"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Sremac75 kaže:
Kada je NO konstatovao da se posluje sa gubitkom, preduzeo sam mere da se popravi naplata članarine, kaže Popović!
A rashodi??????
Bata Nidžo ko je lud da smanjuje rashode - ima se može se pa dok traje -traje.ZDrP i nezna ništa drugo nego trošiti,ali nenamenski, te baba od 800 000 te 2miliona pehari, te ručkovi o našem trošku pa letovanja , ne misliš li da će štedeti na tome! Nije lud da se odriče luksuza mnogo je bolje oteti još više od lovaca., I opet mi niko ne reče gde je ZDrP zaposlen
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Ebe me ova Jeremijina TV...taman bude nešto zanimljivo ona počne da štuca...
Evo sad je Petar Šušnjar zatražio pomoć od skuptine LSS vezano za postupak ustanovljavanja lovišta novosadskog LU....
Kaže da je glupost što je ustanovljeno 6 lovišta i da su zao podneli prigovor PSPŠV
...a onda mu je tica oduzeo reč....
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
I neka mu je oduzeo reč zabole Ticu za lovišta.To ukenjaše ovi što premeravaju jer su i Dunavski park i Zmaj Jovinu i futošku pijacu stavili da je lovište kao i Limanski park
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Indjijanac kaže:
koliko sam ja razumeo Maksimović iz Pančeva je radnik mup-a,a usput je bio i član radnog predsedništva,ovo što piše Daki bi mu itekako moglo uticati na radno mesto,ali o tome će verovatno opširnije pisati naš kolega Charuga jer je to njegov predsednik
Sad su mi Charugini upisi protiv Pažina malo jasniji, ali bih se ipak ogradio dok se ne javi Charuga i ne prokomentariše stav predsednika njegovog LU. Da li je ovakav njegov istup "na liniji" njegovog LU ili je protivan stavovima LU u Pančevu.
nisam u kontaktu sa maksimovicem,ne poznajem coveka,ali zato nas kolega jamar je sekretar lu pancevo i on moze da da najbolje informacije.....
punisher,apsolutno nikakve veze nemaju moji upisi sa 'ponasanjem" maksimovica,coveka u zivotu nisam video ni popricao...
protiv pazina nemam nista,samo mu zameram sto se do sad niije "odvojio" od beukovica i co...morao je da nadje nacin za to..
o ovom problemu,radu lss-a i lsv-a,je pisano dosta,neki su zagovarali smenu kroz institucije,legalno,ja sam forsirao tvrdu liniju.optuzivan sam da sam destruktivan,kontras,huligan itd...ok...mozda,ali imam razloga za to...malo politike,sad...u ovoj drzavi je sramota dati ostavku na funkciju,sujeta,time priznaju poraz,los rad..i zato teraju do kraja,do smene.pogledajte na koji najcesci nacin su smenjivani vlastodrsci...silom.kralj,komunisti 90-tih,sloba...zadnji primer,primer iz ovog veka...10 god je sloba smenjivan legalno,na izborima,kroz institucije i kako je zavrsio?skupila se raja,uzela motku u ruke i dovidjenja...
kada je jso strajkovala,izasla je pod punom ratnom opremom,tadasnji premijer ili predsednik[kostunica] je rekao da je to legitimno jer je ta oprema njihov alat,paori cim im nesto nije u redu sednu u traktore i pun gas na barikade,mi lovci ne treba sa puskama da odemo u lss,naravno,ali bi trebalo bar da se pojavimo u sto vecem broju i da najurimo strucnjake...ljudi,to su bre mafijasi,oni neprezaju ni od cega,spremni su na sve...i seljake su kecali kako su stigli dok se nisu organizovali,sad dolazi do izrazaja ona ideja o lovackom udruzenju,sindikatu..100% sam ubedjen da bi se drugacije razgovaralo da imamo udruzenje...
kontaktirao sam jednog bivseg predsednika sinoc da pitam zasto je maksimovic uradio to sto je uradio,pitam da li su imali neku skupstinu,sastanak odakle mu taj stav,on kaze da nisu imali nista i ovako mi je odgovorio na pitanje zasto se nije solidarisao sa lsv-om,sta hoce koj k...c taj lsv?mi im dajemo 700k para godisnje,niti nam daju lovista,niti daju pare,u lss-u je sve i moc i lova....eto koliko su obavesteni organi po lu i kako razmisljaju....
Charuga druže, nisam za bilo kakve demonstracije jer ni tebi, ni meni, niti velikoj većini ljudi na ovom forumu lov nije posao, nego hobi i zadovoljstvo. Ne zavisi niti tebi, niti meni egzistencija od lova, a sa druge strane država je svima nama lovcima učinila uslugu kada nas je lišila balasta članstva u LSS, LSV, LSCS.
