Da li neko od admina ko ima Slavin telefon može da mu objasni šta radi i kakvu politiku (i čiju) upravo vodi. A ukoliko mu je to jasno i to radi namerno onda ga treba eliminisati sa foruma. Nadam se da je samo naivan. Trenutno se ponaša kao ona krava koja daje dosta mleka ali se uvek posere u muznicu.
Nesto razmisljam,citajuci ove zadnje upise,da bi naj bolje bilo d se ja kandidujem za predsednika LSS .!?Dosao sam do tog zakljucka zbog toga sto mene niko ne poznaje ,pa sa tim i nemoze me kritikovati da sam ovakav ili onakav,e sad dali posedujem znanje?pa i ovi svi su ga posedovali pa su sve zaj****i,tako da nema problema,sigurno necu biti gori -samo bolji.Bilo ko da dodje, svima nece odgovarati,mi smo cudni ljudi.Radim u fr i pratim sta se desava kod nasu srbiji,zao mi je vas korektnih ,odgovornih lovaca vas koji pokusavate nesto unaprediti, zao mi je jer vreme prolazi i nema drugi put ,ali nazalos takvo nam je rukovodstvo oni misle na i .Kolege lovci mi -vi( jednom sam stavio upis)treba da odrzite neki veci skup pa da date predloge kako dalje,sta raditi kako napraviti napredak u lovstvu ,a da svi budu malio zadovoljni (mislim na lovce).Ima nas blizu 100 000 i to je velika asocijacija koja ne koristi svoju moc u Srbiji pogotovo kada se donose neke stvari vazne za lovstvo(kao zakon o oruzju i municiji koji je mogao biti mnogo bolji i dr.) Naravno kod nas se gledaju (vladajucih zvanicnika)samo licni interesi e zato nema napredka.Naravno mozda ce neko kritikovati moj upis i reci (ovaj nesto pametnuje)nema veze,ja lovim u srbiji kad mogu ikada sam u Srbiji,ali zato uzivam u lovu fr.,pored svih mogucih mogucnosti koje su date na raspolaganje lovcima(sto bi zeleo da i vi imate u Srbiji) .Zamene licno svi oni koji se kandiduju za neku funkciju treba da imaju cist dosije i videti kakva je to osoba, nemora to biti doktor nauka moze biti i nas seljak , koji ce upravljati na pravi nacin.
Ako sam nekoga smorio ,ja mu se izvinjavam ali realnost je to!
slavaplana kaže: Pez ti si druze usao u ovu pricu puno posle mene............o ljudima koje ja pominjem veruj mi ja znam mnogo vise nego ti............o Sanji Momcilovic Bognic i njenom radu sigurno znam vise od tebe.................istina boli kad se kaze javno......nemoze se sedeti na vise stolica a rezultati nikakvi..........tacno je da SRBIJALOV nije vise ono sto je bio i da jeste postao VOJVODINALOV............to je moje misljenje............ali ti radi kako mislis da treba kao Admin....tvoja stvar..........
Slavo ne trebaš me ti podsećati kad sam ja ušao u priču(ako sam uopšte ušao) znam ja to dobro, niko ti ne spori da ljude o kojima pričaš ( u ovom slučaju Lala, Daki, je l' ti Sremac sledeći "na udaru" ) poznaješ bolje od mene, ja ih uopšte ne poznajem Slavo, kao ni tebe ni bilo kog Admina sa Srbijalova pa me čudi tvoje ponašanje kad tako možeš pričati o ljudima koje poznaješ šta li pričaš o onima kojima oči video nisi (da i na sebe mislim). Nekakva "Istina" koju ti ovde pominješ nema razloga da me boli, boli izgleda tebe nečiji uspeh.
slavaplana kaže:
Na Srbijalovu se zna ko je pisao i iznosio cinjenice dok je velika vecina citala i stavljala smajlije na sve napisano............
Demantuj jednu cinjenicu koju sam izneo...............
Srbijalov je i ranije mnogo pre tvog dolaska pisao i iznosio cinjenice o prljavim radnjama i problemima lovaca u Srbiji.............i tad je to bilo zuta stampa.............prljav posao je iznosilo malo nas dok su ostali mudro citali od Ministarstva do Saveza redom svi...............
Na lovcima i ribolovcima nema prljavog vesa pa si tamo trebalo da postanes Admin.......ovde je citava prica malo drugacija od samog starta........
