čini mi se da su nažalost mnogi ostali na svom putu,gde su bili i pre 3 godine,tj.na putu razbijanja LSS i okorišćavanja o imovinu LSS.Samo sada su mnoge stvari o njihovom radu mnogo transparentnije i neki radovi su dobili svoje pravne okvire.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Mislim da je doslo vreme da se OBJAVE novosti oko LSS jer su odmori prosli,polako se okupljamo u vecem broju na forumu pa je i red da se nove informacije oko rada LSS podele sa drugarima ali o tome nesto vise sutra!!!
Nisam zaboravio Srbijalov, taman posla, i sam sam deo te priče.
Jednostavno sam apostrofirao uticaj onih koji su svojim učešćem na drugi način mogli da spreče sve što se zbilo u LSS i put prepoznavanja kuda vodi jedno nedomaćinsko poslovanje.
Ne smatram da je ovaj forum bio deo te priče jer da je bio mislim da bi sve bilo drugačije.
Kritika, kojoj, na kraju, treba da bude podvrgnuto svako nelovačko ponašanje kao i nosioci takvog ponašanja postala je nužna potreba i društva u celini.
Upisi na ovom forumu, nažalost postaju jedini put ka pravoj informisanosti lovaca, ali upisa treba da bude više u smislu učešća većeg broja lovaca.
Sigurno je da je i teret početka pao na leđa manjeg broja onih prvih ali takav je svaki početak.
Ti Lalo znaš kako razmišljam i da nisam izostavio ovaj forum sa ciljem da na bilo koji način ne daj Bože umanjim njegov doprinos u etiketiranju lošeg, edukaciji lovaca i mesta gde svi mogu naći odgovor na svoje pitanje, ali kada sam pomenuo saveze, stručnu službu i pojedince mislio sam na direktne učesnike.
Oko tačke dnevnog reda vezane za Srbijalov, možda je bila na UO ali ne na skupštini ili mi je promaklo što nebi valjalo, ili je u pitanju ranije napustanje skupštine sa moje strane što je u poslednje vreme bila praksa.Bez obzira što sam skupštini prisustvovao kao član NO javi mi kada je bila tačka, interesuju me povodi i diskusije.
Pozdrav.
Elko, rekoh, Srbijalov je bio na dnevnom redu skupštine LSS, 2011. u februraru, čini mi se.
Ja sam svojim očima video štampani skupštinski materijal; ako se dobro sećam, tačka je bila pod rednim brojem 12. ili 14.
Ako me pamćenje ne vara, dnevni red je bio napisan u vidu jedne tabele, gde je po svakoj tački dnevnog reda bio naveden izvestilac. Nemam informaciju da je bilo neke diskusije, nego je samo pisalo 'Informacija o pisanju na forumu Srbijalov' ili tako nešto slično. Dakle, o informaciji se, koliko ja znam, ne diskutuje i ne donose se zaključci.
Moguće je da ti je promaklo...
Slažem se sa tobom u jednoj stvari: mnogo štošta bi bilo drugačije, da se Srbijalov pojavio ranije. Promenilo su puno toga u zadnjih par godina, ali jedna stvar je konstantna i nepromenljiva za sada, a to su ljudi koji su u zadnjih desetak godina žarili i palili lovstvom. Sve ista imena, isti likovi - kome verovati? Taman kad pomislim da se neko dozvao pameti i okrenuo se da radi u korist lovaca, a ne samo u svoju ličnu korist, stvarnost me demantuje.
O samokritici ljudi koji su već godinama u vrhu lovstva ne bih - ne postoji ni u naznakama! Radi se o jednom broju ljudi ne većem od možda 50-60, koji direktno ili indirektno dovedoše do sadašnjeg stanja.
O čemu mi onda više da pričamo?
slavaplana kaže:
Mislim da je doslo vreme da se OBJAVE novosti oko LSS jer su odmori prosli,polako se okupljamo u vecem broju na forumu pa je i red da se nove informacije oko rada LSS podele sa drugarima ali o tome nesto vise sutra!!!