Od ove Skupštine LSS ja postajem protivnik članstva bilo kog LU u bilo kom savezu. Njih će najviše boleti finansijska sankcija, odnosno nedostatak para od članarine, pa dok se ne opamete i ne počnu konačno da rade u interesu lovaca koji ih plaćaju ništa od para.
punisher kaže:
Charuga druže, nisam za bilo kakve demonstracije jer ni tebi, ni meni, niti velikoj većini ljudi na ovom forumu lov nije posao, nego hobi i zadovoljstvo. Ne zavisi niti tebi, niti meni egzistencija od lova, a sa druge strane država je svima nama lovcima učinila uslugu kada nas je lišila balasta članstva u LSS, LSV, LSCS.
Od ove Skupštine LSS ja postajem protivnik članstva bilo kog LU u bilo kom savezu. Njih će najviše boleti finansijska sankcija, odnosno nedostatak para od članarine, pa dok se ne opamete i ne počnu konačno da rade u interesu lovaca koji ih plaćaju ništa od para.
Bravo, Punisher. to je i moje misljenje. Drzava nam ucinila uslugu, a mi ko pijani jurimo za tim LSS-om, a ne moramo. Treba da nas boli briga za LSS, nismo obavezni da budemo clanovi, i tacka......
A takodje odavno sam pristalica da Lovci nemoraju da budu clanovi ni u kom LU, bar velika vecina. Jer ta velika vecina ide svega 3-4 puta godisnje na fazana ili zeca, a za to im je jeftinije da kupe lovnu kartu i da plate ulaz u Loviste.............
naravno punisher,ne treba nam to,
ali problem je sa nasim drugarima koji ne mogu da plate komercijalu..
a ima ih dosta...mislim da su ipak oni vecina..
A takodje odavno sam pristalica da Lovci nemoraju da budu clanovi ni u kom LU, bar velika vecina. Jer ta velika vecina ide svega 3-4 puta godisnje na fazana ili zeca, a za to im je jeftinije da kupe lovnu kartu i da plate ulaz u Loviste.............
Kolega Djuro,neslazem se sa tobom.Po tebi taj lovac koji kupi lovnu kartu moze da plati i ulazak u bilo koje loviste a da pritom nema nikakvih obaveza prema istom,to bi znacilo da ja sa juga Srbije dodjem sa lovnom kartom u dzepu platim ulazak u tvoje loviste i krenem da lovim divljac koju si ti sa svojim kolegama,prihranjivao tokom zime,spasavao od poplava,placao clanarinu svom LU da bi se od dela tvojih i para tvojih kolega ta divljac nabavila,i da me pritom uopste nije briga da li je tvoje loviste dovoljno bogato da ti i tvoje kolege imate sta da lovite i ulovite (jer ste upravo zbog toga obavljali sve poslove u lovistu),verujem da ti nebi bilo svejedno i da se nebi slozio s tim.
Naravno da niko ne mora(ali treba) da je clan nekog LU sad da li ce to LU biticlan ovog onog ili nekog treceg saveza to je nebitno.
Na kraju krajeva i sada postoji komercijalni lov pa ko voli (moze) nek izvoli.
Charuga, ura je zagovornik komercijale, a ne ja. Što se toga tiče to zavisi od platežne moći svakog od nas i od niza drugih faktora o kojima je na drugim temama već bilo reči.
Kao što sam rekao lovačkim udruženjima ovakvi savezi ne trebaju. LSCS je još i najbolji u ovoj priči jer je shvatio komercijalni pristup lovačkoj priči. Samo da se ne ukvare.
Iz svega se vidi da gospodu iz LSS ne možemo nikako oterati i da će oni taj bastion braniti svim raspoloživim snagama.
Ja kažem njima i svima drugima ukinimo im finansije pa ka para ne bude "pacovi" će sami napustiti brod koji tone.
Nasilje i demonstracije ni u kom slučaju. Dovoljno će za njih biti ukidanje novčanih tokova.
Kolega Pez, komercijala zavisi i od samog LU, odnosno plana tog LU da određeni broj jedinki divljači pored svojim članovima ponudi na komercijalni odstrel.
Ako jedno udruženje proceni da deo divljači može da ponudi u komercijali, i ako organi tog udruženja donesu adekvatne pismene odluke sa kojima se većina slaže onda zašto da ne.
Onome ko ima para svejedno je gde ide, tako da je na LU da privuku bogate lovce kako divljači, tako i nekim drugim sadržajem.
DANAS U 18h I 21h, NA LORIST TV IDE REPRIZA SNIMKA TOKA SEDNICE SKUPŠTINE LSS!
SNIMAK MOŽETE GLEDATI NA SAJTU WWW.LORIST.CO.RS
ODAJEM PRIZNANJE VLASNIKU PORTALA LORIST, JEREMIJI TRIFUNOVIĆU, ZATO ŠTO JE OMOGUĆIO DA SE POGLEDA KOMPLETAN SNIMAK TOKA SEDNICE, I PONOVLJENO EMITOVANJE SNIMKA.
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?