Tačno je Slavo iznosio je Srbijalov činjenice o problemima pre mog dolaska , nisam je tu ništa posebno doprineo tako da uopšte ne znam što me pominješ u toj priči i ako po tebi neko na ovom forumu postaje Administrator samo ako piše o LSS, LSCS, LSV onda ja sigurno ne zaslužujem da budem Admin, toliko o tome. A evo reći ću ti i zašto ne pišem na temi prvenstveno o LSS-u. Još kad sam postao član ovog foruma tema na kojoj se pisalo je nosila naziv (nosi i sad) "Nestaje li LSS". Nestaje Slavo, njegovo nestajanje je počelo osnivanjem LSCS i kojekakvih drugih saveza a ti Slavo kao zagovornik, učesnik ili kako god, ako sam dobro razumeo, formiranja LSCS-a pišeš li pišeš i duša (QR) te boli što LSS nestaje, Smetali su kojekakvi ZDrPovi da LSS bude to što treba da bude pa vi gospoda iz LSCS nećete da menjate ZDrP-ove nego osnivate savez a opet hoćete da se pitate u tom LSS-u i da opet bude po vašem. Mnogo je Slavo kontradiktornosti u celoj tvojoj priči i sve više sam siguran da je kod tebe više nego kod bilo koga drugog bio lični interes u pitanju. To što se ti sad busaš u grudi kad su te ispalili to je otrcan fazon. Bio si im običan pijun u njihovoj "partiji šaha".
slavaplana kaže:
Da sam hteo da budem ADMIN ponovo veruj mi ja bih to bio.....ja sam trazio da vise to ne budem........jesam trazio da mogu da otvaram teme i da ispravljam svoje upise jer imam problem sa tastaturom i slovnim greskama jer kad kucam pre nego sto objavim upis nemam obicaj da kontrolisem sta je napisano...........tako sam radio ali sad imam tehnickih problema ...Lala je iste upise ispravljao.....
Slavo ne smeta meni, nije mi smetalo ni onda kad si bio Admin i što se mene tiče, ako već možeš, kad hoćeš, budi Admin. I ne nisi tražio da ne budeš Admin nego si počeo da podyebavaš i napravio haos na forumu pa si posle digao nos kad si banovan i počeo da pričaš priču kako je sve zayebancija, možda ne znam šta radi rukovodstvo u savezima ali neke stvari koje se tiču ovog portala znam i bolje nego što misliš da ih znam.
O tvom pravopisu i greškama nikad ti reč nisam rekao, tako da me to savršeno ne interesuje, piši kako god i unatraške ako je tebi tako lakše i ako tako hoćeš.
slavaplana kaže:
To sto ja pominjem Lalu ,Dakija ja imam pravo da iste pominjem jer sam sa njima prosao mnogo vise nego ti.......sa Lalom se ja cujem po pola sata .juce kad sam mu ispricao pojedine stvari on je ostao u cudu.......ja imam informacije za razliku od mnogih koji nesto hoce da kazu a nemaju pojma o tome...........zahvaljujuci meni su mnoge tacke pokrenute pred Sudovima i nadleznim organima...............
I ovde ti kažem Slavo da ja ne poznajem lično nikog od Admina to što se čujem telefonom ili na neki drugi način kontaktiram sa njima to je svakako moj "problem" ali nijednog momenta nisam ni pomislio da se zarad nekog trećeg ili iz nekog svog ličnog interesa zamerim sa bilo kim od članova na forumu pogotovo ne sa Adminima to je neko osnovno vaspitanje, čak i ako mi neko ne odgovara opet ću radi članova foruma koji čitaju i onih drugih koji nisu članovi a čitaju(i ti Slavo znaš da je takvih bilo i biće ih uvek) izbeći bilo kakav vid rasprave i spuštanje priče na lični nivo, ako mi je baš toliko i stalo da se sa nekim zbog nekog drugog ili trećeg prepucavam imam PP.
Ti sigurno imaš neke zasluge za pokretanje nekih postupaka pred Sudovima ali sačekajmo da se ti postupci okončaju, ako su neki već okončani što ljudi ne pišu o tome, jel to tajna.Ako već hoćeš hvalospeve pusti neka ti ih drugi "koje si zadužio" spevaju ne hvali sam sebe, loš ti je marketing. Te informacije koje ti nesumnjivo imaš se samo tebi "obijaju o glavu" upravo zbog tog tvog JA pa JA, ja znam drugi neznaju, ja smem da kažem drugi se plaše, ja znam za ovo znam za ono. Džaba Slavo imaš "oružje" kad ne znaš da ga iskoristiš, praćkom ima da te otresu.
slavaplana kaže:
KOMBINACIJA Sanja-Hirurg -Zeremski i sa druge strane Beukovic -Pazin ce samo pokazati moje tvrdnje da se radi o licnim interesima i zeljom da se od zivota napravi milina............
Vojvodjani neka glasaju kako hoce..........koga izaberu ti ce ih globiti i usi im zavrtati sa ogromnim clanarinama ali izgleda da tako treba...........vole to ljudi............LSCS je svima pokazao da sa malom clanarinom od 350din kako god ja misljenje imao o pojedincima iz tog Saveza ipak moze da se zivi i da se imaju i pozitivni rezultati zahvaljujuci Marku pre svega..............
Pokušaću da ti dočaram kako zvuči ova tvoja priča i svako od članova ko je bar ponekad pročitao upise na ovoj temi će da te pogrešno shvati. Ustvari ne pogrešno shvatiće onako kako zvučiš ali jbg sam si kriv.
