Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: ŠTA SE DEŠAVA U LSV?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
ŠTA SE DEŠAVA U LSV?
DakiNS
 U nekim državnim službama plata nije podizana punih 7 godina i sada još treba da se smanji za 15%, ima li negde podatak koliko je porasla plata LoSoVima , od 2007 godine do danas?
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Gedza66

Sremac75 kaže:

Gedza66 kaže:
Ako je ovo tačno, onda su plate to dvoje zaposlenih iznosile u proseku 68 000 dinara mesečno u neto iznosu. Sa povećanjem od 20%, neto plate će iznositi oko 71 600 dinara, što i nije tako strašno ako se radi o visokoobrazovanim radnicima sa 20 godina radnog staža.

Ево да и Геџа промаши рачуницу :

68000 +20% = 81.600,оо

Nije promašena računica već greška u kucanju Stidljiv

A računaš, računaš........No no no
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE

mrwa22250

Sremac75 kaže:

Један паметан је рекао :
ЛОВЦИ У ВОЈВОДИНИ ИМАЈУ БАШ ОНАКВО РУКОВОДСТВО КАКВО ЗАСЛУЖУЈУ!

А ја мало мењам:
ЛОВЦИ У ВОЈВОДИНИ ИМАЈУ БОЉЕ РУКОВОДСТВО НЕГО ШТО ЗАСЛУЖУЈУ!

Potpuno ste u pravu i ti i taj pametni(alias-prvi strelac portala).Ne da zasluzujemo nego nas treba j.bati da se razmnozimo kad smo vec toliko dobri(za njih naravno).Cisto sumnjam da bi bilo neke reakcije i da su izglasali povecanje zarada od 120%.Sa druge strane jedan od tih koji je glasao,preCednik mog LU salje dopise po LD sa spiskovima onih koji kasne sa uplatom clanarine,trazeci da im se onemoguci izdavanje dozvole(prepelica,grlica)dok ne izmire obaveze jer bez tog novca LU ne moze da funkcionise.Koliko iznose dugovanja za neuradjena,a uredno placena planska dokumenta moj preCednice(600(l)OVACA x300dinx4godine=720000dinShockShockShockGlavu o zid).Koliko smo para moj preCednice bacili u bezdan jamu zvanu LSV,instituciju specijalizovanu za sviranje qrcu,prodaju magle i naravno otimanje lovackih novaca.Koliko nas moj preCednice kosta deda Jeremijin tariguz koji eto i meni juce stize(broj za jun-jul)u kome izmedju ostalog citam ko je i kakve srndace odstrelio u aprilu-majuJaooo.
Ako imas mooda moj preCednice,podvuci crtu,saberi,pa posalji novi dopis po LD u kome ce pored svoga dugovanja moci da vide koliko su nam duzni tvoji drugari-ZADRUGARIBye
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

Sremac75

Gedza66 kaže:

A računaš, računaš........No no no

Xexexe.....Lupa
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

metlok
 Lovci Vojvodine su takvi kakvi su.Oni koji bi nešto promenili i misle svojom glavom ne mogu ništa od onih"dobrih".Sistem je takav da se teško što može promeniti u sadašnjem lovstvu Srbije,odnosno Vojvodine.Mora se krenuti od nule.Sadašnjem rukovodstvu od lovačkih sekcija do Saveza zahvaliti na dosadašnjem doprinosu uništavanja lovstva i izabrati lovce koji nisu korumpirani bez obzira na akademske titule,jer čast pojedincima mnogi su ih kupili.
Nekada je bila dika i ponos kad za nekog meštanina kažu da je švaler,a sramota da je lopov.Danas je to obrnuto.
Lokalni silnici koji su promenili više partija nego donjeg veša kroje politiku u LU i Savezu.

PEZ

metlok kaže:
Lovci Vojvodine su takvi kakvi su.Oni koji bi nešto promenili i misle svojom glavom ne mogu ništa od onih"dobrih".Sistem je takav da se teško što može promeniti u sadašnjem lovstvu Srbije,odnosno Vojvodine.Mora se krenuti od nule.Sadašnjem rukovodstvu od lovačkih sekcija do Saveza zahvaliti na dosadašnjem doprinosu uništavanja lovstva i izabrati lovce koji nisu korumpirani bez obzira na akademske titule,jer čast pojedincima mnogi su ih kupili.
Nekada je bila dika i ponos kad za nekog meštanina kažu da je švaler,a sramota da je lopov.Danas je to obrnuto.
Lokalni silnici koji su promenili više partija nego donjeg veša kroje politiku u LU i Savezu.

