Pez ova je dobra!!!...da samo informišem (one koji žele da znaju) da su karte koje se prikazuju na snimku, jako popularne u Dalmaciji i sa tim kartama se igraju poznate kartaške igre Briškula i Trešete!!...a umesto pik , karo,itd...te karte imaju kupe, špade, baštone i dinare!!...mislim da zemo Kelt zna o tome isto jako puno!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
bejbe totalno si ,daj se drži teme ,na susretu sigurno nećemo igrati briškule.
ako sremac počne o slavonskim narodnim običajima ugasili smo ga,pa gde onda odosmo
Inđijac neznam šta je tu jer je sve već dogovoreno!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
...bo me pas kad sam i krenuo u paorizaciju sutra baliram detelinu
a kod vas drušvacnce kako vidim do ludila ...pa šta, reći lepo se provedite ... i nemojte se ponapijati i tako to .. živi bili pa se vidimo neki drugi put
Ma ja bih baš voleo da neko od njih dodje, da malo neobavezno 'proćakulamo' o problemima. Šta bi falilo?
Na kraju krajeva, u jednom 'toplom ljudskom razgovoru' se može mnogo toga čuti.
Lepo im se obratiš 'biranim' rečima....
Pažin je bio prošle godine, ništa mu nije falilo, niti ga je neko nešto pitao puno - mi furamo našu priču, zezanje pun gas, a ja mislim da su oni malo ljubomorni što mi nemamo obavezu da budemo formalisti i zvanični, nego smo opušteni i raspoloženi, jer ne moramo da brinemo gde ćemo da utrošimo 10-15 miliona dinara lovačkih para!
I bi lijepo druženje! Evo nekih slika dok mi saberemo utiske i napišemo po koju. Bilo je svega. I ića i pića. I smijeha i suza (od smijeha, naravno). Ko nije bio, ne zna šta je propustio. Bilo je i "slikanja na porculanu", "đe mi je auto", "Zemo, što si baš tu stao"... Neko se svojski potrudio da ovo druženje bude izuzetno, dok su neki drugi spavali.
Hvala vam svima koji ste bili, naročito onima kojima kilometri nisu predstavljali nikakav problem. Posebno se zahvaljujem Dakiju koji je sve ovo organizovao i većinu posla iznio na svojim plećima. Bolje reći, još iznosi, jer je ostao da sređuje splav i razdužuje stolove i klupe.
Zaštitni znak većine druženja, rakija "Forumašica ljuta"
Mali Indjijanac, "čudo od djeteta". Nije ni zabacio štap, a već upecao ribu.
Čovjek koji je pored Dakija, najzaslužniji za naše jelo. Majstor za paprikaše, Robija.
Najveći dio ekipe, na čelu sa Podunavcem koji je, kao i obično, bio zadužen za red i mir.
I kao šlag na tortu, "pačija škola". Još jedan dokaz da lovci nisu "ubice", kako ih neki smatraju. Skoro cijeli dan oko Dakijevog splava, bezbrižno su se brčkali.
današnje druženje bilo na nivou,kao i uvek,naravno da je pravi doživljaj ko je bio nekaje se,nadam se da će i oni koji su bili prvi put reći neku lepu o druženju.
neki koji su izostali a nejavljaju se na telefon moraće da imaju dobar razlog da se opravdaju,
još jednom hvala Dakiju i ekipi koja je pomogla gostoprimstvu.
Evo da se oglasim i ja koji sam bio prvi put na ovakvom druženju, jedno je sigurno "ko nije nikad bio taj nezna šta je propustio, a ko je bio sprečen da opet dođe, tom je sigurno žao".
Hvala Dakiju, Bilo je lepo upoznati likove sa ovog foruma?
p.s. iskren da budem imena sam slabo zapamtio ali nadimke sa likom sam povezao.
Stvarno prelep dan danas i jos bolje druzenje,hvala Dakiju i ekipi na organizaciji druzenja na hrani i picu,svaka cast.Ja sam danas prvi put na druzenju i drago mi je da sam konacno upoznao ekipu.Jos jednom hvala svima koji su bili danas i nadam se da ce ovakvih druzenja biti jos.
Druzenje uspelo kao i svako do sada,cestitke Dakiju na organizaciji.Slava je imao svoj dan ,velika kolicina smeha ,sale i naravno lovackih prica.Zoran Zoli je ipak skupio hrabrosti da dodje kao i mnogi drugi koji su prevalili puno kilometara da bi dosli.
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?