Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: ŠTA SE DEŠAVA U LSV?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
ŠTA SE DEŠAVA U LSV?
Lala
 Hajde još malo informacija, o kojima LSV naravno, kao i obično, ćuti. Napominjem da su informacije nezvanične, ali da je izvor dosta kredibilan.
Dakle, 11.06. je u Pančevu na poziv Marka Tice bila održana konstitutivna sednica saveta lovne oblasti (vojvodjanske, valjda). Kako sam saznao, nije to sve proteklo baš u nekom veselju, naprotiv. Prema informacijama koje su došle do mene, bio je prisutan i predsednik LSV Milan Pažin, Marko TIca i Svetislav Tatović, sekretar LSS.
Po svemu sudeći bilo je vrlo oštrih diskusija na račun prisutnih članova rukovodstva, a deo diskusija od strane prisutnih se odnosio i na majske katastrofalne prosl..... ups... poplave, pa su neki od prisutnih, kako čujem, postavili i pitanje šta je LSV uradio povodom toga, da li je neko od stručnjaka saveza bio na terenu u sremskomitrovačkoj i šidskoj opštini na ugroženim terenima, da li imaju podatke o štetama na divljači, i uopšte, šta se misli uraditi povodom toga, ako se uopšte misli nešto uraditi. Ne znam da su dobili odgovor!
Čak čujem, ako je tačno, da je javno i otvoreno postavljeno pitanje šta to članovi LSV dobijaju od saveza kojem plaćaju masnu članarinu, osim onog veselog video snimka saopštenja LSV.

Zbog čega na sajtu LSV nema informacije o tome šta se dešavalo na tom sastanku, da li je savet lovne oblasti konstituisan ili nije, šta su diskutanti pitali prisutne rukovodioce i kakve odgovore su dobili, ako su ih dobili? Ako je ono što sam ja čuo tačno, onda ne verujem da je lovačkim glavešinama bilo prijatno na tom sastanku.

Voleo bih da se članovi foruma malo raspitaju kod svojih delegata da li je neko bio u Pančevu na sastanku, i šta se u stvari tamo dogadjalo?

Evo teksta poziva za taj sastanak, sa dnevnim redom:

'Број: 184-1/2014 09.06.2014. године
Београд

Члану Савета Ловне области

На основу члана 9. Правилника о раду Ловне области, сазивам конститутивну седницу Савета Ловне области.

За седницу предлажем следећи:

Д Н Е В Н И Р Е Д

1. Извештај са ссатанка председника свих ловних области са председником ЛСС-а

2. Извештај о последицама поплава

3. Јавна расправа поводом нацрта Стаута Ловачког савеза Србије (нацрт објављен
на сајту ЛСС-а И достављен свим ЛУ путем расписа)

4. Припрема редовне годишње скупштине Ловачког савеза Србије

5. Питања И предлози

Седница ће бити одржана дана 11.06.2014. године, у ловачком дому ( u centru), Ловачког удружења ″Pančevo″, Štrosmajerova 6, y Pančevu, са почетком у 18 часова.
Због важности питања, која су на Дневном реду ове седнице, молимо Вас да седници обавезно присуствујете.
У случају оправдане спречености, благовремено обавестите Савез, на телефоне: 011/3442-467 или 062/808-120-66

Добар поглед!

Председник Skupštine
Ловачког савеза Србије
Marko Tica s.r.

Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Sremac75
 Није ваљда пало напушавање?

Баш ме чуди, од толике хармоније!!!Hmmm
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

ficha007
 Lalo, selo Jamena u šidskoj opštini jedino je u APV nastradalo. Tamnošnjem LU Graničar 1918 je ovo prva godina samostalnog gazdovanja, o čemu sam već pisao, ali sam ubeđen da gospodi iz LSV na kraj pameti nije bilo da odu tamo i vide u kakvoj se situaciji nalazi to udruženje i divljač, i ako je ono član LSV.