Žalosno al' istinito, ne radi se samo o Vojvođanskim lovcima nego je to "slika" iz cele Srbije.
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

Gedza66

metlok kaže:

Metlok, oni koji misle svojom glavom mogu mnogo toga da promene jer su u egalu sa onim “dobrim” kako ih ti nazivaš. Između su neobavešteni, nažalost u velikom broju i skromno lovno obrazovani.

Do promena može doći tek kada oni koji misle svojom glavom budu načisto sa samim sobom da li žele promene LSV u pogledu ciljeva zbog kojih su udruženi u tu asocijaciju ili samo promene rukovodećih ljudi kako bi oni zauzeli njihova mesta sa svim privilegijama koje ta mesta nose. Ako je ovo drugo u pitanju onda oni u sredini neće ni qrcem mrdnuti, rukovodeći se onom, bolje stari nego novi krpelji željni naše lovačke krvi.

Onog trenutka kada budete u situaciji da pravo gazdovanja lovištem dobijete mimo lovačkih saveza, predložite svom članstvu da izdvajanja za LSV budu max 400 dinara po lovcu a ostalih 1000 opredelite za direktna ulaganja u lovište. Objasnite im da će od tih ulaganja biti neke koristi i budite spremni da gazdujete lovištem u skladu sa pozitivnim propisima iz ove oblasti, kako vojvođanska vertikala ne bi mogla da se koristi metodama zastrašivanja i ucena.

Dotle, neka vam je bog u pomoći.KrstiVrlo tuan
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE

metlok
 "Dobri " su osmislili takav sistem korupcije da ih je u sadašnjem trenutku teško ih skloniti.Oni uvek nađu sistemom zamene teze naćin da se izvuku.Većinu lovaca ,kojima je bitno da mogu pomalo da kraduckaju divljač (krivolove) ,i da ih niko ne dira ,briga što se dešava oko njih.Da bismo "dobre" sklonili na mesto gde ne mogu činiti štetu lovstvu a sebi korist,moramo pokušati da promenimo svest kod većine lovaca koji su čutolozi,tako što ćemo svojim ponašanjem i radom ih uveriti da nama nije cilj zauzimenje vlasti,već stvarne promene.U sredstima informisanja stalno ukazivati na kriminalne radnje "dobrih".
Proširivati krug istinskih lovaca,kojim je očuvanje i razvoj populacije divljači primarni cilj.Lobirati kod izvršne vlasti da donosi zakonska akta uperena protiv korupcije i kriminala u lovstvu,pa ako treba izvršiti reoraganizaciju lovačkih udruženja,tako što ćemo formirati nova bez "dobrih".
Za sve to treba mnog,,mnogo ..truda uložiti.

ficha007
 Metlok, to što si naveo mogu samo ljudi operisani od para, uticaja, prodaje za par kila ćevapa, tapšanja po ramenu nekog od ovih "dobrih" jer čim neko krene da talasa prvo ovi "dobri" kreću sa lepim, pa kad vide da nemaju prođu pokušavaju sa ružnim.

I sam sam to iskusio prošle godine na svojoj grbači, ali hvala Bogu nisam se savio i nemam nameru.

Dakle protiv "dobrih" moraš da pošalješ "najbolje", ljude neiskvarene i nekompromitovane, ljude neporkupljive i one kojima je opšti interes iznad svega, a takvih je, priznaćeš, jako malo po lokalnim LU.

U dičnim nam savezima samo i sede "dobri", a tu su zahvaljujući politici i onima kojima je zinulo doope za par kila mesa ( sudije, policajci, političari, tužioci... ) koji umesto da hapse bagru dozvole da "legnu na rudu" i budu viđeni sa ovim "dobrima" u društvu čime su se okužili za ceo život i iskompromitovali kod svakog iole časnog i poštenog lovca ( parola: s kim si onaki si ).
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )

metlok
 Poštovane kolege lovci,ima li neko od Vas predlog kako da se "uklone dobri".To što mi pišemo na forumu je lepo,ali ništa ne menja u stvarnosti."Dobrima",ovaj forum odgovara,oni ostaju tamo gde su a mi pričamo,pričamo...Reci te Vi meni da li u nekom segmentu našeg društva ne postoji korupcija.Svima koji su na bilo kakoj funkciji ovako nešto odgovara.KAKO IH SKLONITI I DOVESTI SVEŽU "KRV"-ne inficiranu!????? KAKO ???

