Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Izložbe i utakmice pasa

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Izložbe i utakmice pasa
DakiNS

spiker-mrmosh kaže:
Pisac je hteo da kaze bas to sto je rekao ! Da li pas sme na takmicenjima ovog ili bilo kog drugog tipa da prosto receno - uleti u divljac bez komande vodica ? I drugo - da li pas mora da ostane miran na poletanje divljaci ili treba da trci za njom ?
I kako je sudija okarakterisao te dve stvari kod ovog psa !
E sad - ako je ovaj pas osvojio prvo mesto - onda ovi sto propagiraju te dve teze - apsolutno nisu u pravu (da pas mora da saceka vodica i na njegovu komandu podigne divljac i kasnije ostane miran na poletanje ) !
U tom smislu je i bio moj komentar ko je onda tu u pravu ?!
I uz put receno mislim da odlicno razumes sta sam hteo da kazem !
Pozdrav !

Kolega mislim da je ipak malo konfuzno ispao taj upis, smatram da nisu u pitanju teze nego pravilnik. Pitanje koje si postavio regulisao je član 15 pravilnika . I stajanje i mirnoću na pucanj. A nisam primetio da ti je neko proturečio pa ne znam ko je u pravu a još manje ko je lud
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

spiker-mrmosh

DakiNS kaže:

spiker-mrmosh kaže:
Pisac je hteo da kaze bas to sto je rekao ! Da li pas sme na takmicenjima ovog ili bilo kog drugog tipa da prosto receno - uleti u divljac bez komande vodica ? I drugo - da li pas mora da ostane miran na poletanje divljaci ili treba da trci za njom ?
I kako je sudija okarakterisao te dve stvari kod ovog psa !
E sad - ako je ovaj pas osvojio prvo mesto - onda ovi sto propagiraju te dve teze - apsolutno nisu u pravu (da pas mora da saceka vodica i na njegovu komandu podigne divljac i kasnije ostane miran na poletanje ) !
U tom smislu je i bio moj komentar ko je onda tu u pravu ?!
I uz put receno mislim da odlicno razumes sta sam hteo da kazem !
Pozdrav !

Kolega mislim da je ipak malo konfuzno ispao taj upis, smatram da nisu u pitanju teze nego pravilnik. Pitanje koje si postavio regulisao je član 15 pravilnika . I stajanje i mirnoću na pucanj. A nisam primetio da ti je neko proturečio pa ne znam ko je u pravu a još manje ko je lud

Jos uvek mi niko nije odgovorio kako je sudija okarakterisao rad doticnog Bretonca u ove dve tacke ?
A to mi je opste poznata stvar na svim forumima na kojim sam pisao - kad neko nece da odgovori na nesto , on se hvata za sve zivo samo ne za sustinu pitanja !
Evo ja cu da budem lud - samo neka mi neko odgovori !
* Lako je naučiti životinju, lako je naučiti prostaka, ali teško je naučiti onoga ko je nenaučen postao učitelj drugima... *
( Vladika Nikolaj Velimirović )

DakiNS
 Kolega ni ja ,a očigledno ni ti nismo bili prisutni, ali bih se složio s tobom što se tiče stajanja i mirnoće na poletanje.Pravilnik kaže da se boduje stajanje i mirnoća na poletanje. Da li je sudija pravilno bodovao ne znam,ali bi bilo jako lepo kada bi se snimao svaki pas ,tako da se nakon izlaska na teren sudijski par lepo smesti i ponovo pregleda snimljeni materijal i tek onda boduje.Mislim da bi se tada dobili mnooogo realniji rezultati jer bi se turnusi mogli upoređivati a i kontrolisati da li je bilo nekakvih nepravilnosti u sudijskom radu . Ovo je jedan od retkih snimaka,a da je praksa brzo bismo imali čistu situaciju u kinologijiika

Lala

spiker-mrmosh kaže:
Jos uvek mi niko nije odgovorio kako je sudija okarakterisao rad doticnog Bretonca u ove dve tacke ?

