Gedza66 kaže:
Ovakva Skupština i ovakvo ponašanje pojedinaca samo pojačavaju opravdane razloge za odluku LU iz Sente i LU iz Vlasotinca, da svoju sreću u lovstvu traže u samostalnosti u odnosu na više lovne asocijacije.
Iako sam ponekada i imao dilemu u vezi takve odluke, u čijem donošenju sam značajno učestvovao i značajno doprineo, snimak ove Skupštine potvrdjuje ispravnost takve odluke, mada iskreno nisam najsrećniji zbog toga. Naprotiv.
Zašto ima toliko razlike među lovcima Srbije? Šta to ne valja lovcima Vlasotinca u radu LSS a na drugoj strani je to očigledno dobro lovcima Grdelice, Vladičinog Hana, Lebana, Medveđe,Vranja, Babušnice a radi se o susednim lovačkim udruženjima i susednim lovištima? Takvih primera ima na svim stranama Srbije.
Možda lovci Vlasotinca pogrešno razmišljaju i pogrešno smatraju smisao i ciljeve udruživanja u više lovne asocijacije? Možda su njihova očekivanja bila nerealna za svojih 75.000 evra koje su kao članski doprinos uplatili LSS u periodu od 1995-2011.
Možda je normalno da LSS za hranu i piće troši 3.500.000 dinara godišnje, 3.500.000 za putne troškove, 600.000 za knjigovodstvene usluge, 600.000 za nekorisne i neprimenjive naučne radove. Možda je normalno da većina zapošljenih u LSS ima veća primanja od predsednika ili premijera Srbije, pravo na beskamatne pozajmice itd?
Možda je normalno da LSS kao generalni korisnik svih lovišta Srbije a naročito odgovorno lice LSS, nema nikakve odgovornosti u gazdovanju nad istim? Možda je normalno da zbog nedostataka u planskoj dokumentaciji, koju su stručnjaci LSS izrađivali pojedinim udruženjima, budu kažnjena samo lovačka udruženja i odgovorna lica istih a u rešenju stoji lovište se daje na gazdovanje LSS. !?
Setimo se davanja članskog doprinosa LSS do 2011 godine u iznosu i do 25 evra po lovcu godišnje.
Kolika su obavezna davanja po lovcu ove godine? 1000 dinara za lovnu kartu i u proseku do 500 dinara naknade za odstrel. Šta smo dobili zauzvrat? Fond za razvoj lovstva od 90.000.000 godišnje. Mogućnost da nam se uloženo i vrati, normalno uz ispravno razmišljanje, koje treba pretočiti u ideju i projekte.
Zašto toga nije bilo do 2011. godine? Zato što je bilo nenormalnih primanja, nenormalnih pozajmica, nenormalnih garancija pozajmica, nenormalnog i nekorisnog trošenja po raznim osnovima itd!?
Ovakve dileme su preovladale u stavu lovaca Vlasotinca da više ne bude član LSS, što je gosn. Tica usmeno i konstatovao na ovoj sednici.
Naravno, stav većine lovaca Vlasotinca ne mora biti ispravan ali kontrargumenata nema i nismo ih čuli od strane ovih 81-86 koji su učestvovali u istorijskoj sednici Skupštine LSS u Smederevu.
Molim sve pristalice opcije ovih 81-86 predstavnika, koji su članovi ovog foruma, da na istom, lovcima Vlasotinca daju kotrargumente da je njihovo razmišljanje pogrešno i da trebaju biti članovi LSS sa godišnjim davanjima od 500 dinara po članu-lovcu.
Odgovor na jednostavno pitanje zašto i za čega 500 dinara!?
i ja se to pitam, i jos nema pravog odgovora, sta mi to dobijamo kao clanovi Saveza? Gde je i kad se izgubio taj "Argument" koji je spajao Savez i Udruzenje?
milos zoric kaže:
Kao sto sam i rekao odrzan je sastanak upravnog odbora l.d Stepanovicevo na kome sam izvestio clanove o desavanjima u lss i izjavama Pere Susnjara. U.O je zauzeo stav da se ogradjuje od svih izjava gore pomenutog gospodina,i da lu Novi Sad preduzme dalje korake posto su ga oni delegirali.Ja sam licno sokiran izjavom gospodina Susnjara i sve sto je rekao za skupstinskom govornicom i dobacivanja sa mesta na kome je sedeo je njegov licni stav.
Uzimam u obzir godine gosp.Šušnjara,ali postupci su mu ispod svakog nivoa,on se seća u svojim govorima ko je šta rekao pre par godina,a neseća se stava sa skupštine u Futogu da se sva izbačena LU vrate u članstvo LSS.ako se dobro seća i on i ostali delegati koji su ostali u sali sa tim stavom su izašli na skupštinu,i zbog toga su delegati iz Vojvodine napustili skupštinu.
slavaplana kaže:
SKOBIC je lepo predlozio da se uradi revizija poslovanja za vreme ZIVOINOVICEVOG i POPOVICEVOG mandata!!!