Do "juče" si pisao protiv Beukovića i Pažina jel tako? Tako je. Sad odjednom, oni su ti dobri i treba da ostanu tu gde jesu. Zašto? Zato što će doći neki Hirurg i Sanja koja po tebi ne zaslužuje da bude tu gde jeste. Dobro, možda i ne zaslužuje ali ne nanosiš ti njoj zlo time što pišeš protiv njih(nje) već samom sebi, tvoje će upise ljudi čitati i čuditi se da neko može da tako piše odnosno da bude IZVINI što ću reći golub prevrtač. Tako zvučiš Slavo... Ovi ništa ne valjaju ali neka ih tu gde jesu samo da ne dođu drugi jer za njih ne znamo kakvi su...po toj logici ni ZDrP nije trebalo da ode, zar nije tako, a na stranu to što posle onolikog tvog pisanja i onolike tvoje "borbe" boljitak se ne vidi u LSS-u a sad odjednom hoćeš da sređujueš stvari i u LSV-u, batali se Slavo ćorava posla.
slavaplana kaže:
Pez to sto ti nazivas kojekakvim glupostima koje su iznete ljudi koji imaju problem ne smatraju tako..........da tebe neko gazi i iskljucuje iz udruzenja pitao bi te kako bi ti reagovao..........
Pitaj Sremca ili procitaj u nazad sta je sve doziveo..............pitaj mene i koja su moja iskustva sa polupismenim rukovodstvom u Velikoj Plani i sa objavljenim dokumentima................pitaj one ljude iz Varrvarina ili onog mucenika iz Cicevca kome su i pozar podmetnuli u dvoriste kako mu je.................pitaj ljude iz Zitoradje,Boljevca,Bujanovca,Medvedje ili pojedince iz LSS-a sta je sve tano od objavlejnih papira i informacija?????Ako neko ima nesto neka meni javno kaze a ne iza ledja kao moji prijatelji i saradnici ..............to da li ja nanosim stetu Srbijalovu ostavimo da procene clanovi ovog portala..................da organizujemo aketu..............javno.............ovo je prljava igra prljavih igraca a ne balet..............LOVCI RIBOLOVCI su adresa za takva pisanja o lepoti,muzici i pecanju............
Gluposti su nego šta su kad si ih tako prezentovao.
Desilo se ovo ....................... red tačaka, ovaj rekao ovo ????????? red znakova pitanja, ovako će biti!!!!!!!!!!!!! red uzvičnika, to ti radiš Slavo, pišeš samo tebi razumljivim pisanjem i misliš da si sve rekao, nisi druže uvek ostaneš nedorečen i ljudi kad pročitaju ništa im jasno nije, zato su i gluposti.
Za tvoju informaciju i na Ribolovcima sam član (ko zna možda postanem i Administrator, mada nemam pretenzija) pod istim nick-om možeš to da proveriš i pišem i ovde i tamo na temama o kojima nešto znam i gde imam šta reći i uvek kažem jasno i razgovetno, možda to ljudi ipak više cene od nabacanih znakova interpunkcije.
A za ovo boldovano Slavo, evo počele su reakcije članova nema potrebe za nikakvom anketom
stane kaže:
Da li neko od admina ko ima Slavin telefon može da mu objasni šta radi i kakvu politiku (i čiju) upravo vodi. A ukoliko mu je to jasno i to radi namerno onda ga treba eliminisati sa foruma. Nadam se da je samo naivan. Trenutno se ponaša kao ona krava koja daje dosta mleka ali se uvek posere u muznicu.
Pozdrav Slavo
P.S.
"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić
Na ovoj temi se analiziraju potencijalni kandidati koji hoce da vode LSV u narednom periodu..............kandidati su PAZIN-Beukovic...........Sanja_Hirurg sa druge strane kako sada stvari stoje a mozda se pojavi jos neko........o njihovom radu pisemo i analiziramo sta su isti radili a sta nisu i da li znaju ili neznaju sta rade i u cijem interesu je njihov rad.........razmisljamo na glas svi i pisemo.........malo nas nesto pise uglavnom svi citaju .........treba skupiti petlju pa izneti neke informacije........
Ja nikada nisam banovan na Srbijalovu.....nisam pisao 10meseci i to je odgovaralo mnogima........,LSS je poceo da propada pre formiranja LSCS i njegovo stvaranje tj.osnivanje je posledica HAOSA U LSS ali to to ne znas.......nema ni veze ostali znaju o cemu pricam.........LSCS je POPOVIC NAPRAVIO SVOJIM NERADOM U LSS............Popovica sam ja dokusurio licno iznosenjem svega sto je radio i kako je lagao lovce praznim pricama............pitanje je zasto niko posle odradjene revizije poslovanja tom Popovicu nije podneo prijavu??????????????????To je pitanje za nekog drugog?
