Evodija(čika Mile) a da postavim ja Vama jedno pitanjce?
Zašto Vi lepo ne napišete to što znate i lepo imenujete te ljude koje znate a da ne koristite kojekakve nadimke (ko je sad Sremac, verujem da nije ovaj naš sa foruma jer ne verujem da bi on ispred nekog klečao, ne verujem da je kleko ni kad je mladu prosio). Ima dosta nas koji smo neupućeni u celu tu problematiku. Što jednostavno to što biste u koferti poslali Gedži ne postavite ovde na forum pa da svi vide, mislim da se to tiče svih lovaca i naravno da trebaju znati kako je i šta rađeno.
P.S.
"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić
DakiNS kaže:
ROE druže to što si napisao je čista utopija od članarine 400 dinar do dobrog i kvalitetnog rada.Vidi ako to bude tako funkcionisalo 5 godina , pred svima izjavljujem da ću ti retroaktivno isplatiti uplaćenu članarinu. Niko od navedenih igrača nije entuzijasta nego čisti materijalista, od najprvog pa naniže.
Kolega ROE evo iskopah neke nove momente , pa bih voleo da ih prokomentarišeš.
Daki !!! zbog prethodnog upisa što se mene tiče sve ti je oprošteno, i kritika i brisanje.
Pa kod njih u LSCS je NJAKA. (to je domaći izraz kod nas)
Sve mi briši samo nemoj ono - Slava je bio u pravu
Kolega PEZ , ja sam dobar deo (kopija)već dao ,admin timu, proveri.Ne sekiraj se ja volim da imentujem ne volim ofrlje. Zna čiča šta je analitika. A što se Prvog tiče, koji je kleknuo To je bivši prvi potprcednik, a sada prime-ministar, dok je Sremac,jedan advokat, koji je pobedio i više ne štrajkuje. Zna onaj koji bockao i kome je to upućeno, ne brini.
Slavo samo piši. Ne brini i tvog admina je čika- Mile odlikovao, zna PEZ.
Evodija kaže:
Bata-Gedžo, kaže se komisija za lovačka priznanja.
Evodija,čovek sa juga je koristio malo čudan pejorativ kada je koristio izraz ordenje i možda trebamo diskutovati iz kojih razloga je to učinio???
Evodija kaže:
Po statutu treba da je ima svako LU (komisiju za lovačka priznanja), pa i tvoje koje ima najbolju stručnu službu u Serbiji.
Evodija, nemoj nikada više ovo koristiti jer se mogu izvesti pogrešni zaključci, obzirom da nikakvim zakonskim ili drugim propisima nije predviđena obaveza da LU i Lovački savezi moraju imati te čuvene komisije za, kako ti kažeš priznanja ili kako ja kažem, ordenje!?
Ono što mora, predviđeno je Zakonom o udruženjima građana a tamo stoji ovako:
Statutom se obavezno uređuje:
- naziv i sedište udruženja;
- oblast ostvarivanja ciljeva, ciljevi radi kojih se osniva;
- unutrašnja organizacija, organi, njihova ovlašćenja, sastav, način izbora i opoziva, trajanje mandata i način odlučivanja;
- postupak za izmene i dopune statuta i postupak donošenja i izmena drugih opštih akata udruženja, ako ih donosi; zastupanje udruženja;
- ostvarivanje javnosti rada;
- uslovi i način učlanjivanja i prestanka članstva;
- prava, obaveze i odgovornost članova;
- način sticanja sredstava za ostvarivanje ciljeva i raspolaganje sredstvima, uključujući i odredbe o privrednoj ili drugoj delatnosti kojom se stiče dobit, ako je udruženje obavlja;
- način odlučivanja o statusnim promenama i prestanku rada;
- postupanje sa imovinom udruženja u slučaju prestanka udruženja;
- postupak usvajanja finansijskih i drugih izveštaja;
- izgled i sadržina pečata; druga pitanja utvrđena zakonom.
Nema moj čika Mile nikakve obaveze da Statut bilo kog pa i LU predvidi obavezno postojanje te čuvene komisuje bez koje se očigledno ne može ili koje mora biti, za, kako ti kažeš priznanja ili kako ja kažem, za ordenje.
Evodija kaže:
…………, pa i tvoje koje ima najbolju stručnu službu u Serbiji.
Kamo sreće da je najbolja a nije , pa čak je i ispod proseka ali da ima najbolje uslove da to postane, ima ali nikada to neće postati dokle god ih mnogo više zanima ko će biti predložen za, kako ti kažeš priznanja ili kako ja kažem, ordenje, mada to možda čine iz čisto racionalnih razloga jer gde su priznanja ili ordenja, tu je zlata, srebra, bronze, ma ima tu i keš provizione kinte, zar ne???
Evodija kaže:
Čika Mile će tebi, lepo, smireno i argumentovano objasniti to za šta si ti tek ovde na forumu čuo.Naravno za, bar, poslednjih 10 godina. Onda će ti čika mile poštom u koferti poslati kopije svega toga. Kada to elaboriramo, uzeću za pravo,sebi, da ti postavim jedno pitanjce,koje se tiče materijalnog poslovanja LSS u zadnih 10 god.A koje vidim baš te i ne interesuje. Nemoj tada da ideš tetki po lek.
