Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Kiplauf

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Kiplauf
Nikola Vojinovic

vladant kaže:
Nikola Vojinovic, jel ovo tvoj Kip, izgleda ekstra B), ako jeste ko ti je radio kundak i podkundak?

Jeste i pisao sam u predhodnom postu vise o toj pusci... A kundak i ostala stelovanja je radio majstor iz Nisa, vrlo skroman i povoljan, a veoma dobar Dejan Nicic.
Priroda, kerovi i lov!

vladant
 Jeste i pisao sam u predhodnom postu vise o toj pusci... A kundak i ostala stelovanja je radio majstor iz Nisa, vrlo skroman i povoljan, a veoma dobar Dejan Nicic.[/quote]

Pretpostavio sam, i ja sam pre dva meseca radio kundak i podkundak kod njega na polozari i odusevio se kako je odradio i ja i svi koji su videli pusku, a radio mi je i bruniranje.
Pozdrav!
Sveta Srpska zemlja!

Nikola Vojinovic
 Evo jednog lepog kipa, vlasnik je moj drug, a imao sam priliku da sa njim odstrelim srndaca, uz napomenu da sam do tada iz njega ispucao tri probna metka, a cetvrti je iso u srndaca na nekih 80 metara iz ruke...
Radi se o Sabatiju u kalibru 6.5*55 (odusevljen sam kalibrom) na njemu je QR montaza i optika Zaiss Victory 2-10*50 sve uklopljeno za merak!
E sad prednosti u odnosu na IZ su visestruke, kako u zavrsnoj obradi, tako i kod bravljenja i sistema za okidanje. Konkretno kod okidanja mi se svidja sto Sabati ima "relaksator" tj. pusku mozete da napunite ali da je ne "napinjete" sto je ujedno po meni naj bezbednije za nosenje, a po potrebi se napinje guranjem kocnice unapred... To je moguce i kod IZ drzanjem okidaca dok zatvarate pusku, ali "napinjanje" igle nije moguce dok se puska ponovo ne otvori, u suprotnom dolazi do problema o kome je vec pisao neko od kolega (lose bravljenje i neokidanje)...
Mana kod Sabatija je sto je fabricki kundak radjen "svinjska ledja" tj. predvidjen za pucanje mehanickim nisanom, pa bi ga zbog montiranja optike i boljeg nisanjenja optickim nisanom trebalo prepraviti, a druga mana je 10 puta veca cena u odnosu na IZ, jer iskreno smatram da nije 10 puta bolji!

PS. Pogodak je skolski, samo da napomenem da do sada nisam posedovao bilo kakav karabin, ali imam dosta iskustva u lovu, sto je po meni najvaznije da se savlada adrenalin i jednim pogodkom sve resi!

img849.imageshack.us/img849/7893/50906558.jpg

img683.imageshack.us/img683/3193/60091113.jpg
Priroda, kerovi i lov!

eclipse4
 danas sam bio u prodavnici gde sam i ugledao iz i ima ga u kalibru 270 win (treba da se poruci).
jedino mi nije jasno zasto je 270win skuplji za 30-ak evra od ostalih kalibara.
u svakom slucaj,idem da predam za papirice....i da cekam jedno 5-6 meseci dok ih dobijem.

ohotnik

eclipse4 kaže:
danas sam bio u prodavnici gde sam i ugledao iz i ima ga u kalibru 270 win (treba da se poruci).
u svakom slucaj,idem da predam za papirice....i da cekam jedno 5-6 meseci dok ih dobijem.
Zasto pet sest meseci Zakonski rok je trideset dana za resavanja zahteva za nabavku oruzja.Pitaj lice koje radi na poslovima oruzja u tvojoj policijskoj stanici.Taj rok nesmeju da predju.

Sniper Hunter

ohotnik kaže:

eclipse4 kaže:
Zasto pet sest meseci Zakonski rok je trideset dana za resavanja zahteva za nabavku oruzja.Pitaj lice koje radi na poslovima oruzja u tvojoj policijskoj stanici.Taj rok nesmeju da predju.

