Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Upotreba PP sačme u lovu divljih svinja i predatora-da ili ne?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Upotreba PP sačme u lovu divljih svinja i predatora-da ili ne?
Indjijanac

DakiNS kaže:
Jbg zaglibismo u nešto što se ne sme koristiti za DS a za ostalu divljač nema upotrebnu vrednost, sve mi nešto liči na praznu slamu. Izvinte ako grešim

uze mi reč iz ustaDiskusija

Podunavac

nemeza kaže:
Podunavac, Power-Point u doslovnom prevodu znači Moćna tačka, tačka moći, snažna tačka, tačka snage... zavisno od žargona i govornog područja.
Moćni vrh na engleskom je Power-Peak.
Lala, ovo je pokušaj Podunavca da te zbuni Hmmm i da mi pretme teškom mukom zarađeno piće iveli 4. ROFL Sad sam zaradio piće iveli 4 i od Podunavca za čas engleskog Pravilo. Vebanje Pozdrav. Bye

Nemeza može da bude i moćna tačka i moćni vrh (špic). Point u zavisnosti od poretka ostalih reči u rečenici može da znači više stvari. Npr. tačka, bod, vrh, oštrica, ukazati na nešta... A peak znači šilja ili špic, tačno. Power point se može prevesti i kao uporište.
Nije nemoguće da to znači PP.
A za piće se slažem.iveli
Tri prsta 2Kolce

canis aureus
 i53.tinypic.com/2q3pyqh.jpg
i54.tinypic.com/jg5esg.jpg
i52.tinypic.com/i5namq.jpg
Jedna slika više od 1000 rečiConfused a tri slikeHmmm
-ovo na slikama je Krušik Specijal "tri u red", PP, devetak i tako toDiskusija a što je najinteresantnije municija je sa sačmom od 7,5mm iako na njihovom sajtu i reklami nema tog promera navedenogConfused
I sad razmislite koliko može zabune da se unese i ...
http://www.krusik...l%2016.htm
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

Podunavac
 I ja sam tražio podatke o označavanju krupnoće sačme kod nas i našao ovo. Izdvojena je samo krupna sačma radi lakšeg pregleda.
Tri prsta 2Kolce

hamerles
 Na prvoj slici Canis gde su ti slikana dna od dve caure... Nisam u skorije video da krusik koristi ZEVELO kapisle za ove plasticne caure Hmmm A vidis koji promer sacme stavljaju tri u red stavljaju tri u red 7,5mmHmmm to su uradili verovatno jer predpostavljam da je to metak sa korpicom pa onda korpica dodatno suzava cauru pa je u 16ticu sa korpicom nemoguce spakovati tri u red 8,1mmHmmm

canis aureus
 Podunavac svaka čast na tabelamaB) ali očigledno je da ni one nekome ne vrede ...
hamerles eto i plastike sa ŽEVELO a da je istina vidiš i sam! Municija je bez korpice!
Dim

hamerles

Podunavac kaže:
I ja sam tražio podatke o označavanju krupnoće sačme kod nas i našao ovo. Izdvojena je samo krupna sačma radi lakšeg pregleda.
Dobra tablica Podunavac, Svuda je oznacena krupnoca sacme(koje je oznake) bez razlike na kalibar u kom se ona nalazilaHmmm

sheytan

Podunavac kaže:

Chekaj, ko je beshe gore pomenuo da PP nije isto shto i "tri u red"? Hmmm

Dim

Inache, da dodam na Podunavchevu tabelu josh i sledetje:
Praktichno SVI smatraju da je "dvojka" relativno slaba sisa... Pardon Stidljiv, da je "dvojka" - 5mm. E, pa, nije! Gornji red Podunavcheve slichice treba dopuniti sa 5mm=1, a beshe 4.7=2! Stari

canis aureus kaže:
Voleo bih da još neki od 1577 trenutnih članova foruma potvrdi da PPejka nije tri u red

Ebiga, ime, izvini, izgleda da nas ima nekoliko... Griniveli 3
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Podunavac

hamerles kaže:

Podunavac kaže:
Dobra tablica Podunavac, Svuda je oznacena krupnoca sacme(koje je oznake) bez razlike na kalibar u kom se ona nalazilaHmmm

Označena je samo krupnoća sačme, jer ovo i jeste tabela za sačmu a ne za kalibre sačmene municije.
Logično je da sa smanjenjem kalibra dolazi i do smanjenja najkrupnije sačme koja se koristi u njoj. Kada bi u 16-icu ili 20-icu stavili njkrupniju sačmu iz 12-ice došlo bi to velikog opterećenja usta cevi, ustvari čokova. A ne može ni da stane u manji promer ako se koristi isti raspored sačme u patronu.
Tri prsta 2Kolce

hamerles

canis aureus kaže:
Podunavac svaka čast na tabelamaB) ali očigledno je da ni one nekome ne vrede ...
hamerles eto i plastike sa ŽEVELO a da je istina vidiš i sam! Municija je bez korpice!
Druze jesi li video nakada bez obzira kako ga zvao PP ili obicna krupna sacma patron za kalibar 16 sa sacmom od 8,55mm?B)

canis aureus
 (na sheytanu se odnosi ili već tako nekako)
imenJače baš ću se raspitati po Bataji kako i šta nazivah(j)u
mada koliko krupne divljaCi ima na tih terena i ne Ćudim se mLogo neznanju vashem imenJače
Smeko

Neću da se Diskusija a znam odlično šta je šta i kako se šta naziva i označava! A verujem da je to jedini slučaj ta "Krušikova" municija sa "dva u red" od 8,5mm iliti "šestak" i da je nastala i postojala samo kod nas a da se "omasovljeno" nazivala "PP" -teško!
Dim

canis aureus

Podunavac kaže:
Označena je samo krupnoća sačme, jer ovo i jeste tabela za sačmu a ne za kalibre sačmene municije.
Logično je da sa smanjenjem kalibra dolazi i do smanjenja najkrupnije sačme koja se koristi u njoj. Kada bi u 16-icu ili 20-icu stavili njkrupniju sačmu iz 12-ice došlo bi to velikog opterećenja usta cevi, ustvari čokova. A ne može ni da stane u manji promer ako se koristi isti raspored sačme u patronu.

