Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lampe, nosači, montaže

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lampe, nosači, montaže
lakistrike95
 Ako je punjac isti kao sa prethodinih slika, kad ubacis baterije i ukljucis u struju on treba da svetli crveno, kad se baterije napune led dioda ce svetleti zeleno, bolje zameni dok jos nije kasno, koliko si platio lampu? I nek je sa srecom Grin

nidzamotocross
 Kod mene takodje svetli crveno, a onda kada je napunjeno predje na zeleno. Ne sme da ne svetli. Smile
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

vladant
 Zamenio sam bateriju danas mada je izgleda problem bio kod punjaca, 1500 dinara kosta videcemo kakva je kad padne noc.
Pozdrav
Sveta Srpska zemlja!

slavaplana
 Ja danas dobio paketic sa lampom Nextorch i montažom, koju LALA NE KORISTI da se usluzim dok nekupim moju kako sam se dogovorio sa PODUNAVCEM oko sajma u NS-u!!Uvezacemo do kraja sep.sve kako valja i nadam se da ce sve dobro da radi!!!!

Cvele
 vladant, gde si u Nisu kupio? I koliko si je platio, hvala u napred Bye
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

mb-bb
 Malo prije sam dosao kuci i nisam mogao da ne probam lampu kako radi kada se montira na pusku Grin
Prvo sam probao na MK i norkoniu 4x40 i odusevio se a onda stavio na 7x64 i Lupolda VX1 i mogu reci da za te novce je savrseno.Mikroprekidac radi odlicno.Svjetlio sam prema sumi gdje je totalni mrak ii po nekoj slobodnoj procjeni 80-100m moze jasno da osvjetli.Sutra idem na cekanje DS pa cemo viditi hoce li biti od koristi a potrudicu se i koju sliku da osinem...Smeko
Svaka budala ima svoju srecu u zivotu, a ja imam lov...

vladant

Cvele kaže:

Kod kineza preko puta poste kod Zeleznicke stanice, 1500 dinara kosta.
Isprobao sam je sinoc i odlicno svetli.
Ja sam hteo da pitam kolege koji vec imaju ovu bateriju koliko dugo joj treba da se napuni otprilike i da li neko zna gde da kupim drzac koji bi odgovarao za ovu lampu i koliko on kosta?
Sveta Srpska zemlja!

lakistrike95

vladant kaže:

Cvele kaže:

Kod kineza preko puta poste kod Zeleznicke stanice, 1500 dinara kosta.
Isprobao sam je sinoc i odlicno svetli.
Ja sam hteo da pitam kolege koji vec imaju ovu bateriju koliko dugo joj treba da se napuni otprilike i da li neko zna gde da kupim drzac koji bi odgovarao za ovu lampu i koliko on kosta?

Ja sam moju malo koristio, pa sam je punio, punio sam je oko 12h prva tri puta, i ne dozvoli da ti se baterija isprazni do kraja, litijum jonska je baterija na njoj, nju punis kad je na izmaku, ne dozvoli da se skroz isprazni, LED dioda vuce malu struju, i tesko ces primetiti da li je baterija pri kraju jer uvek daje istu jacinu svetlosti i onda polako moze da ti isprazni bateriju do kraja, kada je isprazni do kraja moze doci do umrtvljenja baterije, jeste da baterija nije skupa, ali bolje da je cuvas da potraje, tako da ti ja preporucujem da punis 12h tri puta, a kasnije onoliko koliko je dovoljno da se napuni,ja jos nisam ni punio ta tri puta, tek dva puta sam punio, a koliko je imam, i dosta je koristim, radi super, a u vezi drzaca, pogledaj malo po internetu, oko 1 000 din su drzaci za takve lampe, a i pogledaj u nekoj prodavnici lovacke opreme, sve zavisi za koju pusku ti treba, javi mi se na PP o kojoj pusci je rec, nasao sam bio na netu neke drzace.... A ponekad proveri napon baterije multimerom i znaces kad treba da je napunis Grin

vladant
 Treba mi za polozaru 16 -cu, ja je juce stavio na punjac i punila se jedno 3 sata jerbo se upalila zelena lampica na punjacu i ja je iskljucih. Ma koliko traje neka traje. Lijon baterijama ne treba formiranje mislim.
Sveta Srpska zemlja!

