Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.)

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.)
Lala
 Pojedini u nekim delovima Srbije možda uopšte i ne znaju kako izgleda lovna karta... Sve je moguće!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Vuki
 Kolega Gedzo vise puta su i u Zajecaru i Uleskovcu,mozda i Srudulici u martu i aprilu organizovani sastanci i pozivani predsednici i predstavnici Lovackih drustava sa oba regiona u Zajecaru 3 puta je organizovan sastanaku prostorijama Udruzenja Kraljevica ,pozvana su sva udruzenja i podpresednik LSS Vlada Videnovic ,tako da je sve bilo transparentno .Ko je shvatio sustinu postojanja Regionalnog Saveza on je dosao i pristupio ,ko se uplasio i ko smatra da mu nije potreban nije dosao na javne zvanicne sastanke na kojem je bila Osnivacka skupstina ,Dobar pogled

papiga
 Kolega Sremac pita:
1. Da li je brat Gedža u pravu, pa je zbog nepovverenja u LSS došlo do ozbiljnog osipanja članstva na jugu Srbije sa 12.227 na 2.687 članova?

2. Da li se radi o tome da rukovodstva LU sa juga nisu uplaćivala članarinu LSS-u za sve članove koji su tu članarinu uplatili?
2.1. Da li to znači da su rukovodstva LU sa juga bespravno zadržala pare od članarine koje su naplatili od svojih lovaca, na računima svojih LU?
2.2. Šta kažu na to lovci sa juga...da li su oni plaćali članarinu LSS-u na račune svojih LU?
2.3. Ima li tu i malo, ili malo više, krivične odgovornosti odgovornih lica u LU?

E sad ja nisam u rukovodstvu i ne mogu da garantujem sa sigurnoscu ali sam upoznat sa sledecim:
-prilikom osnivanja Juznog lovnog regiona lovce niko nije nista pitao,bar u 4 LUa za koja ja imam informacije,nego je rukovodstvo na svoju ruku a sve pod patronatom Janjica prisustvovalo i pristupilo tom savezu
-nepoverenje u LSS nema nikakve veze sa osipanjem clanstva iz nasih juznih LU
-da radi se bas o tome da LU nisu uplacivala clanski doprinos i lovne karte LSSu u proteklih 3-4 god
-da LU su bespravno zadrzavala novac od clanova ali ne na racune nego na ruke,a to znaci da se lovcima savetovalo i praktikovalo,jer je vecina lovaca iz ruralnih sredina pa jednom nedeljno a to je obicno pijacni dan u obliznjem gradicu,da svoje clanarine placaju na ruke u LU a kao dokaz o uplati su dobijali neku levu priznanicu i tako je novac nestajao a odredjeni clanovi pocinju da nestaju sa spiskova
-ne vecina lovaca je clanarinu placala na ruke ,a u prilog tome je i jedna skorasnja odluka u komsijskom LU da se nalaze lovcima da clanarinu iskljucivo placaju u LU na ruke i uz dobijanje priznanice a nikako preko racuna jer im se nece priznavati i novac je diskutabilno kad ce im biti vracen.Odluka stoji na oglasnoj tabli LU
-ima odgovornosti i to veoma velike cak i vrlo KRIVICNE ali nazalost nikog nije briga pogotovo lovnog inspektora iz Leskovca koji kad god ga neko pozove on kaze:jao nemoj to ionako imam posla preko glave obratite se u Nisu,a iz Nisa mi ne mozemo da reagujemo za to je nadlezan lov.inspektor iz Leskovca i tako u krugvec 3 godine mi bijemo bitku ali uzalud kad se oni cuvaju i stite medjusobno a sve uz ododbravanje Janjica jer je sve te mucke on uveo kod njega u LU a vec sladece god su svi njegovi poslusnici sa juga to prihvatili i primenili
Eto toliko za vise pitajte rado cu odgovoriti koliko znam i mogu da potvrdim

Sremac75
 Pošto su nam se izmešale teme otvorene su sledeće :

"Lovački savez Istočne Srbije"
i
"Lovački savez Južne Srbije"

Na tim temama nastavljamo oko osnivanja, razloga, interesa, članova....tih saveza.