PEZ

metlok kaže:
Poštovane kolege lovci,ima li neko od Vas predlog kako da se "uklone dobri".

Metlok "dobre" nećemo skloniti dokle god ima, kako si rekao u prethodnom postu a potpuno si u pravu, većine lovaca kojima je bitno da pomalo kraduckaju (krivolove), da ih niko ne dira, i da su svi iz te većine ćutolozi i naravno nije ih briga šta se oko njih dešava. O promeni svesti kod takvih lovaca ne treba puno razmišljati u ovom trenutku, ne kažem da je to neizvodljivo ali jednostavno za to se nema vremena.

Ne znam, možda grešim ali mislim da jedini način da se "dobrima" stane na put je zabrana lova pa kada većina ćutologa ne može u lov, ne može da kraducka(krivolovi) e onda će se pitati zbog čega tad će verovatno i da razmisle o onome što se oko njih dešava. Nažalost ta zabrana lova bi "kostala" i poštenu manjinu ali ako je to cena za boljitak u lovstvu pa neka se plati ionako poštena manjina plaća svašta nešto.

Ovo posmatram iz neke lične perspektive, znajući kako se "većina" ponaša u mom LU. Kad bi se mom LU uvela zabrana lova zbog niza nepravilnosti u radu onda bi "većina" upravniku yebala nanu naninu i postao bi im neprijatelj br.1 iako im je sad kad ih ne dira i kad love kad hoće i šta hoće najveći prijatelj i ne da je "dobar" nego ne postoji bolji upravnik.
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

nidzamotocross

PEZ kaže:
Ovo posmatram iz neke lične perspektive, znajući kako se "većina" ponaša u mom LU. Kad bi se mom LU uvela zabrana lova zbog niza nepravilnosti u radu onda bi "većina" upravniku yebala nanu naninu i postao bi im neprijatelj br.1 iako im je sad kad ih ne dira i kad love kad hoće i šta hoće najveći prijatelj i ne da je "dobar" nego ne postoji bolji upravnik.

Dobro sam upoznat sa ovim iako sam relativno nov tu. Par godina mi je bilo dovoljno da shvatim da to nije ono što sam zamišljao kao dečak dok sam sa dedom i ocem išao u lov. Potpuno delim mišljenje. Ta zabrana bi nama teško pala, ali njima još teže, pa se vredi žrtvovati.
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

Evodija
 Pažineeeee!!!!Shock
Jesi li pročitao Todorovićev itervju ZOV-u. Jaooo
Nisi, nije ti odobrio tata Kuvar
To je tvoj bivši drug. Zajedno ste se nekad borili protiv lopovluka.
Ili je on samo mislio da ste zajedno. HaHaHa
Bogami je on i dalje dobar domaćin bez Kuvar -a i konobara.
Čuo si cena svinjama skače. A. ROFL

DakiNS
 ZnaStari Pažin kako Senta već par godina napreduje. To je jedno od prvih LU koji su otkačili LoSoVe i krenuli uspešno sami. Još da im zlobnici nisu trovali fazane u fazaneriji bili bi još uspešniji. To LoSoVe i boli ,jer velike su šanse da će se još pametnih Lu poći njihovim putem. A to znači manje para za troškarenje i bajku od života. Neki žele da budu zapamćeni po dobru , a LoSoVe i LoSoSe će generacije proklinjati a već ih i proklinju.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Lala
 Evo malo novosti iz LSV:

Za 29.09.2014. godine (PONEDELJAK!) zakazana je sednica Skupštine LSV, u 14 časova. Obratite posebno pažnju na dan (ponedeljak) i vreme zakazivanja Skupštine LSV! Dodatno, informacija o zakazivanju SKupštine LSV čak nije objavljena ni na sajtu saveza!? Zašto je to tako uradjeno, ne znam, ali mogu da nagadjam!

Sednica je izborna, u smislu da se biraju kandidati za članove Skupštine LSS, i to predsednik LSS, zamenik, predsednik Skupštine LSS i njegov zamenik, i izbor za članove Upravnog i Nadzornog odbora i Suda časti.