Mislim da ove tvoje upise, Spiker, postavljaš na pogrešnom mestu. Zašto pitaš članove foruma kako je sudija okarakterisao? Pitaj sudiju, a ne članove, pa onda komentariši sudijin odgovor. Čini mi se da pokušavaš opet neku frku da zapodeneš. Nemoj to raditi.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

DakiNS
 Da ne zaboravim, i same sudije bi mogle gledajući snimke da koriguju svoje zapažanje,jer kretati se na terenu za lovcem i ne skidati pogled sa njega je nemoguće jer bi se polomili,time bi možda nadoknadili propušten segment utakmice. Jer ovako za svaku nepravilnost rada pasa i takmičara na kraju bude kriv sudija.A posle bitke najlakše je biti general. I sam sam takav , uvek mislim ja bih uradio ovako ili onako ,možda bolje a možda i ne.Videozapis bi brzo dao ili izbio adute onima koji su nezadovoljni suđenjem.

spiker-mrmosh

Lala kaže:

spiker-mrmosh kaže:

Mislim da ove tvoje upise, Spiker, postavljaš na pogrešnom mestu. Zašto pitaš članove foruma kako je sudija okarakterisao? Pitaj sudiju, a ne članove, pa onda komentariši sudijin odgovor. Čini mi se da pokušavaš opet neku frku da zapodeneš. Nemoj to raditi.

Nemas pojma koliko gresis ! Nazalost !
E sad ako sam po tvom misljenju trebao da kazem - svaka cast , odlicno realizovana marka i sl. - onda u redu , u buduce cu se ponasati u skladu sa tim .
Ovo je koliko se secam tema Izlozbe i utakmice pasa, a te izlozbe i utakmice sude neke sudije, pa mislim da je sasvim u redu reci koju i o nihovom stavu i odnosu prema nekim disciplinama . Posto u skorijoj buducnosti nameravam i malo intenzivnije da ucestvujem na njima - zanimalo me kako sudije u Srbiji boduju ove dve stavke o kojima sam govorio . Posebno me zanimalo posto nikad do sad nisam ucestvovao na utakmicama u radu .
Pa ako je ovo u redu - sto da maltretiram kera da me ceka da dodjem i izgubim silno vreme zaustavljajuci ga na poletanje divljaci !
To je bila poenta !
* Lako je naučiti životinju, lako je naučiti prostaka, ali teško je naučiti onoga ko je nenaučen postao učitelj drugima... *

spiker-mrmosh

DakiNS kaže:
Da ne zaboravim, i same sudije bi mogle gledajući snimke da koriguju svoje zapažanje,jer kretati se na terenu za lovcem i ne skidati pogled sa njega je nemoguće jer bi se polomili,time bi možda nadoknadili propušten segment utakmice. Jer ovako za svaku nepravilnost rada pasa i takmičara na kraju bude kriv sudija.A posle bitke najlakše je biti general. I sam sam takav , uvek mislim ja bih uradio ovako ili onako ,možda bolje a možda i ne.Videozapis bi brzo dao ili izbio adute onima koji su nezadovoljni suđenjem.

U ovom konkretnom slucaju - niti poznajem takmicare , a ni sudije - a sacuvaj boze da sam nekom odlukom ovoga ili onoga pogodjen .
Samo sam hteo da znam kako (shodno sudijskim arsinima) treba da se ponasam u buducnosti kad ja budem izasao na te utakmice sa svojim psima .
Nista ni vise - ni manje !
Pozdrav drage kolege - i neverovatna je jedna stvar , ko god da progovori istinu automatski postaje drzavni neprijatelj No 1 !
Neverovatno mi je zao zbog toga !

DakiNS

spiker-mrmosh kaže:

Lala kaže:

spiker-mrmosh kaže:

Nemas pojma koliko gresis ! Nazalost !
E sad ako sam po tvom misljenju trebao da kazem - svaka cast , odlicno realizovana marka i sl. - onda u redu , u buduce cu se ponasati u skladu sa tim .
Ovo je koliko se secam tema Izlozbe i utakmice pasa, a te izlozbe i utakmice sude neke sudije, pa mislim da je sasvim u redu reci koju i o nihovom stavu i odnosu prema nekim disciplinama . Posto u skorijoj buducnosti nameravam i malo intenzivnije da ucestvujem na njima - zanimalo me kako sudije u Srbiji boduju ove dve stavke o kojima sam govorio . Posebno me zanimalo posto nikad do sad nisam ucestvovao na utakmicama u radu .
Pa ako je ovo u redu - sto da maltretiram kera da me ceka da dodjem i izgubim silno vreme zaustavljajuci ga na poletanje divljaci !
To je bila poenta !