Nove informacije, ili bolje rečno pitanja, ćemo objaviti onda kada procenimo da je to najefikasnije. Nećemo licitirati rokovima.
Od svih novosti, jedna je vrlo, vrlo interesantna, a naročito će biti interesantna Popoviću i Tici, a biće i ne baš malog interesa i od strane rukovodstva LSV i LSCS, i svih LU po Srbiji, samo što će interes ovih poslednjih biti indirektan. Mislim da će u lovstvu Srbije odjednom zavladati opšti svrab, češaće se mnogi, kada budu trebali da odgovore kako su pozivani delegati za Smederevo i po kojim kriterijumima, a obaška, gde su novci od lovaca.
Da li ćemo dobiti odgovor na ta 'vrlo, vrlo interesantna pitanja', ostaje da se vidi.
Izmena upisa: kada sam postavio ovaj upis, samo na ovoj temi se odjednom broj neregistrovanih gostiju popeo sa 'nula' na 14!
Garant se pitaju, šta to imamo u rukavu! Evo odgovora: imamo info-bombu!
Bez šale: kada sam pokazao ono što imamo nekim ljudima, krstili su se i levom i desnom! Nikom nisam davao u ruke, da kopira ili da prepisuje, tako da nema šanse da ovu poslasticu prepustim bilo kome drugom.
Naravno, kao i obično, sve ćemo objaviti u formi pitanja, pa neka nadležni potvrde ili demantuju tačnost.
Kako te Marko Tica nije sramota da danas pijes kafu u komsiluku kod LALE a da se coveku nisi ni javio????
Od onolikog NS-a ti si nasao da pijes kafu pored LALINOG lokala???
Javi se bre da popijemo kaficu sledeci put kad si u komsiluku??? Mislim na Planu, i ovako nista nisi preduzeo iako sam ti preko Vlade Pravnika i skupstine u Smederevu na vreme poslao dopis o NEZAKONITOJ odluci da Djordje Donic ispred Velike Plane bude delegat na SKUPSTINI!!!
Nista nisi preduzeo jer je Donic podrzao Popovica i minus u kasi, a i podrska za NEZAKONITE odluke Vas 87 nije izostala!!Glasao je sve kako treba a i da nezna sta i koga je glasao!!!
Podrzava Vas covek do poslednje kapi krvi!!!Izgleda da ste ISKRVARILI????
Uskoro cete mu cuti pricu kao i sto je VASA !!!Samo sto Djordje Donic nije KRAO I UZIMAO kao pojedinci u LSS za sta su i odgovarali a bice i novih postupaka!!On je iz NEZNANJA i zelje da bude DELEGAT glasao i dizao ruku jer je POPOVIC tako trazio!!!!
E sad kad je djavo dosao po svoje i u udruzenju i u LSS svi se prave ludi i niko ne zna nista ali pojasnice Vam svima Javni tuzilac USKORO!!!!!
Zorane Popovicu da sam na tvom mestu ja se sa godisnjeg odmora ne bi vracao u LSS???
Sta te sve ceka kad dodjes nisi ni svesan !!!!
Dobro se odmori i napuni baterije jer ce ti to trebati!!!!
Nadam se iskreno da ove godine nisi otisao SLUZBENIM autom na more i uzeo ponovo nedovoljnljno bonova za gorivo pa da ti salju naknadno kao prosli put!!!!
Puno pozdrava od vernih prijatelja sa ovog foruma!!!
Ovako je Skupštinu u Smederevu video. čini mi se, zapisničar.
Ovo je bilo objavljeno na sajtu LSS ali ga više nema!
Kako je radila Skupština
Zapisnik sa prethodne sednice Skupštine je usvojen jednoglasno.
1. Doneta je Odluka Skupštine o tumačenju odredbi 7, i članova 49. 52. 55. 76. i 77. Statuta LSS. Ova Odluka je usvojena sa 81 glasom članova Skupštine.
