ako i jeste u Smederevu postalo član on nije imao pravo učešća na skupštini,a možda je LSV trebao zvaničan opoziv da dostavi LSS.
OBAVEŠTAVAM pOPOVIĆA DA UKOLIKO KRENE SUZUKIJEM NA MORE U EGIPAT NAPUNI DOBRO KLIMU,A KROZ IZRAEL SU U TOKU RADOVI NA PUT PA SE SAOBRAĆAJ OBAVLJA NAIZMENIČNO!
Z Drp misli : Niko od vas mi ne treba, ali novce obavezno uplatite! Jbg pa koji će moj Vojvođanima LSS.Stvarno je dobre volje bilo na pretek , čak su Vojvođani nagovarali LSCS da i oni uplate članarinu da bi se održao LSS .
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
U toku je nagradna igra: ko odgovori tačno na nagradno pitanje 'U kom LU je Marko Tica član, i koga on predstavlja u LSS?' dobija od admin tima paket limenki piva (6 kom. limenki)! Niko od nas iz admin tima nije uspeo da nadje odgovor, pa molimo forumaše da nam pomognu. Izgleda da čak ni u LSV nisu načisto, koga to Tica predstavlja, pa ne znaju kom LU da podnesu prijavu protiv Tice, a nije poznato ni da li je to LU član saveza (LSV ili LSS)?! A ne znam ni da li su iz LSV ili LSCS prosledili prijavu upravnoj inspekciji?
Do sada još niko nije uspeo da razotkrije tu misteriju članstva Marka Tice!
Lalo, postoji mogućnost da Marko Tica ove godine nije uplatio članarinu u nijednom LU, tako da mu je po tumačenju kolega smederevaca, prestalo članstvo u dosadašnjem LU iz Titela (zato i niko ne zna gde je član), ali postoji velika verovatnoća da će biti član LU SVRAKE iz Sremske Mitrovice ili Požarevca, koje će verujem, uskoro biti osnovano od strane najmanje troje njih, a konkurisaće za gazdovanje nad isključivo maksimalno ograđenim lovištima . I treba im to omogućiti, zaslužili ljudi!
PS:limenke piva možete poslati na adresu LU iz Vlasotinca, ul. Njegoševa bb.
punisher, da li član radnog predsedništva Maksimović, ima status državnog službenika? Kažu da su čl. 29. Zakona o državnim službenicima, propisani određeni uslovi za državne službenike, koji žele da budu članovi upravnog, nadzornog i drugog organa upravljanja pravnog lica!?
Kažu čak i da je čl. 109. istog zakona, zbog povrede ograničenja članstva u organima pravnog lica, predviđena i teža povreda dužnosti iz radnog odnosa, koja se može sankcionisati čak i prestankom radnog odnosa. Naročito ako je državni službenik učestvovao u organu upravljanja pravnog lica, koje je donelo odluke na protivzakonit način.
U toku je nagradna igra: ko odgovori tačno na nagradno pitanje 'U kom LU je Marko Tica član, i koga on predstavlja u LSS?' dobija od admin tima paket limenki piva (6 kom. limenki)! Niko od nas iz admin tima nije uspeo da nadje odgovor, pa molimo forumaše da nam pomognu. Izgleda da čak ni u LSV nisu načisto, koga to Tica predstavlja, pa ne znaju kom LU da podnesu prijavu protiv Tice, a nije poznato ni da li je to LU član saveza (LSV ili LSS)?! A ne znam ni da li su iz LSV ili LSCS prosledili prijavu upravnoj inspekciji?
Do sada još niko nije uspeo da razotkrije tu misteriju članstva Marka Tice!
Lalo, postoji mogućnost da Marko Tica ove godine nije uplatio članarinu u nijednom LU, tako da mu je po tumačenju kolega smederevaca, prestalo članstvo u dosadašnjem LU iz Titela (zato i niko ne zna gde je član), ali postoji velika verovatnoća da će biti član LU SVRAKE iz Sremske Mitrovice ili Požarevca, koje će verujem, uskoro biti osnovano od strane najmanje troje njih, a konkurisaće za gazdovanje nad isključivo maksimalno ograđenim lovištima . I treba im to omogućiti, zaslužili ljudi!
