Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lovačka komora

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
37% [21 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
33% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
12% [7 Glasa]

Glasova: 57
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lovačka komora
arsa
 Pa kad vidim Limune i Sremac da vasa velika lovacka udruzenja jos nisu uradila Statut , onda ovi moji i nisu tako losi oni su "vec" zavrsili StatutB)
lovac Joca i Luka srbijalov

saja rudnik
 E ovako,kod mene u LU Vojvoda Milan Obrenovic iz Gornjeg Milanovca a ovako pisem zbog posmatraca kojima smeta moj jezik pa preko prijatelja porucuju kao da smanjim malo pricu...clanarina je koliko sam obavesten od predsednika podruznice svoje 8.hiljada dinara...Voleo bih da mi je to rekao pred.sekcije ali taj{bratic}se nepojavljuje nigde..znaci 2hilj.vise nego prosle godine..Udruzenje ima preko 1000 lovaca,lepe parice...Kad je to usvojeno predsednik udruzenja i deo uprave podnose ostavke i odlaze u nepoznatom pravcu....Naljutili se ljudi sto je samo 8.hiljada a trazili su najmanje 10..da bude...Koliko ja vidim polako se sprema teren da dvojica mudonja lepo to kupe sve...Sto je glavno bice veselo...

saja rudnik
 A koliko sam cuo od prijatelja i u Raci koje je vazilo za jedno od najboljih lovista u Sumadiji je sou program...Tamo ce biti svega i svacega ali otom potom..Sve u svemu,mora se dici koji glas jer ukoliko svi zacutimo i boli nas briga za sve..od nas i naseg voljenog lova nece biti nista...Ja samo zelim da sutra i moje dete lovi na terenima na kojima su lovili moj pradeda,deda.otac pa sad i ja...Nadam se da netrazim previse...

Joe the hunter
 Cek malo mozda nisam obavesten ali po vazecem zakonu u Srbiji je ZABRANJENO isticanje cena u bilo kojoj valuti osim u RSD(Dinarima).Ko je ovlastio ministarsvo da cene formira i objavljuje u evrima ili za njih zakon ne vazi.Ili znaju da ce do aprila evro biti naprimer 250(sto da ne) pa se za svaki slucaj osigurali.Sramota.Dobar pogled

Lala
 Sajo, lovci su revoltirani svim ovim naglim promenama (zakon o udruženjima, zakon o lovstvu, promena sistema lovstva), pa će svoj revolt iskaliti na onima koji su im 'u dometu', a to su prvo uprave LU i LS. I to je logično, jer su većina radili kako su radili, pa sad stižu računi na naplatu. I mislim da će to da se protegne do samog LSS, čiji su vodeći ljudi (čast izuzecima) krojili politiku u ime nas lovaca, a da obični lovci nisu mogli uticati na tu politiku, nego je uzak krug ljudi radio onako kako je radio, pozivajući se na 'interes lovaca i lovstva'.
A možda je i u redu, treba prvo pospremiti svoje dvorište, pa tek onda postaviti pitanje ministarstvu, šta se dogadja, i da li mora baš ovako preko kolena da se lomi. I preko ledja lovaca.
Napisao sam ranije, da je ovde reč o tome da je država rešila da razvlasti LSS/LSV, i da kolač zvan 'pare od lovstva', preuzme iz ruku Saveza. Pa se Savez, normalno, buni, sladak je kolač!
Po meni, u toku je tihi sukob na relaciji država-savez, a nadrljaće lovci, koji treba da plate ceh.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Sremac75

Saja Rudnik kaže:
..Sve u svemu,mora se dici koji glas jer ukoliko svi zacutimo i boli nas briga za sve..od nas i naseg voljenog lova nece biti nista...Ja samo zelim da sutra i moje dete lovi na terenima na kojima su lovili moj pradeda,deda.otac pa sad i ja...Nadam se da netrazim previse...