Koliko ja znam, nemojte me baš za reč držati, po novom Statutu LSS iz Srema će biti mislim 5 delegata u Skupštini LSS, iz Bačke mislim 8 delegata, i iz Banata ako se ne varam 7 delegata.
Ako sam dobro čuo, u budućem UO LSS će biti tri člana iz Vojvodine.

Šta ovo znači? To znači, gospodo lovci, da delegati vaših LU će da odaberu ljude koji će njih predstavljati u LSS, pa bi se moglo reći da u budućoj Skupštini LSS neće sedeti delegati vaših LU, nego delegati LSV!!!

A evo malo i dešavanja od juče: naime, predsednik LSV Milan Pažin je bio gost u Šumadiji u mestu Knić, gde je tamošnje LU slavilo svoj jubilej. Prema pričama prisutnih, desio se jedan eksces, koji će predsednika LSV Pažina verovatno koštati novih pantalona!
Šta se desilo: po dolasku u Knić domaćini su dočekali gosta, a da bi gostu olakšali pronalazak parkinga za auto, ulogu 'majstora za parking' je preuzeo sekretar LSCS Guberinić, koji je parkirao Pažinov auto. Nakon zvaničnog dela proslave jubileja trebalo je otići u restoran gde je bilo zakazano 'drugo poluvreme' proslave, pa je Pažin otišao po svoj auto, ali ga nije bilo jedno vreme. Nakon dolaska ispostavilo se da je Pažin bio napadnut od strane nekog psa na parkingu, koji ga je na sreću samo vukao za nogavicu i tom prilikom na nogavici pantalona napravio rupe od očnjaka!
Neki od prisutnih su ovaj incident okrenuli na šalu, pa se danas kako čujem ceo dan deo prisutne ekipe zavitlava sa pitanjem ko je i zašto mogao da napujda kuče baš na predsednika LSV?!? Smile Pa se društvance jedno zavitlavalo da je sekretar LSCS možda namerno baš tako parkirao Pažinov auto gde ima pasa lutalica... Pojedinci su u razmišljanjima čak išli na mogućnost da je to revanš čelniku LSV za ono izbegavanje polaganja lovačkih ispita kandidata iz LSCS kod LSV... Naravno, sve je okrenuto na šalu i ovo jeste šala, mada će opet neki reći da u svakoj šali ima malo zbilje. Ja za svaki slučaj ne dam više nikom ključeve od mog auta, makar pešačio! Šta ja znam šta mi ko misli? Smile

Za Pažinove pantalone se ne brine mnogo niko, jer su juče, kako čujem, zvaničnici LSCS prošetali nova lovačka odela, sa izvezenim znakom svog saveza. Predlažem da nekom prigodnom prilikom se organizuje modna revija lovačkih odela, ali samo pod uslovom da manekeni budu rukovodioci, pa da biramo najlepšeg predsednika, najlepšeg zamenika, sekretara, člana UO.... Izgleda da u LSCS došlo kao nekad u stara dobra vremena kad je LSS kupovao svojim funkcionerima lovačka svečana odela, pa svi bili lepo uniformisani, i dan danas ih mnogi nose, jer mogu da ih nose... A vezenu oznaku LSCS su morali da stave da, sad kad udju u LSS, drugi znaju da ih razlikuju, inače bi neko zloban mogao reći da su isti!

Šormaz je demonstrirao svoj već prepoznatljiv stil oblačenja i to nije ostalo neprimećeno, samo se pribojavam da neki drugi ambiciozni ljudi iz čistog poltronstva ne počnu da kopiraju i neguju isti takav stil, koji modisti zovu 'casual' (neobavezni), a koji bih ja nazvao 'haj-nehaj' stilom... Kad je mogao onomad Beuković u papučama i bermudama da bude na jednom lovačkom skupu u Futogu sa visokim zvanicama, zašto ne bi i Šormaz mogao kako on hoće, pa jel on 'višlji po činu' od Beukovića? Ili nije?!? Smile

Zavitlava se lovačka raja, šta će drugo...
Lala priložio:
dsci0115_1.jpg

Bogu 'fala, što sam Lala Smile

mrwa22250

Lala kaže:

Šta ovo znači? To znači, gospodo lovci, da delegati vaših LU će da odaberu ljude koji će njih predstavljati u LSS, pa bi se moglo reći da u budućoj Skupštini LSS neće sedeti delegati vaših LU, nego delegati LSV!!!