Bravo 2
... ali logika je kod nekoga logičnija više a kod nekoga manjeConfused

ne, hamerlesu, ni video a ni čuo za njeno postojanje!
gde god sam se raspitivao o toj "misteriji" niko čuo nije a takođe ni video(očigledno se raspitujem kod pogrešnih)
Dim

sheytan

canis aureus kaže:
(na sheytanu se odnosi ili već tako nekako)

Odnosi se ti na caEnisu - Cenzurisano , znash!

Smeko

iveli 3 Kiss

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

canis aureus
 she imenJache Cenzurisano i tebi Cenzurisano i ako ti Cenzurisano da ti Cenzurisano i drugi put ti meni Cenzurisano a zbog glupi Cenzurisano samo da znaDesh!
Smeko
(zipa kad nEsam ni namerno ono GlupioJaoooGrin)
iveli 3
Dim

hamerles

canis aureus kaže:

Podunavac kaže:

Bravo 2
... ali logika je kod nekoga logičnija više a kod nekoga manjeConfused

ne, hamerlesu, ni video a ni čuo za njeno postojanje!
gde god sam se raspitivao o toj "misteriji" niko čuo nije a takođe ni video(očigledno se raspitujem kod pogrešnih)
Odavno ih pucah ja Canis davne 2002 godine sam pucao PP-jke naravno na mete bio sam mlad i zeljan testiranja a pravo da ti kazem voleo sam da vidim one velike rupe na meti... I bas pucasmo te krusikove kalibra16 sacma 8,55mm kartonska caura,zevelo kapisla, 6 komada u njemu... Ako naidjem kojim slucajem na takav metak a potrazicu ga po nekim radnjama kupujem i prezentujem. Odavno ne koristim sacmu krupniju od 5mm tako da sam ispao iz forme za PP a bas sam sa PP-om imao gotivne rezultate iveli 3 resetao sam razne mete Bye

Podunavac
 Dobro i ako ima. Ali mi nije jasno kakav joj je raspored u patronu i sa čim je popunjen prazan prostor između?
Tri prsta 2Kolce

sheytan

canis aureus kaže:
she imenJache Cenzurisano i tebi Cenzurisano i ako ti Cenzurisano da ti Cenzurisano i drugi put ti meni Cenzurisano a zbog glupi Cenzurisano samo da znaDesh!
Smeko
(zipa kad nEsam ni namerno ono GlupioJaoooGrin)
iveli 3

Smeko iveli 3

Tje nas banuju, zajedno sa bata-Hamera... Grin

Bata-Hamer, da pretpostavimo stvar, shto bi rekao B. Bizetitj:
Mislim da 2x8.5mm NE MOGU da stanu u unutrashnji prechnik chaure kal. 16, a ni 3x8.5mm, tako da mi se chini da si se negde zajabunio, da prostish... Tj., IZVESNO je da si pogreshio za koju desetu milimetra, a ima i logike, jer si, ako se dobro setjam, pominjao da koristish i kal. 12. Unutrashnji prechnik chaure 16cal. je znatno ispod 17mm, tako da treba da odustanesh od potrage za takvim metkom, a i ostali, koje si podstakao na akciju. iveli 3

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

canis aureus

canis aureus kaže:
i53.tinypic.com/2q3pyqh.jpg
i54.tinypic.com/jg5esg.jpg
i52.tinypic.com/i5namq.jpg
Jedna slika više od 1000 rečiConfused a tri slikeHmmm
-ovo na slikama je Krušik Specijal "tri u red", PP, devetak i tako toDiskusija a što je najinteresantnije municija je sa sačmom od 7,5mm iako na njihovom sajtu i reklami nema tog promera navedenogConfused
I sad razmislite koliko može zabune da se unese i ...
http://www.krusik...l%2016.htm

možda je baš kao na ovom primeru došlo do zabune jer su pisali jedno a suština bijade drugačijaConfused
... seća li se ko šta je pisalo na tarabi?Hmmm
Dim

Podunavac
 Na tarabi je pisalo Cenzurisano, a jedan odero jezik ližući.
Tri prsta 2Kolce

vlada lovac
 Ako se malo nagazi, možda i stanu u čauru, al kasnije u pušku teško, staju ali jedna preko druge

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Filmovi o lovu SVAŠTARA 16 27.04.2023. 23:11
Upotreba sile ili teletakt ? KINOLOGIJA 39 22.08.2019. 14:45
Lov divljih gusaka LOV NA SITNU DIVLJAČ 431 06.09.2018. 21:12
Afrička kuga svinja LOV NA KRUPNU DIVLJAČ 4 15.06.2018. 23:03
Male tajne u lovu na divlje svinje METODE LOVA 140 13.09.2017. 13:56
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,451
Najnoviji član: Hanoverski k...

Poslednje vesti
U LU "Šumadija" Kragujevac
Otkazana manifestacija Lovac i pas
УОЧИ ПОЧЕТКА ЈЕСЕЊЕГ ЛОВА - ЈОШ ЈЕДНО ДРУЖЕЊЕ ...
PRVENSTVO VOJVODINE ST. HUBERT 16.11.2024. RISTOVAČA
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

63,955,076 posete www.srbijalov.com