DakiNS kaže:
Kolega nekako mi se čini da kuče nije očišćeno od glista inače vrlo je interesantno.
Stene je cisceno 3 puta znam to jer mi je ovo stgene poklonio drug pa sam ovo leglo pratio od parenja pa do uzimanja stenaca inace ja sam uzeo ovo najsitnije stene u leglu.....
pitanje i savet .... imam bretona starog pet godina. U toku ove godine mi se vise puta desilo da mi pas dodje do pogodjene ptice zadavi je ako je ziva i onda sedne kraj nje i ceka da ja dodjem. Da li se to nekome od vas desavalo ili jos bolje sta mogu da napravim sa time. Nije da mi predstavlja problem ali ...
usput aport vrecu donosi bez greske ???
nisam ??? de me malo prosvetli. citao sam nesto o tome kao prinudni aport ako se ne varam ali nisam imao neku vecu potrbu za tim pa nisam ni probao. Sto se tice prasica njh mogu i sam drage volje da "aportiram" to mi ne smeta ako njh ne aportira ali poceo je i sa zenkama koje su oko 2 kg to je ranije aportirao. doduse ako vratim film u nazad bilo je i na samom pocetku problena
Pretpostavljam da su u pitanju koke. Malo je kasno za obuku , ali mislim da nije za ispravljanje grešaka. Bretoni znaju biti nekad jako tvrdoglavi. Izaberi dan kada imaš malo više vremena , povedi ga u šetnju , malo pomazi, i kad vidiš da je raspoložen daj mu da uzme aport koji je naučio da donosi, uz obaveznu komandu -uzmi. Nemoj više od 4-5 puta sa kratkim pauzama. Kada to usvoji neki drugi dan , stavi aportok na zemlju uz komandu - uzmi . Ako to ne uradi odmah ponovi postupak iz ruke. Kada uzme sa zemlje obavezno ga pohvali i nagradi nekom poslasticom. Posle uvežbane uvertire, u sledećem lovu ako ne bude aportirao , dođi do njega pokaži na koku i komanduj uzmi. Ako ne uradi daj mu iz ruke uz komandu uzmi. setih se još nečega. Da li se možda sada koke tamo mitare, tj da li menjaju perje?
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Pa sad Daki ne znam sta da ti kazem u principu da to je taman period pre nego sto ce dobiti zimsko perje... Mislis da je to u pitanju???
U svakom slucaju hvala za savet probacu to vec sutra
Jedan moj mužjak je na početku sezone izbegavao aport jer perje koje otpada sa ptica mu se lepilo za usta i uletalu u dušnik , a to mu nije odgovaralo i nije hteo da aportira, sa odmicanjem sezone je aport bio uredan
Daki, kad ste se već dotakli aporta, pitaću te nešto u vezi mog setera. Veoma sam malo radio aport sa njim, divljač još uvek nije imao prilike da aportira, osim prepelicu, sa kojom je postupio na način koji ću sada opisati. Naime, kada mu bacim nešto da donese (drvo, igračku za aport, kožu umotanu oko drveta...) bez razmišljanja odlazi po njega, ali... Nekada mi donese uredno, mada uvek ima nameru da me zaobiđe, s tim što nekada dođe do mene, pa nemoram da mu ''otmem'' aport, već stane ispred mene i preda mi, ali opet kažem, u pokretima mu pročitam nameru da hoće da me zaobiđe. Kada uspe da me zaobiđe krene da galopira sa aportom u ustima, desi mu se da mu ispadne iz usta, pošto ima vrlo mek aport što je za svaku pohvalu, on se vrati po njega i nastavi isto. Prepelicu je tako nosao čitavih 5 minuta u krug oko mene, naravno, ja nisam hteo da ga prisilim na donošenje, pa sam ga uz kratke komande pokušavao dozvati do sebe, kada se nekako primirio došao je do mene i dao aport. Ne čerupa divljač, uvek uzima aport, ali eto to mu se dešava. Kada mu bacim drvo, ume da legne sa njim ispred da se poigra i da ga ostavi tu, na par metara od mene, mada za to kontam da mu dosadi ta igrarija sa aportiranjem pa hoće da mi da do znanja da neće više to da radi.
''Kao ptica koja jebez krila, Srbija bibez goniča bila''
Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.
Mlad je neiživljen i pun energije. Od početka obuke treba psa izvoditi koliko je to moguće na isto mesto i uvek obuku počinjati sa istom komandom, recimo sedi. To mu je znak za pažnju i da sledi čas obuke. Pokušaj da uvek imaš pri ruci neku poslasticu koja će ga privući odmah do tebe , ali mu je ne pokazuj dok ne preda aport inače će ga ispustiti i doći praznih usta do tebe.. I opet da ponovim nema dobre obuke bez urađenog apela ( bezuslovan dolazak na poziv)
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?