PS:limenke piva možete poslati na adresu LU iz Vlasotinca, ul. Njegoševa bb.
Gedžo, upis ti je za medalju!
Možda to novo LU 'Svrake' uvede i promoviše novu vrstu lovačkih uniformi, prepoznatljive prugaste boje, umesto dugmića će imati magnetiće, zbog lakšeg kopčanja?
Indjijanac kaže:
koliko sam ja razumeo Maksimović iz Pančeva je radnik mup-a,a usput je bio i član radnog predsedništva,ovo što piše Daki bi mu itekako moglo uticati na radno mesto,ali o tome će verovatno opširnije pisati naš kolega Charuga jer je to njegov predsednik
Sad su mi Charugini upisi protiv Pažina malo jasniji, ali bih se ipak ogradio dok se ne javi Charuga i ne prokomentariše stav predsednika njegovog LU. Da li je ovakav njegov istup "na liniji" njegovog LU ili je protivan stavovima LU u Pančevu.
nisam u kontaktu sa maksimovicem,ne poznajem coveka,ali zato nas kolega jamar je sekretar lu pancevo i on moze da da najbolje informacije.....
punisher,apsolutno nikakve veze nemaju moji upisi sa 'ponasanjem" maksimovica,coveka u zivotu nisam video ni popricao...
protiv pazina nemam nista,samo mu zameram sto se do sad niije "odvojio" od beukovica i co...morao je da nadje nacin za to..
o ovom problemu,radu lss-a i lsv-a,je pisano dosta,neki su zagovarali smenu kroz institucije,legalno,ja sam forsirao tvrdu liniju.optuzivan sam da sam destruktivan,kontras,huligan itd...ok...mozda,ali imam razloga za to...malo politike,sad...u ovoj drzavi je sramota dati ostavku na funkciju,sujeta,time priznaju poraz,los rad..i zato teraju do kraja,do smene.pogledajte na koji najcesci nacin su smenjivani vlastodrsci...silom.kralj,komunisti 90-tih,sloba...zadnji primer,primer iz ovog veka...10 god je sloba smenjivan legalno,na izborima,kroz institucije i kako je zavrsio?skupila se raja,uzela motku u ruke i dovidjenja...
kada je jso strajkovala,izasla je pod punom ratnom opremom,tadasnji premijer ili predsednik[kostunica] je rekao da je to legitimno jer je ta oprema njihov alat,paori cim im nesto nije u redu sednu u traktore i pun gas na barikade,mi lovci ne treba sa puskama da odemo u lss,naravno,ali bi trebalo bar da se pojavimo u sto vecem broju i da najurimo strucnjake...ljudi,to su bre mafijasi,oni neprezaju ni od cega,spremni su na sve...i seljake su kecali kako su stigli dok se nisu organizovali,sad dolazi do izrazaja ona ideja o lovackom udruzenju,sindikatu..100% sam ubedjen da bi se drugacije razgovaralo da imamo udruzenje...
kontaktirao sam jednog bivseg predsednika sinoc da pitam zasto je maksimovic uradio to sto je uradio,pitam da li su imali neku skupstinu,sastanak odakle mu taj stav,on kaze da nisu imali nista i ovako mi je odgovorio na pitanje zasto se nije solidarisao sa lsv-om,sta hoce koj k...c taj lsv?mi im dajemo 700k para godisnje,niti nam daju lovista,niti daju pare,u lss-u je sve i moc i lova....eto koliko su obavesteni organi po lu i kako razmisljaju....
#8 Objavljen 06.04.2011. 12:50
Veteran
Upisa: 599
Pristupio: 26.10.10
Status: Offline
trazio sam temu o nasem LU jer ima dosta toga da se kaze o dozivotnom predsedniku[sekretaru]...tu je nas kolega jamar koji je svedok vecine mahinacija u Pancevu..