Ovde nastavljamo o LSS i o poslednjoj temi - naplata članarine i plaćanje iste LSS-u!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Sremac75

papiga kaže:

-nepoverenje u LSS nema nikakve veze sa osipanjem clanstva iz nasih juznih LU
-da radi se bas o tome da LU nisu uplacivala clanski doprinos i lovne karte LSSu u proteklih 3-4 god
-da LU su bespravno zadrzavala novac od clanova ali ne na racune nego na ruke,a to znaci da se lovcima savetovalo i praktikovalo,jer je vecina lovaca iz ruralnih sredina pa jednom nedeljno a to je obicno pijacni dan u obliznjem gradicu,da svoje clanarine placaju na ruke u LU a kao dokaz o uplati su dobijali neku levu priznanicu i tako je novac nestajao a odredjeni clanovi pocinju da nestaju sa spiskova
-ne vecina lovaca je clanarinu placala na ruke ,a u prilog tome je i jedna skorasnja odluka u komsijskom LU da se nalaze lovcima da clanarinu iskljucivo placaju u LU na ruke i uz dobijanje priznanice a nikako preko racuna jer im se nece priznavati i novac je diskutabilno kad ce im biti vracen.Odluka stoji na oglasnoj tabli LU
-ima odgovornosti i to veoma velike cak i vrlo KRIVICNE ali nazalost nikog nije briga pogotovo lovnog inspektora iz Leskovca koji kad god ga neko pozove on kaze:jao nemoj to ionako imam posla preko glave obratite se u Nisu,a iz Nisa mi ne mozemo da reagujemo za to je nadlezan lov.inspektor iz Leskovca i tako u krugvec 3 godine mi bijemo bitku ali uzalud kad se oni cuvaju i stite medjusobno a sve uz ododbravanje Janjica jer je sve te mucke on uveo kod njega u LU a vec sladece god su svi njegovi poslusnici sa juga to prihvatili i primenili
Eto toliko za vise pitajte rado cu odgovoriti koliko znam i mogu da potvrdim

Ja sam i pretpostavljao da se radi o tome da u suštini ima više lovaca nego što su LU prijavila LSS-u i za njih platila članarinu, a da je neko muljao sa lovačkim novcima!
U stvari...skoro su svi muljali sa lovačkim novcima!

Članarina na ruke!Shock
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Lala

papiga kaže:

Koji su razlozi, da se članarina može plaćati samo u gotovini? To je u teškoj suprotnosti sa propisima!!Shock
Koji to organ nekog LU sme da donese ovakvu odluku, jesu li oni svesni šta rade?

Ma što više stvari saznajem, sve sam skloniji mišljenju da u 80% slučajeva lovišta i divljač ne treba davati na gazdovanje onima koji pojma o pojmu nemaju.
Država treba da gazduje, i da naplaćuje lov i odstrel, a tutumraci koji nemaju pojma treba da love samo komarce po lovačkom domu (ako ga imaju uopšte)!
Papiga, plaćam piće, ako slikaš tu odluku na oglasnoj tabli, pa da okačimo sliku na forum!

huntinggirl1
 večeras prskali komarce.....Trt Milojka
Pas Kuca Pas 2 živim za njih, moji psi su moj život, lov bez njih nije lov!

Gedza66

Vuki kaže:
Kolega Gedzo vise puta su i u Zajecaru i Uleskovcu,mozda i Srudulici u martu i aprilu organizovani sastanci i pozivani predsednici i predstavnici Lovackih drustava sa oba regiona u Zajecaru 3 puta je organizovan sastanaku prostorijama Udruzenja Kraljevica ,pozvana su sva udruzenja i podpresednik LSS Vlada Videnovic ,tako da je sve bilo transparentno .Ko je shvatio sustinu postojanja Regionalnog Saveza on je dosao i pristupio ,ko se uplasio i ko smatra da mu nije potreban nije dosao na javne zvanicne sastanke na kojem je bila Osnivacka skupstina ,Dobar pogled

Vuki, slažem se da su sastanci lovnih regiona organizovani više puta, pa i u Zaječaru, Leskovcu, možda i u Surdulici (kako ti kažeš) i svi ti sastanci su bili transparentni i na svim tim sastancima se kao ideja provejavala mogućnost ili potreba osnivanja neke više lovne asocijacije lovaca sa tog područja. Nikada na tim transparentnim sastancima (kako ih ti nazivaš) nije doneta odluka o osnivanju Lovačkog saveza južne Srbije. Poslednji sastanak Južnog lovnog regiona Srbije se desio u Vladičinom Hanu, gde je domaćim bio Aca Stojanović a svi znamo kakav je Aca. Pa Aca bi za predsednika ili sekretara LSS (bez obzira o kome se radi), dao litar i po krvi, samo da ostane tu gde jeste i da to potraje do penzije a posle boli ga racku.

