Mene više zanima zašto država i dalje šuti na ovu anarhiju koju gospoda javno iznose!!!! Beuković kaže nema Tite i socijalističkog lova, pa on je malte ne baš iz toga perioda kao i većina tih tkz.stručnjaka, ali njih kriza ne drma....po meni ovo je tipičan šamar i lovcima i ljudskom dostojanstvu, a o šprdnji sa državom da i ne govorim..meni to tako deluje...neznam možda vama tako ne izgleda..prosvetlite me!!!!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
Pa zalagao se on i za članarinu kao u Bugarskoj i Rumuniji od 250-300E!
Ima se, može se!
Time je pokazao da ga boli k.... za 80% lovaca u Vojvodini!!!
A opet se kandiduje za predsednika, iako je javno rekao (ja čuo svojim ušima, a mislim da ima i snimqeno) da mu to ne pada na pamet!
To je opet logika "našeg bivšeg" predsednika koji je rekao :
Šta će mi 200 lovaca sirotinje, mani treba 50 lovaca koji mogu da plate 500E godišnje za lov!!!!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Lala kaže:
Pošto važe jedni uslovi za članstvo u LSS, a drugi za LSV, da li je moguće biti član LSS, a ne biti član LSV? Hajd sad da vas vidim!
Naravno da je moguće!
ako si iz centralne Srbije, južne Srbije, pomoravlja, zlatiborskog okruga, ... Beograda i tako dalje a ako si iz Vojvodine onda teško da je moguće(ili je bar bilo teško)
A, da li je moguće biti član LSV a ne biti ujedno i član LSS?!
'ajd sad
Lala kaže:
Pošto važe jedni uslovi za članstvo u LSS, a drugi za LSV, da li je moguće biti član LSS, a ne biti član LSV? Hajd sad da vas vidim!
Lalo evo gledam moju clansku kartu-nema ni naznaka o LSV, lepo pise Lovacki Savez Srbije- e sad to ispade ko neka fantomska organizacija unutar LSS, nemaju ni sajt,niko nemoze ni da priviri do nekih informacija, tako da je stvarno neverovatno-placati clanarinu Savezu,kojem fakticki nisi ni clan.,
To je opet logika "našeg bivšeg" predsednika koji je rekao :
Šta će mi 200 lovaca sirotinje, mani treba 50 lovaca koji mogu da plate 500E godišnje za lov!!!!
uf kad to cujem najezim se jeb... onaj ko ga glasa
Evo da pitam direktnije: da li je LSS jedinstvena organizacija, ili se ovim odlukama LSV udaljava i praktično osamostaljuje u odnosu na LSS? Ako je LSS jedinstven, onda su i uslovi za članove iz cele Srbije isti. A eto, nisu isti. Za vojvodjanske lovce su znatno lošiji uslovi, a zbog čega?
Nemam odgovor na ova pitanja.
samo 500 pa sta je to za nas zaradimo ih za 6 meseci i usto lepo smrsamo na vodi i kupusu
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related
pa pljackaju nas dve ekipe a ove ispod save i dunava samo jedna
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related
Lala kaže:
Evo da pitam direktnije: da li je LSS jedinstvena organizacija, ili se ovim odlukama LSV udaljava i praktično osamostaljuje u odnosu na LSS? Ako je LSS jedinstven, onda su i uslovi za članove iz cele Srbije isti. A eto, nisu isti. Za vojvodjanske lovce su znatno lošiji uslovi, a zbog čega?
Nemam odgovor na ova pitanja.
E moj Lalo ja sam jos 2003 godine shvatio da LSS i LSV su druge drzave To su mi prvo rekli u kinoloskom savezu nesto u vezi pasa i rodovnika A i te godine sam imao raspravu sa Beukovicem stvarno se nesecam kakvu je funkciju imao Dosao je da odrzi govor po obicaju na utakmici pasa koja se odrzavala u vojvodini I tada mi je u razgovoru rekao sta mi imamo sa lss nas oni neiteresuju mi smo posebno od njih Jos tada mi je sve bilo jasno.
ma ja samo ocu da znam u kom sam savezu,pa da neplacam onaj drugi savez, ako LSS vredi,onda cu njemu da platim clanarinu-ako LSV ima povoljan plan,ajd njemu cu da platim, ali da placam dva saveza- e to treba da se menja. Ili da ne placam ni jedan, samo drzavi i djon
Pa što ne reče ranije, da ne gubimo vreme pišući ovde, ohotnik.
Čemu onda ona farsa, na skupštini LSS, sa učešćem delegata LSV? Čemu onda statuti, priče o 'krovnoj organizaciji', pozivanje na jedinstvo, bajka o lovačkom kodeksu, i još štošta drugo?
Eto, kad nakucam 50 godina u d.pe, a još verujem da ljude obavezuje ono što izgovore. Naivčina!
To će se reši sad smo još u tranzicionom periodu, pa stvari još nisu isterane na čistac, mora još malo da se čeka, a ko će ga znati možda uskoro ne budemo plaćali ni jednu čak ni onu svog udruženja.
Na skupstini LSS se znalo desetak dana unapred da ce delegacija vojvodine podrzati sve odluke lss bez i jedne reci Sve je to dogovoreno Moram samo reci da sada LSS bukvalno svakodnevno salje razne dopise u moje LU i nude pomoc u resavanju raznih problema Tako da izgleda sa se nesto menja na bolje Prilicno kasno mada svaka dobronamerna pomoc je dobro dosla.A sto se tice LSV mislim da je to najtajnovitnija organizacija sto se tice rada Ni LSS nije bas dobar ali ipak je poneka informacija procurela A kod LSV tesko.
