Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.)

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.)
DakiNS
 Ne znam da li je i je kod nas u sudstvu praksa, ali često se kojekakvi zlikovci izvlače na neuračunjivost, možda je to buduća strategija odbrane pred sudom pa se unapred priprema teren kojekakvim nebuloznim pismima, jer niko normalan ne bi tako nešto napisao. Želim precizan odgovor ima li ili nema mesta u Lazi LazarevićuLovac 3
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

bogoljub
 Tamo mesta odavno nema rezervisano godinama unapred.
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.

DakiNS

bogoljub kaže:
Tamo mesta odavno nema rezervisano godinama unapred.

E onda nayebasmo ostadoše vrata ludnice otvorenaShock

bogoljub
 Tamo idu specijalni gosti na malo duži godišnji odmor.Za one koji nemaju veze i poznanstva Klisa,Mitrovicai Požarevac.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.

milos zoric
 Pade mi nesto na pamet mozda je skupstina trebala da se odrzi u Pozarevcu tj.u Zabeli.Preki Sud

bogoljub
 Rođo polako sa preki sud.Ko zna reda taj može da ode i prekoreda.Tako da će svi zaslužni stići gde jim je i mesto.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.

DakiNS
 Rođo zaboravio si PadinjakLovac 3

najic
 U suprotnom trziste je neminovnost, a sloboda udruzivanja ustvna kategorija .

Na stranu gutanje slova ... Ali ovo je bezobrazna pretnja , najblaze receno . Uvijena u ljigavu formu politickog vokabulara . E sada Lala ce zameriti ali zaista mi je preko k...ca Zorancica ! Nekada u kraju se za lupanje gluposti i pretnje u prazno dobijala DANGA...

http://www.youtub...2A-Ke9fV9Y
22-250, 30-06, 12, 20

Lala
 Čini mi se kao da Popović namerno želi da od LSS što više udalji i LSV i šumadince, nišlije, i sve ostale neposlušne, pa da radi šta hoće.
Ne treba skroz dizati ruke od LSS, i ne treba gubiti iz vida pitanje imovine LSS. Zapamtite šta kažem!

Dobio sam primedbu, da ime Zorana Popovića ne pišem sa pripadajućim titulama (prof. dr.). E pa ovako: što se mene tiče, uz svo uvažavanje stečenih zvanja, Zoran Popović, (i svi drugi koji imaju titulu), je profesor na fakultetu, i tamo treba da ga oslovljavaju sa tom titulom (profesor); titulu doktora nauka je stekao u naučnim krugovima, pa neka ga u tim krugovima i titulišu tako; po pitanjima oko lova, on je lovac kao i svi drugi, a obavlja dužnost zakonskog zastupnika/predsednika LSS. I eventualno mogu da uz njegovo ime stavim samo naziv funkcije koju obavlja. Po toj logici, ja bih svakog lovca trebao da oslovljavam i sa zvanjem (mesar Pera, referent Djura, preduzetnik Jova, VKV bravar Janko itd...). Ne pada mi na pamet! U lov idemo pod svojim imenom i prezimenom, tako se oslovljavamo, a ne da se titulišemo i uvlačimo (profesore, budite ljubazni, pas je markirao, pa ako bi ste izvoleli da pucate, da bi smo mogli da tapšemo... doktore, obratite pažnju na onog srndaća, kao stvoren je za vas, izvolite, biće nam drago da ga baš vi odstrelite, upiškićemo se od sreće...). Šlihtanje nije u mom obrascu ponašanja. Ko je zasenjen titulama, neka tituliše koliko god hoće - mene mogu da impresioniraju samo dela, a ne titule.

Zamišljam kako bi bilo, da u nekom zajedničkom lovu Sremca počnem da oslovljavam sa 'g. advokat' (g. advokat, daj molim te učini napor i podigni pušku, te odstreli ovu lisicu, koju sam ti naterao iz krša i kopriva) ja mislim da bi me napušio najstrašnije, shvatio bi to kao da ga za*ebavam, što bi bilo vrlo tačno! Grin

Ja tako mislim, i tako ću i da pišem. Titule ostaju tamo gde im je i mesto.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

DakiNS
 Nisam slučajno pitao gde radi dotični. Koliko znam radnici u prosveti moraju biti uzor svojim učenicima to jest studenata.Da vam kažem da sam srećan što više u kući nemam generacije koja se školuje, jer ako dotični treba da bude uzor mlađim naraštajima ,jadna li nam majka.U poslednjih nekoliko meseci je toliko puta pogazio reč, slagao, manipulisao, kršio zakone , da je to sramota za prosvetu , samo čekam da se procesuira ostatak marifetluka tek tada će izaći na videlo lik i (ne) delo prosvetnog radnika. Meni lično mnogo je draži polupismen pošten čoban nego visokoškolovan nepošten prosvetar.( ne želim da generalizujem ima prosvetara i to mnogo koje izuzetno cenim , časni i pošteni ljudi za uzor)Lovac 3