Cekam od maja meseca do sada i nista jos ...nema ko da potpiseSmile

eclipse4

ohotnik kaže:

eclipse4 kaže:

druze moj ja se sa tobom slazem...al ja sam za vazdusnu pusku cekao skoro godinu dana u ovom gradu.....a moj komsija ceka odobrenje za lovacku pusku jos od prosle godine....svaki put kad bi isli uvek bi bila ista prica,sve je zavrseno al nema ko da potpise....mislim...svasta

sheytan

Sniper Hunter kaže:

ohotnik kaže:

eclipse4 kaže:

Cekam od maja meseca do sada i nista jos ...nema ko da potpiseSmile

I ondaK se ljute kad narod kaze da su pandoori nepismeni! Smean
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

ohotnik
 Neznam sta da vam kazem jedino da se zalite nekim visim instancama policije u Beogradu napisite im pismo ili posaljite mejl i obazrozlite problem koji imate.Jer znam da je zakonski rok 30 dana za odgovor.Kod mene licno meni a i svima drugima se zahtev resava za dve nedelje a nekada i za par dana.

nemeza
 Kao da smo malčice skrenuli sa teme. Bye

eclipse4
 jes malo kolega,al nismo ni konji da gledamo samo pravo....
salim se malo...

greentooth
 Pozdrav.Ovu temu pratim vec od samog pocetka,i moram da se zahvalim svima koji su u njoj aktivno ucestvovali.Iskustva i znanja drugih su mi bila od pomoci. Rezultat je Iz 18 kal.270 win. i u dva izlaska puno uzivanja.Pozz
greentooth priložio:
053.jpg

ika

aleksa88
 Pozdrav svim kolegama!
Ovo je moj RUS, Iz 18 u cal 7,62x54R. Jos nije opalio ni metak. Sledi nabavka optike i upucavanje (za to je tatko majstor) i ako da Bog sledece godine i odstrel!

i52.tinypic.com/2u6gvpy.jpg

iveli 3Tri prstaKolceTri prsta 2
[url]
http://www.youtube.com/watch?v=3WBCiL4aq04[/url]

Coyot
 Aleksa88 puskica stvarno prelepo izgleda Bravo 2B)
KoTuKoga

canis aureus
 greentoothBravo 2
... ni rezultat nije izostaoB)
-montaža je "Hamerless" (lično mislim da je mnogo bolji izbor sa čeličnim prstenovima jer imadoh problema sa alu ... ali jači je trzaj kod 7,62x54R nego .270Win tako da će tebi duže služitiYes) a koju si optiku montirao?!, mislim da je Bushnell ali slika ...
iveli 3

aleksa88
"puškica" odlično izgleda!!B)
A i kalibar je najbolji izbor!!(nije zato što ga imam nego ...Stidljiv)

-rekao bih da je drvenarija rad istog majstora koji je odradiJo drvenariju i za moj kippHmmm(Boban Sevojno?!?)
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

aleksa88
 Hvala Smile

Da Boban je odradio kundak! Pozdrav
iveli 3Tri prstaKolceTri prsta 2
[url]
http://www.youtube.com/watch?v=3WBCiL4aq04[/url]

Nikola Vojinovic
 Pozdrav kolege,

drago mi je da ima ovoliko vlasnika ruskog kip, jer sto vise iskustva znaci...
Prvo pitanje bi bilo, da li se neko raspitivao za nabavku cevi, tj. kakva bi bila procedura i da li je moguce nabaviti vise cevi u razlicitim kalibrima za ovu pusku?
A drugo pitanje bi bilo vezano za kundak, vidim da dosta kolega ima izradjen kundak sa "svinjskim ledjima", e sad ja nisam bas strucnjak, ali mi je objasnjeno i na prakticnom primeru pokazano da je to los izbor ako se na pusku montira optika, kako zbog nisanjenja, tako i zbog trzaja?! Kakva su vasa iskustva sa tim?

Ja sam po preporuci izradio na svom sto "visi" kundak, tj. gornja linija kundaka se poklapa sa linijom cevi, ono sto se dobija je lako i brzo unosenje u rame, koncanica se brzo nalazi i kod pucanja, je trzaj minimalan iako se radi o jacem kalibru...
Priroda, kerovi i lov!

greentooth
 Aleksa88 - puskica je ko lutka, majstoru svaka castBravo 2
Nikola- sve sto se trazi od kundaka ,ti vec imas, bilo bi "cepidlacenje"traziti jos.

Canis- u pravu si potpuno, montaza je Radova, a optika je Bushnell trophy 1,5-6x44, a svakim izlaskom sam sve zadovoljniji pravim ruskim,a"radnim" izborom.A verovatno ces se sloziti da te preciznost ove puskice vrlo brzo "obezobrazi";)

Kolega molimo te da se predstaviš na temi predstavljanje

Srbija Admin Tim
greentooth priložio:
060.jpg

ika

DESPERADOS
 A najbolje od svega je ..... super puskica za dzabaka .... 25000 je bas bagatelna cena.
----------------------------------------------------
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

7x64 KRALJ ..Tri prsta..308W CAR..Tri prsta

Scorpion Hunter
 Ima li neko kip-lauf IZH-18 u kalibru 222 ili 223 ? Kako se pokazao i kakva su iskustva? Prednosti i mane?

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 12
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,138,416 posete www.srbijalov.com