2. Doneta je Odluka da je udruženjima koja nisu izmirila članarinu prestalo članstvo u LSS, u skladu sa članom 49. stav 4, alineja 1 Statuta LSS. Skupština LSS je odlučila da lovačka udruženja, koja su posle utvrđivanja verifikovanog pregleda, evidentirana kao udruženja koja nisu izvršila uplatu članarine, a u međuvremenu su ovu obavezu izmirili, da nastavljaju članstvo u LSS u kontinuitetu. Ova Odluka je doneta sa 88 glasova za, čime je usvojena. Predsednik Skupštine je usmeno izneo spisak LU koja nisu izmirila članarinu i prema tome gube status člana. Zatim se prešlo na razmatranje i usvajanje izveštaja o radu.
3. Usvojeni su izveštaji o radu Upravnog odbora LSS (81 glas za) i
4. Nadzornog odbora LSS (80 glasova za),
5. uključujući i Izveštaj predsednika LSS (80 glasova za), gde je usvojen i poseban osvrt na rad Statutarne Komisije, imenovane na sednici Skupštine LSS, 27.02.2011. godine. Svi izveštaji su usvojeni većinom glasova.
6. Posle obrazloženja predsedavajućeg, Skupština je donela Odluku o visini članarine za 2012. godinu. Usvojena je članarina od 500,00 RSD.
7. Tom prilikom je usvojen i Finansijski plan LSS za 2012. godinu.
8. Skupština je donela Odluku da razreši četiri dosadašnja člana Izborne Komisije i izvrši izbor novih članova, i to: Dobrivoje Cvetković, Stanko Andrić, Mecinović Mufid i Dodić Dragan.
9. Skupština je donela Odluku o razrešenju članova UO kojima je usled primene statutarnih odredaba prestalo članstvo LU koja su ih delegirala. Na osnovu predloga regiona razrešeni su Uroš oković, Milenko Rudinac, Slaviša Tanasković, Božić Milan i Zoran Marinković. Odlukom Skupštine izabrani su (sa 78 glasova za) članovi UO i to: Boban Lazić, Dragan Sinđelić, Milomir Jovanović, Radojko Grujić i Veljko Aleksić.
10. Skupština je donela Odluku da razreši članove Nadzornog odbora LSS, na osnovu predloga Saveta lovnih regiona i to: Dragan Guberinić i Milkov Dejan. Takođe je predloženo da se iz Nadzornog odbora opozove i Aleksandar Sinđelić, ali obzirom da za ovaj predlog nije glasao dovoljan broj članova Skupštine (57 glasova za), Aleksandar Sinđelić i dalje ostaje član NO LSS.
11. Na predlog Saveta beogradskog lovnog regiona, Skupština je usvojila (sa 75 glasova za) Odluku o izboru Slobodana Starčevića u Nadzorni odbor LSS.
12. Na osnovu predloga Saveta lovnih regiona, razrešen je, kao član Suda časti, Dragan Vasiljević. Sa 77 glasova za, doneta je
13. Odluka Skupštine o izboru Miloja Bakića za člana Suda časti. Na kraju sednice Skupština je razmatrala prijem u Lovački savez Srbije novih lovačkih udruženja. U Lovački savez Srbije su primljena lovačka udruženja "Caričin grad" iz Sjenice, "Golija" iz Duge Poljane i "Tigar" iz Žitkovca, većinom glasova članova Skupštine.
14. Na predlog i uz obrazloženje predsednika LSS, izabran je Statutarni odbor od pet članova u sastavu: Ljubiša Radojičić, Živko Radosavljević, Predrag Gligorijević, Škobić Pero i Dušan Latinović. Nakon ove tačke, dnevni red je iscrpljen i predsednik Skupštine je srdačno pozdravljajući prisutne uputio reči zahvalnosti na strpljenju i kvalitetnom radu, čime je sednica završena.
Zasedanje u Skupštini Opštine
Radnici SO Smederevo bili su uzorni domaćini, tako da je sve proteklo u konstruktivnoj atmosferi.
Čuli smo i da ukupno ima 206 članova skupštine!
