Sad tek videh upise na sajtu gde su svi normalni, časni ljudi svojim glasom želeli da podrže jednu pametnu i nadasve dobru ideju.
Ideju da LSV pare koje sve ove godine gomila od lovaca širom Vojvodine uplati kao pomoć postradalima u ovim katastrofalnim poplavama.
Gospodo iz LSV pa vi ste primer prizemnosti, neljudskog odnosa pre svega prema ljudima, pa onda prema kolegama lovcima koji su vam više godina unatrag trpali pare u vaša nezasita doopeta...čitam upise tamo i ne mogu da verujem koliko neki ljudi nisko mogu da padnu. To je prosto neverovatno.
Iskreno se nadam da će LSV propasti, ali ne samo to, nego da će pojedinci koji su svojim nečasnim ponašanjem srozali ugled pre svega lovaca koji čine tu instituciju, završiti na robiji.
Da li vam je poznato gospodo iz LSV-a da je procenjena šteta u selu Jamena i da ista iznosi 2.000.000 eura?
Da li je vas u opšte briga za te ljude, od kojih su sigurno neki i vaši članovi, lovci članovi LU Graničar 1918 iz Jamene.
LU Graničaru je ovo prva godina samostalnog gazdovanja svojim udruženjem i odmah su se našli u ogromnom problemu, a vas vidim izgleda nije ni briga. Cela država se ujedinila da pomogne, stiže pomoć iz inostranstva, ljudi su se razleteli po svetu tražeći pomoć za postradale, a vi izdajete PROGLAS!!!!!!!
Sram bre da vas bude. Pa ako sada lovci u Vojvodini nisu videli ko ste i kakvi ste i da ne treba dinara članskog doprinosa da vam daju, neće nikada.
Pamet u glavu Gospodo lovci i ne dajte da vas ovakvi svake godine prevode žedne preko vode.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
Verovatno će trebati sponzorsati ovaj simpozijum gde su i TATA i SIN u organizacionom odboru, pa je razumljivo zašto se čuvaju NAŠI novci.
Interesantan je radni naziv budućeg simpozijuma koji organizuju TATA BEUK i SIN BEUK :
"Modern aspects of sustainable management of game population" što u prevodu znači SAVREMENI ASPEKTI ODRŽIVOG UPRAVLJANJA POPULACIJOM DIVLJAČI.
Interesantan iz razloga što su TATA BEUK kao vanredni profesor (zli jezici kaži večiti vanredni profesor) i SIN BEUK kao istraživač pripravnik angažovani na projektu Ministarstva za nauku pod sličnim nazivom a gde je rukovodilac prijekta njihov prijatelj ZORAN DR. POPOVIĆ.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Živo me zanima da li će biti nekonog sponzorisanja od strane LSV-a ka Poljoprivrednom fakultetu. Čini mi se da su neka sredstva planirana iz budžeta LSV, ali ne znam da li je to bilo prošle ili ove godine.
Ako ih budu sponzorisali lovačkim novcima u ovoj i ovakvoj situaciji glede ovih poplava, katastrofe po divljač, teškog rada LU čiji su gradovi i sela pretrpela štete u ovim poplavama onda neka im je alal.
Trebao bi NO LSV da "proprati" malo situaciju, a pre svega finansije LSV-a, ako imaju "onu stvar".
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
pogleda "Pregled dodeljenih sredstava lovačkim udruženjima po konkursu za lovstvo za 2013. godinu"
vidi se sledeće:
LU „Sremska Mitrovica“ Sremska Mitrovica 900.000 dinara
LU „Lovac“ Bela Crkva 375.000 dinara
LU „Kurjačica“ Apatin 300.000 dinara
LU „Zrenjanin“ Zrenjanin 1.020.000 dinara
LU „Mostonga“ Odžaci 565.000 dinara
...e onda ovaj Stanetov upis itekako ima smisla. Para vrti gde burgija (NO) neće. Suma sumarum ovih par LU dobiše od Pok. sekretarijata skoro 3.2 MILIONA DINARA!!!!
Kada se stvari svedu na pare ( lovačke ) onda zaista neke stvari postaju jasnije.
I zašto članarina od 1.400 dinara, i zašto NIR-ovi, i zašto sponzorstva, i zašto oročavanje viška para, i zašto kamioni, avioni, automobili i sve ostalo što sledi.
A tamo u Sekretarijatu sedi tata jednoga sina koji je u LSV-u i raznim ćerkama firmama tog saveza...
Podunavac kaže:
Porodična firma. Da se dete ne potuca po slabo plaćenim poslovima.
...ma da...šta zna dete šta je 150.000-200.000 dinara...ah ta današnja omladina...nikad se neće naučiti pravim vrednostima...hoće sve i hoće odmah.