Hajde da pitam ovako: sa kim su LU u Vojvodini sklapali ugovore o davanju lovišta na gazdovanje? Sa LSS ili sa LSV?
U onom članku, što je postavljen link, piše da je rečeno na skupštini LSV, da postoji mogućnost da će neka LU ostati bez lovišta, zbog lošeg rada. Jel to LSV ulazi u ingerencije PSPŠV, koji po zakonu daje i uzima lovišta od korisnika? Ili ja nisam dobro shvatio? Neko je već napisao, da se izgleda više ne zna gde prestaje LSV a gde počinje Sekretarijat.
O tajnovitosti rada smo već pričali, to je neverovatno, kakva ćutnja vlada. Koga god da pitam, niko ništa ne zna, ili možda zna, ali neće da kaže.
LSS prestaje da postoji...LS Sumadije ce biti poseban lovacki savez na nivou Srbije sa sedistem u Kragujevcu.Bez LSS-a ili LSV-a.To sam cuo svojim usima.Tim pravnika vec uveliko radi na formulisanju necega sto bi ovaj savez svrstalo u ostale evropske lovacke saveze..Sta ce biti videcemo ali to se sprema i planira.Svako LU je dobrodoslo i sa Juga Srbije i sa Severa.To verovatno i predsednik LSV-a zna tako da su u igri lepe i zakukuljene stvari.Problem je u tome sto ni sva lovac.udruzenja nisu jedinstvena u stvari istina je ta ta pojedina LU neznaju sta ih je snaslo i kom se carstvu privoleti,mislim na Sumadiju.Tzv eksperti iz LSS-a su se razmileli svuda po Sumadiji nudeci neke svoje kao usluge,pomoc,u sustini su tu da lobiraju da se ostane u LSS-u.Koliko sam upoznat 80.posto udruzenja ih neferma ni pisljiva boba..
Tačno tako, koreni su tu mnogo dublji nego što na prvi pogled izgleda, i dešavanja u narednom periodu ne bi ni malo trebala da nas začude, LSS se marginalizuje to jasno pokazuju odnos LSV prema njemu a sada će to nastaviti LSŠP, čak i ako LSS preživi, a verujem da hoće igra će beznačajnu ulogu koju mu je država zakonom već i ovako dala, ali daleko od moći odlučivanja, žalosno ali je LSS sam sebi kumovao, i za očekivati je da regionalni savezi preuzmu vodeću ulogu, e sad kako će se oni snaći, ostaje nam da vidimo.
Ne pada mi na pamet da se petljam oko politike.
Govorim samo o lovačkom savezu čiji sam član, i o čijem radu (tj. o radu jednog njegovog dela, LSV) sve manje znam, i sve manje razumem šta se to dešava. Jesam li član LSS, pa time i LSV, ako jesam, onda za sve članove LSS važe isti uslovi, a ne da za jedne važe jedni uslovi, a za druge drugi, bez obzira na teritorijalnu pripadnost. To jednostavno ne može.
Mislim da u statutu LU piše da je LU član LSS. LSV je sastavni organizacioni deo LSS, a ne posebna organizacija, koliko ja znam.
Ne znam da su nekad u LU donošene odluke o članstvu u bilo kom drugom savezu. Pa prema tome, ne znam kako može da za članove LSS - LU u Vojvodini, da važe jedni uslovi, a da ostali članovi LSS van Vojvodine imaju drugačije uslove članstva? Ako je LU član LSS, a LSV deo LSS, kako onda LU može da prestane da bude član LSV, a da ostane član LSS? Ovo pitam zato što je u onom članku je napisano, da je na skupštini LSV predočeno delegatima iz LU, da ne moraju da budu članovi LSV - po meni, to znači da, ako tako odluče, nisu više ni članovi LSS, ili grešim?
Ovo je pitanje za pravnike, nisam dovoljno stručan da ovo razmrsim.
Hajde bre već jednom da se rasčisti, gde smo i šta smo. Hoću bre da znam, čiji sam ja to član, jesam li član LSS, LSV, ili sam član u oba, ili nisam član nigde? Više nemam pojma gde sam, odnosno, gde je moje LU član! Imamo dve različite odluke u vezi visine članarine, i u vezi onog šta članarina podrazumeva, jednu od LSS i drugu od LSV. Čije odluke se poštuju?
Dajte, ne zbunjujte više lovce, razjasnite!
I nema tu šta mnogo da se shvati, zakon o divljači i lovstvu je prvi, raščlanio prinadležnosti, ministarstva i pokrajinskog sekretarijata, stavljeni su u isti rang, to se sada jednostavno odslikava i na LSS i LSV, a dalje i na LU Nova Crnja i LD Fazan Aleksandrovo. I iskren da budem, podržavam ova dešavanja, sa jedne strane hoćemo decentralizaciju a sa druge strane se snebivamo, vrlo dobro znam kako se osećam ja, pa stoga ne bi ni Miloša dirao, jer koliko ga poznajem, ono što je započeo to će i završiti. Nadam se sa uspehom, na kraju lepo je i rekao, ko ne želi nemora da bude član LSV, pa i ja sam isto rekao, ko ne želi ne mora da bude član LU Aleksandrovo, jesam li trebao da kažem nešto drugo.
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?