Zvali možda jesu, obećali nešto po principu "šta me košta da obećam", ali da se upute put Jamene, Morovića, Višnjićeva, a još da daju koji dinar, taj film se kod njih neće gledati.

Juče je u Opštini Šid bila sednica Skupština kojoj sam i ja službeno prisustvovao, i na kojoj je bilo reči o Jameni, stradanjima tih ljudi, pa je bio iznet i podatak da je situacija i sa divljači katastrofalna usled najezde komaraca.

Iznet podatak da su postavljene klopke za komarce i da je normalno da se za neko vreme do 60-ak komaraca ulovi u klopku, a juče sam čuo podatak da je za to predviđeno vreme uhvaćeno u klopku oko 3-4 HILJADE.

Znaju li gospoda iz LSV-a šta to znači za divljač. Koliko čujem od očevih kolega i JP "Vojvodinašume" u Moroviću i Višnjićevu imaju problema jer zbog enormne količine vode u šumi imaju prave najezde komaraca i da lokalno stanovništvo a ni divljač ne mogu da žive od njih. Divljač sve češće izlazi iz šume u atar, pa su i štete na usevima velike.

Ali to ove iz LSV-a ne zanima.

A čuo sam podatak juče da Pokrajina nije baš darežljiva vezano za novčana sredstva za prskanje komaraca, pa je Opština Šid iz svoga budžeta to morala da plati i ako je APV obećala pomoć ( šta nas košta da obećamo ).

A moglo bi se to rešiti preko jednog tate iz Sekretarijata i jednog sina iz LSV ( eto prilike da nepotizam pokaže i svoju dobru stranu ), pa da se malo urgira onako lovački, kolegijalno, da PSPŠV obezbedi neka novčana sredstva ( od onih neraspoređenih 13 MILIONA DINARA ) za prskanje komaraca na teritoriji LU Jamena i LD Morović i Višnjićevo.

Eto prilike da se učini dobro delo, ako gospoda iz LSV ne znaju kako da pomognu, a imaju baš onako jaku želju da pomognu.B)
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )

Gedza66

Lala kaže:
-----------------------------------
Hajde još malo informacija, o kojima LSV naravno, kao i obično, ćuti. Napominjem da su informacije nezvanične, ali da je izvor dosta kredibilan.
Dakle, 11.06. je u Pančevu na poziv Marka Tice bila održana konstitutivna sednica saveta lovne oblasti (vojvodjanske, valjda). Kako sam saznao, nije to sve proteklo baš u nekom veselju, naprotiv. Prema informacijama koje su došle do mene, bio je prisutan i predsednik LSV Milan Pažin, Marko TIca i Svetislav Tatović, sekretar LSS.
Po svemu sudeći bilo je vrlo oštrih diskusija na račun prisutnih članova rukovodstva, a deo diskusija od strane prisutnih se odnosio i na majske katastrofalne prosl..... ups... poplave, pa su neki od prisutnih, kako čujem, postavili i pitanje šta je LSV uradio povodom toga, da li je neko od stručnjaka saveza bio na terenu u sremskomitrovačkoj i šidskoj opštini na ugroženim terenima, da li imaju podatke o štetama na divljači, i uopšte, šta se misli uraditi povodom toga, ako se uopšte misli nešto uraditi. Ne znam da su dobili odgovor!
Čak čujem, ako je tačno, da je javno i otvoreno postavljeno pitanje šta to članovi LSV dobijaju od saveza kojem plaćaju masnu članarinu, osim onog veselog video snimka saopštenja LSV..........................................

[/i]

Lalo, da ti nisi nešto "permutovao"???? Sastanak lovne oblasti u Pančevu zakazuje Marko Tica kao predsednik Skupštine LSS, na kome prisustvuje sekretar LSS Svetislav Tatović a glavni gost predsednik LSV Milan Pažin???