--------------------------------------------------------------------------------
sad mi nije jasno izgleda,da ti charuga nepoznaješ predsednika,ovo je tvoj upis na temi LU Pančevo
jel ti to indjijanac prelistavas moj minuli rad?
ili me optuzujes za nesto?
to o predsedniku[sekretaru] se odnosilo na bivseg,kesica...
ne prelistavam tvoj minuli rad nego sam se nešto setio da je otvorena tema LU Pančevo i malo provirio tamo,a usput otkud to da nepoznaješ svog predsednika udruženja?
Indjijanac kaže:
ne prelistavam tvoj minuli rad nego sam se nešto setio da je otvorena tema LU Pančevo i malo provirio tamo,a usput otkud to da nepoznaješ svog predsednika udruženja?
sto bi ga poznavao?odem jednom godisnje u prostorije LU,platim clanarinu za celu godinu i to je to...mislim da je predsednik 2 lovne godine,nijednom covek nije bio u LU...
Hteo sam malo da analiziram Ticinu izjavu , pa odustao toliko smo već pisali o tome da ta jedna njegova jadna izjava nije vredna pisanja
paninm kaže:
ima na LSS izvestaj sa Skupstine od 30.6,i koliko vidim sve je proteklo u najboljem redu, bar tako pise.
Ma da, super je prošlo, lepo se videlo na onom Jeremijinom snimku koji traje skoro 3 sata. Baš smo se bili raspisali o tome. A valjda će i snimak biti repriziran još, na TV Lorist. Pitanje je koliko je taj izveštaj na sajtu LSS verno prikazao sve dogadjaje, i da li je nešto prećutano.
Uostalom, danas i u 'Dnevniku' na lovačkoj strani ima članak o tome, pa pročitaj, a snimak si valjda gledao... Šta reći?
Mada, sad je neko zatišje u dogadjajima, priprema se nastavak; mislim da će od sledećeg utorka opet biti dinamično. Za utorak je ponovo zakazan vanredni UO LSV, jedina tačka dnevnog reda je upravo ovo vezano za krizu oko LSS, a nije isključeno da se posle toga možda sazove ponovo vanredna skupština LSV, kako čujem.
Mnogo je ozbiljna situacija, posledice mogu biti vrlo duboke, i dugoročne.
Tica i Popović, i još poneki, duguju mnoga objašnjenja (i lovcima, i nadležnim organima), vezana za kršenje statuta, igranje sa kvorumom i organima saveza, i naročito za dvojne aršine (svi drugi mogu ovako ili onako - ali LSCS ne može nikako!); LSV duguje objašnjenje zašto nije uplatio tih 60 dinara po lovcu (prema prošlogodišnjem članskom doprinosu) na vreme, nego je čekao 3 meseca da to uradi.
Juče su me kontaktirala 3 lovca, sa pitanjem šta je sa polaganjem lovačkih ispita, da od mene zavisi, to bi se već radilo...
U prilogu postavljam stranicu 1 i stranicu 2 pisma kojim se Vlada Mladenović obraća predsedniku LSS.
Pismo je veoma interesantno jer pojašnjava pozadinu dešavanja na skupštini LSs od 30.06.2012.
Svima će biti jasni razlozi, cilj i želje zoranaDrp-ića i pojedinih njegovih saradnika.
Mislim da je ovim obraćanjem Vlada oprao svoj obraz a mnoge stvari pojasnio i identifikovao ko želi da rasturi LSS.
Takođe je potvrdio da se kod isključenja pojedinih lovačkih udruženja postupalo selektivno.
Ovo je stranica 2
Da bi se tekst uvećeo potrebno je dva puta kliknuti.
Napominjem da mi je dopis prosleđen poštom na kućnu adresu i zato ga javno objavljujem.
Mislim da će ovaj dopis i najzadrtijim braniocima lika i dela Zorana Popovića i Marka Tice, kao funkcionera LSS, pomoći da otvore oči.
