Stanje u Srpskim lovištima zapravo predstavlja realnu sliku rezultata i načina rada LSS, njihovog tumačenja načuna gazdovanja fondovima divljači i brige o zaštiti divljači ( samo da im se to ponovo ne dopusti ).
LSS i u njemu najodgovorniji ili žive van ovog sveta ili su i slepi i gluvi ili su toliko ogrezli u zloupotrebama da jednostavno nemaju kuda.Moraju, pa makar išli glavom kroza zid da rade to što rade.Moraju jer znaju šta su radili i uradili i šta ih čeka ( onaj Slavin smajlija ).A sa kime će protiv pravih vrednosti nego sa onima koji o lovstvu, o divljači o udruženjima imaju isti aršin kao drpići, svračići,i slični.
Oni su se uzajamno pravili, nadograđivali, uzurpirali tela i organe upravljanja na svim nivoima.
Daleko bilo da nalazim iole opravdanja za postojeću upravljačku garnituru ali sve ovo se ne dešava od juče.Samo je sada plod sazreo, prevršila dara - meru, prekipelo na sve strane.
Oko članarine i prema državi, prema LSS, ostalim savezima vlada najveći javašluk koji godinama podržava LSS sa razlogom - na taj način upravlja pojedincima pa i čitavim udruženjima.
U LSS, tvrdim odgovorno ne postoji ažurna evidencija broja članova po udruženjima i njihovog identiteta.
Takođe odgovorno tvrdim da broj delegiranih predstavnika u organima LSS nije u skladu sa brojem članova u LU, analogno u LSS.
Sa članarinom prema LSS se uvek manipulisalo, imao se selektivan pristup po pitanju neuplaćivana i odnosa prema tim LU, slično se dešava i u pojedinim LU ili još gore.
Gotovinu TREBA IZBACITI PO SVAKU CENU kao način plaćanja lovačkih obaveza.Jedini izuzetak predstavlja uplata preko fiskalne kase u LU.Plaćanjem preko blagajne u samom LU otvaraju se vrata lopovluku i krađama.
Tendencija osipanja članstva nije prisutna.Prisutno je neuplaćivanje članarine,u iznosu koji je naplaćen lovcu,pa prosleđen LSS ( kao i ostalim Savezima ).Biće još i gore ako se mnogi ne dozovu pameti.
Mučan mi je osećaj da smo ipak svi Mi zajedno najveći krivci.Zato što smo mirno gledali kako kradu, lopovišu, što smo od njih napravili ovo što su sada.
Od blata smo napravili pojedine likove u LSS, a oni će koliko sutra, naredne godine, od blata praviti članove LSS koji če im bezpogovorno uplačivati čanarinu.
Bio sam u jako puno LU širom Srbije, najmanje u LSV, stanje u njima da nije jadno i žalosno bilo bi smešno.
Podseća me na jedan vic iz perioda kada je na mesto generalnog direktora u Zastavu došao Milenko Dr.Bojanić, partijski kadar, u smislu gojaznosti stasitiji od predhodnika.Pošto je pre njega važilo pravilo da niži direktori moraju po pitanju kilaže da prate generalnog koji je imao 130 i više kilograma, stamen po pitanju prelivanja na sve strane, to je iste Bojanić i nasledio.Pošto posao nije bio baš najbolji pozove Bojanić niže direktore, naredi im da se skinu i malčice izokreću pa kada je video atribute svojih saradnika prokomentarisao je da mu je jasno čime su usr..li Zastavu ali mu nije jasno čime izj...še ovolike radnike.Tako i meni nije jasno kako smo sve ovo dopustili a ove bitange na svim nivoima pustili u lovstvo da nam rade ovo što nam rade.
Ja ne odvajam interese vojvodjanskih lovaca od interesa svih ostalih lovaca Srbije. Borim se na svoj nacin za sve zajedno. Nisu loši momci samo oni koji sede u LSS u Beogradu. Imaju oni svoje pajtaše, bliske saradnike i saborce i u LSV. Podjednako su zaslužni za ovaj kolaps nacionalnog lovstva.
Porodici Milkov, na celu sa Dejanom, se izvinjavam, i javno priznajem da je moj komentar bio neumesan. Naravno onaj deo koji se odnosi na deda Deju kako ga od milošte mnogi zovu. Pozdrav za tebe toto!
stane kaže:
Ja ne odvajam interese vojvodjanskih lovaca od interesa svih ostalih lovaca Srbije. Borim se na svoj nacin za sve zajedno. Nisu loši momci samo oni koji sede u LSS u Beogradu. Imaju oni svoje pajtaše, bliske saradnike i saborce i u LSV. Podjednako su zaslužni za ovaj kolaps nacionalnog lovstva.