A što se tiče organa LSV, odavno smo videli da je to sve samo jedna velika šarena laža, da ti organi postoje pro forme, da ne kažem - drži vodu dok majstori odu ili još jedan bolji izraz koji sada često koristim - landara pišore
Pa naravno. Gospoda rukovodioci naprave plan i program dva tri dana pre skupštine ili radnog sastanka, obično uz dobru klopu i piće, a onda delegati samo izglasaju ono što im se servira. Kao što smo nekada svi glasali za Tita i KPJ ili Slobu i SPS. Jednostranačka demokratija.
Ficho, sećam se da smo ne tako davno imali priliku da se upoznamo sa trošenjem para iz Budžetskog fonda Srbije i čini mi se da smo se nekako detaljnije upoznali o svrsi i nameni, zar ne?
Da li se sećamo Godišnjeg programa korišćenja sredstava iz budžetskog fonda za razvoj lovstva AP Vojvodine za 2013. godinu (od 10 aprila 2013 godine) koji je iznosio 38.000.000,00 (17.000.000,00 od naknade za lovne karte + 17.000.000,00 od naknada za korišćenje lovostajem zaštićenih vrsta divljači na teritoriji AP Vojvodine i 4.000.000,00 neraspoređenog fiška prihoda iz ranijih godina??? ) i planiranog rasporeda:
1. Za izradu Programa razvoja lovnih područja – 4.500.000,00 dinara,
2. Za sufinansiranje izgradnje lovno-tehničkih objekata - 23.900.000,00 dinara,
3. Za sufinansiranje rekonstrukcije ili izgradnje lovno-tehničkih objekata u lovištima posebne namene - 2.000.000,00 dinara,
4. Za nabavku opreme za korisnike lovišta (oprema, kompjuteri, lovočuvarska odela, dvogledi i dr.) – 4.000.000,00 dinara
5. Za naučno istraživački i stručni rad na realnom prirastu zeca u AP Vojvodini - 600.000,00 dinara,
6. Za naučno istraživački rad u delatnosti lovstva - 500.000,00 dinara,
7. Za izradu programa za evidenciju podataka od značaja za planiranje, upravljanje i nadzor u delotnosti lovstva u AP Vojvodini - 1.500.000,00 dinara.
Ima li podataka za koje projekte ili namene su dodeljivana sredstva a naročito ima li podataka ko je dobio sredstva za namene pod brojem 5, 6. i 7.??? Po ovome što je objavljeno , raspodeljeno je 25.140.000,00 dinara i sem Ecoagri Serbie doo iz Bele Crkve (šta to beše, šljunkara, ratarstvo, mangulice, lipicaneri, ....?), izgleda da su samo LU dobijala sredstva? Čudi me da nema naučno iztraživačkih i stručnih agencija i agencija za izradu programa evidencija podataka od značaja za planiranje, upravljanje i nadzor u delatnosti lovstva???
Podunavac kaže:
Pa naravno. Gospoda rukovodioci naprave plan i program dva tri dana pre skupštine ili radnog sastanka, obično uz dobru klopu i piće, a onda delegati samo izglasaju ono što im se servira. Kao što smo nekada svi glasali za Tita i KPJ ili Slobu i SPS. Jednostranačka demokratija.
U pravu si zemara,ali ko je tu onda kriv?Ubija nas kult vodje vec vekovima.Kod nas nema sredine,ili volimo ili mrzimo pa se zato svaka promena vlasti desavala uz revoluciju ili atentat.Zadnjih par godina u narodu zavladala neka apatija,probali sve i od svih dobili nista,pa oni koji su uspeli da se odrze na funkcijama,a tu lovni (ne)radnici prednjace po stazu i katastrofi koju za sobom ostavljaju(konkurenciju imaju samo u fudbalskom savezu)mogu da uzivaju u blagodetima te apatije.Najgore sto moze da se desi jednom narodu, a nama se desava ovih zadnjih par godina je da ga boli doope za sve.Nema ideala,nema perspektive,nema svetinja,nema cilja.U stranu su se makli svi uceni i posteni pa imamo plejadu laktasa i poltrona,kao da se sav sljam ovozemaljski skupio u ovoj jadnoj Srbijici i ne znam ko mi se vise gadi,dal oni koji pojedose dzigerice malom kasikom ili mi koji im to dozvoljavamo.
Dosla tako vremena,kad pametan zacuti,budala progovori a fukara se obogati ili sto rece jedan clan u svom potpisu;dok pametni popustaju,budale zavladase
Gedžo, to je pitanje za Gospodina Ješića, kome je kako i na koji način delio sredstva iz Fonda za razvoj lovstva.
Od 38.000.000,00 dinara raspodeljeno je ko zna za čega oko 25.000.000,00 dinara.
A gde je preostalih 13.000.000,00 dinara.