Za Beuka sam pisao sve sto mnogi nisu ni pomislili......za Pazina isto ali ako biram izmedju dva zla biram dvojac koji treba u Vojvodini da vlada bar jos 20god.Da citavu pricu upropaste do kraja............Sanja i Hirur ne zasluzuju bar moju naklonost jer nisu dosrasli funkciji na koju pretenduju...........licni interesi su u pitanju i tu nemam dilemu.........Sanja neka vodi Damski klub ,neka sedi u CIC-u,Kinologiji,Udruzenju,a mozda pozeli i u Ministarstvo da udje..ko to zna......Doktor koji je pokazao u Kamenici kako se radi treba da bude Hirurg u nekoj Zdrastvenoj ustanovi da pomaze ljudima znanjem........LSV nije klinika a lovci nisu pacijenti...........
Beuk i Pazin treba da nastave uspesno da muzu lovce kroz clanarinu od 1.400din koju je U.O. izglasao JEDNOGLASNO!!!!!!!!!!!!Ako ovi ljudi ne vide svoju propast pa sta onda mi da kazemo i zasto bi se bilo ko mesao u citavu pricu...........pa ce Sanja i Doktor da promene nesto na bolje.po meni nece i nece sigurno imati priliku da bilo sta menjaju jer ih dobro svi poznaju..........
Kako neko rece das mleko pa prospes.........Lovci neka daju pare i neka ne pitaju u opste sta se radi sa njihovim parama a licno sam bio na Skupstini LSV-a na Spensu gde niko nije diskutovao a kamoli nesto pitao.....Privredno drustvo ojadi se od para a to sem Sremca nikoga ne interesuje.......sve se glasa jednoglasno.Sremac nije bio na Skupstini na Spensu kada su se delegati za LSS birali i za organe LSS...................ko je shvatio sta sam imao da kazem shvatio je...........
Stane sve je meni jasno .........Beuk je tata........vodi pricu iz senke preko Pazina.........kao fol povlaci se iz lovstva poslednjih 20god......a zajednicka knjiga sa Popovicem je vrh.....kad su pare u pitanju saradjuju na svim poljima............jedino su se oko LSS malo poslvadjali pa su se mirili ispod Beske u restoranu kada su LSCS otkacili oko polaganja lovackog ispita..........
Najpostenije je da se SVIMA ZABRANI ucesce u organima upravljanja i da pravo na kaditaturu imaju mladi lovci sa 4 god lovnog staza......ljudi koji nisu iskvareni i pokvareni........
Dosta je bilo, i previše je bilo priče o Slavi, i o adminima Srbijalov. Minira se tema, mislim svesno, a tema je 'ŠTA SE DEŠAVA U LSV'.
Vraćamo se na temu, a svaki dalji pokušaj ličnog prepucavanja brišem bez pardona.
Za nekoliko dana će biti redovna godišnja skupština LSV, za mesec dana će biti izborna, a u javnost još nije izašao skupštinski materijal, tako da ostaje nepoznato kakvo je bilo poslovanje saveza, šta su radili, kako su trošili, koliko para su dali za famozne NIR, koliko za arčenje kola - izgleda da nova Škoda nabija rekordnu kilometražu ovih meseci - koliko je dato na plate, koliko na sve ostalo... Ranijih godina smo uspevali na razne načine da dodjemo do skupštinskog materijala i da ga natenane ovde analiziramo i otkrivamo onolike brljotine. Ove godine nismo uspeli da dodjemo do tog materijala, a nisam stigao zbog zdravstvenih problema da proverim da li su delegati Skupštine LSV dobili taj materijal.
Da se nije i u Vojvodini počeo primenjivati Šormazov recept - pošalješ poziv i dnevni red, a materijal jok, šta ima tu da se neko zanima ciframa i pitanjima kako je šta trošeno, delegati ima da glasaju kako im se kaže?
E pa mislim da neće baš tako biti ovaj put.
Pretnje, obećanja, zavlačenja i ostalo iz repertoara 'prijateljskog ubedjivanja' delegata nešto baš, kako čujem, i ne daju rezultat kao ranijih godina.
Čak psovke i zastrašivanja po terenu izazivaju i kontraefekat, pa je tako g.Zamenik izgleda imao prilično napetu situaciju u jednom mestu u Bačkoj, gde je kanda gostoprimstvo domaćina iskoristio da ih što bolje iznervira i iziritira.
Nego, gde su programi rada kandidata za izbore u LSV? Pažin&Beuk skoro da i ne moraju da se oglašavaju, njihov program rada je već vidjen, kao i rezultati.
Ja nikada nisam banovan na Srbijalovu.....nisam pisao 10meseci i to je odgovaralo mnogima........,LSS je poceo da propada pre formiranja LSCS i njegovo stvaranje tj.osnivanje je posledica HAOSA U LSS ali to to ne znas.......nema ni veze osta li znaju o cemu pricam.........LSCS je POPOVIC NAPRAVIO SVOJIM NERADOM U LSS............Popovica sam ja dokusurio licno iznosenjem svega sto je radio i kako je lagao lovce praznim pricama............pitanje je zasto niko posle odradjene revizije poslovanja tom Popovicu nije podneo prijavu??????????????????To je pitanje za nekog drugog?