Ili ja permutujem i grešim što smatram da Pančevo administrativno pripada Južnom banatskom okrugu, tj. da se nalazi u AP Vojvodina, da je LU iz ovog grada član LSV i da mi je nekako prirodnije da domaćin sastanka u ovom gradu, odnosno potpisnik poziva za sastanak bude predsednik lovne oblasti ili da zovem Čanka????

Ma nije bitno, važno je da se sastančilo i siguran sam da imaš sve detalje koje čuvaš samo za sebe??? Da li su predstavnici LU bili žestoko iskritikovani što nisu ispoštovali Manifest LSV kojim je preporučena hitna pomoć lovištima, poplavama ugroženim? I ako su, pa kako ih bre nije sramota da uskrate pomoć braći u nevolji a naročito gde će im duša ako su i pomislili da to učine od onih 5.000.000,00 njihovih para koje se preko tekućeg računa LSV tako lepo oplođuju u računaru svetskih lihvara i zelenaša????Hoemo jo

PS. Jesi li saznao ko su autori predloga Nacrta Statuta LSS????
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE

Lala
 Gedžo, preneo sam tekst poziva koji je došao do mene, što sam znao o sazivanju sastanka izneo sam. Neke detalje sa samog sastanka sam čuo, ali iz druge ruke, i ne bih da tvrdim nešto što je neprovereno. Zato sam zamolio kolege forumaše da pitaju svoje delegate (ako uopšte znaju ko su ti ljudi), da im prenesu šta se dešavalo. Priče koje su do mene stigle sadrže 'simpatične' detalje, ali znaš kako ljudi prepričavaju iz druge ruke, skloni su da uvek malo dosole i dodaju, mada u neke pikanterije bih mogao lično da poverujem jer imaju osnova, ali ne mogu ja baš sve da lajem ovde, koga zanima nek se raspita.
Isto tako čujem za jako zanimljiv sastanak beogradske lovne oblasti, gde je navodno bio prisutan Šormaz, ali i to mi je informacija iz druge ruke, nepotvrdjena, i da su se tu neki proveli kao bosi po trnju... A pre toga bio sastanak Šormaza sa predsednicima lovnih oblasti, pa je i tu kanda bilo veselo...

Nedelje koje su pred nama će razjasniti situaciju. Ionako sam već izneo mnogo toga.

Ko je stvarni autor Predloga novog Statuta LSS je i dalje tajna, barem za mene. Iza tog predloga je stao Šormaz, ali bih smeo da se kladim da ga nije on pisao. Evo se kladim u dva'es marki da nije on!

Lala
 Umalo da zaboravim: pre par dana je bila sednica UO LSV.

Jeste li možda informisani o tome?

A znate li koji je bio dnevni red? Nemate pojma!

A da li znate kakve su odluke donete?

Saznaćete jednog dana kada vam Jeremija pošalje glasilo LSV, koje ionako ne dobijaju svi! Ja ga, recimo, ne dobijam na kućnu adresu već više od dve godine! Smile

Pozdravljam one koji su mi zakinuli ono što sam im platio već treću godinu (3 x 300= 900 dinara za glasilo saveza), pa ću da konsultujem moje kolege pravnike da li da tužim onog koji je trebao da mi dostavlja PLAĆENO glasilo, i da im malo natovarim sudskih taksi i troškova postpuka, a zakinuti deo od 900 dinara + pripadajuće kamate ću da uplatim kao donaciju mom matičnom LU, kako bi mogli da obezbede odstrel jednog fazana!

Bavim se mišlju da u mom LU predložim da sličnu tužbu podnesu protiv odgovornih u LSV i u ćerki firmi saveza Vojvodjanski lovac zbog plaćene, a neuradjene lovne osnove, bez koje lovimo protivzakonito evo već tri godine. Pa ako odgovorna lica u mom LU ne budu to hteli da urade, onda će oni i preuzeti odgovornost. Da ne bude da ih niko nije obavestio.
Kao dokaz ću da priložim snimak zasedanja Skupštine LSV, gde je i izlaganje g.Zeremskog, direktora Vojvodjanskog lovca, koji je za govornicom potvrdio da većina lovnih osnova nije uradjena, a i da neće biti uradjena ni ove godine.
Pa neka onda delegati skupštine saveza jednoglasno usvoje takav izveštaj. Plaćaju i plaćaju, ovi ne rade ono za šta su plaćeni, a onda naši vrli delegati kažu 'ma, u redu je, nema veze'. Možda njima i nema veze, ali ima veze po nekim zakonima, počev od ZODL, pa preko Zakona o obligacionim odnosima, i još nekih.

