Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Kiplauf

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Kiplauf
canis aureus
 ti se vrati na prethodnu stranu(14) pa pažljivije pročitaj, možda tad otkriješ šta sam to započeo!
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

Sniper Hunter
 Kolega podunavac meni nema potrebe da se izvinjavas nisam se nasao uvredjen nicim samo sam komentarisao upise, svako ima pravo na svoje misljenje necu da ulazim u diskusije tipa "mc donald "i ostalo jer nisu tema 

canis aureus

canis aureus kaže:
...
Tema je kiplauf Van teme
njie americka kuhinja !
Srbijalov Admin Tim!

o poštovani Admin Time kako li primeti ti to?!Hmmm
baš sad i tako brzo?!Hmmm
Nazad na temu
Dim

Sniper Hunter
 Primetio sam jer bih voleo da ostanemo u temi i da ne dolivamo ulje na vatru a radilo se i o meni u postovima , podunavac se izvinio i idemo na temuNazad na temu

vlada lovac
 Ma nema potrebe za izvinjavanjem, samo opušteno i idemo dalje iveli 4

Lala
 Nazad na temu
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

kelt

kelt kaže:
Ma kolega ovo ti je Mc Donald's generacija sve im jako , slano, ljuto ,dlakavo,a sad im se i rita previseiveli 3Kolce

izvinjavajte kolege ovo bi zaebancija a ja je zapoceh. e .ebo me mekdonald i kad sam se zaebavo. koja frka se digla ni oko cegaJaoooiveli 3
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

petar
 [xhide]Imao sam prosle godine u ponudi jedan kipp izh 18mh, u kalibru 30-06, ako se dobro secam, optika je bila neka jeftinija 4x32, lik je nudio kofer za nosenje sa njim, i trazio mi za taj karabin, koji je bio dosta ocuvan, ali ipak nije nov 420e, sa koferom i tom optikicom...Frown
Nisam ga uzeo jer mi je bio preskup, a najvise zbog optike, koju bih morao da uzmem sa karabinom, ali bih je za banatska lovista obavezno morao promeniti, za neki Leupold 3-9x40, pa bi to izaslo vise od 700e, a to je za ovo oruzje previse, bar za moj budzet...B)[/xhide]
Just like old times!

E2rd
 Zdravo lovci!Smile
Ima li ko od vas IZH-18MH u kalibru 30-06? Kakva su vaša iskustva sa preciznošču te puške u tom kalibru? Preporuke?
Ovde gde sam u Sloveniji su dva trgovca sa tim puškama, međutim ni jedan ni drugi ne daju pri kupovini te puške sertifikat sa pogocima (ne daju mete na kojoj se vidi gde puška nosi). Imam neke informacije, da je taj kiplauf solidno napravljen za kalibar 7,62X54R dok za ostale kalibre nije precizan i tačan. Pošto imam kombinovanu pušku u kalibru 12/30-06 želja mi je da nabavim taj kiplauf u kalibru 30-06 i zato vas molim za malo komentara na moje informacije. Ujedno čujem da dolazi do loma igle i da se ne zatvaraju baš najbolje. Malo para-malo muzike?
Dobar pogled!
Srbojanez

eclipse4
 postovane kolege,ovde je dosta ispisano,ali ja bih opet pitao par pitanja vezana za iz 18.....posto sam danas bio u gradu i slucajno mi zapala za oko....to je citavih 260e ;) sto je stvarno smesno.
dakle ovako ima li je u cal.270win?
moze li neko napisati malo vise o kvalitetu te puske,ili bar postaviti neki link gde bih mogao da procitam vise.
preciznost same puske (znam da sve zavisi od samog metka,ali verovatno i sama cev puske ima neki uticaj)?
ima li ko da je pusku testirao na strelistu,na preko 150m,neke slike?
razmisljao sam menjati cev na moj 8x57....koji je zajsta precizan i po meni super kalibar,ali eto,ipak sam mislio da menjam cev u 270win.
to bi me kostalo oko 160 e u kragujevcu (varmit cev,ko na novom modelu 808)
ali ako vec ima ovaj karabin za 260,dacu jos 100 e. preko i uzecu ga.

ili,mozda je bolje da mi date jedan savet,s obzirom da imam 8x57,da li da kupim ovak kip-lauf u cal recimo 243?

mada je meni da me izvinete d**p zinulo za 270win....

ako nije problem,odgovorite na sto vise pitanja a ja vam se unapred zahvaljujem ;)

canis aureus
 eclipse4(sa zlatnim osmehomGrin)Bye

Pošto ti je već zapala za oko a i pedu ti zinulo ... evo možda ti pomognem u razmatranju opcije ...

