Ljubišu Marinovića lično poznajem čovek je iz struke veliki lovni stručnjak i entuzijasta...
A za dotičnog gospodina Dragoljub Dragan Sakića koga ne poznajem lično čuo sam da je po struci advokat i ovde se po timočkoj krajni priča da je već pripremio papire da konkuriše za zakup nekih lovišta sa par njegovih prijatelja finansiski potkovanih. Nisam siguran koliko je ova informacija tačna ali gde ima dima ima i vatre.
Samo im još Jeremija fali!
A možda je Jeremija taj lovator koji hoće da zakupi lovišta?
Odličan je i taj Marinović čim je u tako lepom društvu!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Ima na YouTubu jedna izjava neke bugarske proročice, valjda Vangine naslednice, da je u Srbiji 90-tih godina, prosipano nešto iz vazduha i da je to razlog evidentne pasivnosti, ravnodušnosti i malodušnosti ljudi u Srbiji (pa i u lovstvu) i sve evidentnije propasti.
U periodu kada zbog dešavanja u Smedrevu i opšteg stanja u lovstvu, treba da dignemo revoluciju, svi naši komentari se svode na temu LU Velika Plana, sa ciljem donošenja zaključka, da li je Aca Plana propustio neki period vaspitanja u svom lovaćkom odrastanju.
Bez ikakvog komentara prolazi činjenica da je u Srbiji pre tri meseca osnovano još dva lovačka saveza. Kao da je to neka normalna i svakodnevna pojava. Nema komentara ni predloga kako izaći iz ovog beznađa u lovstvu.
Na to moje pitanje, kaže jedan naš forumaš: izgleda da je ljudima jasno šta stoji iza toga, pa ih zabole dupe za nečije igrarije.
Mada se tim odgovorom može odgovoriti na našu realnu sadašnjost u lovstvu, pitam se da li ih je dupe zaista zabolelo ili će kod doktora otići tek kada bolovi budu nesnosni i kada se bolest ne može izlečiti.
Kakvi smo, izgleda da ne zaslužujemo bolje.
Registracija ovih saveza se može videti na sajtu Agencije za privredne registre u opciji pretraga podataka za udruženja.
Matični broj Lovačkog saveza južne Srbije: 28086750
Matični broj Lovačkog saveza istočne Srbije: 28088337
Djošo, izgleda da svi znaju ali mudro ćute, kao ćutanje ne može da šteti a sve što ne šteti mož', samo da koristi.
Brate Gedžo...
Ja stvarno ne znam šta znači osnivanje ova dva "Saveza"?
Postoji dve mogućnosti :
1.Da se radi o osnivanju dva udruženja građana koja nemaju nikakve veze sa dosadašnjom lovačkom strukturom u Južnom i Istočnom lovnom regionu.
Moguće je da su osnivači svesno iskoristili navedene nazive da bi nekoga doveli u zabludu o tome koga predstavljaju.
U tom slučaju bi svakako trebalo da reaguju zvanični predstavnici Istočnog i Južnog lovnog regiona i da ospore te registracije.
2. Da se radi o osnivanju "Saveza" pod prećutnim pokroviteljstvom sadašnjeg rukovodstva LSS i njihovih poslušnika u Južnom i Istočnom regionu.
U tom slučaju zaista ne mogu da zamislim koji su razlozi za ovako nešto!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
"2. Da se radi o osnivanju "Saveza" pod prećutnim pokroviteljstvom sadašnjeg rukovodstva LSS i njihovih poslušnika u Južnom i Istočnom regionu."
Sremac izgleda si postao vidovit pa na inicijativu a sve uz prethodni dogovor sa zdrpicem,Janjic je potencirao i osnovao ova dva regionalna"saveza"pa neda se fotelja tako i to jos neplacena funkcija a sto se tice komentara kolega Gedze ja shvatam da u svakom sukobu misljenja dodje period kad se kod sukobljenih javi osecaj rezigniranosti ali ne treba se predavati i upadati u flegmu
Interesuje me koja su LU pristupila Južnom i istočnom regionu? I ko je to odlučio da se izvrši pristup regionalnim savezima bez odluka skupština LU?
Regionalni savez bez LU sa teritorije regiona... ništa mi nije jasno...?
spaleph kaže:
Interesuje me koja su LU pristupila Južnom i istočnom regionu? I ko je to odlučio da se izvrši pristup regionalnim savezima bez odluka skupština LU?
Regionalni savez bez LU sa teritorije regiona... ništa mi nije jasno...?