Ovo boldovano je tvoj PROBLEM Slavo, TI si nekog dokusurio, samo si TI pisao protiv Popovića i nije niko više, kako možeš da budeš toliko egoističan i da bacaš pod noge one ljude koji su istim "perom" pisali na temi i davali ti podršku ili dopunjavali.SRAMOTA
slavaplana kaže:
Najpostenije je da se SVIMA ZABRANI ucesce u organima upravljanja i da pravo na kaditaturu imaju mladi lovci sa 4 god lovnog staza......ljudi koji nisu iskvareni i pokvareni........
Zar sad nije tako Slavo, samo si zaboravio da dodaš da ne moraju imati položen lovački ispit pre kandidovanja, da moraju da budu kršteni ZECOM i da su malo krivolovili.
P.S.
"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić
slavaplana kaže:
Sanja i Hirur ne zasluzuju bar moju naklonost jer nisu dosrasli funkciji na koju pretenduju...........
Beuk i Pazin treba da nastave uspesno da muzu lovce kroz clanarinu od 1.400din koju je U.O. izglasao JEDNOGLASNO!!!!!!!!!!!!
...........pa ce Sanja i Doktor da promene nesto na bolje.po meni nece i nece sigurno imati priliku da bilo sta menjaju jer ih dobro svi poznaju..........
Ljubazno molim da mi objasniš na osnovu kojih kriterijuma meriš i znaš ko je dorastao nekoj funkciji na koju se kandiduje, i zašto misliš da si baš ti taj koji si kompetentan da oceniš ko je čemu dorastao, a da nisu imali prilike da sa pokažu u radu u LSV? Gde su ti argumenti za tvrdnje koje iznosiš?
Imaš li kristalnu kuglu da predvidiš budućnost ko će imati ili ko neće imati prilike da nešto menja? Nemoj da se ujedeš za jezik, po ko zna koji put.
Ako imaš kristalnu kuglu, daj molim te pogledaj kada će doći dan kada ćeš prestati više da stvarno pričaš gluposti, koga si ti dokusurio bre, i šta si ti sve nabrljao ovde?
Bez razmišljanja u personalne promene, pa ako i novi krenu da rade loše, onda i njih skinuti, pa opet dovesti nove. Sve dok se ne formira jedna garnitura kojoj će LOVCI verovati, a ne da im iz ličnih ili ko zna kakvih interesa veruju DELEGATI!!!
Izopačen delegatski sistem u vojvodjanskom lovstvu je doveo do svega ovoga što se dešavalo i dešava, a ubedjen sam da je i propast u koju srlja LSS dobrim delom inicirana upravo iz LSV, konkretno, onog momenta kada je Beuk shvatio da vojvodjanski glasovi drže Popovića u sedlu, krenuo je da se ponaša kao država u državi, što se lovstva tiče, i osigurao tu poziciju neprirodno tesnom vezom sa Pokr. sekretarijatom, gde se nije znalo gde prestaje LSV a gde počinje PSPŠV. Pažin je samo usavršio taj sistem, i pojačao gas po pitanju članarine do enormnih 1400 dinara po lovcu. Ispada da je Pažin samo jedna ugladjenija, pristojnija ali surovija varijanta Beuka, figurativno - 'Beuk u rukavicama'.
Samo promene donose šansu, a sa ovim starima je izvesno - nema greške, pokazali su se! Gde je divljač, gde su pare, gde su lovne osnove, gde je Jeremija da im piše hvalospeve? Pa ovi stari nisu smeli ni da se pojave pred kamerama Lorsit TV da ih ne bi neko uživo nešto priupitao nezgodno!!!
Šta ste napravili toliku dramu oko toga, koji su bolji ili gori, mi smo krivi što dozvoljavamo da takvi uopšte dođu dotle da neko odlučuje da li će biti izabrani, eto smešno će biti ja sam 27 godina lovac, obavljao sam mnoge funkcije u Lovačkom društvu koje je reper i primer za mnoga u Vojvodini 12 godina sam bio predesnik, 6 godina sekretar, pomoćnik lovnika, blagajnik, .... nema na koju funkciju nisam izabran i sa svake sam otišao sam kad sam rekao dosta, nikada smenjen, sa 28 godina sam bio predsednik jednog od najjačih lovačkih duštava u LUG Zrenjanin i garant da bi bio bolji predsednik LSV-a i od Pažina, i od Beuka, I od Hirurga i od te Sanje, na žalost i na sreću takvih ima u Vojvodini sigurno još bar 1.000 koji bi bili bolji. Nemojte ovo shvatiti kao hvalisanje već su to činjenice. E problem je što takvi neće nikada doći dotle da budu birani ili izabrani, tako šta nam je tu nam je. Da se ja pitam, svako selo svoje lovište u katastarskim granicama, jedan zaposlen lovočuvar obavezan, državna agencija da radi planska dokumenta i sve što treba, kursevi, obrazovanja lovaca za obavljanje stručnih poslova u samom lovištu i šlus. Kontrola i inspekcije redovne, dati na 5 godina i ko ne radi kako treba i ne sredi stanje dati u zakup zainteresovanim privatnicima, ko radi kako treba gazduje i dalje.... LSV ni dinar ne bi dao, ko hoće da se učlani i formira neka plaća, i sada nije obaveza biti član LSV-a, setite se Sente kao prvog primera....