E moj Slavo, nijedan revizor, bilo državni ili iz privatne kuće, nikada do sada nije otkrio neku pljačku (ali pravu), već su to super knjigovođe koji kontrolišu rad običnih knjigovođa i "konstatuju" im propuste u njihovom knjigovodstvenom zanatu i ništa više. Nadji brate u praksi da je neki revizor podneo krivičnu prijavu za pljačku državne imovine? Sve se svodi na preporuke i najviše na pokretanje prekršajnog postupka.
Pljačku ili pljačke, najefikasnije otkrivaju operativni radnici Odeljenja kriminalističke policije, sa onim zvanjem samostalni inspektor za suzbijanje privrednog kriminaliteta.
Svedoci smo da je tih pravih operativnih radnika sve manje a možda neću pogrešiti ako kažem, da ih više i nema. Pa kako bi ih i bilo kada se de fakto samostalni inpektori (u punom smislu reči samostalan), naročito oni tvrdoglavi i svojeglavi (kao iz američkih filmova), penzionišu posle svake promene političke vlasti, najviše sa 50 godina starosti.
Taman ljudi steku neko iskustvo i znanje, kad ono penzija. Sada se dozvola za postupanje ili rad, nakon osnovane informacije o osnovanim krađama državne imovine, mora zatražiti od svih viših službenih a naročito političkih instanci, pa ako se dobije dozvola, kreće se u obradu. Naravno, dozvola viših instanci nije trajno data, već stalno visi. Taman ljudi krenu da hapse, kad ono izvršna komanda: ostav, to će preduzeti više instance.
Zato nam se i dešava Brankica Stanković. I treba nam se dešavati, jer je narod ove zemlje i plaća da to radi? Plaćamo li je ili sam ja nešto pomešao ili pogrešio? Nije važno ko je plaća, važno e da žena ima veće jablane od većine ili svih smederevaca zajedno (izvini Elko što koristim smederevci"pto je nešto iz tvog autorskog opusa).
Naravno, u ovakvim okolnostima i Nadzorni odbori javnih preduzeća, ustanova, pa i raznih oblika udruživanja građana, mogu puno da urade na preventivnom sprečavanju a naročito na otkrivanju i procesuiranju eventualnih dela sa kvalifikacijom pljačke.
Izveštaj "knjigovodstvenog eksperta Škobića na sednici Skupštine LSS u Smederevu, na sve lič,i samo ne na Izveštaj Nadzornog odbora LSS. Meni je lično to više ličilo na Izveštaj zamenika predsednika LSS ili na pretendenta na funkciju budućeg predsednika LSS. A zašto i ne bi! Kad je ovaj sa facom "ja nisam odavde, nego sam samo u prolazu", što ne bi mogao pojedinac sa svim fizičkim obeležjima "nezavisnog muškarca u znatnim sedim godinama".
Evo i jednog primera iz prakse. U proteklih 6 godina, LU iz Vlasotinca je u redovima Nadzornog odbora imalo i dipl. ekon. koji trenutno obavlja usluge fizičkog rada za pojedine revizorske kuće. Za svo vreme njegovog bivstvovanja i rada na otkrivanju marifetluka u radu pojedinaca LU iz Vlasotinca, ništa se nije desilo i imali smo probleme samo neadekavatnog ili protivjnaučnog knjiženja. Štelovani su prihodi i rashodi, Bilansi su trpeli sve i svašta, jer po osnovu amortizacije se svašta moglo prikazati. Tek kada se u rad Nadzornog odbora udružena umešao Gedza (u pravom smislu te kvalifikacije), predsednik udruženja je bio osuđen na kaznu zatvora od godinu dana, upravnik proveo više od 24 sata u istražnom zatvoru, lovočuvari još uvek u svojstvu osumničenih
E moj gosn. Škobiću, kada bi samo hteli da pogledate Izvode banaka sa tekućih računa LSS, utvrdite plaćanja i sve to uporedite sa normativnim aktima i odlukama organa LSS o trošenju sredstava LSS u 2011, u 2010, u 2009, mnoge stvari, koje ste olako okarakterisali kao redovno trošenje, prešle bi u nešto nedozvoljeno i kažnjivo.Činjenica je da ste na vreme prepoznali sistem u kome živimo i naravno, kao i svaka ptica grabljivica sa nazivom svraka (ptica sa malim kljunom, lepim crno belim bojama i malim kandžama, čije meso nije za ljudsku ishranu), radite to što radite.
A šta radite? Za knjigovodstvo u obimu od 200 naloga za knjiženje, u okviru kojih imate maksimalno 200 ulaznih i 200 izlaznih faktura i obračun 12 plata, Vi naplaćujete 600.000 dinara godišnje, što realno vredi najviše 100.000 dinara (slične usluge LU iz Vlasotinca plaća 60.000 na godišnjem nivou).