Najverovatnije se DrP dosetio kako da odugovlači ,pa nagovorio poslušnike da registruju njegove regionalne saveze ,pa dok se sve razreši eto njemu još vremena da prikupi što se prikupiti može
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Zaboravih, priča se da se samozvani predsednik NO uzda u jednu partiju, čak je sebe video kao važnu kariku u finansijskom sektoru.Koristim priliku da mu
čestitam . Beogradsko lovačko udruženje bi trebalo da povuče odluku o njegovoj smeni i da ga predloži za prvog počasnog lovca Srbije
( umalo da predlože njegovo trajno isključenje iz lovstva Srbije, jao kako bi
pogrešili ).Mi u Kragujevcu i okruženju razmišljamo da mu se na neki način odužimo za sve što je učinio za lovstvo Srbije.Da nismo, Njegovom veličanstvu, i Prvom predsedniku lovaca Kraljevine Srbije, kralju Milanu Obrenoviću podigli Spomen -česmu bilo bi nam lakše , ne bismo se mnogo razmišljali ovako smo u velikoj dilemi.A i ne bismo da ga odvajamo od svrake i Drp-ića, ipak su oni ućinili za lovstvo Srbije što niko nije
učinio . Njima bi pripao barem prvi deo, to je sigurno a za česmu neka se sami snađu. Slava im.
A sta mislite nije li stvaranje novih saveza tipa istocni i juzni savez mozda ideja bas DrPica da u nekoj bliskoj buducnosti opet dodje do fotelje a sad na potpuno legalan nacin i uz podrsku novoformiranih saveza. Preglasavanjem je bice saveza bice sastanaka bice glasanja. Mnogi mu nisu okrenuli ledja iako se tako cini.
Ovo mozda nema veze samo glasno razmisljam kvarno kao neki ali i to je moguc scenario. Kad birate ljude u novim savezima vodite i o tome racuna.
O meni se najlepše brinu oni koji me ostavljaju na miru.
, Ljudi imaju viziju i strategiju ,a ne ucmalost i tavorenje u kolhozima ,Odavno su se svi u okruzenju reorganizovali,ali se kod nas tesko prihvatajupozitivne promene..
Vuki kaže:
Ljudi imaju viziju i strategiju ,a ne ucmalost i tavorenje u kolhozima ,Odavno su se svi u okruzenju reorganizovali,ali se kod nas tesko prihvatajupozitivne promene..
Bilo bi lepo kada bi nam lično Ljubiša Marinović, kao jedan od zastupnika i verujem osnovača, objasnio ko je,gde i zbog čega osnovao Lovački savez istočne Srbije, ko su njegovi članovi....
Mislim da ga Vuki poznaje!
Pre nekoliko dana ,vas predsednik LSV rekao je Draganu Sakicu u smislu dete je rodjeno treba pokrenuti zivot .A to zbog cega je osnovan malo je prazno pitanje ,pa najverovatnije zbog toga sto mnogi ljudi smatraju da treba da postoji regionalna povezanost i predstavljanje ,organizovanost i funkcionisanje lovstva kao grane privrede ,biologije, zastite i ocuvanja divljaci i zivotinjskih vrsta i njihovo odrzivo upravljanje na jednoj zaokruzenoj regionalnoj celini jedne zemlje. Ako pogledate Hrvatsku koja ima 5 regionalnih saveza ,Slovenija ima organizaciju i upravljanje na 15 lovno uzgojnih podrucja ,takodje Bugarska ima podelu na 6 regiona ,slicno je i u Rumuniji i Czeskoj i Slovackoj Pa sto bi Srbija kaskala kao sto kaska u svemu.Zato sto ovi gore u LSS nisu imali muda da sami naprave vertikalnu transformaciju na regionalne Saveze ,nego su se satro zadovoljavali sa neformalnim Lovnim oblastima koje su bili farsa bez tezine za organizovanost i odlucivanje i poslovanje o bitnim ciniocima iz oblasti lovstva na tom prostoru.Lovne oblasti su radi forme odlucivale o podrsci pojedinaca ,a ne o razvoju i prosperitetu lovstva ,bez tezine pravnog lica odgovornog pred zakonom.I zato su ljudi iz Centralne Srbije osnovali svoj Savez ,zato osnivamo i druge na Istoku i Jugu nase zemlje zato sto smatramo da ce takva organizacija doneti prosperitet lovstvu Srbije i kvalitetniji LSS. Dobar Vam pogled
Sremac75 kaže:
Uf Elko, pa i ti si počeo da pišeš u rebusima kao Temuđin....
Šta se to dešava sa Skobićem?
Nije valda gej (msm politički)?
Ne bi i čudilo da je gej, pored ovolikih (msm politički).
Ako je gej...e to je okej
to me ne zanima
moje srce samo
lepe žene prima.....