Cadara kaže:
Šta ste napravili toliku dramu oko toga, koji su bolji ili gori, mi smo krivi što dozvoljavamo da takvi uopšte dođu dotle da neko odlučuje da li će biti izabrani, eto smešno će biti ja sam 27 godina lovac, obavljao sam mnoge funkcije u Lovačkom društvu koje je reper i primer za mnoga u Vojvodini 12 godina sam bio predesnik, 6 godina sekretar, pomoćnik lovnika, blagajnik, .... nema na koju funkciju nisam izabran i sa svake sam otišao sam kad sam rekao dosta, nikada smenjen, sa 28 godina sam bio predsednik jednog od najjačih lovačkih duštava u LUG Zrenjanin i garant da bi bio bolji predsednik LSV-a i od Pažina, i od Beuka, I od Hirurga i od te Sanje, na žalost i na sreću takvih ima u Vojvodini sigurno još bar 1.000 koji bi bili bolji. Nemojte ovo shvatiti kao hvalisanje već su to činjenice. E problem je što takvi neće nikada doći dotle da budu birani ili izabrani, tako šta nam je tu nam je. Da se ja pitam, svako selo svoje lovište u katastarskim granicama, jedan zaposlen lovočuvar obavezan, državna agencija da radi planska dokumenta i sve što treba, kursevi, obrazovanja lovaca za obavljanje stručnih poslova u samom lovištu i šlus. Kontrola i inspekcije redovne, dati na 5 godina i ko ne radi kako treba i ne sredi stanje dati u zakup zainteresovanim privatnicima, ko radi kako treba gazduje i dalje.... LSV ni dinar ne bi dao, ko hoće da se učlani i formira neka plaća, i sada nije obaveza biti član LSV-a, setite se Sente kao prvog primera....
Da ima sposobnih ljudi ne samo u Vojvodini nego u čitavoj Srbiji ima to je sigurno, e sad drugo je pitanje zašto takvi ne mogu doći dotle da budu birani. Zato što takvi ljudi ne odgovaraju ovima koji trenutno "jašu" lovce a njih opet bira ko drugi nego razni delegati koji su opet izabrani onako ofrlje(pojedincima i izuzecima svaka čast).
"Zmiji se prilazi od repa!"- znači prvo treba na mesto delegata postaviti poštene ljude entuzijaste željne boljitka a kad se to uradi onda je stvar već pokrenuta s mrtve tačke, rešena moglo bi se reći, ne bi ni "vrhuška" radila to što radi jer bi znali da svakog časa mogu biti smenjeni ukoliko ne opravdavaju ukazano im poverenje. Teško bi i to išlo, bar znam kako je kod mene, jer pošten čovek zna sa kakvim bi se problemima sretao u ova mutna vremena i kad su svakojake stvari moguće.
Priča, svako selo svoje lovište bar u ovim trenucima i situaciji u kojoj se pošten narod zlopati nikako ne pije vodu. Kolika bi trebala biti članarina da bi se finansijski sve izdržalo, ima sigurno takvih sela koja bi to nekako i podnela ali ima i onih u kojima lovcima i sadašnja članarina mnogo dođe. Cadara nemoj reći da ako ne može jedno selo samo da se izfinansira da se treba udružiti sa nekim, opet se priča svodi na isto, udruživanje, kud dva tu i treće pa sve u krug dok ne bude ko što je sad.
Dok god lovce na skupštinama predstavljaju delegati koji glasaju po principu reko mi Qrta da glasam za ovog ili onog ili obećali su mi ovo i ono a ima i onih koji se zadovolje tapšanjem po ramenu, ili se već unapred zna za koga će neko glasati a da skupštinski materijal nije ni video, nema popravke stanja u lovstvu hteli mi to da priznamo ili ne.
Delegati su boljka našeg lovstva.
Opet se javno IZVINJAVAM ljudima delegatima, koji rade svoj posao kako treba da rade, sigurno ima takvih ali su na našu žalost manjina.
P.S.
Moze li ova temo pod lock...? Posto ovo vec ne lici na forum o lovu, nego na, predizbornu kampanju..... dosta je obicnom gradjaninu ,svakodnevne borbe vecitih Foteljasa,.... sto na radnom mestu,sto u nasim zivotima,pa se ta borba i laktanje za foteljom mora i ovde gledati....