Bravo 2

Sajo, upravo su ovo, što si rekao, motivi zbog kojih i ja učestvujem u diskusijama na ovom forumu, i zbog kojih DIŽEM GLAS!
Pravilo
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Limun
 Ljudi ja mislim da mi treba da podignemo nešto drugo i to svi koliko nas ima ovde na ovom forumu ( izvinjavam se damama), pa bi videli oni čija baba puši travu!;)
Pozdrav od Čarapana!Jaooo "ja s'tem nem ništa"
LimunLimunLimunLimunLimun

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

Lala

Limun kaže:
Ljudi ja mislim da mi treba da podignemo nešto drugo i to svi koliko nas ima ovde na ovom forumu ( izvinjavam se damama), pa bi videli oni čija baba puši travu!;)

GrinGrinGrinGrinGrin
ena

Sremac75

Limun kaže:

A šta ako su gejevi?
Stidljiv
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Sremac75

Joe the hunter kaže:
Cek malo mozda nisam obavesten ali po vazecem zakonu u Srbiji je ZABRANJENO isticanje cena u bilo kojoj valuti osim u RSD(Dinarima).Ko je ovlastio ministarsvo da cene formira i objavljuje u evrima ili za njih zakon ne vazi.Ili znaju da ce do aprila evro biti naprimer 250(sto da ne) pa se za svaki slucaj osigurali.Sramota.Dobar pogled

Camorranessi mogu sve!
puc puc
PraviloPraviloPravilo
Palica

Lala
 Hehehehe, voleo bih da mogu da prisluškujem razgovor, kad Joe nazove ministarstvo finansija, da traži objašnjenje!!!
Hey, Joe... Bensedin prvo ujutro, pa tek onda zovi Grin

KomadantMark
 Jeste da je na drugom sajtu, ali je ista tema... i ovo je veoma zanimljivo.. zakuvava se

http://www.lovcis...i/245.html

KomadantMark,
link je ekstra zanimljiv, ali je pravilo Foruma da se predstaviš na temi "Bio bi red da se predstavimo", pa da nastavimo diskusiju.
Srbijalov Admin Tim!*

Sremac75
 Mala bara - puno krokodila!

E ovo će izgleda biti pičvajz!
PraviloPraviloPravilo
Palica

Lala
 Moram da primetim, da argumentacija izneta u pismu veoma liči na argumentaciju iznetu na temi 'Lovačka komora' Srbijalov portala, iznetu u našim upisima! I onda pismo bude na volšeban način objavljeno na tom drugom portalu?
Jedina razlika , ali jako bitna, je da smo mi pisali PRE (ili za vreme) održavanja osnivačke skupštine Komore, a g.Ćeranić piše POSLE!
I da su naši upisi pisani pre i na dan 28.12. (dan osnivanja)-31.12.2010. i kasnije, a sekretarovo pismo je pisano 05.01.2011.
Pročitajte vest na naslovnoj strani o osnivanju Komore, i naročito komentare na vest! Kao i upise na temi 'Lovačka Komora'. I uporedite sa sadržajem pisma g.Ćeranića...
Usput, da pitam, koliko je učešće g.Ćeranića u pisanju Zakona o divljači i lovstvu?

Sremac75
 Dok je on lovio po zatvorenim voćnjacima i družbovao sa kojekakvim estradnim umetnicima-tamburašima i kojekakvim magistrima, drugi su se uglavili u Komoru.
A sad se pita - E SAM JA TU? IMAL MENE TUDE?

EEeeeeee, mislim da "kasno Marko na Kosovo stiže"!
PraviloPraviloPravilo
Palica

Lala
 Ja to isto napisah, ali diplomatski, Sremac!
Kapiramo se nas dvojica, još kako, druže i kolega administratore!

Sremac75

Lala kaže:
Moram da primetim, da argumentacija izneta u pismu veoma liči na argumentaciju iznetu na temi 'Lovačka komora' Srbijalov portala, iznetu u našim upisima! I onda pismo bude na volšeban način objavljeno na tom drugom portalu?
Jedina razlika , ali jako bitna, je da smo mi pisali PRE (ili za vreme) održavanja osnivačke skupštine Komore, a g.Ćeranić piše POSLE!
I da su naši upisi pisani pre i na dan 28.12. (dan osnivanja)-31.12.2010. i kasnije, a sekretarovo pismo je pisano 05.01.2011.
Pročitajte vest na naslovnoj strani o osnivanju Komore, i naročito komentare na vest! Kao i upise na temi 'Lovačka Komora'. I uporedite sa sadržajem pisma g.Ćeranića...
Usput, da pitam, koliko je učešće g.Ćeranića u pisanju Zakona o divljači i lovstvu?