Da li Vam je nekada palo na pamet da tu ima sukoba interesa. Znam, odgovorićete da nema, jer Vas ne tangiraju odredbe važećeg Zakona o agenciji za borbu protiv korupcije, zato što LSS nije javna ustanova i zato što se moral ne jede.
Vašim predlogom za reviziju, definitivno ste kupili smederevce. To će istim biti glavni adut u "borbi protivb neistomišljenika u svojim udruženjima a zatim i u višim lovačkim asocijacijama. Mudro i naravno korisno ali za koga!
Slažem se da cilj ne bira sredstva i da je pun stomak mnogo bolji od praznog. Ali šta ako trenutna demagogija pobednika republičkih i predsedničkih izbora, postane stvarnost?
Kako objasniti to što treba objasniti a mesta za objašnjenja na pretek. Svako glasno koračanje u stepeništu, svaka škripa lifta može uticati na miran san i na razmišljanje da li su to oni i da li idu po mene i šta mi je sve to trebalo u ovim godinama.
Naravno o tome treba da se brinu oni nemoralni (kojima vi osnovano ne pripadate ili možda...........), za koje su pokrenuti postupci i objavljene poternice i koji čekaju rok zastarelosti. A rokovi, 10 i više godina! Pa ponekad i vredi onostrano ponašanje u 60-tim godinama starosti! Sve ono što je propušteno u mlađim nadoknadi se u starim, Ako uhvate, uhvate a ako ne, ostaje mlađim generacijama. Racionalno, ali ako ................!?
Sve ono što je propušteno u mlađim, nadoknadi se pred kraj (bolje ikad nego nikad).
Da, trenutne mogućnosti, da zapad ne poznaje krivično delo zloupotrebe službenog položaja i da po istom ne izručuje tražene, stimulišu na ostvarenju kvalitetnog materijalnog položaja ili statusa pojedinaca i njihovih potomaka, bez ikakvog uloženog kapitala, Dovoljno je samo imati samo 81-86 ljudi (od 80.000 mogućih), koji će biti prisutni sa "mozgom u tanjiru" a da li su nešto i razumeli, nije bitno, jer slažemo se da, "dok je ovaca biće i pastira" .Da li će "Vas" razumeti, to i nije bitno, jer smo napred konstatovali "da cilj ne bira sredstvo".
Elko, tvrdim da u svakom udruženju ima najmanje bar 20-tak ljudi koji razmišljaju svojom glavom, koji nažalost, zbog svog elementarnog kućnog vaspitanja i ostvarenog obrazovanja, nisu spremni da se razračunavaju sa jedno 40-ak (nedovoljono pismenih i nažalost sa uskraćenimeelementarnim kućnim vaspitanjem, gde ni visoko obrazovanje ne može da pomogne) uvek spremnih za kontru, koji zarad svojih ličnih zadovoljstava i punih zamrzivača, ne dozvoljavaju razumnim i obrazovanim da vode lovačka udruženja.
Kao bugarska Vanga, mogu da prognoziram da će nam se to dešavati dotle, dok sistem ne proradi a da li će i kada isti proraditi , to garant ni Vanga ne može prognozirati.
Ostaje nam očekivanje, da broj svesnih i savesnih (ne samo u lovstvu) doživi kritičnu masu, koji će svojom inercijom a naročito znanjem i savesnošću, sve nepravilnosti sprečiti i retroaktivno, adekavatno sankcionisati.
Charuga pobratime (po lovačkim udruženjima), nadam se da je ovaj moj upis odgovarajući i da može doprineti razmevanju naših trenutnih problema u lovstvu u lovstvu Srbije.
Molim sve smederevce", koji su članovi ovog foruma, da na istom, meni, stvarnom predstavniku Gedža (seljaka) sa juga Srbije, daju kotrargumente da je moje napred iznešeno razmišljanje pogrešno.
Do tog trenutka, lovački pozdrav DOBAR DVOGLED!
Naročito za moje smederevce iz Vranja, Vladičinog Hana, Grdelice, Lebana, Medveđe i Babušnice. (Ako ih ima na ovom forumu. Možda ih i nema kao članova ali kao gosti su svakodnevno prisutni. Bar Danijela, upravnik lovišta iz Grdelice i Boban, upravnik lovišta iz Manojlovca. Mada su kao gosti svi tu, samo zašto su im "jablani presušili", je odgovor na koji samo biologija uz pomoć hemije može da da odgovor.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
nadam se da će LU N.Sad zauzeti isti stav i preduzeti nešto kako se to više nebi ponavljalo,a onaj stav"nemamo kvorum ali ajde da danas uradimo ono što moramo"moraju da preispitaju zbog čega je došlo do toga?