LSV je primer pljacke lovaca sa clanarinom od 1.400din??????????Niko ne kaze da su delegati koji prestavljaju udruzenja to glasali i glasali i glasace ponovo............
nije niko to glasao i Beograda..........neko rece da delegati treba da pitaju bazu tj. clastvo sta i kako da rade.???????????????To nije bilo nikada niti ce biti......
Nabavio sam kuglu i kako sada stvari stoje lovcima u Vojvodini se ne pise dobro............
igubice svi uskoro nezakonito dodeljena lovista a oni koji su pojedincima omogucili da postanu gazde ce odgovarati.............polako samo..........
PEZ, sve se može uraditi kad bi se htelo, govorimo o evropskoj uniji o razvoju ruralnog područja, pa zamisli iz svakog sela zaposlen jedan radnik, neka se udruže dva-tri nije bitno, ali ovako megalomanska udruženja ni to nije rešenje.
Kod mene ljudi putuju 50km da bi izvadili dozvolu za lov koju sutra/prekosutra treba da vrate, pa koja bi budala to mogla izdržati. Evo primera mog LD-a imamo katastarski negde oko 10.000Ha manje više, u okviru LUG Zrenjanin lovni revir ima 7.600Ha onih manjka 2.400Ha je u lovnim revirima okolnih društava koja imaju manji atar, OK, imamo lovački dom, fazaneriju, prihvatilišta za 2.000 fazana, objekat za pregled odstreljene divljači, stalno prisutnog čoveka 24h na lovačkom domu (Domar) koji živi tamo, traktor, .... i kada bi imali plaćenog jednog Lovočuvara koji bi mogao sasvim korektno da čuva i obilazi tih 7.600ha mi bi lovci bili zadovoljni i Društvo bi moglo da živi i da se razvija, ako je još zaposlen iz sela, eto leba za jednu porodicu u selima koja polako puste, pa lovni turizam u saradnji sa seoskim turizmom, prijem turista u privatni smeštaj u seoskoj idili, mesto je na Vinskoj karti poznato po dobrim vinima i mnogim vinogradima itd, itd. Koliko ima sela po Srbiji gde bi tek to došlo do izražaja... ali to su samo pusti snovi, samo mi žao što se nismo odvojili iz LUG Zrenjanin kada smo mogli, ja sam tada bio predsednik i nisam imao hrabrosti da se upustim u takvu avanturu sa ovakvim zakonom kakav je sada....
Svima koji su se pitali i cudili kako i zasto su se celnici LSVa odlucili na nenamensko trosenje sredstava i kupovinu nepotrebnog (da li?) luksuznog auta, evo najzad odgovora. Skoda je vise nego potrebna. Pregrejao se motor, usijale se kocnice, vredne ruke za volanom krstare velikom nam i svima nam dragom Vojvodinom. Grade sto je razgradjeno, ucvrscuju gde je popustilo. Obecavaju nagrade za lojalnost i prete kada zatreba. Na njihovu zalost jako su u prilici da prete. Izgleda da iz nekih njima nepoznatih razloga ima mnogo kolebljivaca, neodlucnih i zabludelih koje treba vratiti na pravi put. PRPA!!! Nasim parama i bez odluke kupljenim autom, nasim gorivom, spartaju na sve strane i prete, zastrasuju, ne bi li jos malo produzili svoju zivotnu idilu. Bas mi nesto zao, a tako im je bilo lepo!
I Slavo, uopste nije vazno ko ce doci, ostavi se ovih koji dolaze, vazno je da ode grobar koji je sahranio lovstvo u Srbiji, napravio ovu nakazu od LSV i rasturio LSS. I sere se na glavu svima vec dvadeset godina. Skandalmajstor. Posle ce sve biti lako.
Meni je potpuno jasno gađenje koje prema savezima imaju svi oni koji su makar malo mućnuli svojom glavom.
Ti su odmah shvatili o čemu je u stvari reč.....
Ali, ja mislim da je sve to posledica ponašanja džukaca koji su pre 20ak ili više godina zaseli u lovačke fotelje, osmislili "savršen zločin" ili "bajku od života" i j.ebu nam mamu sve do današnjeg dana....
Vladaju zastrašivanjem, stvaranjem netrpeljivosti među lovcima, unošenjem razdora i raspirivanjem svađa, podržavanjem najgorih među nama jer su takvi obično i najodaniji, negativnom selekcijom u organe saveza instaliraju svoje polupismene poslušnike......
Savez sada postoji isključivo radi ustoličenih večitih lovnih radnika, i radi kojekakvih predsednika LU koji u Savezu nailaze na podršku u obračunima sa svojim lovcima koji misle svojom glavom, jer su baš oni uglavnom delegati koji nikoga ne pitajući izglasavaju ove koji ih posle podržavaju da rade bukvalno šta hoće u svojim LU.