Nemoj čika Mile, ko boga te molim, jer sam skoro vršio test na alergene i rezultati su pokazali da sam najviše alergičan na razne nepotrebne društvene komisije (koje samo daju a za ništa ne odgovaraju i čija većina članova još uvek neće da prihvati da je Joška kidisao još davne 1980-te???) a naročito one koje su relikt naše komunističke prošlosti, tako da ako u planiranom objašnjenju ima nečeg drugog, rado ću saslušati ili pročitati isto….i jedva čekam to pitanjce koje se tiče materijalnog poslovanja LSS u zadnjih 10 godina, mada bih više voleo da ste me/nas putem medija obavestili o tome u realnom vremenu, a ne sada, jer zbog toga što se to čini sada, neki zli jezici mogu sa pravom reći "je.em živog generala posle bitke???
U svakom slučaju bolje ikad nego nikad, jer kažu da savest sama po sebi dođe i da se istom ne može svesno upravljati, tj. niko ne zna kada će proraditi,…..ali je bitno da proradi, tako da ću se sa izuzetnom pažnjom posvetiti pitanju oko materijalnog poslovanja LSS, a kako sam nekada davno zarađivao baveći se i knjigovodstvom, možda mi se nešto i vrati od toga, naročito poslovanje oko zlata, srebra, bronze, kartona od priznanja, tržišnog upoređivanaja cena svega napred navedenog u momentu naručivanja ili plaćanja svega toga, za koje zli jezici kažu da se delilo šakom i kapom, jer je para toliko bilo da se nisu mogle potrošiti i pored troškova novčane stambene pomoći zaposlenima i novčane pomoći u nabavci ogrevnog drveta za stanove sa daljinskim centralnim grejanjem ???
Evodija kaže:
PS:Ako nisi obavešten,Sremac je pobedio, Prvi je na kolenima.
Samo malo strpljenja, molim.
Pošto sam zaista neobavešten, jer nemam pojma ko je sve u poslednjih 10 godina dobio lovačko ordenje priznanje, a naročito za čega (pa i ja dobio srebrnu značku LSS pre 3-4 godine a nemam pojma za čega???), odnosno ne da sam neobavešten nego bre bog mi nije dao ni logiku da skontam zašto sve više ordenja, priznanja u lovstvu a nama u lovstvu iz godine u godinu, sve gore i gore???
Zbog boga, tj. odsustva logike kojom me očigledno nije obdario, nisam mogao da skontam ni koji je to Sremac pobedio, ni ko je prvi Sremac, ni ko je drugi Sremac, ni koji je Sremac na kolenima????
Inače sam strpljiv čika Mile, ali ako se ne pretera u vremenu a od tetkinih lekova pijem samo one od preko 50 stepeni ako nisu kabasti, i to voćne jer sam vegeterijanac u piću, samo voćno i ništa veštačko….???
Živ ti meni bio čika Mile i veliki porastao, tj. ponovo postao precednik neke nam od komisija u višoj lovnoj asocijaciji neke od moje braće iz centralne Srbije (čitaj Slava Plana) ili od moje braće severno od Save i Dunava ili iz SEVERNE SRBIJE koji su očigledno shvatili svu neophodost postojanje komisija za priznanja, oredenja ili odlikovanja ( ovo je novi ili treći izraz o kome možemo takođe da diskutujemo), a koji su sigurno to opravdali preko potrebom člnastva u EZ ili EU. jer tamo nema članstva bez ružisčastog ordenja, ups. priznanja LSS kao člana cic-a. Ti moji severno od Save i Dunava su se odazivali a verujem da se još uvek odazivaju na Lala, Sermac75, DakiNS, Ficha, .................... itd.
PS. Evodija, kad ono beše tačan datum Joškinog prirodnog stradanja????
Batice, pusti Zakon......
Statut LU "BP Giša" Vlasotince, Član 42 proćitaj da ga ne kopiram.
Može da pročitaš i Statut LSCS, (čim ga otvoriš - piše sve)
Ne razvodnjavaj i ne skreći priču. Sad te interesuju komisije za lovačka priznanja za deset godina unazad. Dobićeš. A drugo te interesuje samo u "realnom vremenu"
Ne mešaj Slavu sa prvim privatnim (LSCS) udruženjem.
vrlo dobro znam da si se uspešno bavio knjigovodstvom, ali ne znam zašto mene dovodiš u vezu sa trgovinom plemeniti metalima.
Ne brini ti za ćika Mila Čika Mile je 15 godina stariji od tebe, prošao je sve funkcije u LU, bio na funkcijama u LSV, i što je najvažnije - nijednog postupka ni jedne funkcije se NE STIDI.
Ti treba još dosta toga da naučiš, da uradiš, mlad si vreme radi za tebe. Biće za tebe funkcija.
Za Jožeka, mora da pitaš tatka, on je to trebo da ti objasni, kada si dobijao crveno maramče oko vrata.
Što se tiče stručne službe tvoga LU, zaista sam je smatrao dobrom .
Evodija kaže:
Batice, pusti Zakon......
Statut LU "BP Giša" Vlasotince, Član 42 proćitaj da ga ne kopiram.
