Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: 8x57

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
8x57
mrwa22250
 A pride,za prodaju municije po oglasima,moz se ostane brez cevki uz krivicnu prijavuika
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

Slob
 U dilemi sam oko izbora zrna, Grom ili SP 12,7g? Lovio bih ds na daljinama od oko 100m i trazim zrno koje bi obezbedilo sto cesci pad u vatri. Procitah na forumu da su zimi potrebna cvrsca zrna, a hteo sam da se opredelim za jedan metak i lovim s njim, pa ne znam da li je to pametno.. Confused
Posto mi je ovo jedini karabin s njim bih lovio i stetocine ali ucinak na istim mi nije od nekog znacaja, samo mi je bitna preciznost.
Lisica

sasaruma
 Kolega Slob, SP 12,7g.rusi sve. Ja sa njim lovim sve i sve pada na mestu od lisice do svinje.

Podunavac
 Svako od ova dva zrna ima svoje mane i prednosti. SP se ranije otvara i predaje veću količinu kinetičke enrgije cilju. Grom ima veću penetraciju i uglavnom daje izlaznu ranu, koja je bitna kod praćenja krvnog traga, ako je divljač otišla sa mesta nastrela. Za lov DS pogonom definitivno je bolji izbor SP zrno. Ali za lov DS sa čeke ako se očekuje krupan primerak, onda je bolji izbor Grom.
Moraš kolega sam da odlučiš na osnova onoga šta ćeš da loviš i kako.
Ja lično oduvek lovim sa SP zrnima, što veće težine, i nikada nisam imao problema ni prilikom odstrela krupnijih primeraka DS.
Tri prsta 2Kolce

ssekir75
 пробај како ти карабин носи грома. ако је добро, купи и не мењај. и ја сам се пуно мозгао, питао неке јако сикусне људе из окружења, питао и друга каниса, купио грома и нисам се покајао.

поред тога, пробај како ти носи пушка и сп. мени су одступања на 100м 3-4цм. на 100м сп и "љубичица" бију у исту групу, гром иде та 3-4цм горе десно ("на 1 сат"), тако да немам проблем шта трпам у цев. једино је неки стари сп из оскудних година санкција подбацивао и са механиком и са оптиком, па служи да се протера метак после пуцања шиљкана на стрелишту (тачније не служи него ето чека за те прилике)
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

7x57
 Za kolegu Slob24. Nisam lovio sa 8x57 JS, ali prateći iskustva kolega mogu ti samo reći da imaš jedan ozbiljan, da ne kažem je..čki kalibar. Lično bih se od PPU-a opredelio za onaj koji mi bolje grupiše, ali za malo više novca imaš Geco 12,0g TM V0=810m/s. Kažu lovci da je taj metak dobro čuvana tajna u svetu lova. Naime, za daljinu koju si ti pomenuo izgleda da nema bolji, a jeftiniji. Zrno je jako slično starom PPU zrnu, round nose tipa, koji je i doneo slavu 8-ici na ovim prostorima.

Kada loviš sa 8mm do 100m i nemaš ozbiljnog takmaca u tzv. "padu u vatri". Bez obzira na tabele on je naprosto VELIKI.

Ja lovim sa .30-06, ali da sam birao jedino bih se pre opredelio za 8X64S (dobijaš 50m daljine u odnosu na 8x57JS) i za evropski lov ne treba bolje. Pozdrav.
Draško

7x57
 Omiljeni par.
7x57 priložio:
7x57_8x64s.jpg

Draško

canis aureus
 Slob24
dobiJo si odliĆne odgovore Odobreno
Probaš oba na metU i koj' bidne precizniji etE ti ga izbor Yes

Dod'o bih samo ... imao sam lepe odstrele sa GROMom i bio mi je, verovatno, izbor na duže vreme dok sam lovio sa 8x57js jer ga je moj karabin odlično grupisao, dok sa SP sam mnoogoo više lovio/odstrelio ... iz tog iskustva i pošto navodiš "što češći pad u vatri" možda bi za tebe bolji izbor ipak bio SP jer zbog mekoće zrna i kod lošijih pogodaka praviće velika oštećenja/rane a samim tim i češći pad "u vatri" dok GROM ipak traži preciznije pogotke u vitalnu zonu i svaki lošiji pogodak divljač bi ponela sa mesta nastrela, doduše uz dobar krvni trag ...
Kod 8ce nema greške, radi dobro sa svim SP zrnima a ako cev "volE" GROMa radi i sa njimE odlično ... lepo je to objasnio i koleZa 7x57

7x57 kaže:

Kada loviš sa 8mm do 100m i nemaš ozbiljnog takmaca u tzv. "padu u vatri". Bez obzira na tabele on je naprosto VELIKI.

.

YesOdobreno
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

Slob
 Hvala na odgovorima Srean
Lisica

mb-bb
 Kolega Slob24, probaj da najdes i od PPU PSP BT zrno, isto neces pogrjesiti, samo sto kazu kolege ako ti ga cjev trpi a to ces vec viditi na meti iveli
Svaka budala ima svoju srecu u zivotu, a ja imam lov...

krilas
 ^Ima ga Super Tane, prvi put sam ga video i kupio, ali ne i probao, inace na sajmu u Kg je bio 85 din komad.
Siroma

Slob
 Potrazicu po radnjama, pa cemo videti kako ,,nosi''.
Zahvaljujem Smile
Lisica

Milan98
 Kolege,posto mi je zaliha pri kraju,sta bi ste mi preporucili da kupim za osmicu. Grom,12.7Sp, PSP BT 11.3? Ili nesto cetvrto a da ne bude skupoConfused
Dimitrijević

Podunavac
 Zavisi šta i kako loviš sa njim.
Tri prsta 2Kolce

Milan98
 Najvise lovim svinje pogonom u sumama i sikarama, leti cekanjem na njivama i hranilistima .i predatore
Dimitrijević

Podunavac
 Onda uzmi SP 12,7 grama.
Tri prsta 2Kolce

Milan98
 PPU,Belot...??
Dimitrijević

Podunavac
 Bellot je možda ujednačeniji po serijama i manje prlja cev, ali PPU ima veću početnu brzinu i jeftiniji je. Ja koristim PPU već godinama i nisam mu našao neku ozbiljniju manu. Za te pare nema bolji.
Naravno ako pričamo o Bellot municiji sa SPCE zrnom. Bellot ima i boljih zrna, ali im je i cena značajno veća.
Tri prsta 2Kolce

krilas
 PPU ima vecu pocetnu brzinu ?! Ne bih bas rekao, moj je zakljucak da ppu osim u americkim kalibrima, ima najnize pocetne brzine .
Siroma

Podunavac
 Sva PPU municija ima solidne početne brzine, što bi se reklo poprilično napunjeno. Sigurno. Isto vredi i za pištoljsku i revolversku municiju.
Tri prsta 2Kolce

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,154,383 posete www.srbijalov.com