Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lovački karabini češke proizvodnje

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lovački karabini češke proizvodnje
canis aureus
 kempi
sa druge strane misliš na suprotnu stranu od ručice zatvarača?!
Ako na to misliš NE MOŽE bez većih prepravki jer je za Zbroju ovako predviđeno, sa druge strane ima "zub" koji uleže u "lastin rep" ...
Jedino sam mogao da ih položim horizontalno, zadnji ka nazad prednji ka napred ... ali mi ne smeta ni ovako pa ...
Uglavnom je hranim sa jednim u cev + 3 u magacin a nekad i za jedan manje(2 u magacin) jer smatram da mi je to sasvim dovoljno ... jer ovaj(9,3mm) di pogodi pogodio je NamigivanjeGrin
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

Podunavac
 И код мене овако стоји јер не може другачије. Али ручица затварача је померена у назад у односу на лептир матицу (рајбер), тако да не може да се огули рука приликом репетирања. Канисе која ти је то монтажа? Мислим ко је производи?
Tri prsta 2Kolce

canis aureus
 WARNE Maxima 30mm Quick Detach
a na drugu Zbroju sam montirao Mount CZ550/557 češki proizvod
Dim

Podunavac
 Колико је коштала ако није тајна? Ја имам исту овакву али од Русана. Је ли та Чешка фиксна?
Tri prsta 2Kolce

canis aureus
 Nisam siguran pošto sam je pazario zajedno sa karabinom i opt.nišanom ... koliko se sećam, prodavac reče oko 130 dal eur il $ ne znam

Češka jeste fiksna ... nju sam pazario na sajmu u NS kod "Trofej" i bijade 100e al iskoristih popust na "sajam" i poznanstvo pa me izađe 80
Dim

Igman
 Ljudi da pitam onako iz znatizelje... Gledao neki dan ovaj novi Ceski cz557 i ono sto me zanjima, jel mu dovoljna cevka od 520mm, u svim kalibrima osim magnuma?! Nekako mi to kratko za 30 06, sta baljisticari vele?!

schweps

Igman kaže:

Ljudi da pitam onako iz znatizelje... Gledao neki dan ovaj novi Ceski cz557 i ono sto me zanjima, jel mu dovoljna cevka od 520mm, u svim kalibrima osim magnuma?! Nekako mi to kratko za 30 06, sta baljisticari vele?!

Sasvim dosta da sagore barut jedino sto je neudobniji za pucanje u 30-06 kalibru a 243,308 i slicni kalibri je idealno.
Lisica

canis aureus
 Igmane plJanino Bye
onako iz znatiželje ... šta bi ti voleo da ti napišemo kao odgovor na tvoje pitanje?!

... moje mišljenje imaš na PP još od onomad kad si me pit'o ... e sad, ako želiš drugačiji odgovor ti nam sam' piši šta bi vol'o ...
Dim

I, ako si već pazario 557 u .30-06 ... ma OK bićeš zadovoljan jer Zbroja je to a cevku da produžiš teško da možeš Grin
Dim

canis aureus
 Jel bio po našim prodavnicama model 527?
Ima li ih kod naših lovaca?

... svojevremeno sam se raspitivao po prodavnicama, nije ih bilo ... čak mi jedan uvoznik reče "ma kome to treba" ...
možda se nešto promenilo od tada?!
Dim

stefan092
 Nema nigde. Ja kad sam kupovao karabin bio sam zagrejan za kupovinu CZ 527 u kal 223. Ali posto su u Grofu imali samo neku LUX varijantu od 130k din odustao sam, to je bilo prosle godine na lorist sajmu u NS.
Zastava M70 6,5x57, Meopta Meopro 3-9x42
Zastava M70 8x57js, Holosun 403B
Zastava M75 12/70
Zastava M80 12/70
Fabarm ELOS B2 12/76
IŽ 58 16/70

