Clanovi U.O. iz LSV-a ce danas pre podne jednoglasno da usvoje poslovanje LSS.............delegati LSV- a ce danas na Skupstini bez da su dobili i videli Skupstinski materijal koji baza nije ni videla da glasaju jednoglasno na Skupstini zajedno sa ostalim delegatima jer niko nece imati peplju da pita bilo sta.....mnogi nece ni ici danas..................kad je lovcima dobro meni je jos bolje.......ja necu da platim polaganje lovackog ispita 4.500din jer to imam polozeno...........Jelenu D.O.O. necu platiti uverenje da mogu da budem grupovodja jer mi to ne treba i zakon to ne trazi a to nije posao koji Jelen moze da radi................Ja necu platiti clanarinu od 1.400din LSV-u jer mislim da je to PLJACKA...............
lovci su to koji odlucuju sta ce i kako ce..................ovde je kontra prica od samog starta postavljena.............podobni ljudi su delegati,clanovi U.O.......politika je usla na velika vrata.............propala je Drzava a lovstvo kome je to bitno vise........ na Srbijalovu koji nesto kao pisu dok svi drugi ne mrdaju dupetom kojima je to posao......
Upravni odbor LSV koji je održan pre desetak dana u Futogu je doneo odluku da predloži da visina članarine za LSV u 2015. godini ostane ista kao i ranije, dakle 1.400 dinara.
Takva odluka je doneta uprkos preporuci Nadzornog odbora LSV da se članski doprinos savezu prilagodi trenutnoj ekonomskoj situaciji, kako je (prafraziram) rekao Rade Medić, predsednik NO LSV.
Dakle, momci iz UO LSV ne odstupaju od zacrtanog šišanja svojih članova.
Da stvar bude još gora, Komisija za informisanje je donela odluku da se naknada za izdavanja glasila LSV poveća sa 300 na 400 dinara po lovcu, a da podsetim da je na raspisanom konkursu pobednik Jeremija Trifunović sa agencijom 'Lorist', ponudio upravo najpovoljniju cenu od 300 dinara, koja se sada na volšeban način podiže za 33% - jednu trećinu!?!? Pa gde je tu logika? Da kupac sam sebi podiže cenu i nudi više nego što prodavac traži?!? I sve to sa lovačkim parama koje se i na ovaj način odlivaju ko zna gde.
Dakle, članski doprinos 1.400 dinara, u šta ulazi koliko je meni poznato:
-članarina za LSS 200 din.
-osiguranje lovaca 100 din.
-izdavanje glasila 300 ili 400 din (?)
-izrada planskih dokumenata 'Vojvodjanski lovac' 300 din.
-za rad LSV 400 ili 500 din.
A nikom nije palo na pamet da ostavi mogućnost članovima da se odluče da li sve što je u strukturi članskog doprinosa žele da prihvate i plate ili ne žele, nego se ultimativno zahteva ili SVE ili NIŠTA.
Još kad se uzme u obzir da je novim Statuom LSS predvidjeno da su LU iz Vojvodine, ukoliko žele da budu članovi LSS, u OBAVEZI da budu članovi LSV, onda je jasno da se pred vojvodjanske lovce postavlja zaista bezobrazno pitanje i dilema šta činiti: ili i dalje ćutati i plaćati enormnu članarinu, ili izaći iz priče?!
Bojim se da ovakav ultimativan i bezobziran pristup uslovljavanjima i visinom članarine može izazvati, a čujem i da izaziva, kontraefekat, i da se na više mesta razmišlja o opciji napuštanja članstva u bilo kom savezu, jer ako se otkačiš od LSV koji dere članarinom, automatski si ispao i iz priče sa LSS. Kome je to u interesu? Jel Šormaz kojeg neki iz njima znanih razloga zovu 'ujedinitelj' (sa ili bez navodnika?) razmišljao o tome kad je onako iz petnih žila gurao novi Statut LSS?