Samozvani predsednik Nadzornog odbora, koga kolega sa foruma na osnovu Izveštaja o radu NO i ponašanja imenova podpredsednikom LSS i pretedentom na presto zoranaDrP-a dobro zna koliko je zaglibio i ovo je jedini način da blokira rad NO koji mu se u statutarnim sazivu oteo kontroli i koji bi imao snage da razotkrije sve što je nedopustivo, štetno po LSS i što predstavlja zloupotrebe.Sigurno da bi jedna Gedžina kontrola kao epilog imala isto što i u Vlasotincu.
Inače NO je od samog početka bio polarizovan na jednoj strani ja i Braca kritičari svega i svačega, kao suzdržani i umereni kritičari A.Sindjelić i D.Milkov stariji članovi NO ( bili u predhodnom sazivu ), D.Kostić činio kvorum, i na trećoj p.škobić i R.Isailović.Pokušavali su da me isključe iz rada NO ali je uticaj Bracin i D.Milkova prevagnuo pa su ponovo počeli da me pozivaju uz negodovanje p.škobića koji nije krio otvoreno neprijateljstvo prema meni odnosno LSCS.
Sve što je napisano kao moj tekst u Predatoru sve je istina na koje sam ja više puta ukazivao na NO - postoje zapisnici i uvek je to pod ćilim stavljao bivši predsednik NO.Nikada nismo dobijali povratnu informaciju kako je pomenuti informisao i u kom obliku UO LSS o našim stavovima.Pomenutom je bilo važnije da zaključcima koje je sam formulisao sa zapisničarem naruši ugled LSCS koji mu je bio rak rana.
Poslednje informacije pristigle iz jednog dnevnog lista ukazuju da se počelo sa pretnjama zbog objavljivanja tekstova koji nisu po volji jednom, drugom i trećem.Jednom je odgovoreno da se lažno predstavlja obzirom da se predstavio kao predsednik nakon čega je spustio slušalicu.
Po volji kabadahija iz LSS budući saziv NO ima tri predstavnika iz Beogradskog regiona-škobića,Sindjelića,i Starčevića, Istočni nikoga, Centralni nikoga, uz Isailovića i D.Kostića radi kvoruma mogu da donesu svaku odluku iako mislim da A.Sinđelić neće pristati na takav način rada pogotovu što je i on postao neposlušan i u pokušaju smene.LSV ima predstavnika smederevcaaq da to i nezna.Najveća laž je da su odluke donete na predlog regiona.
zoranDrP-ić zna kako se proveo u Banji kada je pokušao da predsedava Savetom Centralnog lovnog regiona, nemogućnost da dominira u Centralnom lovnom regionu je i okidač njegovog bolesnog shvatanja vlasti i mesta predsednika LSS - na tom regionu je morao da shvati da ne može da utiče na odluke Saveta da nismo njegovi poslušnici, da je tu početak kraja ponašanja koje nije u interesu lovaca Srbije.Voleo bih da bilo ko od smederevaca
stavi primedbu na sve upise na ovom forumu, molio bih administratore da ne utiču na predstavljanje, dovoljno bi bilo da čujemo gde grešimo, naveli smo hiljade razloga za svaku našu aktivnost računajući i pitanje članarine a ni jednu koja bi bila različita.Normalno u duhu lovstva i drugarstva.I ovo će proći.Nije ovaj zoranDrP-ić moćniji od onog zorana.
Koristim priliku da obavestim sve forumaše, lovce i njihove predstavnike da će LSV biti odobren cenovnik polaganja lovačkih ispita, da se kreće u priču polaganja bez LSS, svako zainteresovan moći će da polaže mimo organizacije LSS a verovatno i u organizaciji koja je u skladu sa Zakonom u LSCS.
Što se tiče ponašanja i rada gosp.Škobića veoma me iznenadjuje,neznam čoveka lično,ali za jednog predsednika Saveza Računovodja i Revizora Srbije veoma neprikladan rad i ponašanje .Neznam samo šta će reći iz Ministarstva Finansija ukoliko i protiv njega bude neka krivična prijavica .
Prošao je 30.06.!
Propao jošjedan pokušaj održavanja skupštine LSS!
Aktuelno rukovodstvo je još jednom, ali do sada najotvorenije, prekršilo brojne odredbe Statuta ali i Zakona!
I?????
Sta dalje???
Da li je neko prijavio ove nezakonitosti nadležnim organima???
Da li je obaveštena upravna inspekcija???
Da li su podnete krivične prijave???
Ako se ništa od ovoga ne preduzme odluke ZdrPa i njegovih drugara će postati konačne (zakonski rok za podnošenje tužbe je 15 dana od saznanja za ništavost odluke)!
