Susreti i druženja "forumaša"
|
Lala |
Objavljen 15.04.2013. 06:50
|
Moderator
Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Podunavac kaže:
Što se tiče predsednika HLS-a (i generala hrvatske vojske) ure Dečaka naišli smo na njega. Pošto moj pobratim Apinest odavno ima napade ljubomore što je moju lovačku diplomu (posleratnu) potpisao general, a ne neki dr. kao njegovu, pitam ga juče oćeš li pobro da pitam uru da se slika sa tobom? Prvo reče da hoće, a onda se čovek predomisli. Valda se uplašio šta će da mu kaže gospodin Beuković ako vidi sliku. Premda što se mene tiče gospodinu Beukovići skidam kapu za njegov komentar u Zagrebu. Miloše srbendo svaka ti čast. U današnja teška vremena za našu državu retko ko ima mooda da kaže ono što misli (i što treba), ali Beuković nije dao na svoj narod, državu i savez čak i usred Zagreba. Ja mu skidam kapu za njegov gest. Dačić i Vučić mogu mnogo toga da nauče od Miloša Beukovića.
Auuu brate Podunavac...
Čisto kao poredjenje: šta bi bilo kada bi npr. na sajmu Lorist u Novom Sadu bio gost neki zvaničnik iz HLS i dao sličnu 'domoljubnu' izjavu, kao što je to bila ona izjava data u Zagrebu? Kako bi smo onda to komentarisali? Kakvo bi imali mišljenje o tom čoveku i o onima koji su ga poslali da ih predstavlja?
Beuković nije u ZG predstavljao sebe, nego lovački savez i lovce Srbije, jer je bio deo zvanične delegacije na sajmu. Kad bude išao tamo privatno, a ne kao zaštićeni član zvanične delegacije, onda neka dokazuje svoja mooda o svom trošku, što se mene tiče, može i na sred Pantovšćaka. Bio je tamo kao zvaničan gost, u krajnjoj liniji, primljen i dočekan, a poneo se kako se poneo; izjave člana zvanične delegacije su zvanične izjave, ne koristi se članstvo u delegaciji da bi neko promovisao svoje privatne stavove. Što nije svoj navodni 'patriJotizam' pokazao tako što bi odbio odlazak u ZG? Posle su morali da njegovu brljotinu peglaju drugi odavde, da ne bi ispao još veći skandal.
Može nekom da pokazivanje mooda izgleda bog zna kako patriJotski, ali takav način niti je pametan, niti je produktivan, niti je koristan, niti je kulturan. Možda maliganske izjave trenutno mogu da izgledaju nekom kao dokaz 'junačenja', ja mislim da su efekti kratkovidi i u krajnjoj liniji loši za onog ko to izjavi, a naročito za onog koga je predstavljao, a to je bilo u onom momentu oko 85000 lovaca Srbije.
Ovaj deo tvog upisa ko bi od koga mogao šta da nauči, neću da komentarišem. Mislim da si se jako zaleteo u pisanju, kad malo razmisliš, siguran sam da ćeš shvatiti.
Bogu 'fala, što sam Lala
|
|
|
|
zoranp |
Objavljen 15.04.2013. 07:33
|
Lovčina
Upisa: 2484
Pristupio: 13.11.2010. 09:37
|
Lalo nemoj zaboraviti da je i njega Dečak bocnuo sa rečima da je došao iz jedne agresorske zemlje, pa šta je trebao...da mu prećuti na to???...po tom pitanju nema ćutanja!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 15.04.2013. 07:56
|
Admin
Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
PMomci mislim da je Lala u pravu . Da nije bilo maliganskog uticaja , i da je samo malo boje razmislio mogao je da odgovori u mnogo boljem i kulturnijem stillu, i da lopticu prebaci na njihov teren ,tako bi se oni prali i peglali izjavu njihovog predsedsednika pred međunarodnom javnosti. Njihova smišljena provokacija na koju smo redovno nasedali je stara praksa a naše neodmerene izjave i odgovori , ma koliko bili mi u pravu uvek su kvarili sliku o nama samima.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 15.04.2013. 08:14
|
Moderator
|
zoranp kaže:
Lalo nemoj zaboraviti da je i njega Dečak bocnuo sa rečima da je došao iz jedne agresorske zemlje, pa šta je trebao...da mu prećuti na to???...po tom pitanju nema ćutanja!!
To što se neko drugi ponaša seljački kao domaćin, ne daje za pravo ni jednom gostu da se spušta na isti nivo. Ispali smo opet budale, može se videti po pismu predsednika CIC povodom tog dogadjaja, upućeno predsedniku LSS, gde smo, ja mislim zasluženo, dobili pristojnu šamarčinu. A sve to zbog toga što neko nije u stanju da kontroliše količinu vina (ili čega već), pa mu jezik bude brži od pameti. Treba biti u takvoj situaciji smiren, pametan i dostojanstven, a ne spuštati se na isti ili još niži nivo. Umesto da smo mi njih zeznuli i napravili skoro pa diplomatsko pitanje oko Dečakove izjave, zbog brljotine jednog čoveka smo opet mi došli na stub srama. Klasično provociranje, a ovaj naš se upeca i nasedne na provokaciju, pa još doda gas i napravi cirkus na totalno pogrešan način, a posle se ceo savez dovede u lošu situaciju. To se zove nezrela reakcija, neodgovoran potez, i naivno nasedanje - znao je gde ide, i znao je šta bi mogao da očekuje, pa se opet upecao?!?