StefanS
 Bilo je modela 527 kod nas. I ja sam ih video prošle godine na Lorist sajmu. Imenjače, mislim da si nešto pobrkao, možda je model 527 Exclusive Ebony Edition .223 bio oko 130.000 dinara, a ne Lux. Ne znam šta je sve bilo od podmodela, ali sam ja gledao onaj koji me je najviše zanimao - 527 Lux u predivnom .22 Hornet kalibru i on je tada koštao tačno 87.000 dinara. Smile

stefan092
 Ja sam se raspitivao i trazio neku standard verziju ili nesto sto nije exkluziv ali nisam naso nista sem tog modela, u pravu si to je taj model. Ta cena oko 87k mi je bila sasvim prihvatljiva jer sam imao 1200e za karabin optiku i montazu. Gde si ti vide to? I da li je bila samo u tom kal ili je bilo i u 223?
Zastava M70 6,5x57, Meopta Meopro 3-9x42
Zastava M70 8x57js, Holosun 403B
Zastava M75 12/70
Zastava M80 12/70
Fabarm ELOS B2 12/76
IŽ 58 16/70

canis aureus
 ... mene interesovao 527 Carbine 7,62x39 ... Confused
pa i još uvek mi pada na pametI Yes ... možda i neki polovan
Dim

StefanS
 http://www.czub.c...7-lux.html
Odvojiv okvir, orahov predivan kundak, mehanički nišani, duga cev, šteher... kratko rečeno, bombonica karabin. Smile Video sam ga na štandu Grof MBM. Ovaj model se radi u .223, ali ne znam da li ga je bilo tada jer me je zanimao samo u kalibru .22 Hornet. Taj model u USA košta 733 dolara, pa je cena od 87.000 dinara skroz OK. Moguće da ga tada nije bilo u .223 kalibru pa ti ga nisu ni pokazali, a moguće i da se prodao kada si ti bio. iveli 3
Canise, ne znam da li tog modela ima kod nas. I on mi se dopada, mada bi mogla cev da bude malo duža. Vidim da je dosta popularan u Americi.

arli
 ... mene interesovao 527 Carbine 7,62x39 ... Confused
pa i još uvek mi pada na pametI Yes ... možda i neki polovan.

Canis jel to hoćeš pucu zbog nepresušnih izvora mundže aGrin?

canis aureus
 arli Bye
Confused aj nek je'an od razloga bude upravo i taj.
Šta'š bolje za strelJište?! da vežbaš često i do mile volje Vaistinu

... a pored toga, uveren sam da sa malim rujom može vrlooo uspešno da se odstreli sva diBljač koja je zakonJski dozvoljena ... na 150, pa i 200 meteri nem' te srnećine koja bi mu odolela a šakalO i lJisica su mu deč'ja igra Yes end i volfa bi u večna lovišta preseliJo ... tako da Odobreno

Pored mundže sa zrncima od 8g koju većina proizvođača raboti, lakšo dostupnija/nabavnija je GECO SP 9,7g recimo ... što već težinom sasvim solidno deluje za taki mali metak Stari

... a karabinče kratko, lako, veoma funkcionalno, precizno, ... pravo radno!! i najmanje bitno, lepo na oko bre!
i, pa šta oš više od toga?!?

iveli 3
Dim

krilas
 ^Geco SP 9,7g ... ja to ime nevideh nigde ?!Hmmm
Siroma

arli
 Nisam znao taj podatak(da ima te mundže-gramaže) za Geko- moraću da probam bar jednu kutiju.☺
Inače lep je osećaj kad se puca municija na strelištu,a ona tvoje godište-merak nema cenu. Bez obzira da li je 7,9mm ili 7,62×39😀

canis aureus
 Yes
Dim

canis aureus
 ... ovaj ruja -TulAmmo- još teži al ga teže nabaviti Confused
Dim

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovački karabin KARABINI 1754 02.01.2025. 00:01
Lovačko udruženje LOVAČKA UDRUŽENJA 550 11.12.2024. 09:59
Lovačke priče - stvarni dogadjaji! LOVAČKE PRIČE 876 08.12.2024. 16:56
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Stara lovačka municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 213 12.06.2024. 20:37
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,118,003 posete www.srbijalov.com