Porodici Milkov, na celu sa Dejanom, se izvinjavam, i javno priznajem da je moj komentar bio neumesan. Naravno onaj deo koji se odnosi na deda Deju kako ga od milošte mnogi zovu. Pozdrav za tebe toto!
Stane ...uz mali dodatak tvom tekstu... nije ni deda Deja ni niko od drugih službenika u savezu od juče, pa da nisu stigli ništa da urade, već većina njih tamo vegetira, meditira ili ko zna šta radi, ko zna koliko godina, a gde su rezultati???? ...ostali na dobrim željama i namerama...jel to priča za javnost???...ma to su sve bajke za malu decu, ali zato njima je i dalje dobro!!! SAMO NOVI LJUDE KOJI NISU "ZADUŽENI" NIKAKVIM USLUGAMA MOGU SPASITI LOVSTVO SRBIJE, A NADAM SE DA TO PODRAZUMEVA ZA SVE NAS I LOVSTVO VOJVODINE !!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
stane kaže:
Drago mi je da se ovde na forumu pise i komunicira na vrlo civilizovanom nivou, pozdrav i za tebe stane. Bez namere da razdvajam kolege iz ostatka Srbije, naveo sam borbu za dobrobit lovaca iz Vojvodine, jer je to nesto sa cime sam jako dobro upoznat, a naravno da svima treba omoguciti da se barem putem neta bore za bolji polozaj svojih LU iznosenjem svih detalja o trenutnom poslovanju. To sto zivimo u ovakvoj drzavi je prica za neke druge forume, ali je jedan od najvecih razloga za stanje u lovstvu(kao i udrugim sferama zivota) danas.
@ Lalo - moze kafa, moze i ladno pivo, molim te kad budes dolazio javi
Administrator sam na jednom vrlo posecenom forumu i deo o u je samo iskustvo odatle, nista vise. Potpuno se slazem da su organi LSV i LSS ti koji treba da objavljuju informacije bitne za lovce, ali..........sta je za koga bitno, to je vec stvar za raspravu. Takodje se slazem da nije ovo spijunska organizacija, od koje se ocekuje objavljivanje bombiod vesti. Misljenja sam da ovakvi forumi, pogotovo kada imaju kontakte sa organima upravljanja, mogu najvise doprineti popravljanju situacije u lovstvu insistiranjem na javnosti u radu istih tih organizacija. Kako? Mozda vecim ukljucivanjem clanova foruma u neposredan rad u svojim LD. Mozda je ovo za neke clanove foruma izvodljivo kao i let na mesec, sto zakljucujem citajuci njihove upise o stanju u LD i svadjama, krivicnim prijavama, itd, ali ja pricam iz ugla futoskog lovca, jer je kod nas moguce prisustvovati svim sednicama, davati predloge, ukljuciti se aktivno u rad drustva, a za sve to je dovoljno samo da to zaista zelis. Napisati taj i taj je lopov, pa cak ako se ima i dokaz nazalost danas u Srbiji ne vredi nista.
toto kaže:
Mozda je ovo za neke clanove foruma izvodljivo kao i let na mesec, sto zakljucujem citajuci njihove upise o stanju u LD i svadjama, krivicnim prijavama, itd, ali ja pricam iz ugla futoskog lovca, jer je kod nas moguce prisustvovati svim sednicama, davati predloge, ukljuciti se aktivno u rad drustva, a za sve to je dovoljno samo da to zaista zelis. Napisati taj i taj je lopov, pa cak ako se ima i dokaz nazalost danas u Srbiji ne vredi nista.
Ako je to kod vas i u praksi zaista tako onda jedan veliki ..i samo da napomenem da koliko ja znam, ovde je jako malo kolega koji teže nekim funkcijama, ali jako puno onih koji nisu ni tupi ni glupi, a imaju obraza!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.
toto kaže:
Misljenja sam da ovakvi forumi, pogotovo kada imaju kontakte sa organima upravljanja, mogu najvise doprineti popravljanju situacije u lovstvu insistiranjem na javnosti u radu istih tih organizacija. Kako? Mozda vecim ukljucivanjem clanova foruma u neposredan rad u svojim LD. Mozda je ovo za neke clanove foruma izvodljivo kao i let na mesec, sto zakljucujem citajuci njihove upise o stanju u LD i svadjama, krivicnim prijavama, itd, ali ja pricam iz ugla futoskog lovca, jer je kod nas moguce prisustvovati svim sednicama, davati predloge, ukljuciti se aktivno u rad drustva, a za sve to je dovoljno samo da to zaista zelis. Napisati taj i taj je lopov, pa cak ako se ima i dokaz nazalost danas u Srbiji ne vredi nista.
