Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lovačka komora

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
37% [21 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
33% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
12% [7 Glasa]

Glasova: 57
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lovačka komora
Sremac75
 Peščarac ipak mislim da sam bio u pravu.

Idemo redom :
Komora je osnovana na osnovu Zakona o Udruženjima.
Ako je Udruženje građana zašto su odredbe Statuta u suprotnosti sa Zakonom o udruženjima?
Član 11 (Zakon o udruženjima)
Udruženje se osniva usvajanjem osnivačkog akta i statuta i izborom lica ovlašćenog za zastupanje, na osnivačkoj skupštini udruženja.

Osnivački akt udruženja sadrži: lična imena, odnosno nazive osnivača i njihova prebivališta, odnosno sedišta; naziv i sedište i adresu udruženja; oblast ostvarivanja ciljeva udruženja; ciljeve radi kojih se osniva; lično ime i prebivalište i adresu lica ovlašćenog za zastupanje udruženja; potpise osnivača i njihove jedinstvene matične brojeve građana, odnosno broj putne isprave i državu izdavanja putne isprave za osnivače koji su strani državljani i datum donošenja osnivačkog akta.
Koliko ja vidim ovde je Statut i Osnivački akt!
Komora po meni ne može da bude Udruženje iz razloga što udruženje osnivaju fizička ili pravna lica, bez obzira na funkciju koju obavljaju, bez obzira na stručnu spremu koju obavljaju, na principu dobrovoljnosti (a ne delegiranja) i bez dodatnih uslova (za Komoru je neophodna određena struka).
I udruženja su nevladine organizacije.

Pojam udruženja (Zakon o udruženjima)

Član 2
Udruženje, u smislu ovog zakona, jeste dobrovoljna i nevladina nedobitna organizacija zasnovana na slobodi udruživanja više fizičkih ili pravnih lica, osnovana radi ostvarivanja i unapređenja određenog zajedničkog ili opšteg cilja i interesa, koji nisu zabranjeni Ustavom ili zakonom.

Kako Komora može biti Udruženje, odnosno nevladina (koliko je predstavnika države u sastavu Skupštine, UO, NO, pa i Predsednik je delegiran od strane Države - Čl.20, 31,36) i nedobitna (imajući u vidu način finansiranja) organizacija?
Koje to još udruženje polaže račune državi?

:::::::::::::::::::::::::::::
Čl.20
Skupštinu čine predstavnici Ministarstva, Pokrajine i članovi komore izabrani na neposrednim izborima.
Zakon kaže da su članovi Skupštine svi članovi Komore.
::::::::::::::::::::::::::::::::
Član 16 kaže da predsednika predlaže 10 članova Komore, a čl.24 kaže da ga predlaže Upravni odbor.

Postavlja se pitanje ko je osnivač/vlasnik Komore?
Da li su to nezakonito imenovani članovi Skupštine? (onda se u suštini radi o privatnoj Komori).
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Sremac75
 I sve što sam u ranijim postovima pisao važi i sada kada sam video Statut Komore!
Bravo 2
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Limun
 Sremac od ovog moze da se rikne, jedva da mogu da ispratim sve ovo!!!ZbunjenSmeko
Pozdrav od Čarapana!Jaooo "ja s'tem nem ništa"
LimunLimunLimunLimunLimun

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

Sremac75
 Suština je u sledećem:
Komora nije osnovana u skladu sa Zakonom o udruženjima!
Komora nije nevladina organizacija!
Statut je nezakonit!

Statut je i neustavan!
Lično najstrašnije od svega mi je to što ceo Statut, u svim svojim odredbama, spominje pokrajinski organ i Autonomnu pokrajinu U JEDNINI.
ZAR SRBIJA NEMA DVE AUTONOMNE POKRAJINE?

OD KADA JE SAMO VOJVODINA POKRAJINA U SRBIJI?
I nemojte misliti da je to greška u kucanju!
Pa znamo već koliko je članova delegirano sa Kosova i Metohije!
NIJEDAN!
Da li je Komora je prva institucija/udruženje/organizacija, šta god, u Srbiji koja je priznala da Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija više ne postoji, da nije u sastavu R. Srbije?