Samo vi dižite ručice jednoglasno...

ficha007
 Prevara

Član 208.

(1) Ko u nameri da sebi ili drugom pribavi protivpravnu imovinsku korist dovede koga lažnim prikazivanjem ili prikrivanjem činjenica u zabludu ili ga održava u zabludi i time ga navede da ovaj na štetu svoje ili tuđe imovine nešto učini ili ne učini,

kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina i novčanom kaznom.

(2) Ko delo iz stava 1. ovog člana učini samo u nameri da drugog ošteti,

kazniće se zatvorom do šest meseci i novčanom kaznom.

(3) Ako je delom iz st. 1. i 2. ovog člana pribavljena imovinska korist ili je naneta šteta u iznosu koji prelazi četristopedeset hiljada dinara,

učinilac će se kazniti zatvorom od jedne do osam godina i novčanom kaznom.

(4) Ako je delom iz st. 1. i 2. ovog člana pribavljena imovinska korist ili je naneta šteta u iznosu koji prelazi milion i petsto hiljada dinara,

učinilac će se kazniti zatvorom od dve do deset godina i novčanom kaznom.

...ima tu po meni Lalo i krivičnoga dela prevare jer su LU i lovci koji su uplatili članski doprinos dovedeni u zabludu i održavani u zabludi, a neki još uvek žive u zabludi da će LSV, VL d.o.o da urade planska dokumenta za koja uredno svake godine uzimaju pare a planska dokumenta ne stižu.

Napravili su problem i upravama LU i odgovornim licima ( upravnicima i predsednicima LU ) jer ih teraju takođe u krivična dela, privredne prestupe i prekršaje tim svojim ponašanjem.

Zašto lovni inspektori u pokrajini ne reaguju i ne krenu po udruženjima da provere da li postoje planska dokumenta, pa ako neko lovi bez istih da počnu da podnose prijave odnosno da samo rade zakonom utvrđen im posao.

Pa da onda sva ta LU koja su PREVARENA i koja se i dalje VARAJU da lepo podnesu tužbe protiv LSV i Vl. d.o.o a Boga mi i krivične prijave protiv odgovornih lica jer se upravnici i predsednici svesno teraju u krivična dela, privredne prestupe i prekršaje i postoji mogućnost da kasnije izgube licence.

Takođe lovni inspektori svojim nečinjenjem takođe čine krivična dela jer su oni službena lica koja su po ZODL DUŽNA I NADLEŽNA da sankcionišu ona LU koja dozvoljavaju lov bez planske dokumentacije.

E tek onda će valjda neko iz LSV odgovarati kako pred lovačkom javnošću tako i pred pravosudnim organima ove zemlje za ovu rašomonijadu koju čine u APV.

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )

ficha007
 Zloupotreba položaja odgovornog lica 

Član 234. 

(1) Odgovorno lice u preduzeću ili drugom subjektu privrednog poslovanja koje svesno krši zakone, druge propise ili opšte akte o poslovanju ili očigledno nesavesno posluje i time iz nehata tom preduzeću ili drugom subjektu privrednog poslovanja prouzrokuje štetu koja prelazi iznos od četristopedeset hiljada dinara,

kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do tri godine.

(2) Ako je usled dela iz stava 1. ovog člana nastupila šteta koja prelazi iznos od milion i petsto hiljada dinara ili je pokrenut postupak prinudnog poravnanja ili stečaja,

učinilac će se kazniti zatvorom od šest meseci do pet godina.

