od gomile kolega , pocevsi od moderatora Lale pa na dalje - kako pokusavam da zamecem kavgu , kako ja nemam pravo da komentarisem odlike sudija i sl - s tim sto niko na dve stranice pisanja nije ni u jednom momentu rekao ni jedno slova da li sam ja u pravu ili ne ?!
Poenta price je ta - da se u ovoj zemlji retko sta dogadja onako kako pise da treba , a jos manje onako kako je po zakonu !
Pozdrav !

Kolega, nije mi bila namera da provociram ili da mislim da nije istina to što si napisao, samo sam hteo da ukažem da u mnogim Stanicama i Upravama rade po samo njima znanim pravilima, niti da neko treba da se ubeđuje sa njima, jer će uvek izvući deblji kraj - nažalost. Ovo govorim iz ličnog iskustva jer imam dosta oružja kupljenog širom srbije, tako da sam se sretao sa svim i svačim. Ako je moj post drugačije shvaćen izvini. Pozdrav. Bye

Lala

spiker-mrmosh kaže:
Bas juce na temi Izlozbe i utakmice pasa sam pokusao da ukazem na to(komentarisuci jedan snimak utakmice u kome pas pticar izbija divljac i zatim trci ko sumanut za njom ) kako u pravilniku o radu pasa pticara decidirano pise da pas mora da saceka vodica i na njegov znak podigne divljac i kasnije ostane miran na poletanje - i znas sta se desilo ?!
Iz momenta sam bio osudjen od gomile kolega , pocevsi od moderatora Lale pa na dalje - kako pokusavam da zamecem kavgu , kako ja nemam pravo da komentarisem odlike sudija i sl

Spiker, pismen si čovek, proveri: napisao sam ti da na pogrešnu adresu postavljaš pitanje kako je sudija okarakterisao ponašanje psa, i da to treba da pitaš sudiju koji je sudio, a ne članove foruma. Dakle, izvrćeš moje reči, i pokušavaš ne znam ni ja šta da mi prišiješ, valjda da sam se uključio u neku hajku na tebe, ili šta?
I napisao sam ti još da mi se čini da pokušavaš nešto da zakuvavaš, i da ne radiš to. I stojim iza toga, a ti vidi šta ćeš i kako dalje. I nemoj me prozivati po drugim temama i komentarisati rad administratora, jer tako samo potvrdjuješ da sam u pravu bio, kada sam ti rekao da ne radiš to.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

spiker-mrmosh
 DakiNS Sve je tako ! Zaista nemam nista da dodam ! B)
* Lako je naučiti životinju, lako je naučiti prostaka, ali teško je naučiti onoga ko je nenaučen postao učitelj drugima... *
( Vladika Nikolaj Velimirović )

jovke
 niste me razumeli, ne plasim se ja oruzja niti bilo sta...nego ljudi koji su isli u civilnu vojsku razlog koji su naveli je da se plase oruzja i zbog toga sup hoce na uvid da ima da ste sluzili vojni rok. inace ja sam hteo pre 2 godine dobrovoljno da sluzim ali su mi rekli da mena mesta... sada novi zakon kaze da vojska nije obavezna...

kimi

kimi kaže:
Koja je procedura kod kupovine puške sa neolučenim cevima od fizičkog lica--polovne od npr "naslednika"?

U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita

mirko knezevic
 Potpuno ista kao i kada kupujes novu pusku,predas za nabavnu dobijes,kad dobijes nadjes polovnu pusku dogovoris se covekom i zajedno odete u sup da ti na nabavnoj napisu model puske koji si uzeo,i sledeca procedura ti je standardna. Ides u sup predajes zahtev za oruzani list i to je to,nema nikakvih posebnih zajebancija.
Srbija do Tokija!

Kolce Tri prsta 2

kimi

mirko knezevic kaže:
Potpuno ista kao i kada kupujes novu pusku,predas za nabavnu dobijes,kad dobijes nadjes polovnu pusku dogovoris se covekom i zajedno odete u sup da ti na nabavnoj napisu model puske koji si uzeo,i sledeca procedura ti je standardna. Ides u sup predajes zahtev za oruzani list i to je to,nema nikakvih posebnih zajebancija.

Odobravam
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita

klaja

kimi kaže:

kimi kaže:
Koja je procedura kod kupovine puške sa neolučenim cevima od fizičkog lica--polovne od npr "naslednika"?

Prodavac treba da ponese orginal dokument sa ostavinske rasprave u kome se vidi koja je puska i brojevi puske,zatim mora da uplati 250 din taksu za odjavu i popuni zahtev za odjavu a potom oruzje se direktno prebaci na kupca. Mirko Knezevic ti je ovo ostalo tacno objasnio.
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

damir97
 predao sam zahtev za pusku za neolucenom cevi.dali kada dobijem odobrenje na njemu pise koju pusku moram da kupim jer me je radnik u supu pitao sta kupujem (bokericu,petometku,polozaru...) ili pise samo puska sa neolucenom cevi pa ja sa tim odobrenjem u prodavnici odlucujem tj moj novcanik...Ups

Obaveštavaju se svi članovi portala SRBIJALOV da je uvedeno obavezno predstavljanje u PROFILU.
Svi koji nemaju podatak imaće upozorenje.
Oni koji su već uradili predstavljanje u forum temi PREDSTAVITE SE mogu isti tekst da prekopiraju u PROFIL ili da ukucaju novi.
Podaci koji ne liče na predstavljanje biće brisani bez upozorenja, a članovi koji ne poštuju ovu obavezu biće banovani.

