Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov na divlje svinje

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov na divlje svinje
canis aureus
 Pored ovih "ilustrovanih" priprema -gde uputiti projektil(zrno)- kako bi se potspešio odstrel ima siruacija gde ne postoji mogućnost da se divljač "najpogodnije namesti" i tada samo poznavanje konstitucije divljači može presudno uticati ...

...lovim sa čeke i samim tim dosta često imam priliku da gađam divljač sa visine!
Odlazeću divljač, dolazeću divljač...

Ovo je slika od prošlogodišnjeg lova na "samca" tj nakon odstrela.
Sa visoke čeke, procenio sam da bi ovakav pogodak bio najidealniji jer divljač je prilazila ravno ka čeki. Na blizu 70m od čeke(i naravno Mausera M98 kal8x57JS) ovaj mladi samac je ostao na mestu nastrela! Pogodak koji nije mogao da odnese bio je po sredini vrata...(zrno prošlo kroz kičmu pa između plećki pa...)
canis aureus priložio:
a_10.jpg

canis aureus
 Prošlogodišnji odstrel div.vepra-samca sličnim pogotkom.(ali istim kalibromB) 8x57JS!Bravo 2)

-ovoga puta divljač je odlazila od "čeke" ali isto kao u prethodnom slučaju nije uspela da odnese pogodak koji je bio takoreći u potiljak... na 40-50m
Pad u vatri!B)
canis aureus priložio:
a_11.jpg

nenadx
 Druze nisi ti predator samo za zverkeBye.Ajde da dodajemo stalno po malo,DS reaguje na pogodak,ali po mom iskustvu nema striktnih pravila.Trzaj,skok.grcenje...sto moze navesti na mesto pogodka,ali cesto ode i bez ikakve reakcije da bi posle par desetina metara odjednom pala.Zato obavezno se posle pucnja treba ucutati i osluskivati,bez obzira sto je divljac otisla.U slucaju uocenog ranjavanja isto,ali i sacekati par pa i vise minuta,pa tek zatim krenuti u trazenje.Takodje,cesto ispusti i glas.Cicanje je siguran znak pogodka ali uglavnom ranjavanja.Kratak pun glas,slican groktanju je znak smrtonosnog pogotka.Takodje cesto se moze desiti da na mestu nastrela nema krvi,ali ako se krene u pravcu gde je pucana DS otisla mozese desiti da tek nakon par pa i nekoliko desetina metara bude krvnih tragova pa cak i obilnih.....
Dobar pogodak

Lala
 Ide 1.maj, da li neko planira lov na vepra samca? Kakva je situacija sa kapitalcima kod vas u lovištima?
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Vucko Jagodinac
  Pozdrav svim nestrpljivim, koji tako zeljno cekaju 1.maj odnosno lov na div.vepra. Moj kolega i ja vec danima obilazimo hranilista i redovno iznosimo kukuruz. Bogu hvala hranilista nam rade intezivno vec nekoliko dana. Imamo otisak noge u blatu oko 7-8cm, pa se nadamo da je nesto krupnije. Do sada smo hranili cetiri hranilista a od sutra suzavamo na samo dva najbolja i od 1.maja cekamo svaki dan dok ne dodje. Ne smem mnogo da pricam da ne izbaksuziram.
Dobar pogled, Vucko.

Lala
 Dobar pogled, Vucko, pobrinuće se sv. Evstahije da naidje neki vepronja!

aca81
 Blago vama pa vi krecete da lovite,nase drustvo otvara sezonu tek jula iako mozda imamo najvece loviste,divljih svinja u izobilju a stete koju naprave-neprocenjivo ali sve to nije dovoljno za upravu udruzenja da sezona krene ranijeSadChutCry
DOBAR POGLED

aca81
 Gde je frizura vepru sa slike gore?Confused svaka cast za pogodakB)Bravo 2
DOBAR POGLED

bela
 sutra naveče krećemo u lov na veprove . hvala bogu ima ih, sva hranilišta nam rade a ima i kapitalaca samo da nam izađu na puškometB)
vižlan i terier

aca81
 Pa nemogu da verujem$aAaCrySad samo u nasem lovistu se krece jula meseca a po velicini lovista i brojnosti D.S. smo sigurno medju prvima ako ne i prvi,molim vaz zovite me u lov do sto km. od Pirota....POZ.
DOBAR POGLED

aca81
 Bela druze koliko si od PirotaHmmm zasto prave krivolovca od meneCryFrownSad hitno mi treba teren i akcija,dosta mi je samo setnje prirodomAngryPfftiCComp i kompijuteraComp
DOBAR POGLED

Lala
 Auuuuu Aca81, ala si ti zagoreo! Grin

aca81
 Nemogu vise,meni kad dodje samo cekam da prodje bioloski lovostaj i trazim sansu da izadjemPas
DOBAR POGLED

Cadara
 Evo malo slika sa obilaska terena pred početak otvaranja lova na vepra, koji je u lovištu u kojem sam član otvoren 03.maja.

i39.tinypic.com/b8o5d0.jpg

i44.tinypic.com/30xbmdk.jpg

i42.tinypic.com/27yfqr.jpg

Pravilo je da se novi članovi prvo upišu na temu 'Predstavite se'
Srbijalov Admin Tim

aca81
 GrinGrinB)MORATE NOVO DRVO DA POSADITE,NEMA SMISLA DA SE MUCE OVIM,ILI GA OBIKOLITE BODLJIKAVOM ZICOM BICE IM LAKSE
DOBAR POGLED

aca81
 Slike su super,ajde molim te postavi neku pretpostavljam da tu ima i vode i kupalista koje su same napravile iz nekoliko zasebnih pa voda otice iz jednog u drugo,STO VOLIM TO DA VIDIM...POZ.MolitvaPfftiCBravo 2
DOBAR POGLED

aca81
 Nemogu da verujem pa i vi ste krenuli 3. maja,samo ja moram da cekam da jos malo porastuGrinCryBrzo se vraćam
DOBAR POGLED

Boban
 Ovaj se bas lepo baskario cesajuci se oko ovog drveta.

aca81
 Interesantno puno mesta riju gde je posadjen krompir a ne jedu ga bar ne u velikim kolicinama ili ja nisam primetio,ipak mislim da trze korenje koje ili bude blizu krompira ili lici,mirise poput krompira,pa ljudi celu njivu pod kukuruzom od dvadeset ari uniste za noc a da nemogu dva ara pod krompirom ,tu nema logike,sta vi mislite o tome...POZ.
DOBAR POGLED

aca81
 Stole brate sad mi je malo lakse jer nisam jedini koji krece kasnije,GrinConfused izgleda da je tacna ona narodna"STO JUZNIJE TO TUZNIJE"Sad Cry Hmmm
DOBAR POGLED

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lov na DIVLJE PATKE LOV NA SITNU DIVLJAČ 1670 29.09.2021. 18:43
Male tajne u lovu na divlje svinje METODE LOVA 140 13.09.2017. 13:56
Trag divlje svinje DIVLJAČ 47 05.02.2017. 20:40
Pripremanje divlje guske LOVAČKI RECEPT 11 10.12.2012. 09:32
Divlje guske u našim lovištima STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 1 06.10.2011. 20:17
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,460
Najnoviji član: Baustelac

Poslednje vesti
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,477,891 posete www.srbijalov.com