(1) Odgovorno lice koje iskorišćavanjem svog položaja ili ovlašćenja, prekoračenjem granica svog ovlašćenja ili nevršenjem svoje dužnosti pribavi sebi ili drugom fizičkom ili pravnom licu protivpravnu imovinsku korist ili drugom nanese imovinsku štetu,

kazniće se zatvorom od tri meseca do tri godine.

(2) Ako je izvršenjem dela iz stava 1. ovog člana pribavljena imovinska korist u iznosu preko četiristo pedeset hiljada dinara,

učinilac će se kazniti zatvorom od šest meseci do pet godina.

(3) Ako vrednost pribavljene imovinske koristi prelazi iznos od milion i petsto hiljada dinara,

učinilac će se kazniti zatvorom od dve do deset godina.

ficha007
 ZODL:

Privredni prestupi

Član 102.

Novčanom kaznom od 1.500.000 do 3.000.000 dinara kazniće se za privredni prestup korisnik lovišta - pravno lice ako:

...
12) ne donese lovnu osnovu usklađenu sa programom razvoja lovnog područja u okviru koga se to lovište nalazi (član 47. stav 3);

13) lovi divljač pre donošenja godišnjeg plana (član 48. stav 6);

...

Za privredni prestup iz stava 1. ovog člana, pored propisane novčane kazne korisniku lovišta - pravnom licu može se izreći i zaštitna mera zabrane obavljanja određene privredne delatnosti, a odgovornom licu zaštitna mera zabrane vršenja određene dužnosti u trajanju do 10 godina.

Za privredni prestup iz stava 1. ovog člana može se uz kaznu izreći i zaštitna mera oduzimanja predmeta koji su upotrebljeni ili namenjeni za izvršenje privrednog prestupa, odnosno koji su nastali izvršenjem privrednog prestupa.

ficha007
 Sada bi lovci, članovi LU morali da upitaju upravu LU da li sva planska dokumenta postoje u njihovom LU, ako su članovi LSV da li su im ta dokumenta urađena i dostavljena na vreme...a mislim da u velikom broju LU koji su članovi LSV takve dokumentacije nema i da se lov odvija nezakonito, suprotno odredbama ZODL, što može da dovede do ogromnih problema lovcima, a i korisniku lovišta, jer može doći do raskida ugovora i oduzimanja lovišta.

A ko je kriv - pa LSV kome lovci izdajaju ove godine 1.400 dinara od kojih je određena suma i za izradu planske dokumentacije, a čelni ljudi za govornicom izjavljuju da ni ove godine ona neće biti urađena ili ne na vreme.

Bruka!!!!!!

Evodija
 Molio bih Admine za jednu mala uslugu, koja meni puno znači.
Želeo bih da svima koji danas slave rođendan čestitam.
Naravno najstarijem slavljeniku posebno. Kiss
Ali da nebih postavljao klip sa pesmom moga druga Šabana "Dođi da ostarimo zajedno" - ISKOPIRAJTE MI UPIS broj 2195 sa ove teme. Smean

http://www.srbijalov.com/forum/viewth...ost_135019

Sremac75

Indjijanac kaže:

Evodija kaže:
Sinoć je u Krčedinu, u vremenu od 19 - 22 ha. održana sednica upravnog odbora PRIVATNOG LU Krčedin.
Tema: članarina u 2013,održavanje šakalijade,priprema skupštine i kako reče peCednik "Isključenje Jelovca iz LU zbog pisanja na forumu i druženja sa (organizovanom grupom) forumaša"
Precednik Skupštine LU (bio prisutan) upozorio ih je da ne mogu tako raditi, oni su rekli da MOGU.
vI�EĆEMO JOŠ.

