Umesto da se ponosite takvim rukovodstvom, savremenih pogleda, Vi bi da se Vaša sredstva ulože u fazane, da Vam se rukovodioci voze u starim, nesigurnim automoblčićima, sa, ne daj bože , ogromnim rizikom da budete bez perjanica lovstva, .....
Ako Vam je za utehu, siguran sam da Škodica nije kupljena od Vaših para, nego od ničijih para, do kojih se došo tako što su oročene Vaše pare,......
@Sremac: ove "kese" da ne kažem "mooda od labuda" su ti vrh. Gde nalaziš samo te inspirativne fotografije.
@Gedza: "...Ako Vam je za utehu, siguran sam da Škodica nije kupljena od Vaših para, nego od ničijih para, do kojih se došo tako što su oročene Vaše pare"
Gedzo, dobra fora, da znaš da je to verovatno bilo tako, a ja se vidim uzalud brinuo da nije možda kupljena od lovačkih para. A ono stvarno od ničijih. Da ne kažem prevarili ljudi banku i banka im platila, a njima nije, jelte, palo na pamet da kada su već oročili te lovačke novce, da korist nastalu tim oročavanjem ulože u, jelte, lovište i lovce, pa da im nekako pripomognu jer su to ipak lovački novci...
Šalu na stranu, kako god bila i kojim god sredstvima ta Škoda bila kupljena, velika je to sramota i bacanje prašine u oči našim lovcima.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
Bata Gedžo, s obzirom na visinu kamatne stope, koliko je trebalo oročiti lovačkih para i koliko dugo da bi se dobilo toliko kamate?
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
U decembru mesecu je održana sednica UO LSV, u mestu Klek, kod Zrenjanina. Gost je bio i Dragan Šormaz, predsednik LSS.
E sad šta se tamo dešavalo, prema izveštaju sa sajta LSV: predsednik NO LSV Medić kazao da se sve radi po planu. Može biti, samo se nešto ne sećam da je kupovina nove Škode bila u planu za 2014., recimo? Ma šta ima veze, ako i nije bilo u planu, majstori iz UO LSV čas posla naprave 'rebalans' kao i ranije što su, i rade kako im se hoće, a ne onako kako Skupština kao vrhovni organ saveza odluči!
E ondaK je još bilo da su se bunili na UO LSV zbog načina tretiranja glodara po atarima, i zbog mogućnosti trovanja divljači. Pomenuta je i ona emisija sa B92 sa nesretnim prilogom... Ajd se kladimo da su tu priču maznuli od nas sa Srbijalov, jer smo upravo mi na naslovnoj strani portala potencirali tu priču!
I još da zašećerim: po tom izveštaju sa sednice UO LSV diskutovao je i M. Bekuović, koji (pazi sad ovo!?!): 'U svojoj diskusiji, zamenik predsednika Lovačkog saveza Vojvodine Miloš Beuković istakao je da manje uplaćenih članarina nisu slučajnost.
- Lovačka udruženja koja su posle donošenja novog Zakona o divljači i lovstvu ušla u proces razdvajanja i usitnjavanja danas definitivno imaju problema.. Tu su Vršac, Sombor, Šid, Kovin. Ostaje naravno i problem kontrole brojnosti članstva po udruženjima. Mislim da prodaja i distribucija lovnih karata mora biti kako Zakon nalaže data privrednim društvima i na taj način bi došli do tačnih podataka o broju članstva po pojedinim lovačkim udruženjima, rekao je Beuković.'