Može da pročitaš i Statut LSCS, (čim ga otvoriš - piše sve)
Ne razvodnjavaj i ne skreći priču. Sad te interesuju komisije za lovačka priznanja za deset godina unazad. Dobićeš. A drugo te interesuje samo u "realnom vremenu"
Ne mešaj Slavu sa prvim privatnim (LSCS) udruženjem.
vrlo dobro znam da si se uspešno bavio knjigovodstvom, ali ne znam zašto mene dovodiš u vezu sa trgovinom plemeniti metalima.
Ne brini ti za ćika Mila Čika Mile je 15 godina stariji od tebe, prošao je sve funkcije u LU, bio na funkcijama u LSV, i što je najvažnije - nijednog postupka ni jedne funkcije se NE STIDI.
Ti treba još dosta toga da naučiš, da uradiš, mlad si vreme radi za tebe. Biće za tebe funkcija.
Za Jožeka, mora da pitaš tatka, on je to trebo da ti objasni, kada si dobijao crveno maramče oko vrata.
Što se tiče stručne službe tvoga LU, zaista sam je smatrao dobrom .
Чика Миле, нисам хтео да будем непријатан и извињавам се ако тако изгледа. Само сам изнео свој став, да не оправдавам да неко некоме спутава високо образовање стечено и на приватном факултету ако је такав у раду заиста показао не само стручност већ и ентузијазам, поштење, што је многима на високим функцијама у прошлом периоду по вишим ловним асоцијацијама недостајало а имали високо образовање на државним факултетима, што се из постојећег стања да и видети. Због таквих је и из народа изашла она "уђе теле а изађе вол", зар не???*
Нарочито ми смета што се за тим потеже сада, кад такав има другачије мишљење у вези актуелне ситуације у ЛСС-у, што нам није сметало док је био на "нашој линији".
Смета ми и када се мешају "бабе и жабе" јер само крајње неупућени могу да поверују да Елко жели или има потребне стручне квалификације да у ЛСС-у замени Темуђина, обзиром да је човек правник а Темуђин инжењер шумарства, ако се не варам.
А искрено, највише ми сметају те комисије по вишим ловним асоцијацијама, па у оквиру истих разна радна тела а све то по џепу нас обичних ловаца. На пример комисије за признања??? Па коме су делиле признања и за чега??? Па ја сам један од добитника те сребрне значке лсс-а а да немам појма за чега су ми то послали??? Као доказаном ловном раднику??? Највеће признање добром ловном раднику је задовољство ловаца после сваког лова, а не тамо неке значке, захвалнице, признања које су се делиле шаком и капом и што су се више делиле, стање по ловиштима је бивало све горе и горе.
Што се тиче тих папира о раду комисије за признања, можете ми их послати али би од њиховог јавног објављивања овде на форуму било много веће користи , како би свако од чланова форума био у прилици да се упозна коме су све дата и да за оне које познају, дају и одређене позитивне или негативне коментаре.
ПС. не знам зашто али ми је управо пала на памет она наша стара: "старога слушај, ал` за њим не иди!?
Derane!!!, ako laže koza ne laže rog. Jel tako?
Godine 2011 LU Vlasotince, slavilo je 110 godina postojanja.
Te je u skladu stim, organizovalo i proslavu jeli ?
Pa je između ostaliog, formiralo svoju komisiju za lovačka priznanja (po članu 42 Statuta).
Lovci su predložili svoje kolege, za lovačka priznanja, koja je obradila komisija i iznela pred UO LU,koji je doneo po svom nahođenju konačnu odluku i formirao predloge. Komisija je popunila Upitnike (Predloge) za ,koje precednik LU potpisuje,overava i dostavlja komisiji LSS, koju je tada vodio čini mi se "legendarni "Uroš Đoković.
Tako da je precednik LSS prof.Dr.Zoran Popović (tada nije bio ZDrP) dodelio LU Vlasotince :
- 3 PLAKETE LSS,
- 1 Zlatni lovački orden LSS
- 3 Srebrna lovačka ordena LSS
- 5 Bronzanih lovačkih ordena LSS
Priznanja su dodeljena u februaru 2011 godine.
Lovački ordeni dodeljeni su lovcima iz LU Vlasotince.Plakete se dodeljuju pojedincima, i ustanovama van LU i naravno samom LU.
Kako se radilo u LU oko predlaganja (ti mene-ja tebe i sl.)ne znam ali u LSS je ispoštovana zakonitost i želje LU.
Za vreme moga mandata odluke komisije (LSV),prezentovane su lovačkom glasilu, pre i posle - NE.
Imena odlikovanih (značku nije dobio niko )nebi ja da objavljujem to će neko iz LU Vlasotince, jer su dobili uz i papirče.
Do pre neki dan (četiri godine već) nije zabeležen ni jedan slučaj "gadljivosti" niti "alergije" na u LU Vlasotince.
Mada bi bilo dobro čuti i mišljenje "neodlikovanih" lovaca iz LU Vlasotinca,koji su prisustvovali slavlju, dodeli,slikanju sa "drugovima funcionerima iz viših lovnih instanci" kad još nije bilo "alergije".