IŽ18MH ima u kalibru .270Win samo je pitanje u kojoj prodavnici se može pronaći a s obzirom da je to jedan od sve popularnijih kalibara na našim terenima i da je potražnja za istim sve veća ... u Snajperu u BGu ga je bilo, znam sigurno a za ostale ...
E sad kvalitet?!?
-rusko k'o ruskoConfused
neki ga uzdižu u nebesa dok ga ovi drugi porede sa "baštenskim alatkama" ... ali po mom mišljenju, kao vlasnika IŽ18 kip... i još nekog ruskog oružja, mogu reći da kvalitet sigurno prevazilazi tu nisku cenu!! Već je pisano prilično o ruskom oružju po drugim temama i bilo je raznih kritika i sl i lepog poređenja sa LADOM od strane kolege OHOTNIKABravo 2 i kao većina tako i ja najviše zameram na završnoj obradi koja je na najnižem mogućem nivou a da se uopšte kaže da je TO završen proizvod! Inače, funkcioniše i "šljaka".
Pisao sam dosta o svojim iskustvima sa svojom IŽovkom koja je sa novim kundakom dobila mnogo, najpre u "udobnosti" prilikom gađanja i preciznosti zbog "izmenjenog" ugla kundaka a onda i na estetici gde je sa fabričkom na niskom nivou.
Moja je u 7,62x54R i vrlo sam zadovoljan sa preciznošćuYes na 100tki grupiše u 20-30mm a nekad i metak na metak sa PPUovim SPBT koji i nije baš takmičarski dok na 200tki uspevam da ubacim 3kom u grupu od 50-60mmB) Ima na temi GAANJE ...( http://www.srbija...ead_id=808 ) nekih slika koje sam ubaciJo pa se mogu tamo vidUtiChut
Sa preciznošću IŽ18 u kal .30-06 nisam bio preterano zadovoljan jer su grupe bile prilično veće, takođe sa domaćom municijom i doduše lošijim opt.nišanima. U kalibru .243Win "radi" sasvim dobro i grupe su, koliko sam imao prilike da probam a "probao" (upucavao sam) ih tri, u zavisnosti od opt.nišana od 30 do 60mm na 100m. .270Win nisam imao priliku da probam ... precizan je kalibar i čuo sam da su neki vlasnici zadovoljni.

Pored odličnog 8x57JS za odstrel krupne divljači, lično bih pre odabrao .243Win nego .270Win i tako "pokrio" i svu "sitniju" divljač na svim lovnim daljinama ali zavisi šta ti je u planu da loviš sa tim kalibrom, na kojim daljinama, terenu i sl Sigurno da je .270 "superiorniji" u odnosu na.243 ali zavisi od potrebe ...
Dim

Nikola Vojinovic
 Pozdrav,

kupio sam pomenuti kip u kal 30 06, na njega sam "Hamerles" montazom stavio Zaiss Duralyt 1,2-5x36, iskreno ja bi ga najradije uzeo u kalibru 7x65R ali ga nije bilo u ponudi kod nas mada se proizvodi... za 30 06 sam se odlucio na nagovor druga, a i ako sami pogledate izbor municije u kal 7,62x54R je mali (kod nas se ova municija lako nalazi PTK vojni metak) ali ne i kvalitetnija lovna...
Puska je ruzna i nikakva u fabrickoj varijanti, ali ako se dobar majstor potrudi od nje se moze napraviti solidna alatka! Ja sam na mom, odmah zamenio kundak i potkundak, majstor je to lepo uklopio sa montazom i optikom, bez "svinjskih ledja" pravi snajperski kundak (kopija kao kod Blasera R-8), sa podebljanim pistoljskim rukohvatom i "pacjim kljunom", takodje je i podkundak masivniji... Okidanje je fabricki sigurno preko 2,5kg nisam merio, ali je sada svedeno na oko 1,2 kg...
Evo rezultata upucavanja na 100m, zrno Federal Fusion 11,7 g, posto teze dolazim do ove municije nisam imao prilike da jos koji put probam, ali kada dodjem do kolicine, pokusacu da ponovim rezultat...

img545.imageshack.us/img545/5410/30082011040.jpg
Priroda, kerovi i lov!

sheytan
 ^ Bravo 2 Daj sliq sprave! 
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

eclipse4

canis aureus kaže:
......IŽ18MH ima u kalibru .270Win samo je pitanje u kojoj prodavnici se može pronaći a s obzirom da je to jedan od sve popularnijih kalibara na našim terenima i da je potražnja za istim sve veća ....

citao sam dosta o njemu i gledao,samo reci hvale.....tako da sam zato i razmisljao bas o tom kalibru,nije mocan kao 8x57...ali ima drugih prednosti,kao daljina.....u mom lovistu je slabo divljih svinja,zapravo,ima ih mnogo,da napisem kako je,ali nikog ne interesuje lov na d.s.....e sad (zasto sam gore napisao slabo ima),retko da ih neko video,zapravo,znam samo za jedan slucaj,dok izlazimo na srndaca(za 11 god lova).tako da ako bi neko izlazio na d.s to bi bilo namenski i tada bih sigurno uzeo 8x57.