E druže u prethodni upisima ti je falila baš ta poenta, postavio si upise na nekakav prozivajući i svađalački način, izvini ali ja sam te tako shvatio,a što se tiče rada psa tu si potpuno u pravu. Nadam se da neko ima rezultate ocenjivanja pa da vidimo da li vredi truda ili ne ali svakako mislim da vredi jer je uvek bolje ugledati se na pravilno nego na nepravilno

DakiNS

spiker-mrmosh kaže:

U ovom konkretnom slucaju - niti poznajem takmicare , a ni sudije - a sacuvaj boze da sam nekom odlukom ovoga ili onoga pogodjen .
Samo sam hteo da znam kako (shodno sudijskim arsinima) treba da se ponasam u buducnosti kad ja budem izasao na te utakmice sa svojim psima .
Nista ni vise - ni manje !
Pozdrav drage kolege - i neverovatna je jedna stvar , ko god da progovori istinu automatski postaje drzavni neprijatelj No 1 !
Neverovatno mi je zao zbog toga !

Prebrzo komuniciramo ali svejedno mi nije jasno zašto takav ton i etiketiranje

od komtema
 Posto se niko od sudija nije javio pokusacu ja da objasnim nastalu situaciju.Ja nisam sudija i unapred se izvinjavam ako gresim.Ja sam samo jedan od takmicara i neznam nijedan pravilnik napamet.Evo kako ja gledam na nastalu situaciju.Moracu malo opsirnije da iznesem svoje misljenje ali najkrace sto mogu.Najteze su prolecne utakmice tipa B bez ostrela zato sto se tu trazi apsolutna mirnoca na poletanje divljaci,sto znaci da pas ne sme da napravi iz marke prilikom poletanja divljaci nijedan korak.Zatim po tezini idu jesenje utakmice tipa C sa ostrelom,to su lovacke utakmice gde se netrazi apsoluna mirnoca i dozvoljeno je da pasa iz marke prilikom poletanja divljaci napravi nekoliko koraka a neki put i vise vazno je da pas stane po komandi vodica a sve ostalo je na proceni sudije.Ove 2 prethodne utakmice nemogu da odrade obicni lovacki psi zbog ostalih stvari koje se traze.Najlaksi je lovacko kinoloski kup to moze da odradi svaki lovacki pas koji ima marku,aport i kontrolu vodica.Sad je sudjeno po svetskom pravilniku tj.hrvatskom.Posto se u svetu u vecini slucajeva kupovi rade na nekvalitetnu divljac,u odnosu na prirodnu,to je pustena divljac koji u odnosu na divlju ima mnogo slabiji miris,mnogo je sporija sto se najpolje vidi prilikom poletanja sto iritira psa pa se cesto puta desi da pas iz marke uhvati divljac,pa je pravilnik uskladjen prema takvoj nekvalitetnoj divljaci.Ja mislim da ako pas iz marke uhvati divljac da se to nekarakterise kao losa osobina .Zabranjeno je da pas uhvati divljac bez marke po meni to je diskvalivikacaja.U Indjiji je puno pasa uhvatilo iz marke divljac.I Micin breton je par minuta pre ovog snimka iz marke uhvatio divljac i Vucenovicev takodje i mnogi drugi.Moj pas je uhvatio divljac iz 2. marke po mojoj komandi posto se radilo ranjenoj divljaci koju je pas pronaso i koja je pokusala da pobegne na nogama koju sam ja ranio.Ako sam negde pogresio unapred sam se izvinuo i necu se nastavljati.Dobar pogled.Smile