Ključna reč je u ovoj priči KVORUM!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Sećam se jednog upisa kolege punishera, da će biti veoma interesantno kada u prvi plan isplivaju imena tih famoznih 80-ak delegata, koji su svojim i ovakvim radom prekršili odredbe, pre svega važećeg Statuta i Poslovnika o radu, a potom i odredbe Zakona o udruženjima i Zakona o opštem upravnom postupku. Imena ljudi koje je ZdrP doveo u neugodan položaj da se ljagaju i povlače po novinama i forumima.
Pitao je punisher tada, da li će oni sebi postaviti pitanje: šta ako se dokaže da sam kao delegat tamo nekog LU učestvovao u nezakonitostima i nepravilnostima, koje sam svojim nepromišljenim glasanjem omogućio da se dogode?
Ako do sada nisu, vreme je da se upitaju da li će ih možda sustići neka krivična prijava ili tužba za solidarnu naknadu štete!?
Propali su a da nisu toga ni svesni!!!
Oko 5.000.000din LSs treba samo za takse povodom silnih tuzbi koje imaju a para na racunu NEMA!!?????
Izgleda da ce zakonski zastupnik debelo da se zapita sta i kako je radio i koga je slusao kad bude odgovarao za stetu koju je naneo LSS svojim nesavesnim radom!!
Gedžo, zaista sam pristalica ne samo da saznamo imena tih ljudi nego da zaista i popasu krivične prijave pa da im "vrkne" oružije i da se konačno kao ljudi dozovemo pameti i ne sledimo slepo kao neki poslušnici ne samo ZdrP-a nego bilo koga iz naših saveza dok se zaista ne zapitamo da li je takvo odlučivanje pre svega po zakonu, pa ako jeste, da li je u interesu lovaca ili nije.
A takođe bih voleo da, kao delegati jedne sramne Skupštine, solidarno odgovaraju za materijalnu štetu koju su svojim, da ne kažem glupim odlukama u Skupštini, prouzrokovali LSS-u jer su odluke donosili bez ikakvog KVORUMA.
Ljudsko neznanje je osnov svih zajeba, pa još kad imaš one koji sanjaju da ih Zdrp potapše po ramenu kako bi svojim unucima pričali o tome, onda dobiješ jedan recept koji za kraj ima verovatno gubitak sporova protiv udruženja koja su tužila LSS, pa materijalnu štetu koju će zbog toga LSS a samim tim i svih 80.000 lovaca da trpi.
I na kraju ne treba samo Zdrp i ostali u LSS da stradaju. Trebaju da stradaju i svi članovi te jadne i smešne skupštine. Treba da odgovaraju i krivično i materijalno i da snose konsekvence svojih glupih postupaka i to tako da narednih 100 godina nikom ne padne na pamet da se ovako poigrava sa ljudima i institucijama.
Svih 80-ak delegata koji su digli ruke treba da ostanu bez oružija i da se na njih prevali trošak sudskih sporova koje će LSS izgubiti.
A naravno izabrani predstavnici u UO, NO... treba da odgovaraju duplo više jer su nosioci funkcija i zvanja pa samim tim im je odgovornost duplo veća jer ako kod delegata postoji nehat ( nisu znali...nisu bili upućeni, obavešteni, matori su... ) kod rukovodstva LSS-a postoji čist umišljaj da se nanese šteta, da se čast i ugled lovačke organizacije koja traje sve ove decenije sroza, dakle kod njih ima elemenata raznih krivičnih dela učinjenih sa direktnim umišljajem.
slavaplana kaže:
Propali su a da nisu toga ni svesni!!!
Oko 5.000.000din LSs treba samo za takse povodom silnih tuzbi koje imaju a para na racunu NEMA!!?????
Izgleda da ce zakonski zastupnik debelo da se zapita sta i kako je radio i koga je slusao kad bude odgovarao za stetu koju je naneo LSS svojim nesavesnim radom!!