Toliko o mudrosti rukovodstava LSS i LSV!!!
Ovo mučenje vojvodjanskih lovaca treba već jednom preseći, i pokazati da se ne može dirigovati lovcima i lovačkim udruženjima od strane onih koji previše uzimaju a premalo ili ništa ne pružaju! Dovesti druge ljude na rukovodeća mesta, pa ako i oni nastave istim putem, onda i njih ispratiti, i birati nove i nove sve dotle dok se konačno ne pojavi neko ko neće biti preokupiran punjenjem budžeta LSV, kupovinom luksuznih vozila, ličnim promocijama, kojekakvim NIR (naučno istraživački rad, čuj bogati!), dnevnicama i putnim troškovima i ko zna čime još, nego će voditi računa pre svega o svojim članovima lovcima, lovištima i divljači! I naravno, prekinuti ovo mučenje i zagorčavanje života lovaca koje 'zeleni' iz godine u godinu sve više praktikuju, neretko i uz pomoć nekih državnih organa!
Pa nek gospoda čije su pozadine izgleda srasle sa foteljama ubuduće prave 'bajku od života' o svom trošku. A onaj što se na sva usta hvali da je sremac bi mogao svoj rečnik kojim čašćava neistomišljenike (pojedince ili LU) da barem prilagodi tituli koju ima i sa kojom radi u obrazovanju i VASPITANJU studenata, ako već nema osnovnu ličnu kulturu.
Neću da budem maliciozan, ali kažu ljudi da hoće neki put višak maligana da dovede do promene karaktera ličnosti.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
А наши вајни делегати у Скупштини ЛСС-а?
Добила господа финансијски извештај и остатак скупштинског материјала на дан одржавања седнице и........НИКОМ НИШТА????
Да ли је неком пало на памет да се побуни протива таквог начина рада?
Да ли су ти делегати свесни да су својим изгласавањем финансијског извештаја аминовали сва трошења новца у претходној години???
А да ли су сигурни да је све било у реду, да су средства наменски трошена, за остваривање циљева....???
Да ли су уопште могли да то провере???
Само да знате господо делегати, уколико некада неко буде утврдио да је неко 2014. године покрао ловачке новце, или да су трошени ненеменски, или да било шта није било по закону, ВИ ЋЕТЕ БИТИ САУЧЕСНИЦИ и неко би могао да тражи да се штета која је евентуално настала надокнади и из ваше имовине, и то би било апсолутно поштено...
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Nisu se oni mnogo potresli sto nema skupstinskog materijala,ionako velika vecina isti ni ne procita.Oni su tu da izglasaju i opleti po paprikasu,a valjda drugovi odozgo znaju sta rade.
A sto nema divljaci,lovnih osnova i drugih"nebitnih"stvari,zabole ih mnogo.Verovatno su neki i prespavali dok nisu zazvonili tanjiri i mirne duse ce izaci pred svoje lovce sa recenicom;Stanje redovno,clanarina ista,platite i cutite
Oni koji su ih delegirali,takodje nezainteresovani,platice i cutace i tako u krug do poslednjeg zeca u ataru i zadnjeg dinara iz dzepa.Ako se neko i drzne da nesto prikenya,bice ekspresno ucutkan recenicom,gotov paprikas,nemoj sad da talasas.
JURIS LOVCI SRBIJE U SIGURNU PROPAST
O pa da, drugacije ponasanje od istih ljudi nismo ni ocekivali. LU kojem ja pripadam vec neko vreme nije ničiji član, odlično funkcioniše, urađena planska dokumenta uključujući lovnu osnovu koju su nam vraćali "76 puta", kao nemate ovo nemate ono, zbog slovne greske i to su radili planski čim naiđu na prvu grešku (nesviđanje) oni vrate i kažu "ispravite to" i tako dugo dugo, i kad su bili pitani dajte nam da vidimo jednu lovnu osnovu koja je "okej" oni kažu da nemaju nijednu?