Cenim takodje, što Vlada Mladenović (za neupućene: pravnik u stručnoj službi LSS) nije propustio da pomene i grešku koju je LSV načinio, što nije na vreme prosledio pare od članarine, moguće je da nisu svi članovi LSV na vreme uplatili?
U svakom slučaju, ovo je po mom mišljenju jedan vrlo odmeren i realan stav, koji je Vlada pravnik izneo.
Zbog čega predsednik skupštine LSS, ili zakonski zastupnik, nije upoznao delegate sa sadržajem ovog dopisa, i izdvojenim mišljenjem člana komisije? Zbog čega je to prećutano? Kakav bi bio ishod svega, da je skupština bila u prilici da čuje i vidi ovo što piše u pismu? Kome je bilo u interesu da se o ovome ne čuje na skupštini ništa?
Pismo je adresirano na Zorana Popovića - smatram da je on bio u obavezi da o ovome obavesti Marka TIcu, a ovaj da skupštini predoči ovo mišljenje pravnika, koji je zaposlen u LSS!
Zbog čega je prećutano? Koji su motivi bi mogli da budu? Meni pada na pamet kao motiv jedino pokušaj manipulacije mišljenjem jednog broja ljudi u skupštini LSS; odgovor bi pre svega trebali da daju Popović i Tica.
Ne znam koliko sam puta napisao da je informisanje članova jedna od najvažnijih obaveza saveza. Svako manipulisanje informacijama se pre ili kasnije obije o glavu onima koji to rade!
Previše je jasno da je jedan veliki broj udruženja izmanipulisan od strane popovića i tice, jedan broj udruženja ućutkan ucenom da se neće obelodaniti spisak uplaćenih članarina po udruženjima sa datumima uplata i iznosima a jedan broj udruženja je podlegao pritiscima svojih upravnika koji pripadaju bliskim saradnicima popovića i njemu lojalnih radnika stručne službe LSS.
Do spiskova o uplaćenjim članarinama iz 2009,2010,2011i 2012 godine će se doći na zakonit način.
Oni će pokazati ko je, koliko i kada uplatio članarinu LSS.
Ko je postupio po Statutu LSS a ko nije a popović je to prećutao kupujući na taj način glasove za svoje zloupotrebe.
Uvidom u skupštinske materijale jasno se vidi da veliki broj udruženja več godinama ne uplaćuje broj članarina LSS prema broju svojih lovaca ali tu ima mnogo popovićevih poslušnika.
Ko je taj koji uzima sebi za pravo da određuje samovoljno granicu ispod i iznad u pogledu visine uplaćene članarine LSS.
Ko je taj koji samovoljno postavlja datumsku granicu za uplatu članarine kada su odluke skupštine bile jasne ( ponekad i protivne Statutu LSS u pogledu rokova za uplatu ).
Ko je , na koji način, po kom modelu i pravnoj normi izvršio selekciju lovačkih udruženja na ona koja su za isključenje, za kontinuitet ( nejasan termin -valjda iz terminologije koju Ustavni sud Srbije nikada nije koristio ali je koriste bivši članovi ), ili im je prećutano neuplaćivanje članarine zarad glasanja i poslušnosti.
Uvažavam i odnos prema članarini onih udruženja koja redovno izmiruju svoje obaveze prema LSS, verovatno imaju svoje razloge i verujem da njihovi članovi imaju pravu sliku o aktuelnim dešavanjima.
Javno objavljivanje pomenutih podataka o uplaćivanju članarine doprinelo bi da se svako prepozna, pokazalo bi svima pravu sliku i ciljeve popovića,tice,članova neke Komisije za čiji su predlog glasali članovi skupštine u Smederevu.
U svakom slučaju jasno je da su grobari popović i tica i njihovi istomišljenici ali još nije sve završeno.
Mislim da će još ljudi iz LSS da napusti LSS i ne podrži sulude postupke Drp-a i Tice, zašto bi neko odgovarao za tuđe brlje.Ostaće na kraju u LSS Popović i Tica dok se neko od njih ne doseti da drugog gurne pod led da bi se izvukao
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?