Kakva pirueta u stavovima!?! A šta su ono ovi 'seratori sa Srbijalov' pričali još onomad još kad je taj isti M.Beuković malo drugačije stavove zastupao?!? Ima na ovoj temi pisano šta su sve radili i pričali pojedina gospoda iz UO LSV, i pojedina gospoda iz ćerke firme 'Vojvodjanski lovac', nije problem proveriti! I šta je sad ovo? Naknadna pamet? Ma, daj... A šta su napravili u medjuvremenu od vojvodjanskog lovstva?!? Na koji način su ustanovljane nove granice i nova lovišta po Vojvodini? Kakva je tu bila uloga pojedinaca iz LSV? Ko je tada sa D. Kunovcem iz POkr. sekretarijata krojio i prekrajao granice, obećavao lovišta, i svašta nešto? Kakva je tu bila uloga (direktna ili indirektna) pojedinaca iz LSV, pa i M. Beukovića?!? Pa jel neko misli da je lovačko pamćenje kao kokošije, da pamtimo samo 2 dana?
Eeee, da, isključili su iz LSV još dva LU, iz Titela i iz Vršca. Umnožava se broj onih koji nisu članovi LSV, umnožava, ali po njima sve je u redu, lepo, krasno, bajka od života, itd....
Rade Medić da preporuku da se razmisli o visini članarine i da se ona svede na minimum!!! Opa bato!?! Ajd da ponovim pitanje: a šta su to ovi 'seratori sa Srbijalov' pričali sve vreme, da LSV junački 'dere' članstvo svojom članarinom!!! TO smo govorili sve ove godine, e da bi sad konačno posle 4 godine nekom došlo iz doopeta u glavu da je članarina za savez abnormalno visoka!
Pozdrav za UO LSV od 'seratora sa Srbijalov'!!! Sram vas bilo. Naročito onog što pravi 'bajku od života'.
Koga zanima da pročita ceo text izveštaja sa sednice UO LSV, evo link:
Ma nije nego...da privredna društva vrše distribuciju lovnih karata...trt-mrt...a ja znam baš jedno iz Novoga Sada, jelte, privredno društvo, sticajem okolnosti osnovano od strane LSV, jelte, baš fino, koje bi tim poslom moglo da se bavi.
Al ne besplatno, naravno. Ništa pro bono. Samo solarno. A i tu ako se ne varam radi sin jednog tate koji ima puno saznanja oko LU Mladenova, Karađorđeva, kada su onomad ustanovljavali granice lovačkih udruženja...sve lepše od lepšeg.
Kum Vujica samo nije odgovorio zašto su ta LU isključena, tačnije ko je kriv zbog toga. Ja mislim da lovci nisu. Pre će biti krivi alavi velikani iz LSV-a koji hoće za 1.400 dinarar "bajku od života" a nisu spremni da se odreknu ni dinara prinadležnosti kako bi se ta bajka od života što duže vrtela.
Planirano je bilo 17.000 članarina, a uplaćeno 15.287.
Pa šta bi sa 35.000 lovaca do juče????? Ko je odgovoran što se članstvo u LSV za svega par godina prepolovilo.
Aaaaaa, znam, to je ovaj "ubačeni serendajući elemenAt" koji se drznuo da nam bajku od života, koju mi moramo braniti kao zenicu oka svoga, rastura.
Forumaši, što "serendate" po Srbijalov forumu, šta uradiste od lovstva Vojvodine. Pa nemaju sada ljudi ni za neki BAR novi, optikicu solidnu...cccc
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
Ma radili bi oni distribuciju lovnih karata besplatno, a kladim se da bi malo i platili da im se dodeli taj posao.
Tada bi imali preciznu evidenciju koliko je koje LU trebovalo lovnih karata i na osnovu toga insistirali na plaćanju istog tolikog broja članarina.
Zar nije očigledno?
A o deda Radetu Mediću, je ono deda sasvim dovoljno.
Uz svo dužno poštovanje, radi se o čiči u poznim godinama za kojeg sumnjam da može da odgovori izazovima modernog vremena kojim gospodare vešti vanredno-redovni kuvari, tate i tatini sinovi, direktori, zadrugari i ostali pomagači....
To bi bilo kao da živite u porodičnom domaćinstvu sa ocem, dedom, i pradedom, a da je pradeda zadužen za kontrolu trošenja zajedničkog novca.
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Imaš li informaciju ko ga je predložio za preCednika NO , čija je ideja? Jer po meni taj ima najviše koristi od poznih godina. A očigledno je da nije cilj napredak i red , nego bajka od života.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Ne znam...ali slutim....