Ljudi moji, braćo, drugovi lovci, pa zar mi da budemo najveći izdajnici u Srbiji?????

Ipak je ovde reč o Camorri i Camorranessima!
PraviloPraviloPravilo
Palica

Lala
 Sremac, verovatno misliš na čl.20 statuta komore.
Svaka pokrajina ima JEDAN pokrajinski organ za ovu oblast (sekretarijat za poljoprivredu). Mislim da je zato napisano u jednini. Ne bih prenagljivao sa zaključkom. Slažem se da je neprecizno napisano, moglo je i bolje i preciznije da se formuliše, ovako je ostavljen prostor za različita tumačenja.
Ono što meni generalno smeta, jeste da se nigde ne pominje GDE JE KOMORA REGISTROVANA, i da li se radi o udruženju gradjana, ili o čemu? Način 'delegiranja članova osnivačke skupštine' kazuje da se ne radi o udruženju gradjana, jer se udruženje gradjana osniva na principu dobrovoljnosti, a en OBAVEZE! A opet, komora nije ni privredno društvo... Pa šta je, majku mu, kad ni u Statutu ne piše? Piše u statutu da uprostim, da je Komora, u stvari, Komora! Osnovana po Zakonu o lovstvu. U redu. Kako posluje komora, kad je članstvo OBAVEZNO za lovne radnike? Koji propisi se primenjuju na Komoru? Gde se vodi registar Komore, kod kog organa, tim pre što se predvidja osnivanje regionalnih Lovačkih komora!? Pominje se 'nadležni organ' a ne kaže se koji?
Drugo, sam Statut je šablonski dokument, radjen po uzorku, i moj je utisak da je uradjen na brzinu, u cajtnotu.
Treće, nije preciziran postupak razrešenja članova organa, ili je to ostavljeno za pravilnike o radu komore, ne znam.
Četvrto, ako dobro shvatam, rukovodstvo Komore, i članovi organa Komore, nisu mogli biti birani na onoj skupštini/sastanku u Dobanovcima. Moglo je samo da se imenuje lice za zastupanje Komore, dok ne prodje proces registracije, pa tek onda da se biraju organi komore.
Ovako ispada da su izabrani članovi, u stvari članovi nečeg što još ni ne postoji zvanično! I ispada još, da se to u Dobanovcima bila okupila jedna grupa ljudi, koji su eto rešili da sebe zovu komordžijama, a da nisu nigde registrovani kao Lovačka komora - drugim rečima, nemaju legalitet! Ni Komora, ni njeni organi, ni članovi organa! Ergo, njihove odluke mogu biti proglašene ništavnim!Shock

Greška u koracima, očigledno!
I sad se neko (neko? pa reci Lalo: Ćeranić!) nadje, i zakači se za to, i ospori zakonitost?! I što je najgore, sad se i meni čini, da ima osnova za to. Druga je priča, zašto je baš Ćeranić našao za shodno da to radi, iako je učestvovao u celoj priči od početka.
Gospoda Radosavljević, Strnad i ostali i z Uprave za šume, očigledno rade pod ogromnim pritiskom rokova, rukovodstva LSS, lovaca i lovnih radnika, i dela javnosti koja se interesuje za propise iz oblasti lova, pa je samo bilo pitanje vremena kada će se desiti neka greška.

SREMAC, PUNISHER, i ostali, gde ste sada, kada ste mi potrebni ovde!!!!!!!!!! Pa zar ja pored dipl.pravnika sa pravosudnim ispitom, moram da se patim oko Statuta sam?!?!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Sremac75
 Da su hteli mogli su napisati u čl.20 "....NADLEŽNIH POKRAJINSKIH ORGANA...."!
A u čl.32 i čl.36 "JEDAN PREDSTAVNIK AUTONOMNIH POKRAJINA"

Ne, ne, Lalo, ovo nije slučajno!
Ovo je SRAMOTA!
KoTuKoga
PraviloPraviloPravilo
Palica

Sremac75
 JBG lalo, vidiš da se niko ne uključuje u ovu diskusiju.
Možda je previše komplikovano, ili nikoga ovo ne interesuje!