lakistrike95
 U prospektima pise da su fabricki formirane, ali nece njoj da skodi da se puni 12h sigurno, imam iskustvo oko te baterije, uzeo sam bio telefon, kaze formirana baterija fabricki, i nisam ja punio 3x12h, baterija ne drzi 2 dana, jedva, kad sam uzeo drugi, kazu opet formirana, ja uhvatim pa 3x12h i evo po 7 dana drzi bez problema.

nidzamotocross
 Adapter je taj koji regulise punjenje. Smile Ako se baterija napuni, on ce sam da iskljuci punjenje. Na taj nacin, i da je punis 5 dana, baterija ne moze biti prepunjena. ;) Mada kinezi su to. Odakle ga znas. Mozda bude Trt Milojka

Cvele
 Nisam bas razumeo, dali se uz lampu dobija i punjac? Hmmm

Dulle
 Cvele mislim da se dobija al zavisi de kupujes,ja sam dobijo i punjac uz lampu.
Dule

nidzamotocross
 Ja sam dobio. ;) Lampa, punjac, i punjac za auto. ;)

Cvele
 Aaaam... i punjive baterije, mislim to je normalno, al' kod Kineza nista nije normalno pa moram da pitam... ?

nidzamotocross
 Mene lampa super sluzi, posle nekoliko punjenja i dalje radi kako treba. Smile Kvalitetni neki kinezi. Grin

Cvele
 A jel' cena svud' 1500din ?

nidzamotocross
 To ti ne bih znao reci. U Leskovcu je toliko. Sad nek ostale kolege, koji poseduju slicnu, kazu koliko je kod njih. Odobreno

Cvele
 Ok, hvala ;)

kmkole
 XML T6 diodu ne mozes da poteras na 1600 lumena, cak ni U2 bin to ne bi mogao da postigne. cak ni kad bi je overdrajvovao opet ne.

imageshack.us/a/img402/7929/dsc06664gn.th.jpg

ja imam dve lampe sa XML T6 i modovao sam ih na 3.5A mada je za T6 diodu maximum 3A i tu bi trebala da da negde oko 900 lumena okvirno. srednja lampa visina nesto manje od 14 santima, sirok snop, znaci bije oko 80etak metara u daljinu, toliko otprilike mogu da raspoznam lepo golim okom da se vidi, sa optikom moze da se koristi i za mnogo dalje. ono u cemu se razlikuje od kineza jeste sto na 80 metara ja imam oko 50 metara u sirini, i mozes i da povezes i ako promasis mozes da se korigujes a ne da trazis opet snopom divljac itd. meni je prevashodno bila namenjena i koristio sam je za lovacku pusku, mada moze opusteno na karabin da ide.

bije jace od solarforce L600, nexttorch T9 sa diodom, i od solarforce L2 sa xml. dobra stvar je sto daju bas belu svetlost koju ne upija trava kao zutu koju daje sijalica. uglavnom sto se kupuju lampe sa diodama retko ko izvlaci njihov maksimum bas zbog grejanja i neretko je posle duze upotrebe kuciste dobro ugrejano. kod mene dosta njih imaju kineske za cirka 1500 dinara i za ono sto pruzaju i za neki klasican lov i upotrebu su super bolje necete naci za te pare pa i za vece, mada mene zamara npr u najuzem modu imas malu kocku svetlu i onda odjednom sve crno, nema ono postepeno prelaz sve svetlije kako se blizis centru. baca ona daleko ali opet meni nije to to, mada se lovci koji ih poseduju ne zale.