270win sam mislio kupiti za srndaca,lisice,sakale.....ostalo i nema sta da se odstreli kod nas.

canis aureus kaže:E sad kvalitet?!?

znaci ne interesuje me uopredjenje mercedes fica ili sta se od njega moze napraviti....kvalitet,mislio sam na preciznost cevi,izdrzljivost i ostalo.....da ne ispadne da se posle 100 metka rasklima i moze baciti ;)
ali si mi donekle vec odgovorio.

canis aureus kaže:Pored odličnog 8x57JS za odstrel krupne divljači, lično bih pre odabrao .243Win nego .270Win i tako "pokrio" i svu "sitniju" divljač na svim lovnim daljinama ali zavisi šta ti je u planu da loviš sa tim kalibrom, na kojim daljinama, terenu i sl Sigurno da je .270 "superiorniji" u odnosu na.243 ali zavisi od potrebe ...

izmedju 243 i 270....ne vidim neku preteranu razliku u balistici sto se vecih daljina tice...jeste da 243 ima manji pad na vecim daljinama,ali nije to neka neznam koja razlika.....a opet sa druge strane 270 je kao sto si i sam rekao superiorniji.
e sad pad 8x57 i 243 je vec razlika,kao i 8x57 i 270 win.....
sakal je strasno izdrzljiva zivotinka i iskreno,i sa perfektnim pogotkom 8x57,ume da ode i po 100-200 metara,sto je meni potpuno nejasno za tu zivotinju koja nema nikakvu masu.tako da se pitam sta bi recimo sta bi se desilo da je pogodjen sa 243.
za srndace znam da je dobar.
ako me budete ubedili u kracem roku u sprotno,mislim da cu sledece odomaciti 270win.

darkon
 canis aureus, vidim nisi preterano zadovoljan preciznošću u kalibru 30-06.
Ja prezadovoljan ovim mojim, dosad, baš u tom kalibru.
Na strelištu se desi da 3 vezana metka smestim u istu rupu, a municija PPU SP. Većih odsupanja od 15-20mm nemam, a daljina pucanja 100m.

canis aureus
 darkon B)
ove .30-06 su bile sa Tascom(PRC), Luger(PRC) i BSA opt.nišanima i uz PPU nisu mogle ispod 70-80mm a išle su i na 100-120mm dok jedna sa Cajsom 6x42 i S&Bellotovim HPCom je grupisala 3/kom u 20-30mm
...
tako da mislim da je najzaslužnija optika za (ne)preciznost a ne kalibar ili cevKa, mada ima i do toga ali u ovom slučaju ...
Dim

stojkuki
 more cevka i optika zajedno plus metak, odnosno ujednacenost punjenja. Ako je cev dobro uradjena i optika nema "paralakticke" probleme a strelac zna da puca sa .30-06 se postize rezultat oko da se grupa pakuje u pola inca odnosno odstojanja od centra manja od 15 mm. trebalo bi. Ako je samo jedan od tih parametara poremecen ondak ...
Znaci ako je vece odstupanje polazimo da nadjemo gde je greska. polako, od metka, preko strelca, pa optika, pa na kraju i cevka, ali tu vec nema pomoci.
Tako kazu oni koji znaju, nisam od tih, al' slusam starije i one koji su se dokazali da umeju.

Nikola Vojinovic
 Mozda je ovo za temu gadajnje karabinom, ali mislim da se uklapa i ovde jer se radi o kip-u.
Uvako izgleda ono o cemu sam pisao

img35.imageshack.us/img35/5854/28055462.jpg

Tu je sva neophodna oprema, za proveru preciznosti

img801.imageshack.us/img801/4270/22775969.jpg

a moze i ovako...

img830.imageshack.us/img830/5462/73635140.jpg
Priroda, kerovi i lov!

stojkuki
 Nice. I ja se nadam da cu jednog dana moci sebi da priustim jedan lep Kip. To mi nekako dodje ono kad si vec iskusan pravi lovac ondak je jedan metak uvek dovolljan. A kip je lagan, zgodan za nosenje. Sa dobrom optikom u nekom ::malom:: kalibru tipa 243 i 270 i samo za srnecu divljac i predatore ...
Ahhhh, ta mastanja, ....

vladant
 Nikola Vojinovic, jel ovo tvoj Kip, izgleda ekstra B), ako jeste ko ti je radio kundak i podkundak?
Sveta Srpska zemlja!

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 12
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,138,392 posete www.srbijalov.com