Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Upotreba PP sačme u lovu divljih svinja i predatora-da ili ne?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Upotreba PP sačme u lovu divljih svinja i predatora-da ili ne?
hamerles
 Sheytan druze glatko staje u cauru dva komada naravno kalibar 16. Tri reda po dva komada 6... Rucno sam ih dosta tako punio (mnogo) Naravno punio sam ih po uzoru na taj orginalni metak koji sam predhodno koristio. Kupio sam 7kg sacme od 8,5mm pa sam je potrosio na rucno punjenu municiju tako da znam koliko moze da stane i u 12ticu i u 16ticu... Ako kojim slucajem nadjem taj metak prezentujem ga ovde naravno da svi videB). A koko su poceli da mi udaraju kontru sad ce da ispadne da ni dve u red nemogu da stanuGrin

hamerles

Podunavac kaže:
Dobro i ako ima. Ali mi nije jasno kakav joj je raspored u patronu i sa čim je popunjen prazan prostor između?
Podunavac nema tu puno praznog prostora kao sto mislis. dbro su ukloplene te 6 kuglice...

Lala
 To je onda municija 1 u red, pa kuglice idu kroz cev kao vozić!ROFL
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

bturjane
 ja bih samo zamolio kolege koji slobodno tumace misljenje o skracenici PP da svojim tumacenjem ROFL o Power Pointu ne zbunjuju jos vise mlade clanove lovce 
ma nasrcu bre rodjo mora se branim,a ti zapadnjaci kvarni su ko muckovi al sam naso pravu pusku AA-12

hamerles
 Ma ne brine mene Power Point B) Nego me brinu kolege sto me ubedjuju da sad ni ^ kuglica ne mogu da stanu u cauru kalibra 16 Frown a ja ih punio bareleeeeeeeeeeeeee mnogoooooooooBye

Lala
 Pa napuni još jednuuu, pa da viiidiiiiiiiiimoooooooo!!!!

sheytan

hamerles kaže:
Sheytan druze glatko staje u cauru dva komada naravno kalibar 16. Tri reda po dva komada 6... Rucno sam ih dosta tako punio (mnogo) Naravno punio sam ih po uzoru na taj orginalni metak koji sam predhodno koristio. Kupio sam 7kg sacme od 8,5mm

Može da stane i prs' u oko, al boli! Grin
Kao što neko već reče, možda i mogu da se sabiju 2 dramlije u čauru, ali ondaK taki metak ne mož u pušq! Tj., MORAŠ I NJEGA DA SABIJEŠ U LEŽIŠTE!
A mislim da uvidjaš i ti sada da NE POSTOJI metak te krupnoće sačme za cal. 16! iveli 3
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

hamerles

Lala kaže:
Ma nestale mi Pepejke Lalo inace bi ga sad cika Hamerles napunio da gledaju sviStari Moracu u nabavku pepejki da bi razresili ovu misteriju B)

nemeza

bturjane kaže:
ja bih samo zamolio kolege koji slobodno tumace misljenje o skracenici PP da svojim tumacenjem ROFL o Power Pointu ne zbunjuju jos vise mlade clanove lovce

Kolega možda ja grešim oko značenja oznake PP ali onda me ispravite, i biću Vam zahvalan na tome jer ću naučiti nečto novo, a Vaše mišljenje da je slobodno tumačenje je totalno ne relavantno. Pozdrav. Bye

PS. Označavanje sačmene municije u odnosu na veličinu iste kod nas se vrši po standardu JUS H.D4.102.

bturjane
 Podunavac misljenja sam da ova tabela delimicno razresava dilemu oko koje se vodi ovde rasprava a kolega Nemeza da ti kazem da ja neznam sta znaci skracenica PP ali da zbog toga ne pokusavam da ubedjujem druge u svoje ROFL misljenje i slobodno tumacenje necega sto neznam ali kod nas postaje praksa da 1000x ponovljena neistina prelazi u istinu pa sto da ne ovo o Power Pointu,uostalom ovo sve je Van teme i trebalo bi da se vratimo na diskusiju o upotrebi PP u lovu na DS i predatore umesto sto mlatimo Ali-begovu slamu cija je pisa dalje bacaNazad na temuNazad na temuNazad na temuNazad na temuNazad na temuOdobravam
ma nasrcu bre rodjo mora se branim,a ti zapadnjaci kvarni su ko muckovi al sam naso pravu pusku AA-12

petar
 [xhide]E sad opet meni nesto nije jasno, kako to da dve kuglice u jednom redu, precnika 8.55mm stanu u sesnaesticu, kad je 8.55+8.55=17.1, a precnik kalibra 16 je 16.83mm??? Confused Confused Hmmm[/xhide]

Just like old times!