Zakon o udruženjima
Ništavost odluke organa udruženja
Član 20
Svaki član udruženja može pokrenuti postupak pred nadležnim osnovnim sudom za utvrđivanje ništavosti opšteg akta udruženja koji je donet suprotno statutu ili drugom opštem aktu udruženja, odnosno za utvrđivanje ništavosti pojedinačnog akta udruženja koji je donet suprotno zakonu, statutu ili drugom opštem aktu udruženja, u roku od petnaest dana od dana saznanja za akt, a najkasnije u roku od šest meseci od dana donošenja akta.
Utvrđivanjem ništavosti akta iz stava 1. ovog člana ne dira se u prava stečena od strane trećih savesnih lica.
Postupak za utvrđivanje ništavosti akta iz stava 1. ovog člana vodi se prema odredbama zakona kojim se uređuje parnični postupak.
X NADZOR
Nadležnost za vršenje nadzora
Član 71
Nadzor nad sprovođenjem ovog zakona vrši ministarstvo nadležno za poslove uprave.
Inspekcijski nadzor vrši ministarstvo preko upravnih inspektora.
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Da je ZORAN POPOVIC covek koji je izgubio kompas u vodjenju LSS govori i cinjenica da je danas LSS obavestio Ministarstvo da onaj dopis u kome DRZAVI VRACAJU 45 LOVISTA NE VAZI I DA SAD VRACAJU SAMO DVADESET I NESTO????
SMEJE SE MINISTAR,MINISTARSTVO,I SVI ZIVI STA COVEK RADI!!!
Prvo je vratio 45 lovista e sad menja odluku i nevraca svih 45 vec samo pojedina sa spiska u okviru 20 i nesto sest-sedam ne znam tacno??????
SMEJURIJA I BLAMAZA KAKVA SE NEVIDJA U ZADNJIH 100god!!
Sta ce mo 15.07.ako se POPOVIC ponovo predomisli i ponovo obavesti Ministarstvo da je POGRESIO I DA NECE VRATITI LOVOVISTA DRZAVI????
Sa njim covek nije nacisto ????
A MINISTARSTVO se diglo na noge pa je vec po prvom dopisu alarmiralo sve sto zivo radi u MINISTARSTVU od KAFE-KUVARICE do portira da POPOVIC DR.ZORANA sacekaju na crvenom tepihu kad bude vratio lovista DRZAVI konacno!!!Samo su njega cekali!!!!
Ministar odlozio ODMOR zbog njega!!!Ceka kad to POPOVIC bese rece da vraca lovista da bude u pripravnosti kad ih bude VRACAO da ispostuju coveka!!!
Nece Drzava tek tako da pusti lovista da propadnu!!!
Ali ne lezi vraze POPOVIC SE PREDOMISLIO pa nece sve igracke da vrati sto je prvo hteo vec samo pojedine koje mu se nisu svidele!!!
Kao malo dete!!!!
I posle svega POPOVIC DR.ZORAN proziva te iste iz MINISTARSTVA da nerade za lovce i u interesu lovstva a sta radi ON???
NISTA !!!Gleda snimak sa JEREMIJINE televizije i ceka tuzbe kao ZAKONSKI ZASTUPNIK LSS!!!Kako Jeremija fotomontazom neprikaza makar malo puniju salu sa vise od 87 delegata u njoj???
Kako bas kad je trazeno od strane delegata da se utvrdi KVORUM DJUKIC namignu TICI i rece "MA TERAJ DALJE" ili onaj SUSNJAR kad poce da se poziva na SRPSTVO i na RUSE???Joj zalosti moja!!!!
Falio je samo MIKI MAUS i PATAK DACA i jos par junaka iz crtanih filmova da daju POPOVICU I TICI potreban KVORUM!!!!
PLUTON JE BIO SPRECEN JER JE BIO NA VAKCINACIJI!!!
KAO CE TICA DA SPAVA KAD JE SVE RADIO PO ZAKONO kad ono TUZBA ZA ZLOUPOTREBU SLUZBENOG POLOZAJA kao predsednika Skupstinei krsenje statuta i zakona o udruzenjim???
Indjijanac kaže:
koliko sam ja razumeo Maksimović iz Pančeva je radnik mup-a,a usput je bio i član radnog predsedništva,ovo što piše Daki bi mu itekako moglo uticati na radno mesto,ali o tome će verovatno opširnije pisati naš kolega Charuga jer je to njegov predsednik
Sad su mi Charugini upisi protiv Pažina malo jasniji, ali bih se ipak ogradio dok se ne javi Charuga i ne prokomentariše stav predsednika njegovog LU. Da li je ovakav njegov istup "na liniji" njegovog LU ili je protivan stavovima LU u Pančevu.
nisam u kontaktu sa maksimovicem,ne poznajem coveka,ali zato nas kolega jamar je sekretar lu pancevo i on moze da da najbolje informacije.....
punisher,apsolutno nikakve veze nemaju moji upisi sa 'ponasanjem" maksimovica,coveka u zivotu nisam video ni popricao...