Prihvatam i da grešim ali napiši molim te na kom sastanku (datum) u kom mestu i uz čiju saglasnost ili podršku je došlo do osnivanja Lovačkog saveza južne Srbije. Predstavnici kojih udruženja su pristustvovala tom sastanku ili koji su to predstavnici (ime i prezime) i da li su isti imali odluke svojih naviših organa upravljanja (skupština udruženja) da uopšte raspravljaju o tome a kamoli da glasaju za tako nešto.

Prihvatam i da sam u zabludi, da sam neobavešten ali pošto se da zaključiti da ti jesi obavešten, daj molim te neke podatke o Dragoljubu Draganu Sakiću i njegovim referencama za mesto zakonskog zastupnika u čak dva novo formirana lovačka saveza.

Voleo bih da o njemu daju podatke naročito lovci iz Pirota a naročito g. Aleksić kao član UO LSS.

Vidi, kažu moje Gedže "dala baba banku da udje u kolo a posle pet da izadje iz njega". Očekuj u ovoj našoj priči mnogo detalja i činjenica, jer na ovom forumu ima zaista savesnih, svesnih a naročito obaveštenih ljudi. Zato ako želiš da u ovome učestvuješ, moraš biti i obavešten. Ukoliko to nisi, brzo ćeš se pokajati.

Svim pravim "sektašima" želim da im se ove večeri ostvare sve noćne neostvarene želje.Foto
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE

matrix23
 Lalo Lovacko udruzenje iz Lebana je primer nad primerima za svakojake zloupotrebe i mutljavine koje sprovodi njegov samoproglaseni predsednik Janjic, sve sto je rekao Papiga je tacno ,clanarina se godinama unazad naplacuje iskljucivo na ruke a za to se izdaju priznanice na kojima ne stoji redni broj, ili se uopste ne izdaju . Od momenta kada je grupa lovaca razotkrila zloupotrebe sa lovnim kartama gde je i Zdrp bio umesan i ceo UO Lss izdajuci mu lovne karte za godinu koja je prosla oni su izmislili novi nacin naplate clanarine gde nikako nemozete utvrditi tacan broj lovaca tako da sada niko zivi nema pojma koliko ljudi placa clanarinu . To sada pokusavaju da utvrde inspektori policije ali traljavo. Posto je LU Jablanica Lebane u blokadi po sudskim izvrsenjima zbog Janjicevih zloupotreba i sada se clanarina naplacuje na ruke ali se pare ne uplacuju na tekuci racun vec on njima raspolaze kako hoce u kesu pa tako nabavlja i lovne karte navodno u Nisu nikome nije jasno kako a doduse i lovne karte jos niko nije video. Sve ovo je moguce zato sto vecina lovaca cute kao P...e a Janjic ucestvuje u lokalnoj vlasti kojoj je na svu srecu dosao kraj pa se iskreno nadamo da ce dopasti resetaka. Sto se tice osipanja clanstva ne bih se slozio da je revolt prema Lss zanemarljiv jer je dobar deo lovaca ukapirao koja je to banda i da je najefikasniji nacin borbe protiv bande ne dati im pare. Postoji po meni jos jedan razlog osipanja clanstva a koji je takodje vrlo bitan ako ne i odlucujuci a to su devastirana Lovista na jugu Srbije koja su takva postala upravo zbog takvih bahatih lopova koji po sistemu ,,budi nas pa radi sta znas,,dozvoljavaju dzukcima da pucaju na sve sto mrda u lovistu a kad neko prijavi ili otkrije Lovocuvar prijave se pocepaju. Primer od zimus ; odstreljene 3 srne u lovokradji policija nahvatala ,,stoku,, oduzeto oruzje a odstetni zahtev niko nije podneo sta mislite zasto.

Lala
 Jeste, Matrix, Lebane ima zapaženo mesto na lovačkoj mapi Srbije, mnogo zapaženije nego što bi to neko pomislio gledajući broj lovaca u lebanskom LU Jablanica.
U okviru članskog doprinosa koji plaćaju lovci članovi LU, nalazi se i deo namenjen za članarinu LSS. Ne bi bilo loše proveriti tačnost podatka, da je ove godine samo 40 članarina uplaćeno za LSS? Ako se ne varam, LU Jablanica ima preko 200 lovaca... Ako je plaćeno 40 članarina (treba proveriti kako je plaćeno, ako je račun u blokadi?), onda se može postaviti pitanje gde je ostatak članarina, ako su prikupljene od lovaca?
Da li je i vaše lovište bilo na spisku onih lovišta koje je Popović hteo da 'vrati državi', tj. da li je vaše LU bilo na spisku onih sa kojima je Popović hteo da raskine ugovor o korišćenju lovišta, što bi, imajući u vidu ove stvari koje se pominju, bilo logično?
Mada, logika izgleda odavno ne stanuje u LSS.
Skoro bih smeo da se kladim, da je vaš delegat bio medju onih 80-ak 'smederevaca'!

