Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Krušik municija

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Krušik municija
igorst
 Dali neko ima iskustva sa Krusikovim DUBLE BALL, kako se pokazo u lov DS?
igorstElmer

Podunavac

igorst kaže:
Dali neko ima iskustva sa Krusikovim DUBLE BALL, kako se pokazo u lov DS?

Lov DS je dozvoljen isključivo jedinačnim projektilom, tako da Dublle ball ne zadovoljava zakonsku normu, pošto (kao što mu i samo ime kaže) ima dve kugle u patronu.
Tri prsta 2Kolce

igorst
 Znao sam da je PP zabranjen za lov DS u Srbiji,za duble ball nisam.Kod nas u Makedoniji su jos dozvoljeni.
igorstElmer

ssekir75
 ljudi, kako vam se pokazao krušikov trap?
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

Macvanski lovac
 Meni je dobar,jedino njega i koristim,doduse,ne znam za sta ti treba,ja ne pucam golubove,vec sam ga koristio u lovu,uglavnom na preletu ubacim jedan zbog krdza,obara samo tako do 30m na vece daljine pucam 8 iz druge cevi...bilo je nekoliko odstrela fazana i dva zeca u istom danu,koje ne bih ni pucao trapom da nisam bio ohrabren koleginim pogotkom tog dana,takodje sa krusikovim trapom,prepelice lovim sa njim...iako imam dobro iskustvo sa ovim metkom ne preporucujem ga za zeca i fazana ciljno ili samo u slucaju da se divljac dize ispred nogu,nosim uvek nekoliko komada u slucaju da treba nesto dokrajciti ili ako se puca na flase,caure lovac
Rodjen da budem lovac

ssekir75
 ma pitam čisto onako... treba mi za pucanje u leteće flaše i tako to srbijalov nije mi još palo na pamet šta bi lovio sa njim (prepelice mi se baš i ne love zbog ranog ustajanja, a ja sam spavalica Smile ) za krdžu ti je dobra ideja ;)
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

Podunavac
 Zbunjen Patka, fazan i zec trap municijom?Shock
Možda bi mogla i srneća divljač da se obori?Confused
Kolege trap municija je isključivo za sportsku upotrebu. A za gore navedenu divljač je potrebna i krupnija granulacija (osim srneće to je bila šala).Pravilo
Tri prsta 2Kolce

kelt
 trap metak je napravljen za pucanje na glinase a ako vec oces da pucas jeftin metak onda pocni da punis sam. ono kolega sta si javno napisao nebi bilo lose da se i izbrise jer je u koliziji i sa lovackim kodeksom i sa zdravim razumom.
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

milenko0609
 Pucao sam celo leto Krušikovu municiju za prepelice 1.7mm, 3 kartona municije i odlično se pokazala a jeftina?
30-06,22-250,NOD,JOD,I BOG DA TE VIDI...

Kile_
 milenko slazem se sa tobom i ja sam proslu sezonu pucao prepelice i grlice za krusik 1.75mm sacmom i odlicno se pokazala jako brz metak (koji smo i testirali kod sniper huntera) .jako lep posip i odlicna brzina i sto kaze milenko jeftin meta
Samo 300 i 4x4

xlr 5
 Uzeo sam kutiu krusika trap bezmalo kao kusur uz jos neku robu bas sam se prijatno iznenadio dobro se pokazao na grlice koristio sam feter dve sezone pa potrosio reko da probam krusik ispostavilo se da je bas dobar koliko jedna kutija od 25 komada moze da pokaze cevi posle pucanja ciste dovoljno brz... Zadovoljava.

Obaveštavaju se svi članovi portala SRBIJALOV da je uvedeno obavezno predstavljanje u PROFILU.
Svi koji nemaju podatak imaće upozorenje.
Oni koji su već uradili predstavljanje u forum temi PREDSTAVITE SE mogu isti tekst da prekopiraju u PROFIL ili da ukucaju novi.
Podaci koji ne liče na predstavljanje biće brisani bez upozorenja, a članovi koji ne poštuju ovu obavezu biće banovani.

Srbijalov AdminTim!

JelenLisica

Macvanski lovac
 Kolege mozda niste dovoljno obratili paznju na moj prethodni post,pa cu citirati najvazniji deo..."iako imam dobro iskustvo sa ovim metkom ne preporucujem ga za zeca i fazana ciljno ili samo u slucaju da se divljac dize ispred nogu"....dakle pucao sam samo na malim daljinama,a u drugoj cevi je uvek nesto krupnije,obicno 3.5 mm,sve u svemu na zeca i fazana sam mozda ispalio 10 trapa i ono sto nije palo trapom palo je osmicom tako da nisam naneo nikakvu stetu,ne pucam stalno trap,a to sto je sportski metak ne znaci da ne moze da ubije,a da,za patke se veoma suzdrzavam u svim situacijama,bio trap u cevi ili ne i sluzim se onom starom dok ne vidis noge ne pucaj....o mom kodeksu ne brinite,nagledao sam se pucanja na 60-70 metara,cak prekrupnom sacmom za zeca,gde je ko zna koliko divljaci uginulo,ja se retko odlucujem na pucanj preko 40 i to samo ako sam 100% siguran,a trapom nikada preko 20m...
Rodjen da budem lovac

ssekir75
 ja napisah da mi trap treba za letece flase i tako to, ali mi sad smeta nesto drugo. eto, milenko i kile kazu da su pucali prepelice sa 1,75. krusikov trap je 2,41mm, znaci krupnija je sacma. kako sad 1,75 moze za lov a 2,41 ne moze? ako je problem to sto na cauri pise trap, pa dobro, izbrisacemo HaHaHa

sad ozbiljno. licno me taj lov ne zanima, ali ne vidim sta bi bio problem loviti prepelice i golubove sa njim. za zeca i fazana je vec previse sitno.