elko
 Toliko gluposti na jednom parčetu papira u životu nisam video.Ovim tekstom je zoranDr P-ić ( slušam Lalu zbog titule ali skraćujem zbog uštede prostora ) obesmislio sve Odluke Skupštine, Upravnog odbora, Nadzornog odbora, apsolutno svih tela i organa LSS.Kako može biti legitimna odluka bilo kog organa ako je u njenom donošenju učestvovao nelegitimni predstavnik neko ko nije ni član.Na kraju onaj biser od pretnje tržište i sloboda udruživanja samo što nije rekao idite lovci gde je jeftinije nema veze što tamo ništa ne dobijate, imate mene, ikonu Srpskog lovstva a uz mene svraku i još ponekog strvodera.Nema veze što će i vama da se desi što i velikom delu Srbije - ja sam uz vas.Šta će vam da lovite kada imate mene, svračicu - slikajte nas volite, jesmo malčice klinički ali smo vaši.Ne bismo mi bili ovakvi da nas vi niste previše kljukali vašim parama.A zna se kada detetu date previše izgubi interesovanje za sve i pređe u asocijalnost.Tako i mi - taman kada pomislimo gotovo je sa nama vi uplatite po neki miliončić, doduše za to sam ja kriv jer vas ponekad uplašim maleckom pretnjom da ću vas isključiti. Mi ćemo vam garantovati da za vaše pare ponovo nećete dobiti ništa kao ni dosad - kunem se titulom , ako nam malo nedostane , ili ako ovom našem uredniku bude trebalo malkice para za advokata , pošto su ovi sudovi baš preterali kao da ne znaju kada je bila 2008, 2009 - bilo pa prošlo doplatićete po neku sitnicu, da ne budem neskroman samo koliko nam bude trebalo , pa makar vi i otišli u blokadu.Ne sekirajte se ako ste nepismeni - mi smo na toma dosta uradili u ovom našem delu srbije - i vama ćemo pomoći da što više upravnika ne zna da uradi ta bezvezna planska dokumenta,tu sam ja iako me ovi gore mrze pa mi stalno nešto vraćaju na doradu, u našim novinama če zbog vas takvih biti dosta slika -zar nisam lep u ovom prvom broju.Vi dragi lovci Srbije nemojte ništa da se brinete samo plaćajte, počela je tržišna utakmica, ko da više imaćemo više.U poverenju otkriću vam ko je pobednik - mi, jer koliko god da platite sve ču ja , svračica i ovi moji da potrošimo.S poštovanjem.Dobara pogled Vaš i samo Vaš

charuga

Indjijanac kaže:
znači taj čika je mlad lovac?a reci ti nama charuga jel bilo kakvih reagovanja u tvom LU na zadnju skupštinu LSS?

nemam pojma koliko je lovac a i neznam da li je bilo reagovanja...
ja ne podrzavam njegovo separatisanje,ako je bilo dogovora na LSV-u da se izadje sa skupstine trebao je i on da izadje...jos jednom ponavljam da je nas kolega jamar sekretar u LU Pancevo,poznati kinoloski sudija,odlicno se poznaje sa g-djom Sanjom Bognic pa mozda i tako dobijemo neku informaciju ako vec ne posecuje portal cesto...mislim da je ostavio svoj mail na temi LU Pancevo, jamar,pa moze neko od admina u ime srbijalova da postavi pitanje o maksimovicevom nastupu u smederevu....kasnim sa odgovorom,nemam puno vremena trenutno za komp....
..............

slavaplana
 Da se ovo desilopre 116 god Zoran Popovic bi verovatno bio spaljen na trgu u KRAGUJEVCU gde je i osnovan LSS!!!

Ovako na TERAZIJAMA ce biti makar protesta za koji dan !!!

Ispred LSS SIGURNO!!!!!

Ja donosim NAJVECI TRANSPARENT!!!!

"DJUKICU SVE TI JE OPROSTENO AKO ODES U BANJU!!!

POVEDI POPOVICA"HaHaHa

bogoljub
 I šta će biti s kućom?Hoće li nastavak biti kao kod tri praseta ili kao u Maratoncima?Udarila svima vrućina u glavu i sada se svi lade-zatišje pred oluju.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.

slavaplana
 kako sam obavesten prve tuzbe su stigle u nadlezne sudove i rocista oko prvog dopisa POPOVICA za 45 lovista sa kojima raskida ugovore je stiglo na dnevni red sudova!!Rocista se polako zakazuju!!!bice ovo dugo leto sa visokim temperaturama i u LSS!!!!

DakiNS
 Eto da li je DrP-u to trebalo eto opet načina da protraći lovačke novce , taj lik je neverovatan dno dna.Kao da se zarekao da upropasti lovstvo i LSS. Nadam se da će po okončanju sudskih postupaka krenuti i tužba za naknadu štete koju je naneo LSS. I treba to terati do kraja da bi se budući DrP-ovi naučili pameti u startu.Sramota i bruka od jedne tako male ličnosti.

Gedza66
 Razmišljajući o nelogičnostima u Izveštaju "smederevca" Pere Šušnjara, na koje je ukazao kolega Sremac75: "da je od ukupnog broja 250 prisutnih, nakon izlaska 30-tak delegata i gostiju u sali ostalo 170 učesnika skupštine, odnosno 140 delegata", pitam se kako su odluke donošene većinom od 76 glasova i uvek sa jednim uzdržanim ili glasom protiv.?