Ja sad odoh na odmor....ako nestane gore navedeni NASLOV javite mi pod hitno....da se reorganizujemo...
da napravimo Novi po meri i želji svih lovaca....
a dotle DOBAR POGLED....
Nije mi bila želja da se bavim rebusima, samo nisam hteo da iznesem o kojoj partiji je reč jer nisam siguran.
Moje lično mišljenje povodom svih zbivanja i poteza najodgovornijih u LSS je ili su ludi i glupi pa ovo rade, ili je nekom za oko zapala zgrada u A.Nenadovića ( to neće moći pa da im je neko ujak ), ili je možda nekom oslonac u liderima političkih partija koj čine vladajuću koaliciju.
Ne verujem da će i to kao mogućnost proći, iako postoji mogućnost da su nekog doveli u zabludu, baš kao što su to učinili sa velikim brojem lovaca ( mislim na predstavnike LU u telima i organima LSS ).
Da neko deli lovce Srbije, isključuje nepodobne,oduzima pravo na lov po svom aršinu a diči se da je njihov reprezentativni predstavnik to nikada nije bilo niti će biti.
Svakoga istorija zapamti, nekoga po dobrome nekoga po lošem.Ovu kliku iz LSS, Drpiće, svračiće, skubiće, penzionisane političare i neizabrane vlastodržce nemamo razloga da pamtimo, oni ni toga nisu vredni.Postoje reči koje nije umesno ni izgovarati.Tako bi trebalo i sa njima.
Bilo bi dobro da se neko javi iz Bg.udruženja da objasni da li je samozvani pero smenjen ili nije.Ili jeste po mišljnju svih lovaca ali ne i po njegovom.
Oko formiranja novih saveza mislim da je moglo i drugačije, da su se oni predhodno navedeni, na vreme dozvali pameti, da su shvatili da se na stari način više ne može, da mnogo troše a malo daju, da bez stida neodmereno troše lovačke pare, da od lovstva Srbije prave svoju prćiju - samo što još nisu uspostavili dinastiju pa da sve bude rešeno.
I formiranje saveza nije ni malo jednostavna stvar.Jeste se rodilo ali podizanje i odrastanje nije lako, potrebno je mnogo toga da savez zaživi, i da krene putem kako žele oni koji su ga osnovali.Sama registracija u APR ostaje mrtvo slovo na papiru ako se priča ne dovede do nivoa potrebne funkcionalnosti.Da se radilo na drugi način bilo bi svima i lakše i bolje.U osnovi treba voditi računa da su LU u funkciji lovaca, savezi u funkciji LU, sve zajedno treba da uspostavi drugačiji odnos prema lovu, lovstvu, prirodi i okruženju pa i prema lovcu kao primarnom subjektu.
Smatram da u cilju informisanja treba objaviti koja LU su formirala Južni savez, koja Istočni, koja od tih LU sada gazduju lovištem a koja se nadaju dobijanju lovišta u budućnosti.U tom smislu treba da se oglase neki od zastupnika, recimo i sam Dragan Sakić.
Što su informacije pravovremenije to su mogućnosti za razna tumačenja manje a istina bliža.
Izbegavaću da pišem u rebusima, nije mi baš svojstveno ali se ponekad mora a i razbija monotoniju upisa.
Dobar pogled.( još neki dan pa puć-puruć, pa druženje e to je lov ).
Bilo bi jako dobro da LSS, imajući u vidu obavezu o javnosti rada, iznese sledeće podatke:
- koliko LU (mimo Vojvodine i LSCS) je uplatilo članarina?
- koliko članarina je uplatilo svako pojedinačno LU (mimo LSV i LSCS)?
- iz kojih LU su delegati kojima je verifikovan mandat u Smederevu?
- koliko lovaca je uplatilo članarinu za LSS ove godine (mimo LSV i LSCS)?
- zašto nije objavljen stenogram sa te julske sednice UO (možda nelegalne?), u krnjem sastavu?
- po kojim aršinima i čijom odlukom su pozivi za skupštinu nekim ljudima poslati, a nekim nisu?
- zašto su pozivi poslati ljudima kojima su stara LU ugašena i ne postoje više?
- ko su delegati koji su navodno naknadno stigli u Smederevo? Ko im je verifikovao mandate?
- koliki je ukupan iznos prikupljen na ime članarine za 2012., kada se odbije uplata iz LSV, i iz LU članica LSCS?
Bojim se da na ova pitanja nema šanse da dobijemo odgovor. A odgovor je poražavajući za Popovića, Ticu, i ekipu.
Ja odogovor znam, ali nisam ja taj koji treba da radi posao LSS.
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?