Posle toga LU Vlasotince je napustilo LSS
Sada je postalo jasno da si svojim upisom "Ovde na forumu,prvi put sam čuo za postojanje tih (famoznih)komisija zalovačka pa me interesuje koje reference ........... trebe da ima precednik..." Da ne ponavljam ceo upis,Da si obmanuo (kao ona koza sa početka upisa) forumaše da ne znaš.
Zagadio si mi ovu temu, pa si počeo da dozivaš svoje prijatelje, da ti pomognu da se "odazovu".
Nemaš potrebu. Obećao sam (što i činim ) da ću izneti istinu i argumete i dokazati da "koza ipak laže" i da će da joj izraste nos.
Teško mi je ali moram da napišem šta je jednom Kum-Vujica rekao: "Mile, oni za koje se boriš da dobiju , prvi će ti mamu, videćeš!!!" Što je najgore uverio sam se više puta da Qvar bio u pravu.
Nemoj ti više da advokatišeš mom Elku.Ja samo oću da on
O Pažinovim mućkama sa ja sam pisao u realnom vremenu. Kao i o svemu što sam znao.
Ja sam se uverio da mnoge žulja kada se o najvećoj pljački lovaca u istoriji lovstva, koju je izvršio Zoran Živojinović, spomene njegov potpreCednik, koji je držao stražu, jer je sad "ikona" LSCS.
Ja nisam prestao da pišem ni kad su me molili da ne pišem, kad su me kažnjavali, pretili.. Ni kada mi je precednik (tajkun) rekao pred 15 ljudi "prestaj ili ti pravimo daću" Reče i ode međ anđele.
E neću dozvoliti ni jednom "PINKovom kursadžiji" (koga nikad nisam spomenuo na forumu ) da me vređa i govori neistinu.
PS. pita li tatka za Jožeka? (pitaj ga kad velik naraste)
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА
Идеја чланова Управног одбора Ловачког савеза Централне Србије, да седнице одржавају широм овог подручја, показала се плодотворном, јер свако ловачко удружење жели да на најбоље могући начин представи своје ловство и достигнуте вредности.
- Зато је и седница Управног одбора ЛСЦС, одржана 22. јануара 2015. године, у Александровцу, још једанпут показала јединство ловачких организација, представљајући ловство Жупе и Расинског округа, окосницом развоја овог подручја, рекао је Томица Радосављевић, председник Ловачког савеза Централне Србије.
Поред многих актелних питања о даљим путевима развоја ловства и најпречим задацима у овој области, чланови Управног одбора донели су и одлуку да аконтациона чланарина за ловну 2015/16. годину, износи 350,00 динара.
- Задовољство нам је што је Ловачко удружење „Жупа“, домаћин овог ловачког скупа, јер ми како у ловству тако и у самом Александровцу имамо шта да презентујемо ловцима Централне Србије и да заједнички допринесемо заштити природе и дивљачи, а тиме и биодиверзитета, рекао је председник александровачких ловаца Боговид Бежановић.
Овој седници Управног одбора Ловачког савеза Централне Србије, поред представника ловачких удружења са овог подручја и локалне самоуправе присуствовао је и председник Ловачког савеза Србије, Драган Шормаз.
Evodija kaže:
Derane!!!, ako laže koza ne laže rog. Jel tako?
Godine 2011 LU Vlasotince, slavilo je 110 godina postojanja.
Te je u skladu stim, organizovalo i proslavu jeli ?
Pa je između ostaliog, formiralo svoju komisiju za lovačka priznanja (po članu 42 Statuta).
Lovci su predložili svoje kolege, za lovačka priznanja, koja je obradila komisija i iznela pred UO LU,koji je doneo po svom nahođenju konačnu odluku i formirao predloge. Komisija je popunila Upitnike (Predloge) za ,koje precednik LU potpisuje,overava i dostavlja komisiji LSS, koju je tada vodio čini mi se "legendarni "Uroš Đoković.
Tako da je precednik LSS prof.Dr.Zoran Popović (tada nije bio ZDrP) dodelio LU Vlasotince :
- 3 PLAKETE LSS,
- 1 Zlatni lovački orden LSS
- 3 Srebrna lovačka ordena LSS
- 5 Bronzanih lovačkih ordena LSS
Priznanja su dodeljena u februaru 2011 godine.
Lovački ordeni dodeljeni su lovcima iz LU Vlasotince.Plakete se dodeljuju pojedincima, i ustanovama van LU i naravno samom LU.
Kako se radilo u LU oko predlaganja (ti mene-ja tebe i sl.)ne znam ali u LSS je ispoštovana zakonitost i želje LU.
Za vreme moga mandata odluke komisije (LSV),prezentovane su lovačkom glasilu, pre i posle - NE.
Imena odlikovanih (značku nije dobio niko )nebi ja da objavljujem to će neko iz LU Vlasotince, jer su dobili uz i papirče.
Do pre neki dan (četiri godine već) nije zabeležen ni jedan slučaj "gadljivosti" niti "alergije" na u LU Vlasotince.
Mada bi bilo dobro čuti i mišljenje "neodlikovanih" lovaca iz LU Vlasotinca,koji su prisustvovali slavlju, dodeli,slikanju sa "drugovima funcionerima iz viših lovnih instanci" kad još nije bilo "alergije".