A i nije neka velika tajna ko vodi kadrovsku politiku u LSV-u!
Samo da podsetim, Rade Medić kao predsednik NO je glatko prešao preko REBALANSA finansijskog plana!
A prošle godine je NO usvajao finansijski izveštaj i izveštaj o radu sa 2 PRISUTNA ČLANA OD 5 UKUPNO....2 su izbačena automatski jer su izbačena njihova LU, a jedan je bio opravdano odsutan-pokvario mu se auto!
Isto tako, NO nije imao ništa protiv toga da UO predlaže članove UO, NO i ostalih organa....
Sada je ladno prešao preko kupovine luksuznog automobila iako to nije planirano u finansijskom palnu za 2014. godinu.
A nije ni svestan svoje OGRONME ODGOVORNOSTI ZA SVE ŠTO RADE GOSPODA IZ UO LSV, JER SVOJIM ĆUTANJEM I NEČINJENJEM "POKRIVA" SVE NEZAKONITOSTI.....
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Pošto mu je "rok trajanja" na isteku , možda misli da ga neće niko dirati. Jel i on "Zadrugar" ili bolje rečeno "Zasebar" pa mu treba za unuke?
A ne, ne....
Mislim da on nije iz te lopovske priče....
To je stari kadar koji se zadovoljava oslovljavanjem sa "Predseniče NO" i tapšanjem po ramenu.... i to najviše od strane onih kojima je on kao takav potreban da "aminuje" njihove bahanalije!!!
Mislim da si u pravu Sremac 75. Čika Rade nije iz lopovske priče. Pre će biti mnogo naivan, ali ni poltronstvo i sklonost sitnim grebanjima ne možemo smatrati baš nekim vrlinama.
Sremac75 kaže:
A ne, ne....
Mislim da on nije iz te lopovske priče....
To je stari kadar koji se zadovoljava oslovljavanjem sa "Predseniče NO" i tapšanjem po ramenu.... i to najviše od strane onih kojima je on kao takav potreban da "aminuje" njihove bahanalije!!!
Pravo da vam kazem,sto sam stariji,sve vise mi pun k...c ovih sakupljaca funkcija,pa makar ta funkcija bila cuvar plaze u zimskom periodu.Niti ih je malo(tu biologija treba da odradi svoje),niti su bezazleni ti nosioci raznoraznog ordenja i spomenica iz prve polovine proslog veka,jer ce jos uvek za drugove odabrane gurnuti glavu tamo gde pametni nebi ni nogu.Svaka vlast voli ove metuzaleme vaspitane po komandi:Ne pitaj sta rade drugovi odozgo!
Zbog takvih nam sednice saveza lice na skupove solunskih boraca,sve glave bele i medj njima jedna garava,pa jos rogata.
Da ne bih bio pogresno shvacen,postujem ja njihove godine.Recimo da postujem i ono sto su radili(mada se sa vecinom ne slazem),ali maknite se gospodo ili drugovi veterani.Ovo je 21-vi vek i pustite malo mladji svet da pokusa da nesto promeni,a vasa uloga neka bude savetodavna,ako vec zelite da pomognete.
Ovako,otimajuci se i dalje za funkcije,usr...i ste motku od vrha do dna i dolazite u situaciju da vas sa istom tom motkom ispratimo u zasluzenu penziju.
Ne znam da li da se smejem ili da pi*zdim kad smo dočekali da Beuković počne sada da priča ono što smo mi pričali još 2010. i 2011., a tada sam/smo od njega za to i takvo naše pisanje dobili da 'serendamo po internetu'.
Retoričko pitanje: a ko sada serenda?!? Forumaši ili Beuković?!?