Sramota došlo se do isključenja Jelovca iz LU,a kad je trebalo da se pravi LU onda im je bio dobar,kad su se lomila koplja oko novih i starih udruženja,oko lovišta i organizacije onda je valjao.
Ja kao dobar poznavalac situacije mogu da kažem da nije bilo Milorada Jelovca u Krčedinu nikad nebi bilo udruženje.
Neželim više da komentarišem,a gubavi nek i ovo odštampa i pročita na upravnom odboru svog LU

Ал' те је "друг" некада фалио...ццццц.... рекло би се "клео се у тебе"....цццц....

А сад?
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Podunavac
 U Hrvatskoj je HLS odvojio sredstva iz budžeta za pomoć područjima stradalim u poplavi u dve županije. Odlučeno je i da će se lovišta pogođena poplavama napuniti sa divljači iz domaćeg uzgoja i osigurati seno za prihranu. Dogovoreno je i sa ministarstvom poljoprivrede da i oni (ministarstvo) pomognu poplavljenim područjima financijski, a i da se takva lovišta oslobode od lovozakupnina. Zastupnici (poslanici) u skupštini HLS-a su se odrekli dnevnica za pomoć lovačkim društvima pogođenim poplavama. Mogli bi se i gospoda iz LSV-a ugledati na kolege iz Hrvatske. Kad bi imali malo ljudskosti.
Tri prsta 2Kolce

ficha007
 Tebra Podunavac, taj se film u Vojvodini neće gledati. Ovde se samo jako dobro zna pitati: "gDi su našši novci???", to je naučeno napamet, ali kada treba dati neki dinar, neće nas lovce "to june da mune" ( autor umotvorine majstor Jeftić ).

Pisao sam o tome da su LU Jamena i LD u Višnjićevu i Moroviću dosta postradali, da rojevi komaraca divljač teraju iz šume u atare, ali to ove gore nije briga. Oni imaju deda Deju i proglasHaHaHaROFL

Jedna stara poslovica kaže: "Ruka koja daje ne suši se", ali su oni izgleda nešto tu permutovali i promenili, pa u njihovom "prepevu" to izgleda ovako: "Ruka koja daje, osuši se"Grin

Lala
 Evo malo da nekim nezvaničnim saznanjima razbijem ovu letnju monotoniju. Naravno, momci iz LSV uvek imaju nešto čime, ako se sazna, mogu lepo zabaviti lovačku publiku!
Prethodno da podsetim kolege da je odlukom SKupštine LSV predvidjeno da u lovnoj 2014/15 godini vojvodjanski lovci za 'višlje' saveze plaćaju članski doprinos od 1400 din., od čega za rad LSV, osiguranje, informisanje i izrada planskih dokumenata ide 1200 din., a razlika od 200 din. treba da ide za rad LSS kao nacionalnog lovačkog saveza. Lovci kao lovci platili šta je odlučeno, ali izgleda da je 'neko' odlučio da malo kreativno tumači odluku Skupštine LSV, pa se tako, kako saznajem, izgle dešava da iznos predvidjen za LSS (200 din. po lovcu) NIJE prosledjen u LSS, ili preciznije, nije prosledjen za sva Lovačka udruženja iz Vojvodine!?!

Nešto razmišljam i kontam: da li bi neprosledjivanje članskog doprinosa za LSS za odredjena vojvodjanska LU imalo za cilj da pojedina LU onemogući da učestvuju na najavljenoj 'velikoj' Skupštini LSS koja bi trebala da se održi krajem jula meseca, na kojoj će se odlučivati o novom predlogu Statuta LSS (po principu: nema članarine-nema ni učešća)?!?
Da li se možda 'neko' malo igra lovačkim parama ('vešta manipulacija'?), ili deli LU na podobna i nepodobna, u odnosu na to da li podržavaju ono čudo što novi predlog Statuta predvidja (da sve lovačke organizacije u Vojvodini mogu biti članovi LSS samo preko LSV, a nikako direktno, i još štošta kreativno, slično tome i bistro)?
Da li se to neko opet igra sa skupštinskim odlukama LSV?
Ili je negde opet nešto zaškripalo u dogovoru na relaciji Šormaz-LSV (Pažin & Beuković)? Ovo mi jako liči na onu već vidjenu situaciju, kad LSV za vreme mandata Zorana Popovića NIJE HTEO da prosledi namenski uplaćene pare, pa ih je tek posle nekoliko meseci (opet možda 'vešta manipulacija'?), vratio uplatiocima-lovačkim udruženjima?!?
Ne znam tačno o čemu se radi i kakvo je objašnjenje za ovo sada, jer je ovo nezvanična ali prilično pouzdana informacija potekla od izvora iz BGD.