spiker-mrmosh

od komtema kaže:
Posto se niko od sudija nije javio pokusacu ja da objasnim nastalu situaciju.Ja nisam sudija i unapred se izvinjavam ako gresim.Ja sam samo jedan od takmicara i neznam nijedan pravilnik napamet.Evo kako ja gledam na nastalu situaciju.Moracu malo opsirnije da iznesem svoje misljenje ali najkrace sto mogu.Najteze su prolecne utakmice tipa B bez ostrela zato sto se tu trazi apsolutna mirnoca na poletanje divljaci,sto znaci da pas ne sme da napravi iz marke prilikom poletanja divljaci nijedan korak.Zatim po tezini idu jesenje utakmice tipa C sa ostrelom,to su lovacke utakmice gde se netrazi apsoluna mirnoca i dozvoljeno je da pasa iz marke prilikom poletanja divljaci napravi nekoliko koraka a neki put i vise vazno je da pas stane po komandi vodica a sve ostalo je na proceni sudije.Ove 2 prethodne utakmice nemogu da odrade obicni lovacki psi zbog ostalih stvari koje se traze.Najlaksi je lovacko kinoloski kup to moze da odradi svaki lovacki pas koji ima marku,aport i kontrolu vodica.Sad je sudjeno po svetskom pravilniku tj.hrvatskom.Posto se u svetu u vecini slucajeva kupovi rade na nekvalitetnu divljac,u odnosu na prirodnu,to je pustena divljac koji u odnosu na divlju ima mnogo slabiji miris,mnogo je sporija sto se najpolje vidi prilikom poletanja sto iritira psa pa se cesto puta desi da pas iz marke uhvati divljac,pa je pravilnik uskladjen prema takvoj nekvalitetnoj divljaci.Ja mislim da ako pas iz marke uhvati divljac da se to nekarakterise kao losa osobina .Zabranjeno je da pas uhvati divljac bez marke po meni to je diskvalivikacaja.U Indjiji je puno pasa uhvatilo iz marke divljac.I Micin breton je par minuta pre ovog snimka iz marke uhvatio divljac i Vucenovicev takodje i mnogi drugi.Moj pas je uhvatio divljac iz 2. marke po mojoj komandi posto se radilo ranjenoj divljaci koju je pas pronaso i koja je pokusala da pobegne na nogama koju sam ja ranio.Ako sam negde pogresio unapred sam se izvinuo i necu se nastavljati.Dobar pogled.Smile

Bravo 2 iveli 3
Da li si pogresio ili ne - to je apsolutno nebitno . ž
Mislim da vecina nas zna kako bi to na utakmicama trebalo da izgleda - moje pitanje je vise bilo u smislu , sta se tolerise na terenu , a sta ne ?!
Posebno mi je zanimljiv ovaj sudija koji govori o bateriji koju je sudio i dao izjavu Ko je ovde dosao da se takmici - bolje da nije ni dolazio ?! Cry
Pa sam nesto razmisljao - ako smo hteli da pravimo neke terevenke po kafanama sto bre narode da maltretiramao pse ?!
Izgleda da sam i ovde bio u zabludi - jer sam mislio da su proslave i kafanska druzenja jedno , a utakmice treba da budu utakmice i takmicenja pasa sa pravilnikom i samim sobom , a na kraju krajeva i sa drugim psima . Gde ce vodici pokazati svoj rad u smislu dresure , a pas svoj kvalitet u smilu kvaliteta nosa i volje za radom .
Ali izgleda da sam ponovo pogresio !
Sa druge strane - tim psima koji su vodjeni po tim kafanskim druzenjima ce sutra biti puni rodovnici CACT-ova i CACIT-a , pa VJP-a , HZP-a, VGP-a i ostalih cudesa ! A oni su se u stvari samo druzili sa ostalim psima na nekoj kafanskoj manifestaciji ?!
A najvazniji ralog zasto sam poceo da pisem na ovoj temi je taj - Sto imam Nod-a starog nesto manje od 3 godine , koji bez problema prati trag pernate divljaci i 200, 300 metara , koji je veliki radnik i veoma poslusan , koji na znak prsta ulazi u najvece vrzine bagrenjake i odradjuje posao , sa kojim nikad nisam imao problema oko komande dodji , koji ne trci za divljaci koja je poletela bez ikakve predhodne dresure , ali . . .
Sam ga ispusti u nekim delovima obuke (posebno sto u tom periodu nisam ni bio lovac , pa me to nesto posebno nije ni zanimalo) u nekom najranijem periodu , tako da pas na svaku drugu marku (posebno ako divljac pocne da se izvlaci - kao sto se obicno i izvlaci ) krene na nju i rastera je - ali posle poletanja ne trci za njom . Znaci nesto slicno onom snimku koji je postavljen - ali samo dok divljac ne poleti , gde on bez ikakve komande staje i eventualno omirise mesto boravka divljaci i vrati se kod mene .
To je ralog zbog kog ga nikad nisam izveo na bilo koju utakmicu u radu , jer sam mislio da ce ta prvenstveno moja greska dresurne prirode - biti problem !
Izgleda da sam ponovo pogresio , jer koliko se da videti - takve stvari se apsolutno tolerisu .
E ako je stvar takva kao na ovom snimku - ja sutra mogu da izvedem svog psa na bilo koju utakmicu i realno se nadam cak i peharu !
Posebno sto bi mom psu polozena bilo koja utakmica u radu B , C sve jedno - automatski znacila i titulu Sampiona Srbije ! Jer je na 5 utakmica u exterijeru ( a samo na tih 5 je i izvodjen), kod 5 ralicitih sudija u adekvatnom vremeskom periodu vecem od 6 meseci izmedju prve i zadnje izlozbe osvojio 5 X CAC , CACIB , 2 X BOB !
Eto drage kolege - nadam se da sam sad apsolutno jasan , cak i onima koji su se bez ikakve potrebe i razloga pronalazili u mojim predhodnim postovima , koji ponovicu jos jednom apsolutno nisu bili zlonamerni ! E ako i sad nisam - onda zaista ne vidim nikakav smisao pisanja na ovom forumu !
Ziveli vi meni ! iveli