Sada kad je djavo došao po svoje u mnogim lovištima Vojvodine i u mnogim fragmentiranim (ustinjenim) bivšim velikim LU - samo neka ću da naredjam: Novi Sad, B.Palanka, Šid, Titel, Vršac, Crnja, Sombor... I da ponovim moje pitanje/konstataciju: kako to da se LU čelnih ljudi iz LSV nisu uopšte cepala i delila na mala LU koja nemaju baš neku ekonomsku perspektivu i održivost? Kako to da je LUG Zrenjanin ostalo celo i netaknuto (iz tog LU je i sadašnji predsednik LSV Pažin)? Lu Ruma takodje ostalo celo (odatle je Beuković); LU Futog ostao jedinstven (odakle dolazi sekretar LSV Deja Milkov)? Zanimljivo baš! Pa što nisu čelnici LSV tada objašnjavali da se ne treba cepkati, jer neće valjati? A šta je tadašnji sekretar LSV Milenko Zeremski (sadašnji direktor Vojvodjanskog lovca) govorio u jednom intervjuu (2011. godine) da je njegov lični stav a i stav LSV da svako LU koje misli da može samo, neka izvoli?!? Ko je ovakvim stavom sebi kao privilegovanom nameštao poslove u lovstvu? Šta nije jasno, gospodo?
Tada je predsednik LSV bio Beuković lično. Ovo je čisto radi podsećanja ko je šta pričao onda, a šta priča sada!
Oni koji 'serendaju po internetu' toplo pozdravljaju onog koji serenda po lovstvu.
Samo nek je para za LSV u neograničenim količinama, da bi se vozikalo u luksuznim novim vozilima, palamudilo po sastancima, krkalo, pilo, lovilo i pucalo za 'zaslužne' iz rukovodstva na račun domaćina, 'zadrugarilo' u onom čudu što se zove 'LOVZAD', a usput se formalno bavilo nekim NIR-ovima i sličnim glupostima koje ništa dobro nisu donele lovstvu.
Ma članarina za LSV treba da bude 5000 dinara po lovcu, e valjda bi se onda uprave LU opasuljile šta im ekipica radi.
A gde su lovne osnove za novoformirana lovišta, što su lovci platili preko LSV da uradi ćerka firma Vojvodjanski lovac?!? Naplaćeno, a neuradjeno? Da li će neko LU imati mooda da podigne tužbu protiv LSV i da traži naknadu štete i povraćaj novca za sve ove godine za neuradjene lovne osnove? A šta ako neko LU bude kažnjeno što lovi bez lovne osnove - ko će da plati ceh?
Hohštapleraj veliki.
I sad je Beuković odjednom kao zabrinut za budućnost malih i slabih LU, koja su u prethodnim godinama svojski očerupana izmedju ostalog i nenormalno visokom članarinom od 1400 dinara po lovcu?!? A ko je takvim malim i slabim LU dodeljivao lovišta, i na čiju preporuku ili urgenciju? Pa Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, gde je vedrio i oblačio tada neprikosnoven Dušan Kunovac, čiji sin je tada radio u LSV, a kasnije prešao u firmu Vojvodjanski lovac gde i sad radi! Kako sad objasniti da LSS može da izadje sa visinom članarine od svega 200 dinara po lovcu, a ovim vojvodjanskim alama trebalo sedam puta više?!?
Ne znam kako drugi, ali mene najviše kao čoveka vredja kad me neko 'ebe u mozak, i još očekuje da mu klimam glavom i aplaudiram?
Neću da pominjem ono bukvalno udaranje profesorskog 'prstenca' lovcu (lovcima?) na lovačkoj zabavi...
A ko će da izračuna štetu nanetu vojvodjanskom lovstvu, za ovakvo stanje? I ko će već jednom da odgovara za nanetu štetu? Ne, nego će zombirani delegati da aplaudiraju svakoj budalaštini koja se izgovori za govornicom skupštine, ne ulazeći u suštinu priče opčinjeni samozvanim i nabedjenim lovačkim 'veličinama' koje im se obraćaju.