Kad smo kod Smedereva, uvaženi i mnogopoštovani predsednik Skupštine LSS Marko Tica je dao obećanje predstavnicima 'sedme sile', da će dostaviti spisak delegata, koji su ostali i glasali u Smederevu. Tog spiska nema još uvek! Zašto?

Čudi me da je to tako, jer Marko Tica važi za čoveka od reči, principijelnog, karaternog, on kad nešto obeća ili kaže, ima tako da bude! Moralna gromada, koji verovatno od silnih obaveza nije još uvek stigao da svoje obećanje ispuni! A možda je negde i na letovanju...
A da nije opet Ćeranić nešto sa pasuljem i kupus salatom bajao? Grin

slavaplana
 Ono sto se desilo u Smederevu ostace zabelezeno u analima LSS kao potez ocajnika koji zarad licnih interesa nemaju hrabrosti da pogledaju istini u oci!!!

LSS ide na varijantu da pored nove vlasti povrati staru slavu LSS tako sto ce Drzava da im vrati nadleznosti koje su imali kada su ostvarivali enormne prihode koje su trosili zarad svojih interesa.!!

LSS nikako ne odgovara da Drzava vraca u lovstvo u Srbiji i Vojvodini MILIONE DINARA koje su oni trosili na plate i dnevnice i pozajmice.

Lovci su videli ko je bolji partner za saradnju posle cinjenice da je LSS trazio od udruzenja da se dizu na USTANAK protiv DRzave i organa Ministarstva videvsi da je LSS izgubio sve bitke i kredibilitet za tako nesto!!

Ko jos zarezuje Popovica za ozbiljnog coveka ispred Ministarstva kad jedne nedelje salje dopise da vraca lovista pa druge da nevraca pa trece da vraca ali znatno manje lovista a sta je sledece....

Drzava je videla sa kim moze i mora da saradjuje i tu BOGU HVALA LSS vise NEMA!!!

Popovic se interesuje da li su njegovi projekti i projekti za njegovo udruzenje prosli a to sto LSS nije predao odgovarajucu dokumentaciju za izradu plana ulaganja i razvoja LOVNIH PODRUCJA od kojih bi deo para usmerio na sama udruzenja ili od kojih bi smanjio clanarinu u LSS na kontu tih para to niko zivi nepita!!!!

Vazno je da su njihovi apetiti i zelje zadovoljeni pa makar imali i 10.000 lovaca i dalje ce se Popovic zvati PREDSEDNIK i dalje ce raditi to sto radi!!!!!

SMESNO!

matrix23
 Do pre 3 do 4 godina Lovacko udruzenje Jablanica Lebane imalo je izmedju 400 i 500 lovaca i tada je uplacivano upola manje lovnih karata nego sto ima realno clanova , sada navodno ima oko 200 ali to je nemoguce proveriti jer podaci nikome nisu dostupni mada stoji i to da dobar deo lovaca vise ne placa clanarinu jer nema sta da lovi i u lov i ne ide ,ali postoje i oni koji ne uplacuju clanarinu a u lov redovno idu pogotovu u planinskom delu lovista gde je nemoguce kontrolisati iz kancelarije odakle lovocuvar i upravnik ne izlaze. Taman posla Lalo da je Popovic hteo da nase loviste vrati drzavi,pa on jr pobratim sa nasim samopostavljenim predsednikom, a pobratimili su ih medjusobni licni interesi a inace pobratimi su bili LU Jablanica Lebane i LU ,,Mica popovic,, iz Barajeva i za ono za sta se pita popovic mi ,,mozemo da radimo sta hocemo,, a i za ono za sta se pitao Pajkic. Nas delegat je u Smederevu glasao za Popovica jer je i njega samopostavio Janjic bez pitanja a radi se o coveku koga su nasi Lovocuvari uhvatili u nedozvoljenom lovu pre par godina napisali prijavu koja je uredno zavedena u delovodnik a onda na cudan nacin nestala iz dokumentacije, ostao samo redni broj i secanje Lovocuvara, zato je taj dugovao Janjicu. I mi u Lebanu se pitamo gde je ostatak para vec godinama ali to je malo koga briga u zemlji gde nestaju Milioni,sve je prijavljeno policiji i tuzilastvu,, koji jos uvek vode istragu a do kad ce ne znamo,,

slavaplana
 Jaooo

matrix23
 Inace gospodo za vasu informaciju grupa Lovaca LU,, Jablanica,, Lebane je jos 2009 gogd.onda kada to niko nije smeo razotkrila mucke sa lovnim kartama i o tome obavestila sve drzavne organe , napisali smo krivicne prijave i Popovicu i Janjicu , i clanovima UO Lss koji su falsifikovali sluzbene isprave i na sednici UO Lss odrzanoj pocetkom aprila 2009god. doneli odluku da se LU Jablanica lebane izdaju lovne karte za 2008god. iako one nisu trebovane a ni placene kad je trebalo. Oovome su pisali i mediji a Tuzilastvo u Lebanu i u Beogradu nikada nas nije obavestilo o ishodu.