protiv pazina nemam nista,samo mu zameram sto se do sad niije "odvojio" od beukovica i co...morao je da nadje nacin za to..
o ovom problemu,radu lss-a i lsv-a,je pisano dosta,neki su zagovarali smenu kroz institucije,legalno,ja sam forsirao tvrdu liniju.optuzivan sam da sam destruktivan,kontras,huligan itd...ok...mozda,ali imam razloga za to...malo politike,sad...u ovoj drzavi je sramota dati ostavku na funkciju,sujeta,time priznaju poraz,los rad..i zato teraju do kraja,do smene.pogledajte na koji najcesci nacin su smenjivani vlastodrsci...silom.kralj,komunisti 90-tih,sloba...zadnji primer,primer iz ovog veka...10 god je sloba smenjivan legalno,na izborima,kroz institucije i kako je zavrsio?skupila se raja,uzela motku u ruke i dovidjenja...
kada je jso strajkovala,izasla je pod punom ratnom opremom,tadasnji premijer ili predsednik[kostunica] je rekao da je to legitimno jer je ta oprema njihov alat,paori cim im nesto nije u redu sednu u traktore i pun gas na barikade,mi lovci ne treba sa puskama da odemo u lss,naravno,ali bi trebalo bar da se pojavimo u sto vecem broju i da najurimo strucnjake...ljudi,to su bre mafijasi,oni neprezaju ni od cega,spremni su na sve...i seljake su kecali kako su stigli dok se nisu organizovali,sad dolazi do izrazaja ona ideja o lovackom udruzenju,sindikatu..100% sam ubedjen da bi se drugacije razgovaralo da imamo udruzenje...
kontaktirao sam jednog bivseg predsednika sinoc da pitam zasto je maksimovic uradio to sto je uradio,pitam da li su imali neku skupstinu,sastanak odakle mu taj stav,on kaze da nisu imali nista i ovako mi je odgovorio na pitanje zasto se nije solidarisao sa lsv-om,sta hoce koj k...c taj lsv?mi im dajemo 700k para godisnje,niti nam daju lovista,niti daju pare,u lss-u je sve i moc i lova....eto koliko su obavesteni organi po lu i kako razmisljaju....
#8 Objavljen 06.04.2011. 12:50
Veteran
Upisa: 599
Pristupio: 26.10.10
Status: Offline
trazio sam temu o nasem LU jer ima dosta toga da se kaze o dozivotnom predsedniku[sekretaru]...tu je nas kolega jamar koji je svedok vecine mahinacija u Pancevu..
--------------------------------------------------------------------------------
sad mi nije jasno izgleda,da ti charuga nepoznaješ predsednika,ovo je tvoj upis na temi LU Pančevo
EVO TEKSTA OBJAVLJENOG NA LORISTU:
Izjava predsednika Skupštine LSS Marka Tice.
Situacija u LSS je već duži period usijana i napeta. U dva navrata
skupština nije uspela, upravni odbor je duži period u blokadi pa je
bilo neophodno održati Skupštinu da bi se donele odgovarajuće odluke a
jedna od najvažnijih je Odluka o tumačenju Statuta po pitanju
prestanka članstva za Lovačka udruženja koja neispunjavaju statutarne
i ugovorne obaveze. Bilo je pokušaja da se napravi kompromisni dogovor
i konsensus po spornim pitanjima, za čega sam se lično dosta
angažovao ali do toga nije došlo.
Skupština u Smederevu je odlukom većine delegata usvojila dnevni red,
nakon čega je u znak bojkota veći broj delegata iz Vojvodine napustio
sednicu kao i stotinak gostiju posmatrača zainteresovanih za svoj
status.
Žao mi je što je do toga došlo, jer je izvestan broj delegata i
posmatrača izmanipulisan i postupio protiv svoje volje zbog pogrešnih
stavova i zajedničkog prevoza. Mogu da kažem da nije bilo osnova za
takav čin jer lovci iz Vojvodine imaju u okviru lovačke organizacije
mnogo veću autonomiju i prava nego bilo ko u nekoj drugoj oblasti u
Srbiji. Sve probleme treba rešavati zajednički isključivo unutar
organizacije.
Znam da reorganizacija i reforme kao i rešavanje nagomilanih problema
nisu izvršeni na vreme te nam nakon ukidanja blokade predstoji obiman
i efikasan rad i donošenje izmena Statuta što bi zajedničkim snagama
uradili kvalitetnije i bolje. Skupština je na kraju protekla
dostojanstveno i donela neophodne odluke.
Ostaje mi da i ovom prilikom pozovem lovce iz cele Srbije a posebno iz
Vojvodine da se odreknu sujete i okrenu razumu i toleranciji sa željom
da zajedničkim snagama prevazidjemo krizni period i damo zajednički
doprinos
transformaciji krovne organizacije po meri lovaca i lovačkih udruženja
u nacionalni savez koji će u velikoj meri štititi interese lovaca i
doprinositi bržem razvoju lovstva u Srbiji.