Uključiti se u šta? Možda je u futoškom LU situacija takva kakva je, možda tamo ima dosta razumnih i kulturnih ljudi, koji poznaju lovstvo, i koji umeju da saslušaju i različito mišljenje. Moguće da je tako; ako je tako, svaka čast.
Moja saznanja o većini LU su malo drugačija: u dobrom delu rukovodstava sede malo drugačiji tipovi ljudi, koji ne trpe baš neko drugačije mišljenje, i koji uglavnom gledaju da sklone neistomišljenike, ponekad i na vrlo ružne načine (da se ogradim donekle, meni se lično nije to desilo, ali znam dosta slučajeva gde se to dešava).
Krivične prijave, procesi, kazne ... Kolega Toto, pitaj deda Deju, ko je od predsednika komisija u LSV pod istragom (istražni sudija vodi postupak, po prijavi tužilaštva), pa onda da nastavimo priču. Ili da podsetim, ko je bio odlikovan visokim lovačkim odlikovanjem LSV, a posle 2 meseca počinio ubistvo, a LU koje je vodio ostavio u dubiozi takvoj da ne znaju kako da se isčupaju? O čemu mi pričamo? Hoćeš još primera?
Ko je iz LSV dugo godina bio u organima LSS? Ko je vedrio i oblačio po LSS, glasovima vojvodjana, koji su jedno vreme bili tas na vagi? Ko je delegirao Marka Ticu za predsednika skupštine LSS? Čijim glasovima je (izmedju ostalih) izabran Popović za predsednika LSS? Ko je prvi uveo praksu da članarine lovaca iz različitih delova države ne budu jedinstvene u celoj Srbiji? Ko plaća ubedljivo najveći članski doprinos u Srbiji? Ko je prvi osnovao firmu ćerku saveza, preko koje se i sada pokušava upravljati lovstvom? Zašto ćerka firma LSS-a nije zaživela? Pa nisu imali hrabrosti da rade ovo što im pokrajinski pandan radi po Vojvodini! Eto zato!
U čega da se uključe forumaši? Da su mogli da probleme rešavaju u svojim LD/LU, ne bi pisali i čitali forume. Da su mogli da se otvoreno i jasno informišu preko svojih rukovodilaca, ne bi čitali forum. Da ih je savez čestito i pravovremeno obaveštavao o svemu šta se dešava, ne bi im trebao Srbijalov. Žao mi je, ali to je tako.
A da ne pričam o nekim reakcijama na pisanje ovde, i nazivanje ovog foruma 'serendanjem po internetu', i štošta još, pitaj deda Deju... Odoh u off topic.
Uostalom, kako kaže Knjiga: 'u početku beše reč!'.
Poslednja recenica u mom upisu ti govori sta o celoj ovoj temi mislim. OK je naravno, ali nisam siguran da li ce pomoci u uvodjenju reda u saveze, LD,.....ako nista drugo barem lovci imaju mesto gde mogu napisati svoje misljenje o svemu. Mozda su moje reci ravne ko Dunav i malo manje ostre od tvojih, ali veruj mi to je samo zato jer je meni sve ovo sto citam ovde daleko ko svemir. Kada bi imao neki od ovih primera u svom okruzenju ja se ne bih zadovoljio zalbom na forumu, vec trazio zakonske okvire da isteram pravdu, makar mi to bilo zadnje, a za LSV ne brini dok je deda tamo to ti garantujem Ne bih zaista vise pisao ovde, a posto sam cuo da si razuman covek nadam se da ces me razumeti
Ima toliko zanimljivih stvari na forumu da ce mi trebati nekoliko dana da sve pogledam. Dobar pogled!!
Poštujem tvoj stav, Toto.
Sa tom poslednjom rečenicom, tj. konstatacijom koju pominješ, se uglavnom slažem, trenutno izgleda da je tako, na žalost. Jedina razlika je što se ja sa takvim stanjem stvari ne mirim, i želim da makar na ovaj način pokušam da promenim stvari, ako ništa drugo, barem da ljudi počnu da razmišljaju, da se okrenu oko sebe i pokrenu, i da batale letargiju i mirenje sa sudbinom.
To mirenje sa kilavim stanjem u bilo kojoj oblasti, ne samo u lovstvu, baš odgovara onima koji bi da jašu na tudjoj grbači, da šefuju, da kroje prema svojoj meri, i da lični interes stavljaju ispred bilo čega drugog.