Isti taj Beuković se često slično ponaša i ovde prema drugim ljudima, pa i prema meni lično u par navrata. Šta sam ja trebao da uradim? Da ga izvredjam? Pa nisam ja blesav, on bi to jedva dočekao da mi napakuje sve i svašta. Jednostavno ga iskuliraš, plitak je onaj koji dozvoli da mu drugi upravlja reakcijama. Kakve izjave je davao ovde u N.Sadu, npr. prema učešću žena u lovu, ili prema kinologiji? Kakve prideve daje ljudima? Na moje oči je on, na izbornoj skupštini u holu, jednog čoveka iz organizacije nazvao 'konju jedan!', zbog nekih papira. Kakve reči je uputio na račun Sremca kada mu je ovaj poslao pismo? Ja znam sa kim imam posla, pa me ništa ne iznenadjuje, iako bih često slatko odgovorio istom merom. Kontrolišem se, pa ćutim i reagujem kasnije na način koji mnogo više zaboli onog koji provocira. Da li neko možda moje ćutanje shvata kao slabost? Greška!
Bogu 'fala, što sam Lala
|
|
|
|
arnotije |
Objavljen 15.04.2013. 16:19
|
Veteran
Upisa: 686
Pristupio: 14.04.2010. 09:28
|
Nije tema ni mesto za politiku ali moram da odgovorim pa neka admini i izbrisu ... Mi srbi smo strasno ponosni i nedamo na sebe, kostalo nas je puno puta i ko zna jos koliko ce, ali ... i pored svega svaka mu cast za to sto je uradio ... i ja ga kao jedan od neko pomenu 85000 lovaca za ovo potpuno podrzavam.
" Ako Kosovo nije nase, zasto od nas traze da ga damo...? Ako je njihovo, zasto ga otimaju...? A ako vec mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustrucavaju... ? "
Matija Beckovic
|
|
|
|
ficha007 |
Objavljen 15.04.2013. 18:06
|
Lovčina
Upisa: 1601
Pristupio: 01.10.2010. 14:36
|
Sačuvaj me Bože takvih Srba kao što je Miloš Beuković. Ispade Beuković ko Čak Noris.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
|
|
|
|
ficha007 |
Objavljen 15.04.2013. 18:25
|
Lovčina
|
Takav Srbin može da bude svako. Evo javno pozivam tog velikog Srbina da se angažuje da LSV donese odluku o novčanoj pomoći Aniti Balaž iz sela Erdevik pokraj Šida kojoj treba novo srce isto kao i maloj Tijani. Reportaža je bila objavljena juče u vestima na RTS-u.
Hajde Miloše veliki Srbine usmeri bar malo lovačkih para od članarine i raznoraznih projekata, farmi, mešaona hrane pa kad nisi već pomogao LU Srem sa pozajmicom preko LSV a ti budi Srbin pa pomozi onome kome je pomoć zaista potrebna.
Ovaj predlog za novčanu pomoć ode na naslovnu stranu!
Srbijalov Admin Tim!
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 15.04.2013. 21:50
|
Admin
|
Volim seljake kojima je to zanimanje . To su radni i vredni ljudi koji krvavo zarađuju svoj hleb , ali zato ne podnosim "itelektualne " seljačine kojima ni najbolje škole na ovome svetu ne mogu da pomognu niti da ih nečemu nauče. Molim vas kolege ne mešajte rodoljublje (koje se moglo zadnjih decenija dokazati na mnogo načina) sa maliganskim "seljačkim " ispadima. I ponašanjem koje sigurno ne dolikuje jednom rodoljubu i to ne samo na nekim belosvetskim skupovima nego i u svakodnevnom ponašanju i postupcima prema kolegama,
|
|
|
|
Indjijanac |
Objavljen 15.04.2013. 22:10
|
Lovčina
Upisa: 2727
Pristupio: 09.03.2011. 18:00
|
polako ali sigurno se udaljismo od ovako lepe i vedre teme
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 16.04.2013. 17:45
|
Lovčina
Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Jeste, totalno smo . Ali pošto je iz dela mog upisa krenula ova rasprava reći ću još samo ovo. Ja Miloša Beukovića ne poznajem i nikada čoveka nisam ni video. Ne tvrdim ni da je dobar čovek ni stručan lovni radnik. Neznam šta se tačno dešavalo u Zagrebu, čuo sam skraćenu verziju. Međutim na provokacije i zlonamerne komentare treba pokazati zube. Nisam čovek koji prijatelje bira po veri i naciji, ali volim svoje i sit sam već prozivanja nas srba za sve i svašta ne birajući ni vreme ni mesto. Do takvog sukoba uopšte nije trebalo ni doći. Domaćini ako su već pozvali delegaciju LSS-a onda su ih trebali tretirati kao i sve ostale goste, a ne provocirati misleći da će biti manji od makovog zrna jer su na tuđem terenu.