Zavitlava se lovačka raja, šta će drugo...

Ispravka druze nemoj zameriti.Delegati nasih LU(barem 95%)ce da klimnu glavom za izbor ljudi koje su "vladari iz senke"izabrali na nekoj ranijoj,nezvanicnoj sednici,nadajuci se da ce svojom poslusnoscu,zasluziti ako ne neku funkcijicu,onda barem neko prstenovanjeIznenadjen.U buducoj skupstini,sedece poltroni,doopelisci,elita uvlakacko laktaske skole,a u UO po starom,Tomica i ekipa.Kazu ljudi lepo,tim koji pobedjuje ne treba menjati.
Kao sto sam rekao u nekom od ranijih upisa,ubuduce cu kao lovac placati pored clanarine maticnom LU.i LD.jos 5-6 clanarina,pokrajini, republici, regionu, kantonu...Od svih njih uredno cu dobijati jedno veliko NISTA,ali ni u ludilu necu slediti primer onih "izdajnika" iz Sente ili Vlasotinca,koji svoje pare umesto na bahanalije lovackih funkcionera,ulazu u divljac i loviste(koji loodaci).
Da ne bude da samo kritikujem,pobrinuli su se nasi funkcioneri da nam malo i smanje troskove,pa je tako utrosak municije postao simbolican,zahvaljujuci tolikim NIR-ovima,monitorinzima i ostalim sranjima.Lovacki pas u velikoj vecini lovista postao je nepotreban trosak pa ce i tu da se ustedi(hrana,lekovi,vakcine,antiparazitici).Zimska prehrana nije obavezna jer divljac kojom se jos uvek dobro gazduje(hrcak,mis sivi,mis poljski i voluharica)na vreme pripremi dovoljne zalihe hrane za najhladnije god.doba.
Dobar vam pogled braco lovci,pogled koji ne doseze ni do sopstvenog nosaSad
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

zoranp
 MA I OVDE SU KRIVI ZELENI, MAMU LI IM Cenzurisano...ZAR NE KOLEGE LOVCI???..jadni li smo mi za sobom!!!Shock
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Sremac75
 Pravi se privatna skuptina LSS-a sa delegatima iz Vojvodine pod direktnim uticajem Miloša Beukovića, VANREDNOG (zli jezici kažu zauvek) profesora.

Ti delegati se biraju na madat od 4 godine, zar ne?
To znači 4 godine bajke od života za Miloša Beukovića, jer će njegovih 20ak glasova uvek biti odlučujući.

Koga će ti delegati predstavljati?
Miloša Beukovića i njegove interese!

Kakav će moje LU imati uticaj na delegate u skupštini LSS kada ni jednog neće poznavati?

Ovo je samo nastavak priče na urušavanju LSS, samo što to onaj nesretni Šormaz Krivolovac Lažov ne može da shvati, nego misli da mu je Miloš Beuković prijatelj.
Ovo će neminovno dovesti do daljeg jačanja regionalnih saveza a posebno LSV-a, jer će LSS imati uticaja na LU onoliko koliko LU imaju uticaja na LSS!

Šormaz Krivolovac Lažov je možda i zadovoljan ovakvim scenarijom, jer će inkasirati značajna sredstva od Vojvođana i Šumadinaca koja će moći da podmire sve potrebe funkcionisanja LSS-a na način kako on to zamišlja.... hotel sa 5*, prijemi, reprezentacije, kola, benzin, telefon....

A Miloš Beuković se slatko smeje i uživa u svojoj bajci od života!

i61.tinypic.com/2eaqye0.jpg i58.tinypic.com/6jeyqg.jpg
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

ficha007
 Lalo, ja mislim da se za Pažinove pantalone najviše brine lokalni javni pravobranilac, jer ako ga je pas napao, eto prilike da G-din Pažin svoja astronomska primanja uveća za još jedno 70-100.000 dinara, a vezano za ovaj nemili ad hoc događajGrin.