Čitaj forum, ima puno tema za svačiji ukus.
Dobar pogled i tebi!
Dovoljno je samo reci da apsolutno svi u LSV vode rovovsku bitku sa svim institucijama u interesu vojvodjanskih lovaca i vise sam nego siguran da ce u tome i uspeti.
Kolega molim te da li stvarno veruješ u ovo što si napisao?
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
U LSS se malo digla panika jer ni sadasnja nova garnitura LSS ne dozivljava kao sagovornika kome treba izaci u susret vec ljudi mozda i bolje znaju nego bivsa garnitura sta i kako se radilo!!!
LSS nece moci vise nikada da povrati stare pozicije i meni je milo zbog toga jer su se osilili i umislili su da im niko nista ne moze!!!
Vucic javno najavljuje borbu protiv organizovanog kriminala pa ce imati i priliku da se bar na jedan nacin dotakne i lovstva u Srbiji i kako se do sada radilo u LSS!!!
Letece perje i to bez predhodnog surenja na suvo sto kaze nas narod ali o tome nesto kasnije ......
toto kaže:
Napisati taj i taj je lopov, pa cak ako se ima i dokaz nazalost danas u Srbiji ne vredi nista.
toto kaže:
Kada bi imao neki od ovih primera u svom okruzenju ja se ne bih zadovoljio zalbom na forumu, vec trazio zakonske okvire da isteram pravdu, makar mi to bilo zadnje,
Ako nažalost danas u Srbiji dokaz protiv lopova ne vredi ništa, onda izgleda da nema ni zakonskih okvira za zadovoljavanje pravde protiv istih!?
Dovoljno je samo reci da apsolutno svi u LSV vode rovovsku bitku sa svim institucijama u interesu vojvodjanskih lovaca i vise sam nego siguran da ce u tome i uspeti.
Kolega molim te da li stvarno veruješ u ovo što si napisao?
U lovstvu Srbije ne dešava se ništa različito od onoga što se dešava u celoj državi.Nažalost.
Kada bih bio u situaciji a nisam, da bitno utičem na ciljana društvena dešavanja, nazovi društvenu nadgradnju prvo što bih uradio: UVEO BIH INFORMATIVNU EMISIJU, NOVINE, INTERNET PORTAL I SL.KOJA NE BI BILA CENZURISANA I PODLOŽNA RAZLIČITIM POLITIČKIM I DRUGIM UTICAJIMA.
Najveći problem ovog društva predstavlja nedostupnost informacija.Nepravovremenost, nedostupnost, izbegavanje komentara i nedostatak pravih, potkovanih demantija samo dodatno inspiriše pojavljivanje informacija tipa - čuo sam od jednog kome je rekao drugi ali provereno mi je u poverenju preneo treći.
Lovstvo, udruženja, savezi čak i resorno ministarstvo beže od pravovremenog i istinitog objavljivanja informacija kao što bi rekao narod kao june od voza .
Da nije bilo sakrivanja informacija ne bi se dogodio Zoran Živojinović u LSS, ne bi stručna služba sakrivala informacije zarad uticaja na pomenutog predsednika da nije od toga imala interesa.Ne bi visina primanja zaposlenih u LSS, njihove dnevnice,dupla plaćanja troškova održavanja sednica skupštine LSS, nedefinisano prebacivanmje para na račune firmi koje to nikada neče vratiti i još mnogo toga ostajale zaogrnute velom tajni prema širokom auditorijumu koji čine lovci Srbije preko čijih se leđa na kraju sve i prebilo.
Neshvatljivo je ponašanje pojedinaca koji su prozvani preko sredstava infrmisanja, etiketirani na način koji ih predstavlja kao sve samo ne kao lovce.Neshvatljivo je da Vas neko nazove lopovom a da Vi ne reagujete argumentovanom istinom i pokušate da opovrgnete napise u medijima.
Ili možda nema druge istine, možda su napisi tačni pa je najbolje po onom buka oko vuka a lisice meso jedu, ili tresla se gora rodio se miš i sl.
Nije razumljivo ni od sredstava javnog interesa.Objavljivanje jednog sagledavanja, jedne strane medalje ne upućuje na istinitost.
Sukobljavanje različitih stavova i njihovo podvrgavanje sudu javnosti može doprineti u suzbijanju svih negativnih pojava u društvu a samim tim i u lovstvu.Kako običan lovac da dođe do istine.