Posle toga LU Vlasotince je napustilo LSS
Sada je postalo jasno da si svojim upisom "Ovde na forumu,prvi put sam čuo za postojanje tih (famoznih)komisija zalovačka pa me interesuje koje reference ........... trebe da ima precednik..." Da ne ponavljam ceo upis,Da si obmanuo (kao ona koza sa početka upisa) forumaše da ne znaš.
Zagadio si mi ovu temu, pa si počeo da dozivaš svoje prijatelje, da ti pomognu da se "odazovu".
Nemaš potrebu. Obećao sam (što i činim ) da ću izneti istinu i argumete i dokazati da "koza ipak laže" i da će da joj izraste nos.
Teško mi je ali moram da napišem šta je jednom Kum-Vujica rekao: "Mile, oni za koje se boriš da dobiju , prvi će ti mamu, videćeš!!!" Što je najgore uverio sam se više puta da Qvar bio u pravu.
Nemoj ti više da advokatišeš mom Elku.Ja samo oću da on
O Pažinovim mućkama sa ja sam pisao u realnom vremenu. Kao i o svemu što sam znao.
Ja sam se uverio da mnoge žulja kada se o najvećoj pljački lovaca u istoriji lovstva, koju je izvršio Zoran Živojinović, spomene njegov potpreCednik, koji je držao stražu, jer je sad "ikona" LSCS.
Ja nisam prestao da pišem ni kad su me molili da ne pišem, kad su me kažnjavali, pretili.. Ni kada mi je precednik (tajkun) rekao pred 15 ljudi "prestaj ili ti pravimo daću" Reče i ode međ anđele.
E neću dozvoliti ni jednom "PINKovom kursadžiji" (koga nikad nisam spomenuo na forumu ) da me vređa i govori neistinu.
PS. pita li tatka za Jožeka? (pitaj ga kad velik naraste)
Auuu cika Mile, pa zasto bre deran kad vec odrast’o i vise od 35 godina zna “di treba met’uti” a i uvek kada se digne, celo selo ne bega u zadnji red, “nego tuce do poslednjeg” a boga mi nije spreman ni da obavlja duznosti starijih (lopovluk), sto je odlika derana, ne u BG ili Bosni, vec u Sremu, Banatu i Backoj!!!???
Iskreno, ne razumem ovolike nerealnosti, nelogicnosti ili preterani oblik ……za ove situacije i aktivnosti oko komisija za oredenje, priznanja i odlikovanja??? Ali iste mogu opravdati jer su sigurno posledica enisofobije ili onamatofobije usled medomalakutafobije!!!???
Cika Mile, nemamo mi “spora” da je LU iz Vlasotinca 2011 godine slavilo 110 godina postojanja, da se jelo i pilo i da su toga dana dodeljena jubilarna ordenja, ops priznanja, da u clanu tom i tom Statuta stoji da postoji takva komisija ali imamo “spora” oko kriterijuma, tj dokaza postojanja uslova za dodelu istih, kao i oko zakonske obaveznosti postojanja takvih komisija po lovackim udruzenjima a imacemo “spora” i oko toga da li je “deran” prisustvovao toj ceremoniji i ako nije, zasto nije???
Kazete (verovatno zbog enisofobije ili onamatofobije usled medomalakutafobije) da “ Lovci su predložili svoje kolege, za lovačka priznanja, koja je obradila komisija i iznela pred UO LU,koji je doneo po svom nahođenju konačnu odluku i formirao predloge. Komisija je popunila Upitnike (Predloge) za ,koje precednik LU potpisuje, overava i dostavlja komisiji LSS, koju je tada vodio čini mi se "legendarni "Uroš Đoković”.
Da li ste sigurni u to, odnosno ako je predloge lovaca obradila komisija udruzenja i iznela pred UO LU, koji je po svom nahodjenju doneo konacne odluke i formirao predloge, na osnovu kojih je komisija samo popunila Upitnike za oredenje, ups priznanja, koje je precednik LU potpisao, overio i dostavio komisiji LSS, sta je onda radila komisija LSS ili na osnovu cega je bila uverena da se tim predlozenim kandidatima zaista trebaju dodeliti ta ordenja, ups priznanja??? Pa ako je sve odradila komisija LU, za cega onda i komisija LSS???
A to ordenja, ups priznanja su kostale sve lovce Srbije, i kada se vidi da je broj dodeljenih ordenja nesrazmeran katastrofalnom stanju lovstva Srbije, onda bi ja trebao da imam bar pravo na glasno razmisljanje o tome, koje mi ti cika Mile zbog ocigledno nedovoljnog roditeljskog nadzora i vaspitanja u odrastanju, osporavas!!!???
Cika Mile, moze se naslutiti da dosta znate “o najvećoj pljački lovaca u istoriji lovstva, koju je izvršio Zoran Živojinović”, kao i o njegovom strazaru koji je sad kako kazete, "ikona" LSCS, a jeste li o tome nesto napisali onima koji primaju primaju platu da to sprece, procesuiraju i sankcionisu i ako niste, zasto niste???? Samo nemoj da bidne, pisao sam ali mi se to papirce negde zagubilo, kao i papirce za Pazina, a????