Sremac75

matrix23 kaže:
Inace gospodo za vasu informaciju grupa Lovaca LU,, Jablanica,, Lebane je jos 2009 gogd.onda kada to niko nije smeo razotkrila mucke sa lovnim kartama i o tome obavestila sve drzavne organe , napisali smo krivicne prijave i Popovicu i Janjicu , i clanovima UO Lss koji su falsifikovali sluzbene isprave i na sednici UO Lss odrzanoj pocetkom aprila 2009god. doneli odluku da se LU Jablanica lebane izdaju lovne karte za 2008god. iako one nisu trebovane a ni placene kad je trebalo. Oovome su pisali i mediji a Tuzilastvo u Lebanu i u Beogradu nikada nas nije obavestilo o ishodu.

Respekt

Ali zar je moguće da nema nikakve reakcije??'
PraviloPraviloPravilo
Palica

Gedza66

matrix23 kaže:
Lalo Lovacko udruzenje iz Lebana je primer nad primerima za svakojake zloupotrebe i mutljavine koje sprovodi njegov samoproglaseni predsednik Janjic, sve sto je rekao Papiga je tacno ,clanarina se godinama unazad naplacuje iskljucivo na ruke a za to se izdaju priznanice na kojima ne stoji redni broj, ili se uopste ne izdaju . Od momenta kada je grupa lovaca razotkrila zloupotrebe sa lovnim kartama gde je i Zdrp bio umesan i ceo UO Lss izdajuci mu lovne karte za godinu koja je prosla oni su izmislili novi nacin naplate clanarine gde nikako nemozete utvrditi tacan broj lovaca tako da sada niko zivi nema pojma koliko ljudi placa clanarinu . To sada pokusavaju da utvrde inspektori policije ali traljavo. Posto je LU Jablanica Lebane u blokadi po sudskim izvrsenjima zbog Janjicevih zloupotreba i sada se clanarina naplacuje na ruke ali se pare ne uplacuju na tekuci racun vec on njima raspolaze kako hoce u kesu pa tako nabavlja i lovne karte navodno u Nisu nikome nije jasno kako a doduse i lovne karte jos niko nije video. Sve ovo je moguce zato sto vecina lovaca cute kao P...e a Janjic ucestvuje u lokalnoj vlasti kojoj je na svu srecu dosao kraj pa se iskreno nadamo da ce dopasti resetaka. Sto se tice osipanja clanstva ne bih se slozio da je revolt prema Lss zanemarljiv jer je dobar deo lovaca ukapirao koja je to banda i da je najefikasniji nacin borbe protiv bande ne dati im pare. Postoji po meni jos jedan razlog osipanja clanstva a koji je takodje vrlo bitan ako ne i odlucujuci a to su devastirana Lovista na jugu Srbije koja su takva postala upravo zbog takvih bahatih lopova koji po sistemu ,,budi nas pa radi sta znas,,dozvoljavaju dzukcima da pucaju na sve sto mrda u lovistu a kad neko prijavi ili otkrije Lovocuvar prijave se pocepaju. Primer od zimus ; odstreljene 3 srne u lovokradji policija nahvatala ,,stoku,, oduzeto oruzje a odstetni zahtev niko nije podneo sta mislite zasto.