Ma sve je nakaradno urađeno!
Biće registrovani u APR kao udruženje, naravno ako APR da saglasnost na Statut koji je i osnivački akt! CVRC!
PraviloPraviloPravilo
Palica

Lala
 Hoću da čujem tvoje mišljenje i o drugim delovima Statuta, Sremac! Da li ti smatraš da je moj prethodni post o legalnosti Komore, ispravan?
Daj bre malo da pretresemo ceo statut. To oko Kosova, tu će se lomiti koplja, a ne mogu da procenim da li je slučajnost ili namera, što je tako napisano. Želim da verujem da je slučajnost, jer, ako je namerno, onda Palicaudaranje

Sremac75

Sremac75 kaže:
Peščarac ipak mislim da sam bio u pravu.

Idemo redom :
Komora je osnovana na osnovu Zakona o Udruženjima.
Ako je Udruženje građana zašto su odredbe Statuta u suprotnosti sa Zakonom o udruženjima?
Član 11 (Zakon o udruženjima)
Udruženje se osniva usvajanjem osnivačkog akta i statuta i izborom lica ovlašćenog za zastupanje, na osnivačkoj skupštini udruženja.

Osnivački akt udruženja sadrži: lična imena, odnosno nazive osnivača i njihova prebivališta, odnosno sedišta; naziv i sedište i adresu udruženja; oblast ostvarivanja ciljeva udruženja; ciljeve radi kojih se osniva; lično ime i prebivalište i adresu lica ovlašćenog za zastupanje udruženja; potpise osnivača i njihove jedinstvene matične brojeve građana, odnosno broj putne isprave i državu izdavanja putne isprave za osnivače koji su strani državljani i datum donošenja osnivačkog akta.
Koliko ja vidim ovde je Statut i Osnivački akt!
Komora po meni ne može da bude Udruženje iz razloga što udruženje osnivaju fizička ili pravna lica, bez obzira na funkciju koju obavljaju, bez obzira na stručnu spremu koju obavljaju, na principu dobrovoljnosti (a ne delegiranja) i bez dodatnih uslova (za Komoru je neophodna određena struka).
I udruženja su nevladine organizacije.

Pojam udruženja (Zakon o udruženjima)

Član 2
Udruženje, u smislu ovog zakona, jeste dobrovoljna i nevladina nedobitna organizacija zasnovana na slobodi udruživanja više fizičkih ili pravnih lica, osnovana radi ostvarivanja i unapređenja određenog zajedničkog ili opšteg cilja i interesa, koji nisu zabranjeni Ustavom ili zakonom.

Kako Komora može biti Udruženje, odnosno nevladina (koliko je predstavnika države u sastavu Skupštine, UO, NO, pa i Predsednik je delegiran od strane Države - Čl.20, 31,36) i nedobitna (imajući u vidu način finansiranja) organizacija?
Koje to još udruženje polaže račune državi?

:::::::::::::::::::::::::::::
Čl.20
Skupštinu čine predstavnici Ministarstva, Pokrajine i članovi komore izabrani na neposrednim izborima.
Zakon kaže da su članovi Skupštine svi članovi Komore.
::::::::::::::::::::::::::::::::
Član 16 kaže da predsednika predlaže 10 članova Komore, a čl.24 kaže da ga predlaže Upravni odbor.

Postavlja se pitanje ko je osnivač/vlasnik Komore?
Da li su to nezakonito imenovani članovi Skupštine? (onda se u suštini radi o privatnoj Komori).

Lalo stvarno si ostario!
PraviloPraviloPravilo
Palica

Sremac75
 U čl.20 nije navedeno koliko članova u Skupštinu ove nevladine organizacije postavlja Ministarstvo i nadležni pokrajinski organ.
Možda većinu kao na "osnivačkoj Skupštini"?