Lalo nije on ni znao šta ga je snašlo dok nije pročitao naše upise!
Ali mi smo i po njemu peglali pa je pismo (sa prepisanim sadržajem) poslao drugom forumu!
Neka, neka, samo neka čitaju, mnogo će naučiti!

PraviloPraviloPravilo
Palica

Lala
 Ovo pismo koje je Ćeranić uputio ministru, meni liči na 'vadjenje', i usputno povlačenje drugih ljudi, u stilu 'ako mene nema, neće biti ni vas'! Pa se obraća ministru pismom, a usput potkačinje Popovića, koji je učestvovao u radu osnivačke skupštine Komore (ispred fakulteta, ne kao predstavnik LSS), a i ljude iz ministrstva, koji su radili i učestvovali u osnivanju komore. Što se nije bunio kad je pisan zakon, ili je i on učestvovao u pisanju, kao što verovatno jeste? Što nije digao glas, kad je zakon usvajan? Nije digao glas onda, jer se, pretpostavljam, nadao nekoj poziciji. I sada, kad ga nema u Komori, a savezi gube svoju moć skoro do marginalizacije, sad piše pismo?? Pa šta hoće da postigne tim pismom? Da ne misli možda, da traži poništenje svega uradjenog? Ili ja sad treba da poverujem, da se g.Ćeranić odjednom priključio nama lovcima, u kritikovanju ovog zakona, pravilnika, komore i kadrovskih rešenja? Ja u to neću poverovati, prerastao sam uzrast malog deteta odavno.
Ovo jako miriše na sukob na relaciji Popović-Ćeranić. Nažalost!
Ne ulazim u stručnost g.Ćeranića, ali ovakva reakcija nema veze sa stručnošću i strukom. Ovo je, po mom mišljenju, čista borba za uticaj i poziciju.

U svom pismu ministru, g.Ćeranić tvrdi da je osnivanje Komore suprotno zakonu o divljači i lovstvu (poziva se na čl. 9 i čl.12 zakona), ali nigde u tekstu ne kaže na čemu zasniva tu tvrdnju!? Jednostavno, čovek kaže da je 'Lovačka komora formirana na stručno i pravno neutemeljen način, odnosno suprotno odredbama člana 12. Zakona o divljači i lovstvu. Takođe je... pogrešno utvrđeno svojstvo pravnog lica i suprotno članu 9. stav 2. Zakona o divljači i lovstvu.'
Nigde ni reči o tome šta je to konkretno protivzakonito, niti šta je stručno i pravno neutemeljeno! Ali se traži od ministra da spreči dalje nezakonitosti... A ja mislio da je g.Ćeranić stručnjak za oblast lovstva, ispade da je stručnjak za pravo...
Za našeg sekretara Ćeranića, imam jedan savet, ako mi se dozvoli: ako smatrate da je nešto protivzakonito, imate pravnu službu, ili unajmite advokata (preporučujem Vam Sremca75, da i on vidi neku vajdu), pa tužite one za koje tvrdite da su kršili zakon. Pisanje pisma ministru, i objavljivanje tih pisama na forumu, nije 'pravno utemeljen' način da se spreče i isprave nezakonitosti. Kršenje zakona utvrdjuje Sud, a ne pojedinac, pa makar se on zvao Aleksandar Ćeranić.

Eto, dočekalo Ministarstvo da ja na neki način, stanem u njihovu odbranu. Smile
Ne branim ja njih, nego branim principe na kojima sistem počiva, a koji su po mom mišljenju narušeni javnim tvrdnjama i paušalnim ocenama, da je neko kršio zakon.

slavaplana
 Da li LSS sedi na dve stolice??Na jednoj sedi a posle svega sto se desilo kritikuje i podnosi tuzbe za nezakonito osnivanje komore?????
Da li oni znaju sta rade i sta hoce ili su izgubili kompas???

Da li ocekujemo raskol izmedju sekretara i predsednika ili ce se gos.Popovic ograditi posto je ucestvovao izvanicno delegirao ljude ispred saveza koji su jednoglasno glasali za predsednika komore???
Ako su smatrali da nesto nije po zakonu STO TO NEREKOSTE NA OSNIVACKOJ SKUPSTINI, JUNACI!!!!!!!

Lako je posle bitke biti general!!!!!!