Kile_
 za lov prepelice je propisan patron oznake 16 sto je 1.70 mm precnik zrna sacme... krusikov plasticni patron crvene boje sa onakom 16 i pise na njemu prepelica sa velicinom sacme 1.75mm i 30g grama punjenje olova je po meni idealan za prepelice. i verovao ili ne dovoljno je to jedno zrno da pogodi prepelicu u pravo mesto i ona pada, tri zrna gde god da je pogode ona pada ..o to je to.

za neke stvari kazem od viska glava ne boli ali stvarno ne znam sto bi pucao sa trapom od 2.4mm prepelicu sta bi ostalo od nje?
a samim tim ni trap nije prilagodjen za taj lov.
trap patron je za pucanje glinenih glolubova i te stvari a ne za lov prepelice. ja sa 3mm vec pucam fazana
Samo 300 i 4x4

Macvanski lovac
 Ne namecem svoje misljenje nikom,covek je pitao i ja sam izneo svoje iskustvo i to je to,nisam ni rekao da sa trapom treba loviti prepelicu,vec da sam ja to radio,a da ima i boljeg izbora ima naravno...teorija je jedno a praksa drugo,npr. citao sam u nekim casopisima,za fazana se u pocetku sezone preporucuje cak i sacma 2.5,to je recimo do daljine od 30m a trap samo malo sitniji,doduse lakse punjenje,ali sto mislite da ne bi mogao da obori fazana do 20 m,ima smisla zar ne Yes i opet kazem da ga ne treba koristiti ako ne mozete da se kontrolisete po pitanju da ljine pucanja ili da birate iz koje cevi uputiti hitac...dobar pogled...
Rodjen da budem lovac

Podunavac
 Nikako nisam za upotrebu sportske municije u svrhu lova. Međutim kad već diskutujemo o tome, za lov prepelice bi bila adekvatnija skeet municija nego trap.
Što se tiče granulacije sačme za lov ona počinje od 1,7 mm baš za prepelice (može i šljuku) pa naviše. To što je trap municija punjena krupnijom sačmom od lovače municije 1,7 mm ne znači da je i adekvatnija za odstrel ove ptice. Kod odstrela sitne divljač ona ugiba od šoka, a ne od prostrelnih rana ili duboke penetracije pojedinačne kuglice. Dovoljno je da 4-5 zrna sačme samo probiju kožu pa da divljač doživi nervni šok koji je trenutačno usmrti.
Tri prsta 2Kolce

aleksa
 Svojevremeno sam koristio trap municiju kao prvi metak za fazana, drugi i treći za prepelicu, odstrelio sam jednog jastreba kokošara upravo Krušikovim trapom. Razlog korišnjenja trapa je pre svega bio cena ali i uveravanja nekih lovaca iz okruženja da je to sasvim dovoljno recimo za fazana. I, znam iz iskustva da se trapom može lepo odsreliti fazan, za prepelicu je prekrupna sačma.
Ali, vremenom sam promenio neke stavove i ne bih preporučio nijedan sportski patron za lov! Ne postoji džabe podela na lovnu i sportsku municiju. Cena jeste važna ali postoji u ponudi lovna municija nižeg cenovnog ranga koja nije mnogo skuplja od sportske a znatno je efikasnija i adekvatnija.
I, dodao bih još da je i 1,5 mm dovoljno za prepelicu kao prvi metak. Letos sam koristio Bornaghi bez korpice 30g i milina za lov te prelepe male koke.

Zeljko92
 Kolege kakva su iskustva sa GOLD HAWK i SILVER HAWK u kalibru 16? Pucao bih njih iz punog coka posto mi PP previse rastura....

apinest

Zeljko92 kaže:
Kolege kakva su iskustva sa GOLD HAWK i SILVER HAWK u kalibru 16? Pucao bih njih iz punog coka posto mi PP previse rastura....

Ma, potražiš negde vojno-policijsku varijantu PP-a, gde su sve kuglice povezane čineći mrežu. To neće rasipati, ima da šiša samo tako... Krsti

nidzamotocross
 Ja sam probao iz mog PA par komada u metu, na 50m. Svi su pogodili, ali i dalje gledam na taj metak sa dozom nesigurnosti. Bilo je kolega koji su imali zaista dobre pogotke i pad svinje u vatri, a bilo je i dosta onih koji su promasivali zicere.

Sa silverom sam imao dobar pogodak, dok su dva goldena otisla malo desno. Znam kolegu koji je otvorivsi metak naisao na krive repove, i to svih desetak koje je kupio. Misljenja sam da je opet kvalitet od serije do serije. I pre bih izabrao Sauvestre ili Rottweil Exact ili Brenneke Classic. Smile
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Stara lovačka municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 213 12.06.2024. 20:37
Belom Municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 869 04.12.2023. 18:14
Rotweil Municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 100 04.08.2023. 22:38
Municija kalibra 30-06 MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 115 15.11.2022. 22:30
Cheddite Municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 18 09.10.2022. 23:40
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,156,791 posete www.srbijalov.com