Ili je Lalo i ovo slučajno?
HisterianAngryBesan
PraviloPraviloPravilo
Palica

Lala
 Sremac, al' srce junačko i dalje tuče mladalački Grin
U tom tvom prethodnom postu ti se potkrala jedna ozbiljna greška, druže: napisao si:
''Kako Komora može biti Udruženje, odnosno nevladina (koliko je predstavnika države u sastavu Skupštine, UO, NO, pa i Predsednik je delegiran od strane Države - Čl.20, 31,36) i nedobitna (imajući u vidu način finansiranja) organizacija?
Koje to još udruženje polaže račune državi?''
Evo da ti ja odgovorim: SVAKO udruženje na neki način polaže račune državi u kojoj je osnovano, za svoj rad! Možemo da polemišemo, ako hoćeš, na tu temu.
Postavio sam pitanje legaliteta izbora organa Komore, i hteo bih da se fokusiram na to, ako se slažete. To mi je važno iz razloga, što se može osporiti izbor i naročito kadrovska rešenja u organima komore.

Lala

pescarac kaže:
Zakon o izmenama i dopunama Zakona o privrednim komorama (sl. glasnik RS 36/09)

Član 2a.
Radi ostvarivanja zajedničkih interesa, najmanje 100 privrednih subjekata iz člana 1. Ovog zakona mogu osnovati i druge komore prema delatnostima koje ti subjekti obavljaju

Peščarac, u osnivanju Komore nije učestvovalo 100 subjekata. Bilo je ukupno 45 delegata, iz desetak institucija.
Tim pre se postavlja pitanje legalnosti osnivanja Komore, na način kako su to uradili u Dobanovcima. A samim tim ostaje i pitanje izbora organa Komore, koja nigde nije registrovana.
Nego, nešto mi se ide u nedelju na patke, pa ako Sremac ima vremena, možda da skoknemo do tebe?

Sremac75
 Ukupno 45!
Ministarstvo 7!
Pokrajinski sekretarijat Vojvodine 2!
Javna preduzeća 18!
Pokrajinski sekretarijat Kosova i Metohije 0!

Od 45 članova Skupštine, 27 je postavila država!
PraviloPraviloPravilo
Palica

zoranp
 Uf...ljudi,pa kako da se ovo objasni običnom čoveku koji ode u lov da se odmari i da malo prošeta, pa zato se i napravi ovakva gungula da samo čitanje ovih silnih članova i stavki bude jako teško za praćenje i komentarisanje... da smrdi, smrdi, da se mulja, mulja, a da ih zabole dupe za to, izgleda da ih zabole Confused
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Sremac75
 E zbog takvog rezonovanja oni i rade šta hoće!
Nema ko da im se suprotstavi!

Uopšte ne zameram, i to bi trebalo tako da bude...odmor, šetnja....ali kada te vode i predstavljaju pravi ljudi!

Sada situacija diktira, ako budemo ćutali nema ništa ni od lova, ni od odmora, ni od šetnje!
PraviloPraviloPravilo
Palica

Jank
 Vidim da se digla velika prašina, Sremac ako ste u mogućnosti reagujte za dobrobit svih nas lovaca, ja sam tehničke struke tako da su mi ove stvari strane a vi ko god nešto zna neka im piše, neka kritikuje ja podržavam sve koji se bore za nas "obične" lovce.... a čini mi se da je tu Sremac Expert....B)
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