S poštovanjem, Marko Tica, predsednik Skupštine LSS
Oglasio se Tica!
Šta je to ponukalo dičnog Marka Ticu, ponos vojvodjanskog i srpskog lovstva, moralnu gromadu, karakternog i principijelnog, da se oglasi? Počeo da vežba davanje izjava - sva je prilika da će mu ta veština vrlo brzo zatrebati!
Šta je motivisalo čoveka koji će ući u istoriju lovstva Srbije, da napiše saopštenje? Da ga ne žulja nešto, pa trči da se pravda? Šta je uopšte u toj izjavi konkretno rekao, osim što pokušava da optuži sve druge za propast, koju je sam napravio?
Posle one fenomenalne izjave da mu je skupština propala zbog Ćeranića i ručka, sada ima još bolju foru: kriv je organizovani prevoz! Šofer autobusa, pod tajnim imenom 'Majstor', ga je izminirao! Lozinka za miniranje skupštine je možda bila 'Majstore, ima dole!', ili možda 'Kurbla', nije poznato!!!
Vrh mi je deo izjave gde kaže 'stotinak gostiju posmatrača zainteresovanih za svoj status'! Gosti posmatrači dolaze na skupštinu zbog svog statusa? Opaaa...Od kada to LSS svojim gostima odredjuje status? Ili to baš i nisu bili gosti, nego članovi LSS, kojima Skupština nije utvrdila prestanak članstva? Ko je dozvolio da se, ispred ulaza u salu, stručnoj službi LSS (zaposlenima) poveri da odredjuje ko je delegat, a ko gost, i deli one kartončiće? Ko je delio te kartončiće i ko im je dao zadatak da to rade? Ko im je dao spisak, i ko je napravio spisak delegata??? Neko je gadno pobrkao lončiće. A po mom mišljenju, onog momenta kada je ulaz u salu bio uslovljen nošenjem tih kartončića, trebalo je napustiti sve, prekinuti ponižavanje i ne prihvatiti učešće u skupštini.
Angažovao se Tica u postizanju kompromisa? Video sam na skupštini LSV u Futogu, kako izgleda taj angažman. A kako bi bilo da se na videlo pokažu detalji o nekim sastancima i obećanjima, pa da se vidi ko je šta prekršio, ko je davao lažna obećanja, ko je 'navlačio' delegate da nekoliko puta dolaze na Skupštinu, pa da se ni ne počinje rad, ko se igrao sa prekrajanjem članstva i smanjivanjem broja članova, pa ni tako nasilno i nestatutarno smanjeno članstvo nije moglo da skupi kvorum, ko je u Futogu izjavljivao da nije zakazao već zakazanu sednicu za 30.06., ko je skupštini LSV (?) u dva navrata nudio mandat na raspolaganje, da li je bilo nekih sastanaka, par dana pre Smedereva, u 4 oka i sa kime, da li je neko sedeo pre skupštine u Smederevu u jednom kafiću, i sa kime... Angažovao se Marko posebno oko delegata sa KiM, i ne samo on!! Marko, Marko...
Zašto se ne iznese cela istina, zašto se neke stvari prećutkuju??
Bolje da Tica potraži pravni savet makar od advokata pripravnika nekog (kad već ne sluša pravnika Vladu), da mu objasni značenje reči 'kvorum', i da mu pojasni postupak utvrdjivanja istog, koji je propisan, i kada je u obavezi da utvrdjuje kvorum (čestitam predsedniku LU Niš, za onaj nastup za govornicom)! Možda onda Marku dodje iz trtice u glavu, gde se zeznuo, i napravio sebi, svom šefu i LSS-u problem! Ili je saznanje o gafu već prešlo put do glave, pa se sada pokušava sanirati šteta, i izbeći odgovornost? Kasno, Marko... A kanda će i veseljaci tipa Pere Šušnjara će moći da se dive dometima svojih izjava tipa 'izdajnici', 'madjarizacija', i sl., oko kojih se njegovo LU Novi Sad još nije izjasnilo (izjasnilo se matično LD Stepanovićevo).
A toliko se mučenik Marko trudio... Taman je izgleda pomislio da je odradio posao za svog šefa, i da će moći još malo da prodaje maglu, kad ono, klizav teren, banana možda, okliznuo se od silnog nabrajanja članova napamet, i ode mast u propast! Deo članova Statuta mu kanda zbrisao iz memorije...Crni Marko, pa šta ćemo sada?!? Kršenje akata LSS, i ponašanje odgovornih lica suprotno Statutu, znači kršenje Zakona o udruženjima; prekršen Zakon povlači kaznu i za odgovorno lice, ali i za LSS!!! A kazne povelike, bogami, oni pisci zakona baš umeju da zacepe... Sada će kanda 'smederevci' morati dodatno da se uhvate za novčanik, da bi platili kaznu koja izgleda sleduje LSS-u, a možda i njima! A radno predsedništvo? Saučesnici u kršenju?!? A prisutan i zakonski zastupnik LSS, koji nije reagovao na kršenje?!? Auuuuu breee.... A sve snimljeno kamerom, svedoka koliko hoćeš!