Cika Mile, a da vi ispravljanje “krive Drine” u lovstvu Srbije ipak prepustite nama “deranima” , ako nista drugo, bar da ne zakacimo fronemofobiju, a i da se postedite malo decenijske borbe za vasu dobrobit, ops, dobrobiti nas derana !!!???
PS. Pitao “tatka i on mi rece da je Joska kidisao pre 34 i nesto godina ali da nazalost toga pojedinci jos uvek nisu svesni!!!???
Pozdrav od KURCADZIJE ali ne sa Pinka, vec stvarnog, koji izgleda sasavo ali od koga ledja vise ne bole.
Lala kaže:
Ljubazno bih zamolio i Evodiju i Gedžu da zabatale dalju medjusobnu raspravu.
Svi smo sa iste strane barikade, koliko ja znam, pa čemu onda ovo sve? Spustite loptu!
Gedža je prihvatio molbu brata Lale i zabataliće dalju medjusobnu raspravu sa medonosnim, a loptu ne da će spustiti nego bre pocepati, mada mu ko i svakom Gedži nije jasno da li na istoj strani barikade treba praviti razliku na one sa kobajagi i istinskim motivima????
PS. Počinjem polako da upadam u dilemu oko jedne moje tvrdnje iz prethodnih upisa - da trenutno stanje u lovstvu Srbije nema nikakve veze sa količinom datih zlatnih, srebrnih i bronzanih značkica, kao ni sa brojem priznanja, kobajagi priznanja i planiranih budućih kobajagi priznanja, od strane KOMISIJA ZA ORDENJE , ups PRIZNANJA, VIŠIH NAM LOVNIH ASOCIJACIJA l........OVACA SRBIJE organizovanih u lovačka udruženja?
Definitivno sam danas odlučio???? Podržavaću opravdanost postojanja komisija za ordenje, ups priznanja pri višim nam lovnim asocijacijama, pa makar iste ne imale stručnu službu, upravni ili nadzorni odbor, pa čak i skupštinu!!!???
ZA NEVERICU: LOVACKO UDRUZENJE DOKTOR MILENKO HADZIC SVRLJIG. DANAS TOKOM ZADNJEG DANA LOVA NA DIVLJU SVINJU,U ATARU SELA PIRKOVAC,MESTO ZAVANOM ADZINICA,ODIGRAO SE NESVADIDASNJI DOGADJAJ. DVOJCA LOVOCUVARA SVRLJISKOG LOVACKOG UDRUZENJA U PRATNJI POLICIJSKIH SLUZBENIKA TOKOM KONTROJE LOVKINJE OVOG UDRUZENJA PONASALI SU SE KRAJNJE DRSKO I BEZOBRAZNO,KADA SU NA KRAJU SHVATILI DA POMENUTA LOVKINJA IMA UREDNE PAPIRE(LOVNU KARTU,DOZVOLU,ORUZNI LIST),JEDAN OD LOVOCUVARA JE PREDLOZIO LOVKINJI DA MU POKLINI ORUZIJE(DRILING MERKEL SUHL),U ZAMENU ZA "MIRAN ZIVOT"!,SPRETNA LOVKINJA JE CEO DOGADJAJ SNIMILA TELEFONOM,CAK I POLICAJCE KOJI SU JE NAGOVARALI DA PRISTANE NA DIL SA DOTICNIM LOVOCUVAREM,KAKO BI IZBEGLA PROBLEME KOJE BI U BUDUCNOSTI IMALA. POSLE DUGE TORTURE LOVOCUVARI I POLICAJCI SU ODUSTALI I OTISLI I REONA ADZINICE. VIDNO POTRESENA LOVKINJA JE DOSLA U PROSTORIJE LU.GDE JE PRDSEDNIKU IZLOZILA PROBLEM,ALI NA RAZUMEVANJE NIJE NAISLA,VEC NA ODGOVOR"TREBALA SI PRISTATI,STA CE TO TEBI" ZALOSNO JE DA SE OVAKVE STVARI DOGADAJU U MALIM SREDINAMA GDE SU SVI KORUMPIRANI. AKO NEKOG ZANIMA OVA TEMA,NEKA KONTAKTIRA KOLEGINICU NA TEL:0606821277, I RASTURI OVO LEGLO KORUMPIRANIH SAMOZVANACA.
Kolega piši malim slovima. Velika slova tumače se kao vikanje!
Kolega Djordje NI, koleginica o kojoj pišeš može kontaktirati Srbijalov portal preko e-maila i opisati dogadjaj iz prve ruke, naravno sa nekim od dokaza da je to tako bilo kako pišeš, a ne bi bilo loše postaviti svoj snimak na YouTube, odakle se može pogledati.
Ako je zaista tako bilo kako pišeš, to je onda za svaku osudu.
Naravno, postoje organi koji treba da se bave nesavesnim ili nezakonitim radom službenih lica, i treba i njima da se pismeno obrati.
Ovo i jeste za vikanje i galamu. Nedopustivo je ponašanje lovočuvara koji je verovatno i lovac, pa je samim tim i kolega lovkinji koju je maltretirao. A još je gore ponašanje policajaca koji su sve to promatrali i tolerisali, i što je još gore i učestvovali u tome. Ništa gore nije ni ponašanje predsednika LD-a koji nije našao za shodno da stane iza svoje članice i da reaguje povodom događaja. Za ovakvu stvar treba da se leti iz službe.
