Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lampe, nosači, montaže

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lampe, nosači, montaže
Podunavac

dragand kaže:
Kolege potreban mi je jedan savet. Imam hamerlesku 16-ku treba mi lampa za cekanje lisice do jedno 100 metara sa mikroprekidacem da je dobra i da se puni...koju marku predlazete, sta tacno da trazim mislio sam na ebay naruciti? itanje

Sa kojom municijom planiraš da pucaš iz sačmarice na 100 metara? I kako planiraš da nišaniš u mraku preko mušice na sačmarici?
Lampe se montiraju na karabine sa optičkim nišanima. Na sačmarici one nemaju efekta. A ne prave si ni nosači za montažu lampe na položare.
Inače na e-bay je povoljna (i solidne kvalitete) lampa Cree SST-50 (oko 50-ak dolara).
Podunavac priložio:
cree.jpg

Tri prsta 2Kolce

dragand
 Kolega bez uvrede nosaci za sacmarice polozare postoje i imas ih nabaviti u svakoj prodavnici lovacke opreme, ne planiram pucati na 100 metara nego mi treba lampa koja baca do 100 metara, nisan imam crveni i mesecini i jos uz svetlo videce se dobro tako da to nije problem...hvala za savet vjerovatno cu naruciti ovo Bravo 2 iveli

Cvele
 Podunavac, obican nosac koji je za lovacku pusku proizvodnje Nextorch npr moze da posluzi za polozaru, cak bolje nego npr za PA ili bok, jel' moze da se montira sa strane, pa malo i da baci svetlo na sinu... Najbolje lampe za sacmaru su onakve kao one ruske koje se montiraju odozgo s' tunelom i malim zrakom svetlosti koji osvetljava sinu da bi' je poravnao i mog'o da pucas lepo, ali meni npr puska lezi k'o da sam s' njom rodjen, i kako je ubacim u rame tako legne sina, tako da nemam mnogo problema oko nisanjenja ni s' NexTorch T9 lampom...
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

slavaplana
 kako su se pokazale ove laserske lape zelene boje koje se montiraju na optiku ??
Ja sam imao prilike da jednom koristim istu u Bosni i odlicno se pokazala !!

Ovde su cene oko 300eura po komadu i to je jako puno para!!

dragand
 kolege ima li jos neko da predlozi neke dobre lampe molim vas Confused

BOJK
 Kolega dragand, evo ti sajt pa pogledaj imaju veliku ponudu a i nije skupo.

http://dx.com/c/f...lights-901

dragand
 Ima li neko sliku pravljenog nosaca za sacmaricu polozaru da vidimo kako se moze napraviti dobar i siguran nosac za lampu Smile pozdrav

Brka bez brkova
 video sam to u Cacku kod Pele puskara,na vrh potkundaka zasrafi viver plocicu i na nju montira nosac i lampu,lepo izgleda i cvrsto je.Nemam sliku mozda ima kod njega na sajtu

marlin
 Ja sam se obezbedio solidno po pitanju ovih lapi,i svaka od njih ima svoje prednosti
i49.tinypic.com/2vnqvsm.jpg
i48.tinypic.com/a58076.jpg
A ova od 3000l mi je najbolja za ljetnog perioda

i49.tinypic.com/2rpd0eg.jpg

marlin
 Ovu malu sam zaboravio a odlična je za slabijih vremenskih uslova...
i45.tinypic.com/1znwhzr.jpg

ultras035
 @Podunavac
@dragand
Kolege, naravno da za sacmarice postoji mogucnost montaze nosaca lampi i lampi, posebno taktickih pumparica i poluautomata...mogu se koristiti i u lovu, a da li je to dozvoljeno, eticki i kakav je smisao je druga stvar!!!
"Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!"
i50.tinypic.com/jf94dc.jpg

satrapus
 Imao sam priliku da testiram preko 15 lampi profesionalnih proizvođača.

Najbolje 3 za montažu na puške su po mom mišljenju:
Fenix tk22
Olight m-21x
Sunwayman t20cs

Ako nekoga interesuje, specifikacije datih modela su na sledećem linku :
http://www.lukovi.in.rs/Lamps.html

Pozz i srećna nova godina !
iveli 3

golf071
 Drzac od 30.00 din
golf071 priložio:
885dscn0941.jpg

Novine

canis aureus

marlin kaže:

i48.tinypic.com/a58076.jpg
A ova od 3000l mi je najbolja za ljetnog perioda

i49.tinypic.com/2rpd0eg.jpg

Zašto je "najbolja za ljetnog perioda"?
Koliko modova ima i kako se memorišu?
Kolika je garancija na lampu? i ko je serviser u slučaju kvara?
O kojoj lampi je reč(proizvođaču)? -jer ima više istih samo sa drugim nalepnicama
Koliko može da "dobaci" svetlost u daljinu?
Koja je cena lampe i šta se još dobija uz lampu?
Misliš li da ima 3000L? -znaš li koliko ima Lumena ili veruješ u sve što piše?(i na graCki aVtobus piše "Komercijalna banka" al nemo'š pare u njega da podigneš!Grin)
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

marlin

canis aureus kaže:

Zašto je "najbolja za ljetnog perioda"?
Koliko modova ima i kako se memorišu?
Kolika je garancija na lampu? i ko je serviser u slučaju kvara?
O kojoj lampi je reč(proizvođaču)? -jer ima više istih samo sa drugim nalepnicama
Koliko može da "dobaci" svetlost u daljinu?
Koja je cena lampe i šta se još dobija uz lampu?
Misliš li da ima 3000L? -znaš li koliko ima Lumena ili veruješ u sve što piše?(i na graCki aVtobus piše "Komercijalna banka" al nemo'š pare u njega da podigneš!Grin)

Uh..pitanja dosta al da pokušam bar približno da odgovorim:
Pa za ljetnog perioda je dobra kada nema atmosferskih prepreka(magle,izmaglice,kiše...)jer daje veoma širok snop svjetlosti i prilikom pomenutih prepreka dolazi do refleksije.Uz lampu se ništa ne dobija,sve posebno se naručuje,a ide punjač,nosač lampe,mikroprekidač i dvije 18650 5300mAh.Ima 5 modova rada,što sam ja odma izbacio i ostavio najjači.Daljina koju obasjava je tolika da nemože se pucati .Proizvođač je sigurno Kinez i mislim da se zove FandFire a nosač je zavrnut na njoj pa nevidim podatke šta piše.A dali ima izlaznu snagu od 3000L...sigurno da nema,ali ja sam napisao kao i proizvođač jer nisam mjerio pa da tvrdim sa sigurnošću.Cijena uvjek varira,jer izlaze nove verzije tako da se može naći sa svom pratećom opremom za nekih 70 - 100 eura.

marlin
 Zaboravih da postavim šemu ljudima koji sami isključuju modove a nisu "stručnjaci"kao i ja,na ovim lampama što imaju 5 modova rada....itanje 2
i49.tinypic.com/25p3cpg.jpg

canis aureus
 ... potpuno sam razočaran sa tim 3xLED lampama.
FandFire, TrustFire i ostale iste čajneze sa drugim nalepnicama nemaju ni blizu 3000 lumena! Pa čak ni upola od toga! Na nekima piše i 3800Lum ...
-nepouzdane su i vrlo često dolazi do svakojakih kvarova, uglavnom što se tiče modova, promene i memorisanja istih. Takođe celokupne elektronike.
I nijedan prodavac ne daje garanciju na te lampe!
S obzirom da imaju prilično plitke reflektore znači da nisu ni namenjene da osvetljavaju na neku veću daljinu već više u širinu mada ih reklamiraju da "bacaju" na 300,400,...,700m što nema blage veze sa istinom! Probao sam par tih "trojki" (zbog 3x LED) i sve što je osvetljeno preko 100-130m već nije moglo da se razazna šta je, doduše bilo je malo i okolnog osvetljenja ali ...
U istim uslovima probao sam i NITECORE MT40 i razlika je bila tolika da sam se odmah za nju odlučio iako sam prevashodno planirao "3xLED".
Za istu cenu mnogo kvalitetnija i bolja lampa!!(sa popustom 100e lampa+2 punjive baterije+punjač za baterije+taktički mikroprekidač(produžetak)+nosač(montaža) lampe za pušku i rezerevne duht.gumice i GARANCIJA od 1 godine na sve navedeno!
Jes' da je sa "bednih" 860 lumena ...
http://www.jetbea...ecore-mt40
Odobreno
Dim

270
 Mnogo liči na Jet Beam BC 40, kao da su ista lampa dva različita proizvođača. Canis ima li ta Nitecore 2 moda jačine kao BC-40 (130L-830L)???

canis aureus
 Liči ta skoro da je i ista!
Isti proizvođač ali drugo ime modela i za razliku od JetBeam BC40 koja ima dva moda jačine ova ima četiri 860/530/280/100 lumena.
Pored više modova i LED dioda je novije generacije(ili bar tako kaže uvoznik) pa je vreme rada udvostručeno -BC40 na 130lum 11h rada a ova MT40 na 100lum 24h rada ...
U suštini, na terenu su male razlike što se tiče daljine snopa u korist MT40 dok u širini svetlosnog snopa nema razlike.
Dim

marlin
 Mene lično ova lampa veoma dobro služi,bez bilo kakvih kvarova po pitanju elektronike,a kisla je,rosa padala na nju i td...a znajući da su to jeftinije Kineske lampe
Ovde na ovom forumu nema ljudi očevidaca koji su bili prisutni u praktičnom lovu da potvrde daljinu( ili domet kako ko zove) njene svjetlosti.Tako ako bih rekao da sjaji puno više... eto rasprave i ode sve...Diskusija.Ali jedno je sigurno da i na 150m i 200 kroz optiku se može jasno ustanoviti koja se divljač nalazi ispred nas,ma kolika god bila lampa .Znači neko je imao loša iskustva što ne negiram,ali ja to nemogu reći jer stvarno nije me nikako izdala,šta više je mogu samo pohvaliti.Jer na marlinku kada ju stavljam,moram da odvrnem njen produžetak i tako je skratim da bude kraća od cijevi..i funkcioniše,podnosi jake decibele staklo ,koje je samo 3 cm od usta cijevi Confused

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Skidajuće i fiksne montaže OPTIKE I MONTAŽE 458 10.03.2022. 00:38
Rusan nosači i montaže optike OPTIKE I MONTAŽE 26 16.11.2017. 18:17
Nosač za kuku OFF-ROAD 78 07.02.2017. 22:40
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 25
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,157,357 posete www.srbijalov.com