Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Huglu lovačke puške

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Huglu lovačke puške
AcaNik
 Јел то иста као ова што је Подунавац узео?

Tomash
 To je poluautomat, gasni mehanizam, opruga u kundaku, a ne kao kod standardnih poluautomata oko tubularnog magazina,
dosta se koristi za sportsko pucanje i trap, bas zbog specificno mekog trzaja pri akciji prepunjavanja, ima negde i maratonski test na netu, sa svim zapisanim pucanjima, covek vodio evidenciju o svakom metku, i na nekoliko hiljada patrona su pocele prve boljke: igla, polugica i sta vec, sve je to nista strasno, a i retko ko ce ispucati toliki broj metaka,

ali opet nije ni prici brutalnosti testa sa Rusom 153...

www.kayaavmarket.com/img/urun/huglu_901_ekselans.jpg

kimi

Tomash kaže:

dosta se koristi za sportsko pucanje i trap, i na nekoliko hiljada patrona su pocele prve boljke: igla, polugica i sta vec, sve je to nista strasno, a i retko ko ce ispucati toliki broj metaka,

www.kayaavmarket.com/img/urun/huglu_901_ekselans.jpg

Ko se bavi iole ozbiljnije sportskim pucanjem par hiljada kom istrese već do maja meseca tako da nema vajde od ove puške.
Ako nekome za sezonu ode puška na servis 3-4 puta onda jbg.

Pošto je sportsko pucanje izuzetno skup sport a dobar pucač ako ne ispuca cca 10-20 hiljada komada ( puta 25-35 din) za sezonu onda se dolazi do zaključka da i za pušku treba dati bar "maaalo" više para od 74 hiljade.
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita

lakistrike95
 Za nekog ko ide samo u lov mislim da je ovo sasvim ok puskica, ne sportsko pucanje i slicno. Naravno, ne podrazumevam da se uopste ne gadjaju glineni i slicno, ali mislim da ce za ''obicnog'' lovca ovo biti sasvim dovoljno... Smile

Podunavac
 Moj slučaj sa puškom Brno Ringneck danas zaključen. Zvao me je poslovođa prodavnice koja je pušku uvezla i rekao da se obratim prodavnici u kojoj sam je kupio radi povrata para. Dobili su mail iz Zbrojovke da mi daju novu pušku, a da ovu moju pošalju u fabriku. Pošto ovakvih pušaka više nemaju, a nisu ni naručene, vratiće mi pare. Iskreno rečeno i pored svih problema koje sam imao sa puškom razočaran sam ovakvim ishodom. Ova puška mi se veoma svidela i čekao sam je 14 meseci, a sada sam opet na početku. Da ne spominjem troškove oko odlaska po pušku, taksi za nabavnu dozvolu, kupovanja opreme za tu pušku, plaćanja poštarine za slanje cevi u Zagreb, troškovi vraćanja puške u trgovinu (poprilična kilometraža) i problem oko storniranja papira i oružnog lista. Danas sam zvao uvoznike oružja i nisam uspeo da nađem novu pušku u kalibru 20 za neke normalne pare (do 1200 evra). Nisam uspeo da nađem ni polovnu pušku u oglasima. Moram da kažem da je poslovođa trgovine za razliku od trgovca i "majstora" puškara bio izuzetno korektan i fer i uradio je sve što je i obećao i u roku. Svaka čast.
Našao sam 2-3 puške koje mi se siđaju ali sve u kalibru 12 koji već imam. Šta ću dalje stvarno neznam.Confused
Tri prsta 2Kolce

sheytan
 Tebra, drago mi je shto su ti izashli u susret u Zbroji!