Zaista slučaj za nevericu ali sam skoro ubeđen da se u ovom slučaju radi o određenom preterivanju. Prosto je nemoguće da dva lovočuvara, najmanje dva policajca, pa zatim i neko iz LU Svrljig, ima iste namere i to kada su prethodno uvideli da je žena 100% ispravna.
Više verujem da su, ako je naša kolegenica atraktivnog izgleda, pokušali nešto drugo, jer su ti testesteroni nešto što ponekad tera na činjenje raznih gluposti.
Ne mogu, iako smo svedoci da po Srbiji svačega ima, verovati da ljudska glupost može biti ovolikih razmera iako kod mojih Gedža postoji ono "nikad ne reci nikada ili da u svakoj šali ima malo šale"!!!????
Колегиница треба да поднесе тужбу и дебело им наплати све! Штета што немамо свој савез који би стао иза ње јер због таквих болесника и има мало жена ловаца. Иначе сам за то да их има што више и да се и деци старијој од 14 година дозволи да лове.
Надам се искрено да ће сви они добити отказе а најбоље би било и неку робију.
Наравно ово све ако је тачно тако како је колега навео. Мада ми није јасно како други ловци који су били у лову нису скочили на ловочуваре.
Doslo je vreme da se otvoreno i posteno kaze pojedincima iz LSCS da je njihovo vreme PROSLo i da je bolje i za njih i LSCS koji su formirali da se polako povlace sa pozicija koje imaju kako ih ljudi uskoro ne bi MOTKAMA i HAJKAMA isterali iz istog...........
LSCS je formiran kako je formiran u vremenu i pod uslovima koje svi pamtimo............zaziveo je i krenu je da radi jako dobro....drzao je kurs i pokazao svima kako jedan mali i skromni savez moze da funkcionise..........rezultati su bili vidljivi prve godine..........kao clan U.O. siguran sam da sam i sam doprineo takvim rezultatima istog..........imali smo pomoc Drzavnih organa sto je bilo vise nego potrebno u datom trenutku a i NERAD i NEPISMENOST pojedinaca u vodjenju LSS nam je isla na ruku.....Da Popovic nije radio ono sto je radio ni LSCS ne bi prosao kako je prosao.............Popovic DR ZOran je radio u nasu korist a da toga nije bio svesan ruseci sam sebe svojim neznanjem i politikom koja se vodila tada u LSS............LSCS vodjen zeljom da TSRUCNA SLUZBA nece vise nikada voditi politiku Saveza kao sto je to bio slucaj u LSS i da se Sekretar nece direktno mesati u rad Saveza kao sto je to Ceranic i Strucna sluzba radila u LSS dolazimo do cinjenice da LSCS ima Dragana Guberinica koji je 50 puta gori od ceranica kao Pravnik nego sto je Ceranic covek iz struke bio...........ili mozda sam malo prepisao Cerasnicu veci deo krivice nego Pantelicu i Tatovicu za koje je Ceranic malo dete ...izvinjavam se Ceranicu javno...........Dobili smo Tomicu za predsednika koji nikada nije bio odlucan i spreman da kad to treba PRESECE i donese odluku u korist LSCS jer je uvek imao Dragana Guberinica kao suflera i senku koja ga je savetovala i koja je recitim nacinom vodeci pricu po udruzenjima preuzimao na sebe promovisu ci sam sebe a ne neki zajednicki cilj LSCS.............Misljenja sam i to se pokazalo kao tacno da je Dragan Guberinic poceo otvoreno da rusi temelje LSCS na taj nacin sto je osnivace tj. ljude koji su napravili LSCS krenuo da blati i da se zalaze za njihove smene po njihovim udruzenjima a u LSCS je preko svojih satelita krenuo da plasira predloge,sugestije i da polako sklapa vecinu kako njemu to odgovara pa sada imamo da se u U.O. dok Dragan drzi slovo kao sekretar LSCS ciji je posao po statutu nesto sasvim drugo Tomica i ostali clanovi U.O. ne cuju...............Tomice nema u medijima...ali ima Dragan............Tomice nema u Ministarstvu......ali ima Dragan i iznenadne posete Ministarstvu od pre neki dan gde mu je u lice receno da LSCS nema vise sta da trazi od Drazave vec da idu kod SOrmaza u LSS...............da je on njihov predsednik sada kad su se vratili u LSS............da LSCS nece vise moci da trazi pare od Drazave vec da imaju LSS kao krovnu organizaciju......da Guberinic moze da dodje u Ministarstvo kao gost kad god to hoce ali da us zvanicnici LSS i LSCS neki drugi ljudi a ne on................Dragan Guberinic je zaboravio posetu Ministarstvu posle izbora i dolaska SNS-a na vlast kada je pored kancelarija i ljudi koji tamo rade i koji su pomogli formiranje LSCS prosao i nije se istima ni javio jer nisu ta vladajuca opcija ............zaboravio je Dragan Guberinic ko je dolazio na sve Skupstine i U.O. u Kragujevac u pocetku od tih ljudi............gde su ti ljudi sada........????????????Na istim pozicijama ali vise nema one podrske LSCS jer isti nije to zasluzio svojim postupcima pojedinaca ..........Dragan sigurno...............dobili smo da je LSCS debelo podeljen oko politike koju vodi Guberinic????????Tomica je koristio Guberinica za dobre a i prljave poslove sto je svima sada jasno............covek koji se otrgao kontroli u polsednjoj poseti Ministarstvu je dosao da trazi pare za LSCS ????Izgleda da je Guberiniceva ideja da clanarina ostane u LSCS od 350din izgleda propala a treba objasniti clastvu da za 350din LOVCI VISE NEMAJU OSIGURANJE I NOVINE KAO DO SADA?????