Neca92

od komtema kaže:
http://www.youtub...rdrQUDCidI Ovo je deo Micinog baraza sa bretonom.Snimio sam i Vucenovicev baraz sa njegovim telefonom tako da to nemogu da postavim.Dobar pogled.Bye

Imam jedno pitanje, jedna stvar mi uopste nije jasna...
Kako je moguce da je na nekoj tako ozbiljnoj manifestaciji kao sto je lovno kinoloski kup dozvoljen lov pored kuca? Hmmm Na ovom snimku se bas vidi da je ovaj takmicar odstrelio fazana bukvalno iza necije kuce... Confused
Unapred se ogradjujem, stvarno nisam upoznat sa pravilima, a ovo mi je prvo upalo u oci. Znam da je zabranjen lov 200 metara od prve kuce, pa me zanima da li to za kupove ne vazi, ili...? Confused
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

huntinggirl1
 mao i ja da kažem nešto,
kao prvo oko pravilnika, nije hrvatski, nego prevod svetskog pravilnika, mi smo čkanice FCI i njihov pravilnik koristimo,
drugo, kako postoji nekvalitetna divljač, ili je divljač ili nije,
treće, da je neko lovio i radio pored kuća, pa to je nešto što donaćin rešava, kako, to oni znaju,
što se hvatanja divljači tiče,
kada pas uhvati divljač, vodič nema poene, znači nije isto što i odstreljena divljač,
a kako su i šta rekle kolege sudije, pa to je njihovo mišljenje na koje imaju prava,
Pas Kuca Pas 2 živim za njih, moji psi su moj život, lov bez njih nije lov!

od komtema
 Moje misljenje je da je fazanska divljac tek pustena iz fazanerije ili prihvatilista u loviste manje kvalitetna od one prirodne koja je nastala prirodnom reprodukcijom.Zato sam tu fazansku divljac nazvao nekvalitetnom u odnosu na prirodnu.Naravno da je divljac divljac ali ima razlike.Najvece razlike su u tome sto tek pusteni fazani iz prihvatilista u odnosu na prirodnu imaju duplo slabiji miris,jako tesko polecu,beze na nogama. Vizuelne razlike su u tome sto su sitnije od prirodnih.Najveca razlika je u tome sto fazani pusteni iz fazanerija u vecini slucajeva u odnosu na fazane iz prirodne reprodukcije nemaju rep.Posto ponekad za potrebe mog lovackog drustva vodim i ucestvujem u turistickim lovovima na pernatu divljac,znam da turisti na fazansku divljac prvo pitaju dali su fazani sa repom ili nisu.Neki uopste nece da love divljac bez repa i spremni su i nude da plate vecu cenu za divljac sa repom.Odlucuju se u vecini slucajeva da love divljac bez repa samo u slucajevima da nemogu da nadju divljac iz prirodne reprodukcije.Ovo je samo moje misljenje koje nemora da bude tacno.Izvinjavam se ako je moje misljenje pogresno.Smile