A LSV po običaju ćuti i ne oglašava se. Možda su zauzeti 'veštom manipulacijom' lovačkim parama?
Samo ne daj Bože da ne bude neke katastrofalne prosl... upss... poslave... Ma ne bre... POPLAVE!!!

Sremac75
 Utaja

Član 207

(1) Ko u nameri da sebi ili drugom pribavi protivpravnu imovinsku korist, prisvoji tuđu pokretnu stvar koja mu je poverena,
kazniće se zatvorom do dve godine i novčanom kaznom.

(4) Ako vrednost utajenih stvari prelazi iznos od milion i petsto hiljada dinara ili utajena stvar predstavlja kulturno dobro, odnosno dobro koje uživa prethodnu zaštitu
učinilac će se kazniti zatvorom od jedne do osam godina i novčanom kaznom.
PraviloPraviloPravilo
Palica

Sremac75
 Ovo je objavljeno na sajtu LSS-a.

Vojvođani osvetlali obraz

Da nastojanja ka zajedništvu nisu prazne priče i lovačka naklapanja u pauzama između dva pogona, potvrdio je predsednik Lovačkog saveza Vojvodine koji je izvestio prisutne članove UO, da je izvršeno plaćanje članarine krovnoj lovačkoj organizaciji LSS, ispunjavajući tako ne samo odluku svoje skupštine, već i volju članstva.

Ako je ovo tačno onda je PreCednik LSV-a Pažin GRUBO OBMANUO DELEGATE SKUPŠTINE LSV-a, jer je rekao da "uplati članarine LSS-u MORA prethoditi donošenje novog Statuta i povrat lovačkih udruženja i LSV-a u članstvo krovne organizacije".

Vidi video 20:00-20:55

KO JE DONEO ODLUKU DA SE ČLANARINA LSS-U UPLATI I PRE DONOŠENJA NOVOG STATUTA?
KO JE OBMANUO DELEGATE U SKUPŠTINI LSV-a?

PraviloPraviloPravilo
Palica

Lala
 Po mojim informacijama, LSV je, uprkos Pažinovom izlaganju, pre održavanja skupštine LSS, na ime članarine za LSS od 200 dinara po lovcu, prebacio iznos od 2.240.000 dinara!

To znači da je LSV do pre neki dan uspeo da naplati svega oko 11.200 članarina!?

A pre nekoliko godina je bilo 24000 lovaca članova LSV. Pa sve i da još legne neka uplata, osipanje članstva je dramatično, ili je naplata članarine za LSV od LU članica vrlo otežana (a možda LU i neće da plate?!?).

Čestitam rukovodstvu LSV na sjajnom rezultatu u omasovljenju lovačkog članstva!Sad

Šta će se desiti ako skupština LSS usvoji odluku da je članarina (bez glasila i osiguranja) za sve članove u Srbiji ista - 300 dinara po lovcu, koliko plaćaju naše kolege južno od Dunava i Save? Hoćete li od vojvodjanskih LU tražiti da vam dodatno uplate još 100 dinara po lovcu?!? Odakle da vam plate?

Sremac75
 А чим сам ја споменуо УТАЈУ они одма' уплатили!!! Smean
PraviloPraviloPravilo
Palica

DakiNS
 I ovoj temi promeniti naziv u :

UBICE I GROBARI VOJVOĐANSKOG LOVSTVA!
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,124,454 posete www.srbijalov.com