Treba objasniti ljudima da svi oni koji nisu izmirili clanarinu u celosti prema LSCS to nece ni uraditi jer su imali troskove zbog PREBIJANJA sudskih troskova prema LSS i zasto su morali da oproste dobijene sudske sporove????DOgovor LSCS i LSS je povlacenje tuzbi i prebijanje troskova...................uskoro pocetkom Marta mesece ocekujem Skupstinu LSCS a posle nje i Skupstinu LSS............200din icice LSS...........kao LSCS misli da prezivi sa 150din i da osigura lovce i obezbedi istima novine.....??????????NIKAKO?????Izvor prihoda je bilo Ministarstvo delom ce se pokriti troskovi od distribucije lovne karte privrednog drustva koje je za tu namenu i registrovano.............a gde naci ostatak para????Naviklo se da se trosi,gorivo,vozilo,ruckovi,Sajam u Kragujevcu,jedna ista ekipa iz Kragujevca se ne odvaja.........to sve gledaju lovci i komentarisu????
Moje je misljenje da posle svega sto je dozvolio Tomica Radosavljevic treba da se povuce sa mesta predsednika LSCS i da drugi mandat nikako ne prihvata za zivu glavu ako misli da ga lovci upamte kao coveka koji je formirao i na noge stavio ovaj Savez !!!!Pricao je da mu je zelja da Savez zazivi da i da se maci posle toga...........videcemo da li je covek od reci.............Guberinic vec godinu dana radi na kampanji i izborima u LSCS a da to niko ili nece ili nema zelju da vidi.......ide po udruzenjima..mesetari....obecava nesto....sta on radi to samo on zna...........a uvek na U.O. ima par spremljenih ljudi ko ce sta i kad da predlozi...........to se desilo i sada na poslednjem .............clanarina je trebala da bude veca predlozena i usvojena na U.O. od ove sada sto je svima jasno......to je Guberinic odbio savetujuci coveka iz Resavice da nikako ne predlaze vecu clanarinu ......Lole je svedok ovome............Dragisa iz Paracina podrzava Guberinicevu pricu,Gandi takodje,i jos par ljudi koji mozda i nesvesno rade nesto a da mozda i drugacije misle............ko to zna............podela u LSCS nikada nije bila veca i izrazenija..........Milenko Rudinac i jos par ljudi se duboko protive povucenim potezima koji samo stete LSCS i svom clastvu ne donose nista bolje.............ali to Guberinic i Tomica izgleda nece ili ne zele da vide............neko im je jasno stavio do znanja sta i kako da rade!!!!!!!!!!!!!!!!!
U narednom periodu cu akcenat staviti na cinjenicu da Dragana Guberinica organ koji ga je postavio na mesto Sekretara i Skupstina LSCS SMENI sa svih funkcija ako mise da LSCS uskoro ne dozivi raspad...........ovako kako sada stvari stoje to je neizbezno..........Tomica do izbora nastavlja da vodi LSCS onako kako to Guberinic hoce i posle izborne Skupstine u 6 mesecu ako se nevaram na celo LSCS mora da dodje neko drugi,mnogo jaci igrac i mnogo bolji i odlucniji nego sto je to Tomica koji kad god je nesto bitno trebalo da se presece nije imao hrabrosti!!!!!!!!!!!!!
Mozda mu je svega dosta a mozda je i zdravlje popustilo pa i otici sa mesta predsednika LSCS i posle blistave karijere u svom L.U. nece biti smak sveta ........ima mladjih pa neka nastave.............ili ce vecito da sede u foteljama i da glume laznu skromnost kako to jima ne treba ali LOVCI HOCE sto smo culi mnogo puta do sada.............
temelji LSCS se ruse a da to ljudi koji tamo sede ne vide...............ili se ovo radi namerno...................
Auuu.. kako su lepi i veseli na slikama sa UO LSCS.
Čudo da se već nije oglasio "drveni advokat" LSCS, mislim "službeni glasnik" sa onim čuvenim "Slavo nisi......."
Svugde je ista priča- Nebi ja, ali ljudi me traže, ne mogu bez mene.
Elko moj de napiši koju, nemoj da te brani pinokio, izrašće mu frula.
Jel, vi se uhlebili u LSS, pa bi da PUSTITE niz vodu LSCS.
tOmice kako ide u komisiji za polaganje lov. ispita. Pažin neda , tu je sigurna lova,
Slavo: Cepaj Katalinski!!!!!!!!
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Hunter_lovac Offline
· 12.12.2023. 23:19
Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?