Slavo meni nekako to i liči da je cilj ZdrP-a kolege pravnici da li to znači da će račun LSS biti u blokadi i da LSS ide u stečaj, znači li to da ako neko otkupi njihove dugove postaje vlasnik LSS i njegove imovine, znači li da za 5 000 000 mogu da uzmu vrednost 10 puta veću???????
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Šteta koju su napravili istomišljenici Z.dr.Pića je nemerljiva sa svih aspekata, a najgore je što se lovačka populacija podelila, što se izgubilo jedinstvo koje će se teško povratiti, što smo u očima javnosti moralno pali kao organizacija.
Odgovornost pojedinaca mora biti stavljena na tapet i kategorisana po učinku bez obzira o kome se radilo.
Ne bih hteo da me iko sa foruma pogrešno razume ali kod procene učinka treba uzimati u obzir i totalnu dezinformisanost koju su najodgovorniji permanentno širili i na taj način mnoge doveli u zabludu.Najčešće su se služili zamenom teza da neki tamo rasturaju LSS sakrivajući činjenicu da je pravi razlog neslaganja blokada reorganizacija LSs i to na svim nivoima od strane najvišeg rukovodstva.Normalno, neznanje i nepoznavanje, nikoga ne abolira od krivice i štetnog ponašanja ali treba sve pravedno staviti na tas pa izmeriti i presuditi.
Pošto sam i ja bio član NO LSS koga je Skupština u Smederevu smenila ( kao i Dejana Milkova ) na predlog baze - Saveta lovnog regiona i LSV, mogu samo da,odgovorno, iznesem da je to notorna laž.Savet Centralnog lovnog regiona nikada nije doneo odluku o smeni, zameni ili slično nijednog predstavnika lovnog regiona u telima i organima LSS.
Verovatno je taj i takav zapisnik i skinut sa sajta da bi ga prefabrikovali i pripremili za sudske i upravne sporove.
Kako ne bi ovi što su otišli na odmor imali odmora danas je upućena i prijava Ministarstvu pravde i državne uprave od strane članova NO B.Ćirkovića i mene povodom svih kršenja Statuta LSS od strane najodgovornijih.
I dalje mi nije jasno aktuelno postupanje pojedinih članova UO i NO LSS povodom svih dešavanja.Sada je barem svima jasno gde je takvo postupanje dovelo i kolika je šteta.
Što se tiče komentara oko imovine, od toga nema ništa jer je pitanje imovine u sudskom postupku po Zakonu o udruženjima i LSS nije pravno još uvek vlasnik imovine, a po tom postupku nije daleko i proširenje tužbe za utvrđivanje prava na imovinu LSS od strane lovačkih udruženja.Ako je neko smislio malverzaciju neka se slobodno toga okani na vreme jer od toga nema ništa.
Inače je LSS zatrpan raznim prijavama, a para ima jako malo.Veliki broj LU sa područja centralne Srbije podneo je krivične prijave protiv popovića i tice, podnešene su prijave i Upravnom inspektoratu, Ministarstvu poljoprivrede i td.
Najbolja solucija bi bila da popović podnese ostavku, da se izabere privremeni organ uprave koji bi predložio tekst novog Statuta koji bi uvažavao želju za korenitim promenama u LSS u skladu sa novim zakonima, i potrebu za racionalnijom organizacijom kojom bi se ponovo uspostavilo narušeno jedinstvo u lovstvu Srbije.
Da mnogo treba da se menja, treba i od promena niko ne treba da bude zaobiđen i od promena ne treba niko da se boji ako su u interesu lovstva a na pojedinaca.
Ko je napravio ovo zlo ne zaslužuje da bude lovac a kamoli da se ponovo ugura u sfere odlučivanja.
Umalo da zaboravim, U LSS je organizovan sidikat zaposlenih u skladu sa zakonom.Sada će verovatno popović imati još više problema obzirom da zaposleni znaju šta je radio i za očekivati je da dođe do novih krivičnih prijava.