Isti je princip u odnosima između dva saveza .... LSS-u je samo bitno da naplati harač od LSV-a ua zauzvrat ga uopšte ne zanikma šta radi i kako i koliko trošši na sebe LSV...
Mnogi su spominjali neophodnost formiranja lovačkog sindikata ili nešto slično, ali bas taj Savez bi mogao i trebao biti sindikat lovaca.
Ali tada bi morao uvek i na svakom mestu da štiti prava lovaca, da bude mesto gde će lovci rešavati svoje probleme, i međusobne i one sa npr."zelenima"...
Zašto to Savez do sada nije radio???
Zašto se nije potrudio da lovci budu zainteresovani da im LU budu članovi Saveza???
Zato ja mislim da Savez k'o Savez i nije loša ideja, ali samo ukoliko njime upravljaju oni kojima neće najvažnije biti da ostvaruju svoje lične interese, i koji će shvatiti da Savez i lovci ne postoje zbog njih, nego da su oni u tom Savezu da bi zadovoljavali potrebe lovaca.
Kada bi u Savezu gazde bili lovci a ne rukovodioci, to bi mogao da bude dobar Savez, zar ne?
Ovi dosadašnji su pokazali kako ne sme i ne treba da se radi.... ja hoću da verujem da neka nova garnitura ima snage i volje, da preokrene LSV u savez lovaca Vojvodine, u lovački sindikat, u kojem će lovci želeti, a ne morati, da budu njegovi članovi.....
Da li je za to sposobna ova garnitura koja namerava da pobedi dosadašnju, ja ne znam, ali sam spreman da ih podržim i pomognem ukoliko su im namere iskrene i poštene....
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
I opet smo,po ko zna koji put u situaciji da od dva zla biramo manje.
Pa nismo li,ne tako davno i "Ujedinitelja" izabrali misleci da ne moze gore iako smo imali saznanja o njegovim moralnim kvalitetima,a sam nam je rekao da je sto se lovstva tice totalni autsajder.Sve smo to progutali(mnogi od nas,a neki i nismo),misleci da ce konacno doakati oni koji su svojim nedelima upropastili lovacku organizaciju.
Kad ono,hladan tus,"ujedinitelj"izjavljuje da puj pike ne vazi i ko je i sta radio pre njega,njega nije briga bitno je jedinstvo lovaca.Pritom je verovatno mislio na ujedinjenje na punjenju kasice prasice LSS-a iz koje ce se potom kupovati automobili,lap topovi,ruckovi,dnevnice itd....
Lici li vam ovo na onu staru,vrana,vrani.....a dok se sve vrane izredjaju,prodje zivot,opustese lovista.
Raspravom o tome koje je zlo manje,skrece se citaocu misao sa one najbitnije koja glasi;STOP CLANSTVU U SVIM SAVEZIMA,DOK SE BANDA PARAZITSKA NE RAZBEZI SAMA OD SEBE,USKRACENA ZA NOVAC KOJI JOJ JE OSNOVNI MOTIV.Okrenimo se sebi i svojim lovistima,ulazuci u njih pare namenjene savezima,jer jedino tada,te pare imaju smisla za one koji ih daju.Svasta bi moglo da se uradi za tih,konkretno u mom LU 800+hiljada dinara,koliko je to lovnih osnova i GPGL,a jos nisu uradjena(a uredno su naplacena i to svake godine),koliko fazancica,a lovista pusta(ostali samo predatori),koliko hrane za divljac,materijala za LTO,opreme za lovocuvarsku sluzbu.......
Svake godine se ta poprilicna svota novca baci u bunar i savrseno mi je svejedno ko ce biti u rukovodstvu bunara,jer on je i dalje samo bunar iz koga nazalost,ni vode nema za zedne lovce a kamoli stogod drugo.
I kad jednog lepog dana,preusmerenim sredstvima oporavimo lovista i fondove divljaci u njima(ako je neko zaboravio,uzgoj i zastita divljaci su osnovni ciljevi lovacke organizacije)mozemo da se udruzujemo,po slobodnom nahodjenju,bez da nas neko reketira i ucenjuje zbog udruzivanja.
Upamet se braco lovci jer sta cemo sutra reci kada nas nasa deca pitaju sta smo to njima ostavili,a mi stidljivo pokazemo na fotografije divljaci,slikane tamo negde,gde za parazite nema mesta u lovackoj organizaciji,a predvode je vredni,casni i posteni ljudi.A ovo ovde je sve za u isti dzak,pa udri dok god se mrdaju unutra
Sremac75 kaže:
Meni je potpuno jasno gađenje koje prema savezima imaju svi oni koji su makar malo mućnuli svojom glavom.
Ti su odmah shvatili o čemu je u stvari reč.....
Bata Gedžo, svima nama se odavno ogadili savezi, čuveni lovni (ne)radnici i dupelisci ,samo ne vredi gluvome pričati , niti slepom pokazivati.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?