E, sad, shta mi nije jasno - da li se u istoj radnji moze uzeti DRUGA pushka(drugi proizvodjach, qliber i sl.), bez novih troshkova oko nabavne dozvole i sl., nego samo uz eventualnu zamenu oruznog lista? Kod vas beshe nisu veliki ti troshkovi? Kod nas je za sachmaru beshe 2x2600 MUP-u, a za zlyebljeno cca. 2x5200rsd...
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

golf071
 Ajd dobro je da ti vrate pare.Jes da imas troskove ali da su poceli da te vrte onda ni para ni puske. Opet su ispali fer, mada bi im trebalo natovariti sve troskove pa da se opamete i prodavci i fabrika.Odobreno
Novine

Podunavac
 Bat Šeki moram prvo da dobijem papir iz trgovine da je puška neispravna i da se vraća proizvođaču da bi mogao da storniram oružni list. Pošto ja u oružnom listu imam tri puške moraju da mi storniraju samo ovu jednu rubriku. Onda ponovo vađenje nabavne dozvole bez obzira na problem oko puške pod garancijom. Troškovi nisu veliki ali treba ponovo terenska provera i čekanje da se komisija sastane koja rešave predmete, pa na potpis kod načelnika. Vremenski minimum mesec dana. Ujutro ću da zovem PU pošto imam poznanika na oružju da vidim kakva je tačno procedura oko papirologije. U trgovini u kojoj je puška kupljena nema ništa što bi mene zadovoljilo sobzirom na kalibar, kvalitet i cenu. Imali su Fausti Stefano model Albion u kalibru 12/76 magnum ali ih više nemaju. Beretta i Browning su mi preskupi. Bettinsoli Diamond, Winchester Select (mod. 101) i Marocchi First se ne rade u kalibru 20. Imaju lepu bokericu Brno Woodcock u kalibru 20, ali iskreno rečeno ne bi više uzimao tursku pušku. Ima jedna S&W 1020 PA u kalibru 20 po povoljnoj ceni, ali nisam ljubitelj PA pušaka. Videću ujutro sa drugarom kod koga sam kupio pušku dali može on nešta da mi ponudi u kalibru 20 za neku normalnu cenu.
Tri prsta 2Kolce

mihailo
 Posto su dobili od proizvodjaca mail da ti daju drugu pusku onda neka oni rese problem izmedju sebe.Nek naruce pusku,bar to nebi trebao da im bude problem.

AcaNik
 Битно да си то решио а да те није много болело, финасиски.
Увек ти остаје опција модел баклава а има их и у кал 20. На овим мојим се ништа не познаје а не могу рећи да сам их баш сасвим штедео.

Podunavac

golf071 kaže:
Ajd dobro je da ti vrate pare.Jes da imas troskove ali da su poceli da te vrte onda ni para ni puske. Opet su ispali fer, mada bi im trebalo natovariti sve troskove pa da se opamete i prodavci i fabrika.Odobreno

Druže da nisam bio uporan ona dvojica stručnjaka (trgovac i majstor) bi me zavaljali i za pare i za garanciju. Ovaj poslovođa je ispao čovek i bez pretnji i pismene žalbe (koja je već bila spremljena). Sada ovde postoje evropski zakoni koji moraju da se ispoštuju, pa svako ko se malo raspita može da istera svoja prava. Ali svejedno mi je žao što je sve to tako završilo. Puška mi se sviđala i dugo sam je čekao, a sad sam opet na početku. Čovek mi i danas reče da su prodali na desetine pušaka Huglu koje se prodaju pod Brno imenom i da nisu imali ni jednu reklamaciju. Ni ovima u Zbrojovki nije jasno kako na jednoj puški tri kvara, pa su tražili da se pošalje njima, a oni će kad pregledaju pušku da kontaktiraju Huglu u vezi propusta.
Tri prsta 2Kolce

Podunavac

mihailo kaže:
Posto su dobili od proizvodjaca mail da ti daju drugu pusku onda neka oni rese problem izmedju sebe.Nek naruce pusku,bar to nebi trebao da im bude problem.

Problem je oko uvozne dozvole, pa čekanje na red jer se ove puške mnogo izvoze u severnu ameriku i mali kupci ne mogu da dođu na red. Prošli put sam je čekao 14 meseci i ne pada mi na pamet da je više toliko čekam. Potražiću neku italijanku.
Tri prsta 2Kolce

Podunavac

AcaNik kaže:
Битно да си то решио а да те није много болело, финасиски.
Увек ти остаје опција модел баклава а има их и у кал 20. На овим мојим се ништа не познаје а не могу рећи да сам их баш сасвим штедео.