Biće zanimljivo i saznanje o ulozi pojedinaca vezano za vođenje kniga LSS i cenu usluga, i zašto je baš posle mnogih upisa na forumu i apostrofiranja toga na NO LSS ove godine u aprilu raskinut ugovor sa agencijom i vođenje tih poslova organizovano u samom savezu.
Biće zanimljivo i upoređivanje troškova medalja i pehara u predhodnim godinama koji su za dve godine narasli skoro tri puta.Ako državni organi budu radili kako treba biće svega što ne treba a što je ojadilo obične lovce.
Ovo,leto je svima bilo prevruće ali kakva jesen čeka Z.Dr.Piće i njegove ne smem ni da pomislim i ne bio u njihovoj koži.
Ne volim ni da pomislim kolko će me koštati optike, karabini i slična oprema.
elko kaže:
...............................
Ne bih hteo da me iko sa foruma pogrešno razume ali kod procene učinka treba uzimati u obzir i totalnu dezinformisanost koju su najodgovorniji permanentno širili i na taj način mnoge doveli u zabludu.Najčešće su se služili zamenom teza da neki tamo rasturaju LSS sakrivajući činjenicu da je pravi razlog neslaganja blokada reorganizacija LSs i to na svim nivoima od strane najvišeg rukovodstva.Normalno, neznanje i nepoznavanje, nikoga ne abolira od krivice i štetnog ponašanja ali treba sve pravedno staviti na tas pa izmeriti i presuditi.
................................
Ljudski je praštati ljudima koji su dovedeni u zabludu ali u ovom vremenu razvoja informatike i svih mogućih oblika informisanja, ne bi trebalo imati pojedince koji se mogu pozivati na zabludu.
Kako to, da je od 257 mogućih, u zabludu dovedeno samo njih 81-87? Zbog njihovog mentalnog sklopa? Pa šta će oni u toj njivi, ako je njihov mentalni kapacitet na takvom stepenu razvoja, da ne znaju kako se "njiva" obradjuje i šta treba činiti da ista rodi!?
Dokle više takvih ljudi? Neshvatljivo je da su čoveku koji je 20 godina predsednik LU, nepoznate odredbe Statuta LSS i Poslovnika o radu Skupštine, odredbe Zakona o udruženjima!? Neshvatljivo je da taj isti čovek ne zna za obavezu udruženja da poseduje registrovan objekat za privremeni prihvat divljači radi veterinarsko-sanitarnog pregleda divljači i da je to razlog odlaganja početka lovne sezone u tom udruženju a na štetu preko 500 članova udruženja, na čijem je čelu!?
Zašto se sada traži i moli za mogućnost, da sa susednim LU koja imaju takav objekat, potpiše neki ugovor o korišćenju takvog objekta, kako bi se stvorili fingirani uslovi i otvorila lovna sezona? Koga on to laže? Sebe, članove udruženja ili državu? Dokle će trajati takve laži i da li se istom treba zahvaliti na dosadašnjem angažovanju?
Još je čudnije da članovi tog udruženja nemaju potrebne izrasline izmedju nogu, kako bi ga upitali, na čega je trošio pare od njihovih članarina u poslednjih 20 godina? Onako stidljivo kažu, da ne pamte da je to udruženje kupilo bar jednog fazana u poslednjih 40 godina (jer te divljači i nema u tom brdsko-planinskom lovištu) a o kupovini i puštanju zeca u lovištu (koga nemaju i koga mogu videti samo u časopisima) nikada nisu razmišljali, jer im je rečeno da on ne uspeva u tom kraju i takvo pitanje je "zabranjeno" i ne trebaju ga postavljati. Bog im dao srneću divljač i divlje svinje i iste će mlatiti dok bog ne zavrne slavinu.
E takav predsednik LU i delegat, bio je medju onih 81-87 aktivno prisutnih na okupljanju smederevaca". Takvima druže Elko ne treba meriti na tasu i praštati!
Takvi moraju platititi!!!!
Pozdravljam drugare LU "Zec" iz Babušnice a naročito Gagija iz Velikog Bonjinca!
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?