matrix23 kaže:
Do pre 3 do 4 godina Lovacko udruzenje Jablanica Lebane imalo je izmedju 400 i 500 lovaca i tada je uplacivano upola manje lovnih karata nego sto ima realno clanova , sada navodno ima oko 200 ali to je nemoguce proveriti jer podaci nikome nisu dostupni mada stoji i to da dobar deo lovaca vise ne placa clanarinu jer nema sta da lovi i u lov i ne ide ,ali postoje i oni koji ne uplacuju clanarinu a u lov redovno idu pogotovu u planinskom delu lovista gde je nemoguce kontrolisati iz kancelarije odakle lovocuvar i upravnik ne izlaze. Taman posla Lalo da je Popovic hteo da nase loviste vrati drzavi,pa on jr pobratim sa nasim samopostavljenim predsednikom, a pobratimili su ih medjusobni licni interesi a inace pobratimi su bili LU Jablanica Lebane i LU ,,Mica popovic,, iz Barajeva i za ono za sta se pita popovic mi ,,mozemo da radimo sta hocemo,, a i za ono za sta se pitao Pajkic. Nas delegat je u Smederevu glasao za Popovica jer je i njega samopostavio Janjic bez pitanja a radi se o coveku koga su nasi Lovocuvari uhvatili u nedozvoljenom lovu pre par godina napisali prijavu koja je uredno zavedena u delovodnik a onda na cudan nacin nestala iz dokumentacije, ostao samo redni broj i secanje Lovocuvara, zato je taj dugovao Janjicu. I mi u Lebanu se pitamo gde je ostatak para vec godinama ali to je malo koga briga u zemlji gde nestaju Milioni,sve je prijavljeno policiji i tuzilastvu,, koji jos uvek vode istragu a do kad ce ne znamo,,

Matrix23, moraću da ti "repliciram" u vezi "primera nad primerima u muljanju".

Do 2009 godine ubedljivi "šampion" u muljanju na jugu Srbije je bilo LU iz Vlasotinca. Čega sve tu nije bilo, šta se i na koje načine sve to radilo........, veruj da bi bilo za onu rubliku, "verovali ili ne". Mada, prateći upise na ovom forumu, ni braća iz Vojvodine a naročito Srema uopšte nisu zaostajali u tome, naprotiv verovatno bi i poneli zastavu.HaHaHa

Razlika između Vlasotinca i Lebana je bila samo u stepenu podrške z.dr.p.-ića. Vlasotinčanima se gledalo kroz prste, dok su Lebančani imali i konkretnu podršku (stručnu, moralnu, finansijsku itd.) Naravno, glasovi podrške z.dr.p.-iću od ova dva udruženja, nikada nisu izostali.

Za razliku od Lebana, Vlasotinčani su 2009 godine uspeli da očiste "đubre" iz svog dvorišta i za to su čak i bili materijalno nagrađeni od "đubreta". Jedan je vratio oko 400.000.- dinara "pozajmljenih sredstava" a drugi treba to tek da uradi po osnovu konačne i izvršne presude kojom je oglašen krivim i osuđen na kaznu zatvora. U ovom trenutku on nema nikakvih sredstava i nikakve imovine, tako da ga još uvek "dužimo".

U tom čišćenju "đubreta", bilo je problema i sa htenjem ili voljom odeljenja krivične policije u Leskovcu. Na kraju, kada je bilo očigledno da službenici OKP ne žele ili nemaju znanja da utvrde sve pravno relevantne činjenice i obezbede sve potrebne materijalne dokaze, Nadzorni odbor udruženja im je sve to servirao na tacni i nisu imali kud. Bilo je tu svega i svačega a naročito lokalne politike (tako se onaj dobrovljni vratilac i izvukao).

U tom čišćenju "đubreta", zatražili smo pomoć i od LSS i istu dobili u liku Gorana Janjića, kao člana UO LSS. Ma koliko iznosili dokaza, Janjić je uvek bio na strani "đubreta" a kao razlog za takav stav stalno iznosio neke "pragmatične" razloge (i samo iz svog ugla).

Kažu da LU iz Lebana ima preko 500 redovnih člana svake godine. Kažu da je to udruženje uplatilo LSS članski doprinos za 2009 godinu za 358 člana, za 2010 godinu za 305 članva, za 2011 godinu za 243 člana a za 2012 godinu samo za 40 članova.

Prilikom uplate članskog doprinosa LSS, lovačka udruženja su dužna da za iste daju i osnovne identifikacione podatke (ime i prezime i JMBG). Zatražite od "stručne" službe LSS podatke za koje je članove udruženja u protekle četiri godine plaćan članski doprinos LSS a na drugoj strani zatražite od stručne službe udruženja evidenciju o uplatama članarine za svaku godinu ponaosob i onda uporedite te dve evidencije.

Biće tu svega i svačega. Uplaćen članski doprinos LSS a na drugoj strani tog člana nema u evidenciji o uplati članarine ili evidentirano polaganje lovačkog ispita a ne postoji dokaz o uplati naknade za polaganje!?

Što se tiče uplata članarine u gotovom novcu preko blagajne udruženja, to nije zabranjeno ali je tako precizno regulisano određenim zakonskim propisima, da nema mogućnosti da se nešto sakrije.