Nije prvi put da gos. Ceranic osporava nesto u cemu je aktivno ucestvovao citavo ovo vreme!!!

Ja licno ocekujem saopstenje gos.Popovica koji ce ili demantovati natpise Ceranica ili je to njihov zajednicki nastup i misljenje usta sumnjam sto ce se uskoro videti!!!!

Ako ne bude demanta na ovo pismo znaci da LSS radi jedno a misli drugo sto je ocigledno!!!!!

Lala

slavaplana kaže:
Da li ocekujemo raskol izmedju sekretara i predsednika ili ce se gos.Popovic ograditi posto je ucestvovao izvanicno delegirao ljude ispred saveza koji su jednoglasno glasali za predsednika komore???
Ako su smatrali da nesto nije po zakonu STO TO NEREKOSTE NA OSNIVACKOJ SKUPSTINI, JUNACI!!!!!!!

Slavo, mislim da nema više šta da se očekuje raskol ili ne. Očigledna je razlika, samo je pitanje kako će se završiti.
Dosta ljudi mi je postavljalo pitanje o čemu se tu radi. Evo hronologije dogadjaja, da bi oni koji su manje upućeni, shvatili šta se dešavalo, i kako je došlo do ovoga:
- znamo kad je donet Zakon o divljači i lovstvu; u pisanju zakona su učestvovali na neki način i rukovodioci iz LSS. Koliki, i kakav je bio čiji doprinos, to oni bolje znaju, mi znamo kakav je rezultat. Zakon je izmedju ostalog predvideo i osnivanje Komore lovnih radnika;
- u avgustu 2010., iz Uprave za šume Min.poljoprivrede je stigao zahtev za imenovanje 6 delegata ispred LSS za osnivačku skupštinu komore. LSS odgovara spiskom delegata, koji potpisuje g.Popović, predsednik LSS. Ovde nije jasno na koji način i po kojim kriterijumima su birani delegati ispred LSS, i kakav su imali mandat. Pretpostavljam da je UO LSS doneo odluku o imenovanju baš tih delegata, dakle, o imenima su bili upoznati ili su morali biti upozanti i Popović i Ćeranić, kao sekretar;
- 28.decembra se održava osnivačka skupština Komore, i biraju se organi komore. Na skupštini je prisutan i Popović (predsednik LSS), ali kao delegat fakulteta. Popović nije biran ni u jedan organ komore. Delegati LSS glasaju isto kao i ostali delegati, osim po pitanju cene lovne karte. Sekretar LSS Ćeranić se, barem po mojim saznanjima, ne oglašava zvanično;
- 05.januara 2011., nedelju dana POSLE osnivanja Komore, Ćeranić upućuje pismo ministru poljoprivrede Draginu gde održavanje skupštine i osnivanje Komore naziva protivzakonitim i 'stručno neutemeljenim' (i na taj način indirektno optužuje predsednika LSS Popovića za nezakonit rad, jer je učestvovao), i proziva Acu Radosavljevića iz Uprave za šume, da je neovlašteno sazvao skupštinu (ja sam to tako shvatio). Obrazloženje i argumente šta je protivzakonito, g.Ćeranić nije dao (pogledajte pismo na linku: http://www.lovcisrbije.com/index.php/...i/245.html). Takodje, g.Ćeranić se u pismu buni na drastičnu nesrazmeru u broju delegata poslatih iz LSS i delegata ispred drugih stručnih ustanova. Sve to čini NAKNADNO, kad je stvar već završena, uz učešće delegata iz LSS, gde je isti g.Ćeranić sekretar!?
Pismo se objavljuje 10. januara 2011. na jednom drugom lovačkom portalu, bez objašnjenja kako je to pismo stiglo na portal, ko ga je dao i odobrio za objavljivanje.

Očekuje se nastavak ovog filma

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovački karabini češke proizvodnje KARABINI 400 23.02.2025. 19:56
Lovačke priče - stvarni dogadjaji! LOVAČKE PRIČE 877 13.01.2025. 14:39
Lovački karabin KARABINI 1756 04.01.2025. 11:13
Lovačko udruženje LOVAČKA UDRUŽENJA 550 11.12.2024. 09:59
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 11
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,458
Najnoviji član: gorstak1972

Poslednje vesti
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara
Lovna sezona u Srbiji

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,349,661 posete www.srbijalov.com