Meni se nešto čini da gospodu iz LSV nešto jako počelo da svrbi mnogo stvari odjednom, pa se sad pokušavaju elegantno izvući iz pekmeza koji su sami kuvali i u koji su upali. Od delegata iz LU zavisi da li će im dozvoliti da na račun lovaca i dalje prave 'bajku od života' ili će ih lepo ispratiti sa funkcija.
Nego, sad mi palo na pamet: da li je ikad igde objavljeno kolike su plate zaposlenih u ćerki firmi 'Vojvodjanski lovac'? Ja mislim da bi se mnogi debelo zamislili kad bi smo saznali taj podatak! Inače, u 2014. godini zaposlenima u LSV je plata povećana 20%, čisto da znate. Ima se, može se!
Zato ja i rekoh da nam trebaju privatizovana lovista, a ne foliranti.
Ako moze da se odrzava od 100e moci ce i od isto tolko novca u rukama nekog privatnog subjekta kojiće za razliku od Lss,lsv imati interesa da organizuju kako valja lovište.
rk kaže:
Zato ja i rekoh da nam trebaju privatizovana lovista, a ne foliranti.
Ako moze da se odrzava od 100e moci ce i od isto tolko novca u rukama nekog privatnog subjekta kojiće za razliku od Lss,lsv imati interesa da organizuju kako valja lovište.
Vec jednom smo diskutovali na tu temu i moras se preciznije izraziti sta ti to podrazumevas pod privatnim lovistem.
Ako si mislio da je to kad grupa ljudi uzme loviste u zakup od drzave,to je ono sto imamo sada.Ako pak mislis na privatizaciju lovista po sistemu privatizacije preduzeca,zadruga i sl.rekoh ti vec da to definitivno nece biti dobro resenje osim za tajkuna koji ce ga privatizovati.Tu vise nema clanarine vec imas cenovnik kao u kafani pa sta ti se hoce ti to platis(ako mozes)pa udri.Ne bi to bilo lose da zivimo u nekoj drugoj,korupcijom manje devastiranoj zemlji,ali ovde je takvo loviste i sav zivi svet u njemu osudjen na propast,a sve zarad gospodina dinara koji mora da se umnozava pa sta kosta da kosta.
Pravo da vam kazem,sto sam stariji,sve vise mi pun k...c ovih sakupljaca funkcija,pa makar ta funkcija bila cuvar plaze u zimskom periodu.Niti ih je malo(tu biologija treba da odradi svoje),niti su bezazleni ti nosioci raznoraznog ordenja i spomenica iz prve polovine proslog veka,jer ce jos uvek za drugove odabrane gurnuti glavu tamo gde pametni nebi ni nogu.Svaka vlast voli ove metuzaleme vaspitane po komandi:Ne pitaj sta rade drugovi odozgo!
Zbog takvih nam sednice saveza lice na skupove solunskih boraca,sve glave bele i medj njima jedna garava,pa jos rogata.
Da ne bih bio pogresno shvacen,postujem ja njihove godine.Recimo da postujem i ono sto su radili(mada se sa vecinom ne slazem),ali maknite se gospodo ili drugovi veterani.Ovo je 21-vi vek i pustite malo mladji svet da pokusa da nesto promeni,a vasa uloga neka bude savetodavna,ako vec zelite da pomognete.
Ovako,otimajuci se i dalje za funkcije,usr...i ste motku od vrha do dna i dolazite u situaciju da vas sa istom tom motkom ispratimo u zasluzenu penziju.
Mrwa, potpisujem ovo što si rekao.
Lalo, lepo ja rekoh, savezi su recidiv komunizma i skup ala i bauka, dok na Skupštini uglavnom sede klimoglavci koji pojma nemaju ni zbog čega sede tamo, ali kada se pojave Miloš Veliki, Gargi, Pažin i ostala bratija, gospoda iz Skupštinskih klupa doživljavaju kolektivno ludilo. Ne znaju jadni ni za šta glasaju kada se nađu u društvu takvih veličina.
A pre te Skupštine, Škoda šparta po vojvođanskim LU kako bi se obezbedila potreba većina za budalaštine koje godinama unatrag uništavaju lovstvo.
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?