Nemojte se predavati i budite uporni i istrajni. Za svaku vrstu pomoći se možete obratiti LU iz Vlasotinca.Lupa
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE

Lala

Gedza66 kaže:
Što se tiče uplata članarine u gotovom novcu preko blagajne udruženja, to nije zabranjeno ali je tako precizno regulisano određenim zakonskim propisima, da nema mogućnosti da se nešto sakrije.

Koliko ja znam, nije zabranjeno uplaćivati u gotovini, ali je zabranjeno ZAHTEVATI isključivo uplatu u gotovini. Razlog tog zahteva? Moguće blokada računa i nemogućnost poslovanja preko istog (razlozi blokade mogu biti razni), ili možda neka ideja o baratanju gotovinom?
Kako su onda uplaćene članarine LSS-u, ako je račun blokiran? Neko nosio keš u BGD? Poštom poslato? Na pošti nije moguće izvršiti gotovinsku uplatu na neki račun a da uplatilac bude pravno lice - uplata je moguća jedino pod imenom i prezimenom, i adresom. Pa onda, ili je popunjeno 40 uplatnica na različita imena, ili je jedno lice uplatilo za 40 ljudi. Kako ustanoviti, kojih 40 ljudi su uplatili, a ko su ostali lovci koji nisu uplatili, ili su uplatili, a neko nije prosledio novac? Kako se obračunava odstrel onim ljudima koji navodno nisu uplatili članarinu za LSS? Da li oni imaju pravo na članski popust od 70%? Pod kojim uslovima love oni za koje nema podataka da su članovi LSS? Kako to LSS kontroliše gazdovanje LU lovištem kojem je ugovorom preneo pravo gazdovanja?

Ima još jako puno pitanja, a odgovora nema ni na ova do sada postavljena pitanja.

paninm
 lalo ako malo razmislis, ustvari tebi netreba dozvola od LSS da lovis, jer ti podnosis Ministarstvu podatke, i od ministarstva dobijas lovnu kartu, i LU odredjuje cenu divljaci,,, ?? I da placanjem clanarine zauzvrat ne dobijas nista,samo dodatni trosak za lovce.
Izgleda da mnogi jos nisu svesni da je LU dobilo loviste na upravljanje i da im netreba nikakva dozvola od Saveza,i da LU po novome upravlja sa svim u svom lovistu, jel tako?

toto

stane kaže:
Dragi elko moram ti reći da sa pažnjom pratim sve tvoje upise.
Medjutim u ovom poslednjem ti se potkrala neka greška.
Mislim na deo o prćijama i dinastijama.
Ima ih i te kako.
Recimo: Kunovac I i Kunovac II.
Beuković I i Beuković II
Zeremski senior i junior
Da li dedadeja ima nekog naslednika, makar unuče, to još nije poznato.Smile

Deda Deja(pise se odvojeno, pocetno slovo imena treba da bude veliko) ima dva sina i cetvoro unucadi. Pored njega samo ja sam za sada lovac, a ako Bog da bice i moj sin, jer se ljubav prema lovu u nasoj porodici prenosi vekovima sa kolena na koleno. Nazalost, samo se on bavi lovstvom, a kako to radi najbolje bi bilo da pitate clanove LD Jarebica iz Futoga, koji ga ga vec nekoliko puta zaredom biraju za predsednika( nije jednoglasno, ja uvek glasam protiv), malo je glupo da ja o tome pisem.

E sad, mozda ce ovo zvucati cudno, ali verujte ja bih jako voleo da se on vec jednom okane svega toga, pa da na miru idemo u lov, a razlozi su potpuno privatni. S obzirom da ga vecina administratora odavde poznaje, verovatno pretpostavljate da se to nikada nece desiti.

Tema je vise nego zanimljiva. Vecina stvari vezanih za rad LSS ovde napisanih su tacne, ali razumecete, u ovoj i slicnim temama ja necu bas mnogo uzimati ucesce, a ovaj upis je tu samo da stanetu resimo misteriju. Dovoljno je samo reci da apsolutno svi u LSV vode rovovsku bitku sa svim institucijama u interesu vojvodjanskih lovaca i vise sam nego siguran da ce u tome i uspeti. Da nije tako, ne bi deda sedeo tamo ni minut.
Naravno svaki doprinos pa i ovaj sa foruma je dobar i zato nemojte odustajati od objavljivanja vesti u ovoj i slicnim temama. Moje misljenje je da bi saveti i upisi sa foruma mnogo vise bili uvazavani kada bi sadrzali vise cinjenica. Za sada ih nema mnogo, a forum obiluje upisima dugim jedva nekoliko reci, cesto bez ikakvog smisla, pa sam sadrzaj moze da se pretvori u pisem tek da bih nesto napisao i da ostali vide da sam aktivan( takozvani Van teme), sto ce definitivno jednoj ovako ozbiljnoj temi dati vrlo neumesan ton.