inace trenutno moj favorit je prva sa desne strane, mala lampa isto kuciste ali zelena svetlost talasne duzine 520-530nm. baca oko 80 metara da mozes da vidis golim okom, ali dosta uzi snop. inace i famozni izvikani nd3 laser daje svetlost iste talasne duzine, naravno ne moze da se uporedi jer nd3 ili novije generacije imaju stelovanje sirine, i svetlost daje laser a ne dioda, ali 300 i kusur evra ne bih nikada dao za lampu. inace kod nas su poceli i zecevi da zalezu na belu svetlost i da se kriju, ostala divljac i da ne pricam bezi odmah, pa sam na preporuku iskusnijih lovaca koji love zelenim i crvenim svetlom dobio savet da probam zelenu svetlosti za promenu. postoji ista takva lampa i sa crvenom svetlostcu ali sam se ipak odlucio za zelenu jer prirodnija mi je, a i opticko vlakno musice mi je zeleno Grin

za pretrazivanje koristim vecu lampu prva od leva. problem kod xml t6 pri punoj snazi generise dosta toplote i to mora da se regulise lepo ako planiras da svetlis malo duze, inace pregori dioda, sto je problem kod svih P60 hostova. pa mi tu lepse hladjenje ima vece kuciste i dublji reflektor

imageshack.us/a/img716/7131/dsc06594d.th.jpg za uzaniju tacku.

lampa baca dosta daleko nikad nisam merio, ali sa optikom bi moglo da se puca sigurno 200m mozda i dalje. lampama sa T6 sam zamenio drajver sa kojim dolazi za drajver koji sam modovao da daje jacu struju na led i sa jacim i slabijim modovima, tako da mogu da stavim npr za neku klasicnu upotrebu da mi svetli upola ili na 20 posto snage bez bojazni da ce da se pregreje itd. inace sve rade na jednu 18650 bateriju.

ugl lepo je ko voli da se zanima time itd, danas imaju svaka cudesa, laseri itd, ja i danas slusam price ljudi koji kada su polazili u lov pravili su reflektor od aluminijumske tube obicnog spreja u koji ubace sijalicu od auta, kasnije je bio napredak kad presli na far od golfa i dobro poznatog rusa, ali ljudi lovili time samo tako. ja sam pre bio dosta zaladjen time, mada me sada iskreno i briga, jer gde lovim na cekanju tu su pucanja klasika 20-40 metara tako da mi nesto jako i ne treba previse. i ove lampe sto imam jedino u pretrazivanju koristim na najacem modu, ovako nema namenu jer npr na metar te zaslepi jacina. inace mogu i da vam nabavim ovakve lampe ako neko zeli, inace nisam prodavac lampi preprodavac i slicno, ako opet naletim na njih mogu da nabavim i posaljem lampu ako je neko zainteresovan.

nemam nekih uslova da islikam lepo snopove ovo je slikano na zidu sa male udaljenosti, ako me ne bude mrzelo kad budem isao na cekanje na terenu gde je velika vidljivost, slikacu snopove od ceke, mada nemam neki aparat dobar da bi moglo to lepo da ispadne i vidi se ceo snop, ali svejedno ako budem imao prilike pokusacu. jos uvek je toplo pa prevashodno lovimo na sedeljkama. inace dosta se dize fama oko lampi, za moj racun i preterana, ja msm da jos uvek postoje lu gde je zabranjeno koriscenje svetla pa love ljudi kad je pun mesec. i love ljudi samo puca. za prosecnog lovca moj savet je kod kineza po komplet lampa sa fokusom, punjac i baterija i miran si za 1500 dinara. inace kod nas je neki koriste i za karabin.

ovo je snop prve lampe od leva gledano xm; t6 dioda dubok reflektor izrazito jaka i mala centralna tacka a opet dosta dobrog rasipanja.

imageshack.us/a/img805/2710/dsc06660q.th.jpg

ovo je od srednje lampe ne moze da se vidi bas lepo zbog uslova i aparata, ali bas bas dosta levkasto siri na obe strane

imageshack.us/a/img39/6877/dsc06659ck.th.jpg

i lampa koju sam skoro nabavio i od tada je najvise koristim za cekanje zelena XRE dioda

imageshack.us/a/img685/2760/dsc06658cm.th.jpg

dobar pogled

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Skidajuće i fiksne montaže OPTIKE I MONTAŽE 458 10.03.2022. 00:38
Rusan nosači i montaže optike OPTIKE I MONTAŽE 26 16.11.2017. 18:17
Nosač za kuku OFF-ROAD 78 07.02.2017. 22:40
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 28
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,157,277 posete www.srbijalov.com