Zašto, ako je ostao neraspoređen deo sredstava ( čisto sumnjam, prosto ne verujem ) nije napisano i nešto o tome.
Takođe se slažem sa tobom da je moralo da bude napisano za šta se sredstva dobijaju. Koliko znam ovi iz Šida su dobili za opremu za lovočuvare, ako se dobro sećam. Za ostale ne znam.
Ako bih dalje pitao, sa liste LU koja su dobila sredstva koliko je onih kojima su ista zaista bila potrebna, ali na lokalu se nalazila vlast koja nije bila kompatibilna sa pokrajinskom pa su ostali ili uskraćeni ili su dobili znatno manje novca.
Da ne pitam, kao i ti, šta je sa tačkama pod 5, 6, i 7 u tom razdelu. Sve mi se čini da je to Pok. sekretatrijat namerno nemušto sačinio, ne obrazlažući niti ističući podatke o tome, krijući od lovačke javnosti da li je neko uz "malu pomoć" PSPŠV dobio sredstva za "prodaju magle".
Mislim da nije bilo teško napisati da je "to i to" LU dobilo sredstva za "to i to", da je ostalo neraspoređeno "toliko i toliko" sredstava, da će ista biti ili ne utrošena ili će biti raspoređena na "to i to".
U pogledu tačaka 5, 6 i 7 uradili smo "to i to" i sredstva je za "to i to" dobio "taj i taj".
Mislim da to ne bi trebalo da bude posebno teško.
Објављени су само подаци за средства која су додељена корисницима ловишта (неки глупандер је написао ловачким удружењима - што Екоагри Србија доо није).
Остатак од 13 милиона је вероватно подељен татиним синовима и њиховим менторима, али о томе се не прича...
Али је зато речено бившем ПреЦеднику мог ЛУ да ми не можемо добити средства за изградњу фазанерије ЗБОГ ЈОВИЋА и да их никада нећемо добити ЗБОГ ЈОВИЋА!!!
....вероватно због серендања на интернету....мамицу им милу ј.ебем....
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Kakva je to bagra moj Sremac...pa se još i ucenjivanjem bave. Ako Jović i dalje bude član, ako bude serendao, ništa od para za vaše LU.
A ovamo lovcima prodaju mooda za bubrege kako su oni tobože zabrinuti smanjenjem populacije zeca, srna...kako oni brinu o divljači, "trt-mrt, život ili smrt" što bi rekao Laza Kostić za "Hamleta".
E vidiš zbog svega toga što jesu mi se i gade. A najžalosnije je što se u tu priču uključuju i zvanične državne ( pokrajinske ) institucije kao što je PSPŠV pa se lovci koji svojim novcima pune fond za razvoj lovstva u stvari celo vreme vuku za nos jer pare dobijaju tatini i mamini sinovi za kojekakve naučnoistraživačke radove i ako čestito nisu ni u šumu zagazili i ne znaju kako drvo izgleda. A ako nisu tatini i mamini sinovi onda su to ona LU čija je lokalna vlast "kompatibilna" pokrajinskoj.
Ali su jako dobro naučeni da osnivaju tašna-mašna firme za 100 din osnivačkog kapitala i da od alavih političara dobijaju milionske sume za sumnjive projekte koji nikada neće ugledati svetlost dana.
A "Vojvođanski lovački glasnik" grmi o hvalospevima, o tome kako je sve bajno i sjajno, cveće cveta i miriše. Barda lovačkog novinarstva boli "ona stvar" da nešto nezgodno priupita, a i što bi kada se i on učipio i ide logikom "ruka ruku mije, a lice obadvije".
Објављени су само подаци за средства која су додељена корисницима ловишта (неки глупандер је написао ловачким удружењима - што Екоагри Србија доо није).
Остатак од 13 милиона је вероватно подељен татиним синовима и њиховим менторима, али о томе се не прича...
Али је зато речено бившем ПреЦеднику мог ЛУ да ми не можемо добити средства за изградњу фазанерије ЗБОГ ЈОВИЋА и да их никада нећемо добити ЗБОГ ЈОВИЋА!!!
....вероватно због серендања на интернету....мамицу им милу ј.ебем....
Moram istine radi da pomenem i Godišnji program korišćenja sredstava iz budžetskog fonda za razvoj lovstva AP Vojvodine za 2014. godinu, u kojem su u prihode pored Naknade za korišćenje lovostajem zaštićenih vrsta divljači od 15.000.000,00 dinara, Naknade za lovnu kartu u iznosu od 17.000.000,00 dinara, predviđena i Preneta neutrošena sredstva iz ranijih godina u iznosu od 12.930.000,00 dinara, što ukazuje na mogućnost da razlika između predviđenih i utrošenih sredstava po programu iz 2013. godine, nije podeljena "tatinim sinovima i njhovim mentorima".