Lala

toto kaže:

Naravno svaki doprinos pa i ovaj sa foruma je dobar i zato nemojte odustajati od objavljivanja vesti u ovoj i slicnim temama. Moje misljenje je da bi saveti i upisi sa foruma mnogo vise bili uvazavani kada bi sadrzali vise cinjenica. Za sada ih nema mnogo....

Činjenica bi bilo daleko više, kada bi savezi (i LSV i LSS) o ČINJENICAMA informisali lovačku i ostalu javnost. Više puta sam insistirao i ovde u upisima, a i telefonom i ličnim kontaktom kod ljudi iz rukovodstva LSV, uključujući i deda Deju, da na sajtu LSV objave neku zvaničnu informaciju. Neki put je to urodilo plodom, neki put i nije.
Ne može i neće Srbijalov raditi posao koji treba da rade oni koji su za to zaduženi (a uglavnom i plaćeni); ali ćemo ih stalno podsećati, na ovaj ili onaj način, šta im je dužnost. Za uvažavanje dobrih i konstruktivnih ideja i predloga nisu potrebne činjenice, nego dobra volja i malo vremena da se o predlozima razmisli. Takodje, ČINJENICE treba LSV da iznosi sve, bez selekcije, dakle, i one koje nisu povoljne za LSV, ili nekog pojedinačno.
Evo na primer, zašto nije objavljena prijava Upravnoj inspekciji, protiv LSS? Da li ja treba da je objavim? Imam uvid u tu prijavu, treba mi 3 minuta da to postavim javno, ali neću - neka već jednom počne da informiše onaj kojem su lovci dali ovlašćenje, platu i novac od članarine, da ih zastupa i da obavlja poslove, pa i poslove informisanja, u njihovo ime. Ili recimo, da za nauk lovcima i kao primer, objavi LSV šta se to dogadja u Vršcu, izmedju ostalog se sad pominje neka krmača sa prasićima i nekoliko pikantnih detalja, ili se to prećutkuje, zašto? Sve se u lovstvu manje-više zna, samo je pitanje ko ima petlju da o tome progovori, a ko ima interes da se o tome ne priča. Lovci imaju čudo jedno informacija, često i dokumenata, fotografija, svedočenja... Zar se niko nije zapitao otkud Srbijalov sazna za neke stvari, i dobre i loše? Mislim da je u pitanju poverenje, ili grešim?

Puno stvari koje stignu do nas, smo mi sa foruma objavili, najčešće u formi pitanja ili kroz aluzije, insinuacije, sumnje, a bogme puno toga i nismo objavili (drugo je pitanje zbog čega nismo, ima razloga, ne bi verovao šta sve ima, ne samo iz Vojvodine).
Rukovodstvo LSV najbolje zna, da li smo i koliko pomogli, da se u ovoj konkretnoj situaciji u odnosima LSS-LSV. Raspitaj se, i kod Pažina, i kod Beukovića, i kod deda Deje, ako budu iskreni, reći će ti.
Što se tiče 'rovovske bitke' za vojvodjanske lovce, u okviru te 'bitke' se takodje vodi bitka za očuvanje ušuškane pozicije LSV, i po mom mišljenju, neprimereno visoke članarine i naročito dodatnih davanja (Vojvodjanski lovac doo, časopis...); takodje se konstantno vodi mnogo malih bitaka oko pozicija sa kojih nekim ljudima stižu masni honorari, naknade i sve ostalo (primer: poslovi upravnika lovišta). LSS takodje pokušava 'i noktima i zubima' da očuva dugogodišnje privilegije... Barem su u nečem slični...
Da budemo iskreni, tako je, svidjalo se to nekom ili ne. Meni se uopšte ne svidja što je tako!

Pozdrav za tebe, Toto, i za deda Deju - duguje mi kafu u lovačkoj sobi LU u Futogu! Smile

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
NESTAJE LI LSS? LOVAČKA UDRUŽENJA 1239 02.06.2024. 12:41
Ptičji svet koji nestaje DIVLJAČ 8 07.11.2014. 15:00
Članarina 2013 LOVAČKA UDRUŽENJA 89 25.02.2014. 10:15
Skupština LSS 16.03.2013. LOVAČKA UDRUŽENJA 64 06.03.2013. 21:07
CENOVNIK LSS za lovnu 2012/2013 PROPISI O LOVU 7 17.12.2011. 18:24
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,169,628 posete www.srbijalov.com