Smatram da svi lovci treba da budu kolege, drugari pa i braća, jer nas veže ista ljubav prema lovu, oružju i divljači. A tu mesta politici nema. Bez obzira sa koje strane dolazi.
|
|
|
|
canis aureus |
Objavljen 16.04.2013. 22:10
|
Admin
Upisa: 4116
Pristupio: 22.01.2010. 15:41
|
zoranp kaže:
jok da prećuti no da im se izvini za agresiju!!
http://www.youtub...Gao0VbZBMo
možda bi ondaK biJo manje osuđivaT od strane srbske
Podunavac
ovde nije mesto politici baš kao ni tamo što nije bilo ... to treba osuđivati a ne odbranu primoranog na istu ...
The best of the World all game caliber 8x57JS
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 16.04.2013. 22:17
|
Admin
|
Kolege nije tema pa vas molim da preskočite komentare.
|
|
|
|
Indjijanac |
Objavljen 16.04.2013. 22:22
|
Lovčina
Upisa: 2727
Pristupio: 09.03.2011. 18:00
|
kolega canis kad si već na temi,mogao bi i da učestvuješ u nekom druženju
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 16.04.2013. 22:24
|
Moderator
|
Svako ima pravo na svoje mišljenje, uvažavam one koji opravdavaju, ja uopšte ne mislim tako.
Preterali smo sa politikom, zaista.
Bogu 'fala, što sam Lala
|
|
|
|
canis aureus |
Objavljen 16.04.2013. 22:25
|
Admin
Upisa: 4116
Pristupio: 22.01.2010. 15:41
|
eto ti sad
dok su komentari išli suprotnim tokom od poslednjih koji su "opomenuti" bili su "dobrodošli" a sadE ...
zašto Daki ne uskoči sa upisom kad su Lala, Fića i sam TI komentarisa(o)li??
eeeeee.....
ja sam završiJo a nadam se da će i za "ostale" važiti "upozorenje"
The best of the World all game caliber 8x57JS
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 16.04.2013. 22:34
|
Admin
|
canis aureus kaže:
eto ti sad
dok su komentari išli suprotnim tokom od poslednjih koji su "opomenuti" bili su "dobrodošli" a sadE ...
eeeeee.....
Ma ne ljuti se odma Canise samo mo hteli da smirimo situaciju . Nije tema a ni forum za politička prepucavanja. To je najbrži put za svađu . Ostaće ovi upisi još sat vremena pa ih sve brišem .
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 16.04.2013. 22:35
|
Moderator
|
100 ljudi, 100 mišljenja, glupo je raspravljati se. Svako je izneo svoje mišljenje, i tu nema mesta ljutnji i prozivanju bilo koga za pristrasnost ili nešto drugo. Ako želiš, možemo na ovu temu raspravljati, ali na PP.
Bogu 'fala, što sam Lala
|
|
|
|
ficha007 |
Objavljen 16.04.2013. 22:42
|
Lovčina
|
Ja sam svoje što sam mislio rekao na odgovarajućim temama o "maliganskim Srbima" koji za kafanskim stolom ili bilo kakvim stolom glume Srbende.
Takođe sam u temi "Dešavanja iz svakodnevice" ostavio svoj komentar pa mislim da bi mogla ova tema da se "rediguje" od naših upisa a da o ovom "finoM" gospodinu iz LSV, pravom Srbendi i Sremcu nastavimo negde na drugom mestu.
|
|
|
|
Jank |
Objavljen 16.04.2013. 22:42
|
Lovčina
Upisa: 2650
Pristupio: 17.05.2009. 23:12
|
DakiNS kaže:
canis aureus kaže:
eto ti sad
eeeeee.....
Ma ne ljuti se odma Canise samo mo hteli da smirimo situaciju . Nije tema a ni forum za politička prepucavanja. To je najbrži put za svađu . Ostaće ovi upisi još sat vremena pa ih sve brišem .
AJDE OSTAVI TEKSTOVE DO UJUTRO NEEESAM GIII SVE PROČITAO.....
Lov je stil mog života... ]
|
|
|
|
Jank |
Objavljen 16.04.2013. 22:47
|
Lovčina
Upisa: 2650
Pristupio: 17.05.2009. 23:12
|
Ma pusti ljude neka se izjadaju, svakome je njegova muka najveća a ovo što se nama izdešavalo naša zajednička nesreća....
Lov je stil mog života... ]
|
|
|