Mada u to bih 100% bio siguran nakon prilike da vidim neki zvanični završni račun ovog budžetskog fonda AP Vojvodine. Do tada ima mesta za
Gedžo, ako je to tako, eto prilike za PSPŠV da bar malo ublaži negativan efekat po divljač ovih katastrofalnih poplava. Ako zaista postoji taj neraspoređeni višak od 12.3 miliona dinara bilo bi dobro kada bi PSPŠV bar deo tih sredstava prosledio LU iz Jamene. Naravno uz adekvatne odluke i na način propisan zakonom, ako je ikako moguće.
Na taj način bi bar malo "ublažili" katastrofalno ponašanje i nezainteresovanost čelnih ljudi iz LSV i pokazali da APV brine o toj nesretnoj divljači i udruženjima na teritoriji APV koja njome gazduju.
Ovo tim pre ako se zna da je pokrajinski premijer G-din Pajtić obišao Jamenu i rekao da će se Vlada APV maksimalno uključiti u obnovu sela i oštećenih domova, pa ne bi bilo zgoreg da se razmišlja i o divljači, jer vidimo da viška novca iz Fonda za razvoj lovstva ima.
Kako sam nezvanično saznao, sledeće nedelje bi trebala da bude sednica UO LSV. Ne znam koji je dnevni red, ali se nadam da će, pošto su dobili obaveštenje o inicijativi da se iz sredstava LSV koja nisu neophodna za funkcionisanje saveza, odvojiti neki iznos za pomoć poplavljenim područjima.
Ili možda neće, možda smatraju da je ona snimljena izjava sekretara LSV dovoljna reakcija?
Ili će, što mi se čini najverovatnije, raspravljati opredlogu novog Statuta LSS, kojim praktično dobijaju monopol u Vojvodini, jer će, ako to prodje, svako ko želi da bude član LSS morati da plati članarinu i za LSV, koliko sam ja razumeo, jer niko iz Vojvodine neće moći da izbegne LSV i direktno se učlani u LSS! Znači, po mom mišljenju, neka vrsta monopola, i ozvaničenja podele na parohije.
Dok se mi ovde bunimo oko pružanja pomoći i reakcije LSV na prirodnu katastrofu, čini mi se da momcima iz LSV to sasvim odgovara, jer će neopaženo proći nečiji naum.
A ima i priča o onom lovačkom simpozijumu za koji je LSV već ranije bio izdašan donator, nemoj da neko pomisli da su lovački novci davani zbog Popovića, Beukovića & sina, ma jok bre, tu je interes lovaca, zar niste primetili drastičan napredak u lovstvu Srbije i Vojvodine i porast brojnosti divljači od kad se taj simpozijum organizuje? A od kad Vojvodjanski lovac radi poslove upravnika u mnogim lovištima, i od kad radi ispitivanje prirasta zeca, nešto je gadno utanjilo sa zeCovima u Vojvodini!
Ali da se ne ponavljam. Mislim da su i plavuše već ukapirale. Imamo već praktično dva slučaja nepotizma u vojvodjanskom lovstvu (zlobnici bi rekli 'mini dinastije'): Kunovac & sin, Beuković & sin, a ja mislim da nisu to jedini slučajevi.
Ma ne da mislim, nego znam - 'Predator'je u prethodnom broju pišući o LU 'Neoplanta' pominjao kolokvijalni naziv LU 'Žika & sin'. A ima još, samo polako, neke neću da pominjem zbog zdravstvenog stanja istih.
ficha007 kaže:
Gedžo, ako je to tako, eto prilike za PSPŠV da bar malo ublaži negativan efekat po divljač ovih katastrofalnih poplava. Ako zaista postoji taj neraspoređeni višak od 12.3 miliona dinara bilo bi dobro kada bi PSPŠV bar deo tih sredstava prosledio LU iz Jamene. Naravno uz adekvatne odluke i na način propisan zakonom, ako je ikako moguće.
Na taj način bi bar malo "ublažili" katastrofalno ponašanje i nezainteresovanost čelnih ljudi iz LSV i pokazali da APV brine o toj nesretnoj divljači i udruženjima na teritoriji APV koja njome gazduju.
Ovo tim pre ako se zna da je pokrajinski premijer G-din Pajtić obišao Jamenu i rekao da će se Vlada APV maksimalno uključiti u obnovu sela i oštećenih domova, pa ne bi bilo zgoreg da se razmišlja i o divljači, jer vidimo da viška novca iz Fonda za razvoj lovstva ima.
Pa zar nisu????? A da, prethodno se sredstva trebaju uložiti u monitoring, pa tek kada i ako od monitoringa nešto preskoči, biće pomoći istovremeno sa onih 5.000.000,00 iz LSV-a (ako ih pre toga ne oroče na narednih 6 meseci)???
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?