Lala
 Zoki, nisam siguran da ih zabole dupe, ali da su zabrljali sa ovim statutom, jesu! I sa osnivanjem, takodje!
Pazi, na prvoj strani statuta, na samom početku (preambula), piše da je Komora osnovana kao udruženje gradjana. Udurženja gradjana se osnivaju po principu dobrovoljnosti, i članstvo u udruženjima je dobrovoljno. A u Komori je učlanjenje OBAVEZNO za lovne radnike?!? Znači, Statut je suprotan zakonu o udruženjima gradjana, već u svojoj prvoj rečenici.
Slično važi i kad je osnivanje Komore u pitanju - nije osnovana po zakonu, jer je traženo od institucija (ministarstvo, LSS, fakulteti, instituti, JP...), da šalju DELEGATE! I to tačno unapred odredjen broj?!? Gde je tu princip dobrovoljnosti? Jesu li delegati imali ovlašćenje, da zastupaju svoje institucije? Zna se ko je, npr., ovlašćen da zastupa LSS, po statutu. Da li je moguć prenos jednih ovlašćenja na 6 ljudi istovremeno? Ne znam, ovo treba pravnici da rastumače.
Dalje, ako se u statutu kaže, da je Komora udruženje gradjana i nevladina organizacija, kako onda ministarstvo i subjekti pod kontrolom ministarstva i vlade (JP, NP, fakulteti, instituti) potpuno dominiraju upravljanjem Komore, a Komora je po svom statutu NEVLADINA ORGANIZACIJA!?!?
Treće, po zakonu o divljači i lovstvu, komora podnosi izveštaj o radu ministarstvu poljoprivrede?!? A za udruženja gradjana je nadležno ministarstvo za upravu!
Četvrto, kako je mogla komora da bira organe, a nije registrovana u APR?
Nastaviće se...
Zakon o komorama, koji Peščarac pominje, opet je neprimenljiv, zbog statuta.

marcony
 auuuu ljudi od ovoga zaboli glavaFrown ajde malo pojednostavite sta je poenta ove komore da deca naslede oceve i da lagano uzimaju lovu kao sto su i ovi celog zivota ziveli na racun lovaca

slavaplana
 Procitao sam u cugu poslednje tri strane i sad vidim sve duplo!
Toliko podataka koje treba ispratiti da da je pravo cudo da nevidim troduplo!!!!
Moracemo da trazimo dodatna objasnjenja od nadleznih da nam pomognu da shvatimo sustinu!!
Meni nisu jasne tri stvari koje cu morati da pronadjem u zakonu o udruzenjima!

punisher
 Sremac u pravu si za ovo navedeno. Naime,
Član 11 Zakon o udruženjima keže da se Udruženje osniva usvajanjem osnivačkog akta i statuta i izborom lica ovlašćenog za zastupanje, na osnivačkoj skupštini udruženja.
Znači Statut nije osnivački akt već je to odluka o osnivanju koja definiše lična imena, odnosno nazive osnivača i njihova prebivališta, odnosno sedišta; naziv i sedište i adresu udruženja; oblast ostvarivanja ciljeva udruženja; ciljeve radi kojih se osniva; lično ime i prebivalište i adresu lica ovlašćenog za zastupanje udruženja; potpise osnivača i njihove jedinstvene matične brojeve građana, odnosno broj putne isprave i državu izdavanja putne isprave za osnivače koji su strani državljani i datum donošenja osnivačkog akta...
Statut udruženje može a ne mora da ima. Kao i privredno društvo. Statutom se samo bliže određuju pojedini delovi osnivačkog akta na koje se želi baciti akcenat. Npr. rad upravnog odbora ili nekog drugog organa, ovlašćenja pojedinih organa, način organizovanja njihovog rada i odlučivanja...
Po meni prvo se donosi osnivački akt koji sadrži elemente iz Zakona o udruženjima, pa se radi na konstituisanju organa iz osnivačkog akta, pa se onda daje predlog Statuta koji onda usvaja Skupština
Ovako je na Osnivačka skupština koju su činili delegati koje je ne zna se ko delegirao i po kom principu osnovala Komoru. Neki koraci su slučajno ili namerno preskočeni.
Bar ja mislim a voleo bih da budem demantovan ako nisam u pravu.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovački karabini češke proizvodnje KARABINI 400 23.02.2025. 19:56
Lovačke priče - stvarni dogadjaji! LOVAČKE PRIČE 877 13.01.2025. 14:39
Lovački karabin KARABINI 1756 04.01.2025. 11:13
Lovačko udruženje LOVAČKA UDRUŽENJA 550 11.12.2024. 09:59
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,458
Najnoviji član: gorstak1972

Poslednje vesti
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara
Lovna sezona u Srbiji

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,350,085 posete www.srbijalov.com