Srbijalov Admin Tim!

i tako

vlada lovac
 Trebao si mu reci Benelli Argo, slozio bi se kako je to extra puska, ipak je on strucnjakGlavu o zid
ako je zahtev za pusku sa neolucenom cevi mozes birati izm.PA, polozare, bok. ili jednocevke, odlucuje volja i novcanik

damir97
 znaci ja odlucujem tada u prodavnici sta kupujem..hvala to me je zanimalo

Bio bi red da se predstavite !
Poslednja opomena
Srbijalov Admin Tim!

i tako

lemi024
 Ja sam ovih dana podneo molbu za članstvo u LU i čekam odgovor sledeće nedelje kad im je sednica i planiram da odem do PU da vidim šta mi sve treba i da me upute na neku školu za obuku i sve je to ok ali me brine to sa policajcem koji dolazi na proveru jer sam se tek nedavno uselio u zgradu i komsije još ne poznajem dobro tako šta ako odu kod nekog komšije ili još gore komšinice koji se kao nešto tripuju oko oružija ili imaju nešto protiv lova(kao što je moja žena npr. koju sam jedva ubedio) - da li oni njima kažu za razlog zašto se raspituju o meni? I da li neko zna za te nove poreze: hoce li se plaćati, na koje oružije i koliki će biti ako ih bude?

Pozdrav

lovac u ceki
 izvinjavam se zbog upadanja na temu,ali moram da pitam gde mogu naci broj od ljudi iz trstenika kod kojih se polaze za rukovanje sa oruzjem,mozete mi poslati ako neko ima na privatne poruke,bio bih =veoma zahvalan

klaja

lemi024 kaže:
Ja sam ovih dana podneo molbu za članstvo u LU i čekam odgovor sledeće nedelje kad im je sednica i planiram da odem do PU da vidim šta mi sve treba i da me upute na neku školu za obuku i sve je to ok ali me brine to sa policajcem koji dolazi na proveru jer sam se tek nedavno uselio u zgradu i komsije još ne poznajem dobro tako šta ako odu kod nekog komšije ili još gore komšinice koji se kao nešto tripuju oko oružija ili imaju nešto protiv lova(kao što je moja žena npr. koju sam jedva ubedio) - da li oni njima kažu za razlog zašto se raspituju o meni? I da li neko zna za te nove poreze: hoce li se plaćati, na koje oružije i koliki će biti ako ih bude?

Pozdrav

Malo da probam da te utesim,ja sam bio u slicnoj situaciji,nova zgrada,nove komsije ali na srecu vecina je u nekoj vezi sa oruzjem(vojska,policija)tako da nije bilo problema.Policija kad dodje kaze komsijama o cemu je se radi budu postavljena klasicna pitanja npr. kakvo misljenje imaju o tebi,ponasanje,problemi u zgradi itd. Zenu sam ubedio na vreme hehe. Sto se tice obuke to moras sam jer policija nema veze sa tim a ni lovacko drustvo.Sto se tice poreza lovacko oruzje i trofejno neplaca.,takvu ja imam informaciju.
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

Podunavac

klaja kaže:
Malo da probam da te utesim,ja sam bio u slicnoj situaciji,nova zgrada,nove komsije ali na srecu vecina je u nekoj vezi sa oruzjem(vojska,policija)tako da nije bilo problema.Policija kad dodje kaze komsijama o cemu je se radi budu postavljena klasicna pitanja npr. kakvo misljenje imaju o tebi,ponasanje,problemi u zgradi itd. Zenu sam ubedio na vreme hehe. Sto se tice obuke to moras sam jer policija nema veze sa tim a ni lovacko drustvo.Sto se tice poreza lovacko oruzje i trofejno neplaca.,takvu ja imam informaciju.

Brašo sreća tvoja što te komšije još nisu dobro upoznali, inače nikada ne bi dobio dozvolu.ROFL Tebi smo i u rođenom selu morali da sređujemo policijsku proveru preko veze.Grin A snajka je pristala na oružje da ima sa čim da te utepa kad preteraš sa ena i iveli 2.
Tri prsta 2Kolce

klaja
 Hvala braso moj rodjeni,kako me lepo nahvali jujuuj,. A u selu su znali ko mi je brat pa je bilo gusto.Pilot Snajka je u treningu pa se ne buni heheFrown

Podunavac

klaja kaže:
Hvala braso moj rodjeni,kako me lepo nahvali jujuuj,. A u selu su znali ko mi je brat pa je bilo gusto.Pilot Snajka je u treningu pa se ne buni heheFrown

U našu familiju svi bili normalni. Sem ludog Milojka.ROFL
Tri prsta 2Kolce

klaja
 Znaci na njegaStari smo se umetnuli. Skidali ga puskomsrbijalov

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,460
Najnoviji član: Baustelac

Poslednje vesti
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,477,206 posete www.srbijalov.com