Na jednoj strani glasilo LSS i super lovac A.Pantelić, do njega Zov, Predator, Vojvođanski lovac, Glasnik LSV, Glasnik LSCS.Koliko je ponuđenih istina koliko to ima istina u samo jednoj pojavi, dešavanju.Zašto nedostaju suprotni komentari.Zašto novinari i pojedina glasila nemaju rubrike pisma čitalaca - bez cenzure pa da izdavači vide šta lovci misle o njihovom pisanju i komentarisanju.Zašto novinari prilikom objavljivanja aktuelnih informacija ne slede novinarski kodeks već predstavljaju samo jednu stranu medalje, jedno viđenje.Zašto informacije pravovremeno ne objavljuju oni koji donose odluke od bitnog značaja za lovstvo i lovce.Udruženja,Savezi i Ministarstvo.Čega se plaše, šta kriju.I u sferi informisanja sve je prisutnija selektivnost informacija od značaja još malo pa će se javno objavljivati naručene i debelo plaćene istine .
Ima li kraja svemu što se dešava.
Gde su i ko je poštene llovce zatvorio u neke druge vilajete.
Kako smo mogli da biramo na najodgovornije funkcije u lovstvu one o kojima bruje sredstva informisanja i etiketiraju ih na najgori mogući način a da Oni ćute.Kao zaliveni.Kao proći će, kao nisu to Oni, biće toga uvek, ljubomorni su oni što nisu gde smo MI i slično.
Jesmo pogrešili ali dokle ovako.
Mene bi bilo sramota da me je, kao pojedine, recimo list Predator, okarakterisao a da ne tražim da se objavi i moja istina - prava, nefilovana.Da sam novinar sa etikom, ja bih vodio računa da se u listu gde ja objavljujem tekstove ne nađe komentar onog protiv koga se vodi krivični postupak ( može i to ali samo u crnoj, kriminalističkoj hronici ).Vodio bih računa da se istina ma kakva ona bila kroz moje pisanje sagleda iz više različitih uglova.
Ovaj moj upis je samo inspirisan Lalinim, Sremčevim, i drugim upisima u kojima se jasno prepoznaje da su lovci Srbije neinformisani a da su za to najveći krivci najodgovorniji u udruženjima, savezima pa i samom ministarstvu.Dotle kupujte sva izdanja koja su posvećena lovstvu.Opredelite se kome najviše verujete.Ne očekujte ni od aktera zbivanja ni od novinara da čujete( čitate ) i naličje objavljene priče.Toga će Vas lišiti Oni koje smo svi zajedno i birali.
Na kraju i to je njihova briga o nama - što manje znamo manje patimo.Hvala i njima i novinarima, zahvalio bih se malo i sebi, verovatno i ja zaslužujem deo toga.
..za one koji nisu čitali zadnji broj ZOV-a, da napomenem da se opet "potkrala" štamparska greška, pa je opet gospodin Aleksandar Pantelić (ZOOTEKA i bivši ), pri citiranju njegovih izjava, a na temu rascepa u savezima, predstavljen kao AKTUELNI SEKRETAR LSS-a!!..znači pao je veliki COME-BACK..A KAKO, GDE I KADA ...ZNA LI IKO???
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.
Da nebi neko rekao da se ovde laže, evo i malo detaljnijih podataka..znači revija ZOV, br.731, 27.07.2012.
Naslov Podele nikome ne koriste.
Prepiska: Do kraja godine očekuje se usvajanje ovog dokumenta, nakon čega će biti održana i izborna skupština - kaže sekretar Lovačkog saveza Srbije, diplomorani inženjer Aleksandar Pantelić- Opšta konstatacija je da je odblokiran rad Upravnog odbora, što je već dalo konkretne rezultate.
kraj prepiske
Da pojasnim da je gospodin govorio u prehodnom poglavlju o predlogu novog statuta!
zanimljiv podnaslov (prepiska)
Podrška
Teško je oteti se utisku da zagovornici cepanja Lovačkog saveza Srbije, kao krovne i jedinstvene organizacije, ipak rade po diktatu, a ne po željama i potrebama lovaca. To potvrđuje i podrška koju Lovački savez Srbije dobija od znatnog dela lovaca i udruženja s područja otcepljenih saveza - kaže Aleksandar Patelić.
kraj prepiske
Ovo mi liči na sabotžu verovatno od CIE ili AL kaide..kao i do sada..to je ono ajmo malo udariti na patriotizam i ono kako smo mi uvek žrtve nekih tuđih interesa...što ruku na srce i nije daleko od istine, ali su upravo INSTRUMENT TIH UNIŠTITELJA oni koji su to jedini i mogli uništiti - NAŠE VELIKE "PATRIOTSKE" VOE I LIDERI (čast retkim izuzetcima)...A NE OBIČNA RAJA I LOVCI!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?