U toku je nagradna igra: ko odgovori tačno na nagradno pitanje 'U kom LU je Marko Tica član, i koga on predstavlja u LSS?' dobija od admin tima paket limenki piva (6 kom. limenki)! Niko od nas iz admin tima nije uspeo da nadje odgovor, pa molimo forumaše da nam pomognu. Izgleda da čak ni u LSV nisu načisto, koga to Tica predstavlja, pa ne znaju kom LU da podnesu prijavu protiv Tice, a nije poznato ni da li je to LU član saveza (LSV ili LSS)?! A ne znam ni da li su iz LSV ili LSCS prosledili prijavu upravnoj inspekciji?
Do sada još niko nije uspeo da razotkrije tu misteriju članstva Marka Tice!
Jeremija bi trebao da umnoži snimak sa zaista istorijske skupštine LSS na CD, pa da prodaje po trafikama! Ili da uz časopis Lorist u sledećem broju poklanja CD sa snimkom, tiraž bi mu, garantujem, znatno skočio! Ovu marketinšku ideju mu poklanjam besplatno, da ne bi došao u iskušenje da nekom naplati izdavanje kopije snimka.
Inače, čisto da se zna: UO lovačkog društva u kojem je član Pero Šušnjar, se ogradilo od stavova imenovanog koje je izneo na skupštini LSS.
Takodje, i LU iz Bačkog Gradišta se ogradilo od istupa svog delegata Petrović Stevana, koji je ostao da učestvuje u onom što je neko proglasio kvorumom.
Nije se oglasilo LU iz Pančeva, i LU iz Kovačice, čiji delegati su takodje ostali (delegat LU Pančevo je čak bio i u radnom predsedništvu, mada, na snimku se vidi da osim za par tačaka na početku, kasnije nije glasao). Kako su delegati tih LU glasali na skupštini LSV u Futogu? Da li je došlo do promene stava, pa da u Smederevu postupe ovako?
Mislim da lovci Srbije imaju pravo da zahtevaju, da se na sajtu LSS objavi zapisnik iz Smedereva - to je zvanični dokument, a javnost rada je obaveza LSS. Zapisničar je, ako se ne varam, bio Rodoljub Hadži Cenić. Baš me zanima da li je u zapisniku stavljeno sve ono što se vidi i čuje na snimku?
Lalo, koliko sam shvatio predsednik LU Pančevo je radnik MUP-a RS. Ako je to tako, ko sme da njega "prozove" pa da sebi navali problem na glavu.
Interesuje me da li se Charuga i Jamar slažu sa ovakvim njegovim istupom, i ako je na Skupštini LSV u Futogu bio dogovoren jedinstven i zajednički nastup svih vojvođanskih udruženja, članova LSV.
To su stvari koje nisu dobre, to nejedinstvo, kako u LSV, tako i u LSS, i to nas opasno vuče na dno, ako samo dno već nismo i dodirnuli.
A prema izjavama gospodina Tice i Popovića mislim da je dno odavno dotaknuto.
Za svakog lovca, bez obzira na profesiju, važe ista pravila, barem bi tako moralo da bude. Ne znam čime se bavi predsednik LU Pančevo, i to nije uopšte bitno u ovoj priči. Ako je nekome bitno, onda ima problem da u glavi razgraniči lov i profesiju. A ako je radnik MUP, onda bi trebalo da već po svojoj profesiji bolje poznaje propise od prosečnog lovca. Manite se MUP-a, i petljanja oko toga. Čovek nek radi svoju profesiju policajca, a lov i učešće u radu LU, LSS, i sve ostalo, treba odvojiti od toga, kao što treba i politiku odvojiti od učešća u lovu i radu u udruženjima gradjana.
Osnovno je da kada vas izaberu u neki organ nabavite statut tog udruženja,zakon o divljači i lovu i podzakonska akta koja se odnose na rad tog organa i sva ta literatura treba da se pročita i prouči,prilikom rada ako nešto niste sigurni treba malo prelistati i pročitati šta kaže literatura.Pogotovu ako je nešto diskutabilno ,nije sramota ni na samom sastanku pozvati se na čitanje odredjenog člana.
Za nagradnu igru odgovor član je LU Šljuka Titel možda je član i još na nekim mestima ali Član LU Šakaška Titel Nije.Bar ga nema na zvaničnom spisku članova ima nas 254 možda je on 255 ali dopisan nevidljivim mastilom.E pa LU Šljuka Titel je možda u Smederevu postalo član LSS.
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?