Kojom li su matematičkom jednačinom došli do te većine, bog samo zna!? Verujem da ni sam bog ne zna, kojih lovačkih udruženja su predstavnici činili tu "većinu"!? Takođe sam siguran da ako bog možda i zna čiji su to predstavnici, sigurno ne zna tačne iznose članskog doprinosa koji su uplaćeni, kako bi se stekao formalni status redovnog člana LSS, a na drugoj strani sigurno tačno zna koliko ta lovačka udruženja imaju redovnih članova!?

Kakva je razlika u statusu lovačkih udruženja, koja zbog mnogih opravdanih razloga ove godine nisu htela da uplate članski doprinos LSS, očekivajući da će doći do opravdane reforme istog na osnovu punovažnih odluka skupštine LSS i na drugoj strani lovačkih udruženja koja su uplatila članski doprinos u iznosu od 5-10.000 dinara i ako imaju preko 200 članova?

Možda je i o tome mogao gosn Pera Šušnjar da napiše nešto u svom Izveštaju.

Kaže Sremac75, da je čovek "mnoge lončiće pobrkao". Iz priloženog Izveštaja se drugo i ne može zaključiti!

Predlaže Indjijanac: "da se uvede dostavljanje lekarskih uverenja za sve lovce,a pogotovo za članove koji su na bilo kakvim funkcijama".

Slažem se sa kolegama, samo što bih ja predložio pravu LUSTRACIJU (ma koliko mrzeo ovaj izraz). Da se odredjenim likovima i lovnim radnicima od kojih se neki provlače , vedre i oblače u lovstvu jos od početka 90-tih godina prošlog veka i koji su zamenili nekoliko sistema i pritom lovstvo doveli do ovoga gde se sada nalazi, zabrani da rukovode u lovstvu i da ih se natera da ponovo budu pripravnici najmanje tri godine (ako bog da) i ponovo polažu lovacki ispit. Lekarsko uverenje se naravno podrazumeva, naročito o psihičkim sposobnostima.

Poručio bih gosn Peri Šušnjaru, da radi zaštite sopstvenih interesa lovci preko svojih lovačkih udruženja, moraju imati jake a naročito stabilne više lovačke asocijacije. Da li jednu ili više, reći će interesi većine lovaca. Da li se organizovati teritorijalno ili funkcionalno, stvar je praktičnosti i racionalnijeg ostvarivanja interesa većine lovaca Srbije. Ponavljam INTERESI VEĆINE LOVACA SRBIJE!!!!!!!

Dakle, savez ili savezi su nam potrebni ali oni moraju biti koncipirani na mnogo manjim budžetima, SA MANJE ZAPOSLENIH i JASNO DEFINISANIM OBAVEZAMA. Lovci Srbije, preko svojih lovačkih udruženja će se prestrojavati tamo gde vide sebe i svoj interes. Koji i kakav je interes LU Novi Sad da podržava trenutno stanje i rukovodioce LSS? I o tome je mogao nešto napisati gosn Pera Šušnjar u svom Izvešaju. A zašto nije ili kada će?

Gosn Pero, došlo je vreme da se zna ko je "sluga" a ko "gazda". Bojim se da su u našem slučaju ove uloge pobrkane. Vreme je za buđenje, socijalističkog samoupravljanja davno više nema!

Kaži moje Gedze da "kolač" u lovstvu nije neograničen i da će ponuda mogućnosti u predstojećem periodu biti ipak veća od potražnje!SRBIJA
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE

Indjijanac
 Izgleda da su dva jahača apokalipse po ovoj vrućini džaba jahala do Futoga danas,uprkos njihovoj jakoj želji da naplate 500 dinara po lovcu od vojvodjana,ostali su bez PLENA,a na sva pitanja su kako sam čuo odgovarali neistinama gledajući u oči ljude koji vode 18.000 vojvodjanskih lovacKrstiKrstiKrstia.
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

DakiNS
 Kada Indjijanac već pomenu plen mislim da su pre lešinari u pitanju.Ostrvili se na umirući LSS pa kad ga oglodaše sada bi da oglockaju i polumrtvi LSV. Kude navaliste pa imamo mi i domaćih lešinara čak da vam ih i damo za ispomoć, mislim da bi udruženi brzo sahranili i lovstvo Rusije i Amerike.Lovac 3

Indjijanac
 [movie=youtube]mL8CDLs_tTY[/movie]
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
NESTAJE LI LSS? LOVAČKA UDRUŽENJA 1239 02.06.2024. 12:41
Ptičji svet koji nestaje DIVLJAČ 8 07.11.2014. 15:00
Članarina 2013 LOVAČKA UDRUŽENJA 89 25.02.2014. 10:15
Skupština LSS 16.03.2013. LOVAČKA UDRUŽENJA 64 06.03.2013. 21:07
CENOVNIK LSS za lovnu 2012/2013 PROPISI O LOVU 7 17.12.2011. 18:24
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,169,201 posete www.srbijalov.com