Indjijanac
 pošto mi je slava nisam imao vremena a tek sad sam video u porukama na mejlu da ima upisa na ovoj temi,kao prvo da dam obrazloženje na necino pitanje ,ta vikendica koja se vidi nalazi se na samom ulasku u lovište koje se vidi vrlo dobro na snimku,a i nekolicina forumaša je lovila taj teren tako da može da potvrdi da do kraja terena nema više ni jedna vikendica,a verovatno je moguće i da je ta divljač preletela posle jednog dizanja,kolega kako je kod vas u lovištu dali imate na svakih deset metara priliku da dignete fazana pa onda nema potrebe da tražite onog kog ste digli i on odleteo sto metara dalje.
Trenutno vidim da i kolega spiker gleda ovu temu na ovom zelenom prozorčetu i mogu samo da mu kažem da je naziv manifestacije LOVNO KINOLOŠKI KUP,kao prvo za učešće je potrebno da ste lovac,nadam se da znate šta to znači,a vidim po vašem predstavljanju da niste lovac,tako da za učešće na takvom takmičenju trebate da imate lovačkog iskustva i znanja o lovačkoj etici,ova vrsta takmičenja služi za očuvanje i bolje upoznavanje lovačke etike pa mislim da neko ko nije lovac i nije merodavan da oštro kritikuje rad sudija,to bi bilo isto kao kad bih ja kritikovao rad sudija koji sude golf takmičenje ili kako se već to zove kad kotrljaju one loptice po travi.Kolega pozdrav i bez ljutnje
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

spiker-mrmosh
 u indjiju ima djungla Kolega kao prvo -Srecna Slava ! A onda lepo procitaj sta sam napisao !
Veoma cesto se osecam kao da pricam Kineski - ili vi ne umete da citate !?
i1226.photobucket.com/albums/ee405/spiker-mrmosh/IMG_0117.jpg
i1226.photobucket.com/albums/ee405/spiker-mrmosh/IMG_0124.jpg
i1226.photobucket.com/albums/ee405/spiker-mrmosh/IMG_0127-1.jpg

I sto se mene tice mozes slobodno da nastavis da igras golf !

Neca92
 Aha, razumem, sad mi je jasno. Yes Smile Samo sam pitao posto mi je stvarno upadalo u oci, ali ako je tako kako ti kazes... B)
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

kosmajski div
 Kolega Spiker-mrmosh mislim da ste u pravu sto ste ovde postavili neka pitanja i mozda bas ta pitanja uvek mogu da pomognu novim takmicarima pogotovo na ovim Lk kupovima.Ja bih jos pitao da li pas na takmicenju sme da nosi bilo kakvu ogrlicu ili su sudije duzne da takmicaru kazu da psu skine okovratnik pre pustanja.

Indjijanac
 pas sme da ima ogrlicu okovratnik,čak je jedan pas na takmičenju nosio zvonce ja nisam nigde pročitao da je zabranjeno da pas ima oovratnik,čak je plus ako se koristi povodnik a ne neke uzice i kanapi umesto njega,a normalno je da se povodnik zakači za okovratnik
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

kosmajski div

u indjiju ima djungla kaže:
pas sme da ima ogrlicu okovratnik,čak je jedan pas na takmičenju nosio zvonce ja nisam nigde pročitao da je zabranjeno da pas ima oovratnik,čak je plus ako se koristi povodnik a ne neke uzice i kanapi umesto njega,a normalno je da se povodnik zakači za okovratnik
E vidite kolega mozda to nigde i ne pise ,ali iskusni sudija, koji je, pre nego je stekao to zvanje , bio odgajivac,dreser i takmicar ,nikada ne bi dozvolio psu da nosi bilo kakav okovratnik .Zasto.Pa zato sto psi koji su radjeni teletaktom, a nisu zavrseni do kraja, sa okovratnikom rade besprekorno [misle da imaju teletakt] , a kada nju nemaju ,kada to osete ,idu gde hoce i rade sta hoce.To iskusni dreseri umeju da iskoriste u svoju korist .Verujte jos pre dvadesetak godina sam gledao te stosove , a cak su neki psi na sirokom okovratniku imali mali dzepic u koji se ugura parce olova da mu jos oteza ogrlicu,[ oseca kao da je prava], a da to niko ne primeti.Iskusne i dobronamerne sudije iz tog razloga ne dozvoljavaju okovratnik.Sto se tice povodnika ima ih raznih i to nije bitno osim ako su i oni elektronski.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
parazitske bolesti pasa KINOLOGIJA 60 04.09.2020. 09:16
Ishrana pasa KINOLOGIJA 19 20.04.2019. 23:12
Obuka lovačkih pasa KINOLOGIJA 409 03.10.2018. 21:59
Trovanje pasa i prva pomoć KINOLOGIJA 68 06.05.2017. 23:31
Plašljivost i privikavanje pasa na pucanj KINOLOGIJA 38 03.01.2016. 14:55
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,113,806 posete www.srbijalov.com