E sad, ono što reče Sremac potpisujem 100%. Kum Vujica "radi, li radi". A ovaj nesretni Šormaz misli da on komanduje paradom.Grin

On misli da se on nešto pita, a ono svi konci skoncentrisani u NS, "adresa poznata redakciji".Sad

Kakva je to Šormazova demagogija bila oko trošenja LSS-a u prethodnim sazivima, a sada sa istim onim likovima koji su i doveli do tih enormnih trošenja lovačkih para, krađa, vitlanja Živojinovića...itd, on sa tim ljudima hoće da spasava lovstvo i ide u boljitak i napredak. Budi Bog s namaMolitvaVrlo tuanNo no no
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )

Lala
 U najnovijem broju glasila LSV je objavljen podatak da je do polovine avgusta uplaćeno oko 13.600 članarina.
Samo da podsetim da je do pre nekoliko godina LSV imao oko 24.000 članarina! Baš im je krenulo sa omasovljenjem članstva - osipanje članstva LSV za 4 godine iznosi oko 40%!!! Da li se iko zapitao da li je stil i način rada LSV doprineo da dodje do ovakvog osipanja članstva?!? Srdačan pozdrav pre svega za dva čelnika LSV Pažina i Beukovića, koji su najviše zaslužni za ovakav uspeh! Naravno i za one koji su ih podržavali u tome!

Posle odluke na prethodnom UO da povećaju plate zaposlenih u LSV za 20%, evo novih 'mera štednje': LSV kupuje novi auto! Kažu, ova Škoda je već izrabljena, a skupo im održavanje. Pa kad bi se malo manje vozikali svi redom tamo, možda bi im auto duže trajao?!?

A sad ono najjače: i zvanično je dat predlog da se sa članarine lovaca skine stavka koja je išla za Vojvodjanski lovac, što pozdravljam, ali šta ćemo sa parama koje su do sada skrkane u tu čuvenu firmu koja nije obavila papreno plaćene poslove izrade planskih dokumenata, pre svega lovnih osnova?!?

Na Skupštini LSV zimus je direktor VL Zeremski 'ladno za govornicom izjavio da dosta lovnih osnova nije uradjeno, a pride da će i neke od uradjenih morati da idu na reviziju?!? I ako se dobro sećam, dodao je da ne zna kad će uraditi one koje nisu uradjene?!? Delegati naravno sve prihvatili zdravo za gotovo. Niko ni da bekne!

A pare za izradu lovnih osnova su momci uzeli?!?

A kako bi bilo kada bi neka uprava LU odlučila da pokrene tužbicu za povraćaj para koje su dali za izradu planskih dokumenata, za ono što je plaćeno a nije uradjeno?

Kako to izgleda na jednom primeru LU od npr. 200 članova? Tri godine su plaćali 300 din. po lovcu za planske dokumente. Što znači da su platili 180.000 dinara samo za 'Vojvodjanski lovac'. Pod pretpostavkom da su dobili tri godišnja plana gazdovanja lovištem (GPGL), koji koštaju na tržištu oko 20.000 dinara, a da lovnu osnovu nisu dobili, za uplaćeni novac od 180.000 dobili su nešto što košta 60.000 dinara, dakle, trostruko preplaćeno?!?

Da li će iko od naših vajnih delegata imati petlju da priupita rukvodostvo LSV ko tu koga vuče za nos?

I da li će biti ikad objavljeno kolike su neto plate zaposlenih u firmi VOjvodjanski lovac, koju je osnovao LSV? Pošto je Upravni odbor LSV istovremeno uzeo ulogu skupštine firme Vojvodanski lovac, onda oni taj podatak imaju, pa što ga ne objave?

Da ne zaboravim, izgleda da su sada više zauzeti onim novim izumom, Lovačkom zadrugom 'LOVZAD' koju su kao privatna lica osnovali članovi Upravnog i Nadzornog odbora - dakle, privatna firma, koja održava sednicu Skupštine istovremeno kad i sednicu UO LSV? Pretpostavljam i uz logistiku iz LSV... A LOVZAD je osnovana da se bavi i povraćajem nekadašnje imovine LSV, samo se pitam kome će da se vrati? Lovačkom sasvezu ili tom novom čedu (čudu!) privatnoj firmi LOVZAD!

Ja stvarno ne mogu da verujem da lovci ne reaguju na ovo što se dogadja - pre verujem da im niko ništa i ne govori i ne objašnjava, pa nemaju pojma šta se iza brda valja!
A bajka od života se za neke nastavlja!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,118,642 posete www.srbijalov.com