bela

hamerles kaže:
[quote]Lala kaže:
Ma nestale mi Pepejke Lalo inace bi ga sad cika Hamerles napunio da gledaju sviStari Moracu u nabavku pepejki da bi razresili ovu misteriju

bato moj 7 kg pa ti reče da nemaš na čega(d.s.) to da ispucaš a potrošio 7kgčoveče ili te ja nisam dobro razumeo pre samo 2-3 stranice samo mi nemoj reći da si u tog fićka potrošio tolikoNe razumemConfusedNo no no
vižlan i terier

bela

hamerles kaže:

kupujem ga jedino jer volim sa njim da pucam u mete pa sam ga tako sesto puta testirao. a u lovu stace mi kod mene nema svinjaB) A ako me neko pozove u goste na hajku retko idem a i ako odem koristim Hawkove brener mi je malo losije preciznosti (bar iz moje puske) Bye

vižlan i terier

kelt

petar kaže:
[xhide]E sad opet meni nesto nije jasno, kako to da dve kuglice u jednom redu, precnika 8.55mm stanu u sesnaesticu, kad je 8.55+8.55=17.1, a precnik kalibra 16 je 16.83mm??? Confused Confused Hmmm[/xhide]
kolega imas precnik lezista i imas precnik duse cevi,a to je precnik duse cevi dok je leziste sire
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

nemeza
 Možda će ove tabele pomoći,

i53.tinypic.com/2a6rp8l.jpg
i52.tinypic.com/5djb86.jpg

Pozdrav. Bye

Podunavac

hamerles kaže:

Lala kaže:
Ma nestale mi Pepejke Lalo inace bi ga sad cika Hamerles napunio da gledaju sviStari Moracu u nabavku pepejki da bi razresili ovu misteriju B)

Ali ovde kolega nije ni bilo reči o vlastitom punjenju patrona, nego o fabričkim punjenjima. U vlastitoj režiji i na svoju vlastitu odgovornost ti (ili bilo ko drugi) možeš da izvodiš svakakve ludorije, ali fabrike se drži proračuna i sigurnosnih mera.
Tri prsta 2Kolce

hamerles

bela kaže:

hamerles kaže:
[quote]Lala kaže:
Ma nestale mi Pepejke Lalo inace bi ga sad cika Hamerles napunio da gledaju sviStari Moracu u nabavku pepejki da bi razresili ovu misteriju

bato moj 7 kg pa ti reče da nemaš na čega(d.s.) to da ispucaš a potrošio 7kgčoveče ili te ja nisam dobro razumeo pre samo 2-3 stranice samo mi nemoj reći da si u tog fićka potrošio tolikoNe razumemConfusedNo no no
Nisam druze toliko tanan posla nesto sam potrosio i za pecanje, ali sve u svemu dosta sam ispucao te sacme B) u kalibar 16 staju dve kuglice u red bez obzira na ove tabele jer znam sta sam i kako punio a punio sam po uzoru na krusikov original metak. Punio sam sa tim patrone i za 12ticu i to dosta a u grupi dosta maldih lovaca pa ce svi da probaju pa se potrosilo... Zadnje PP-jke sto sam imao itopih pre neki dan dok sam probao da lijem sitniju sacmu po uzoru na kolegu Snipera B) Nisam se nadao da ce biti ovako zagrejana ova tema, da sam znao sacuvao bih te kuglice da ih malo prezentujem ovdeBye I ne rzumem u kom mom upisu pise da sam pucao u ficu(gluposti) Skoljka je bila od jedna od lade a druga od mercedesa minikeBye

Lala

hamerles kaže:
I ne rzumem u kom mom upisu pise da sam pucao u ficu(gluposti) Skoljka je bila od jedna od lade a druga od mercedesa minikeBye

E, tu školjku mercedesa kojeg si odstrelio si mogao na zid kao trofej ROFL

asivica
 Sto ubi auto coveku?Da vidite sta radi stara polozara{tzv.HAMERLES}
http://www.youtub...GXzEj2zzqY
puc puc ROFL Kalanjikov ROFL
Jedva cekam da nedelja dodje...!!!Besan

hamerles

Lala kaže:

hamerles kaže:
I ne rzumem u kom mom upisu pise da sam pucao u ficu(gluposti) Skoljka je bila od jedna od lade a druga od mercedesa minikeBye

E, tu školjku mercedesa kojeg si odstrelio si mogao na zid kao trofej ROFL
Lalo to je bila stabilna impovizovana metaBye ne nose se mete kao trofeji... Bilo je trofeja sa PP-jkama ali ne bih sad o tome da ne odem van temeB)

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Filmovi o lovu SVAŠTARA 16 27.04.2023. 23:11
Upotreba sile ili teletakt ? KINOLOGIJA 39 22.08.2019. 14:45
Lov divljih gusaka LOV NA SITNU DIVLJAČ 431 06.09.2018. 21:12
Afrička kuga svinja LOV NA KRUPNU DIVLJAČ 4 15.06.2018. 23:03
Male tajne u lovu na divlje svinje METODE LOVA 140 13.09.2017. 13:56
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,451
Najnoviji član: Hanoverski k...

Poslednje vesti
U LU "Šumadija" Kragujevac
Otkazana manifestacija Lovac i pas
УОЧИ ПОЧЕТКА ЈЕСЕЊЕГ ЛОВА - ЈОШ ЈЕДНО ДРУЖЕЊЕ ...
PRVENSTVO VOJVODINE ST. HUBERT 16.11.2024. RISTOVAČA
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

63,955,080 posete www.srbijalov.com