Druže kod mene se baklava puške ne uvoze. I da budem iskren iako mi se sviđaju na slici ipak više nebi pazario tursku pušku. Sačekaću ako treba pa uzeti nešta od italijana ili belgijanaca. Nije mi hitno jer imam IŽ-27 koja me odlično služi. A ako ništa ne budem našao kupiću još jedan karabin manjeg kalibra ili revolver. Pare mi propasti neće.Grin
Tri prsta 2Kolce

AcaNik
 Кад се будемо нашли подсети ме да понесем да пробаш неку од њих. Хвали сваку али ИЖ-ку држи у штеку ;)
Е а имаш и карабин и револвер у једном. Таурус и Роси раде .410 и 28 у тој комбинацији Smile

MMilos
 Evo jednog kod nas što je pazario pa oće da se ratosilja:
http://www.kupujemprodajem.com/cz-usa...id=5368623

Ne-ne

Drago mi je da si rešio problem, kolega Podunavac.
Bar se niko sa foruma neće zeznuti da pazari Huglu više...

mrwa22250
 A lepo je prico cika Mrwa,da je taj Turac u stvari go k...c.Spolja gladac a unutra smradacSad
Neka si se ti nje zemo resio pa makar na sledecu cekao jos 5 godina.Odobreno
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

AcaNik
 Јел то испаде сада да је модел Баклава квалитетнији од тих Хуго пушки?

Podunavac
 To što se meni desilo može da bude čist baksuz i ne mora da znači da Huglu puške nisu dobre. Ali što kaže naš narod ko se jednom opeče i na ladno duva. Ili koga zmija ujede taj se i žabe boji. Što se mene tiče ja sam odustao od turaka. Da je bila jedna greška nebi reč rekao, ali tri greške na novoj puški je za mene ipak previše. Merkam jednu Winchester Mod. 101. Problem je samo što je ne nude u kalibru 20 nego samo u 12, a njega već imam. Ali danas sam se čuo sa gazdom trgovine u kojoj sam kupio pušku i rekao mu nek mi proveri šta ima u kalibru 20 do 1200 evra, pa nek mi javi da napravimo neki dogovor. Ako ne bude nikakva italijanka možda ipak kupim ovog amera bez obzira na kalibar. Inače ove Winchester puške se rade u belgijskom FN-u, a imaju sistem bravljenja kao Beretta.
Tri prsta 2Kolce

mrwa22250
 A da kupis ti zemara jos jednu ruskinju u 20 cal i jos tiostane za dzebanu narednih 6-7 sezonaGrin
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

Podunavac
 Zemara pa moram i jednu gospodsku pušku da imam. Radnu sam uzeo prvu.Grin Iako sam sa ruskinjom zadovoljan sa njenom upotrebljivošću u lovu, ipak hoću i jednu pušku koja će da bude lepo finiširana i estetski sređena. Najverovatnije italijnska, premda i belgijska dolazi u obzir. Ništa drugo. Bila jedna Beretta 687 u Zagrebu polovna za 1100 evra, ali prodana pre par dana. Inače ovde ima slabo polovnog oružja više klase, a i ako ima cene skoro kao za novu.
Tri prsta 2Kolce

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Stara lovačka municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 213 12.06.2024. 20:37
Fabarm lovačke puške LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 29 17.05.2024. 12:24
Lovački karabin KARABINI 1744 11.01.2024. 18:54
Lovačke priče - stvarni dogadjaji! LOVAČKE PRIČE 873 28.10.2023. 20:17
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 20
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,451
Najnoviji član: Hanoverski k...

Poslednje vesti
U LU "Šumadija" Kragujevac
Otkazana manifestacija Lovac i pas
УОЧИ ПОЧЕТКА ЈЕСЕЊЕГ ЛОВА - ЈОШ ЈЕДНО ДРУЖЕЊЕ ...
PRVENSTVO VOJVODINE ST. HUBERT 16.11.2024. RISTOVAČA
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

63,954,249 posete www.srbijalov.com