Podsetiču druge lovce (a posebno one iz većih LU,nadam se da ih ima na forumu i da citaju ove stvari) na već ispričano:
- 420 lovaca x 1400din je 588.000din,
- a ono sto nama zaista treba smo završili za 80.000din
Svako može da izračuna koliko smo za dve godine ustedeli????????
milenko0609 kaže:
O pa da, drugacije ponasanje od istih ljudi nismo ni ocekivali. LU kojem ja pripadam vec neko vreme nije ničiji član, odlično funkcioniše, urađena planska dokumenta uključujući lovnu osnovu koju su nam vraćali "76 puta", kao nemate ovo nemate ono, zbog slovne greske i to su radili planski čim naiđu na prvu grešku (nesviđanje) oni vrate i kažu "ispravite to" i tako dugo dugo, i kad su bili pitani dajte nam da vidimo jednu lovnu osnovu koja je "okej" oni kažu da nemaju nijednu?
Podsetiču druge lovce (a posebno one iz većih LU,nadam se da ih ima na forumu i da citaju ove stvari) na već ispričano:
- 420 lovaca x 1400din je 588.000din,
- a ono sto nama zaista treba smo završili za 80.000din
Svako može da izračuna koliko smo za dve godine ustedeli????????
Slavo da li tebe neko prisiljava na ovakvo pisanje. Da li ti neko traži da nešto objavljuješ ? Tvoj je izbor da li ćeš nešto objaviti ili ne. Ali kako si počeo sve mi se čini da meterijale dobijaš iz prve ruke od perjanice lovstva.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
DakiNS kaže:
Slavo da li tebe neko prisiljava na ovakvo pisanje. Da li ti neko traži da nešto objavljuješ ? Tvoj je izbor da li ćeš nešto objaviti ili ne. Ali kako si počeo sve mi se čini da meterijale dobijaš iz prve ruke od perjanice lovstva.
Ili ne čitaš ili nećeš da shvatiš.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Ti brisi i dalje........ja necu da shvatim i svi zadovljni...............
Jer rad Damskog kuba javan................jeste..kada mozemo da vidimo poslovanje buduceg kandidata za mesto podpredsednika LSV-a da sagledamo ima li sposobnost da predje na novu funkciju????
Ako ne gresim ovo je tema o LSV-u na kojoj treba analizirati i dolazecu garnituru koja hoce da zauzme LSV na sledecim izborima..............LSv pored ovakvih kandidata koji pretenduju za presto treba da se ugasi od bruke................od goreg gore............to je na zalost realnost koja ocekuje LSV...........
Hajde prvo da obavimo Redovnu Skupštinu 28.03.2015., pa ćemo posle o Izbornoj Skupštini 25.04.2015. godine, kandidatima, programima.... biće dovoljno vremena....
Može?
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Što ne pitaš Slavo svog druga Beuka što nije objavio skupštinski materijal na sajtu LSV?
Što nisi pitao svog mentora Šormaza zašto nije objavio materijal za LSS, i zašto ga nije na vreme dostavio delegatima?
Što ne pitaš svog prijatelja Uroša Djokovića zašto je dozvolio da skupština LSS radi onako, bez na vreme primljenog materijala? Šta su glasali?
Jesi ti stvarno rešio ovde da podyebavaš sve redom? Šta ti je cilj Slavo?
Zašto bi ja ili bilo ko postavljao više materijal, kad to ne radi onaj ko bi trebao po dužnosti da uradi? Naravno da imamo materijal, ali šta se to tebe tiče?
I ti se posle svega našao pametan i kompetentan da prozivaš admine Srbijalov i mene lično?
Sremac75 kaže:
Hajde prvo da obavimo Redovnu Skupštinu 28.03.2015., pa ćemo posle o Izbornoj Skupštini 25.04.2015. godine, kandidatima, programima.... biće dovoljno vremena....
Može?
Sutra o Beukovom i Pažinovom trošenju para vojvođanskih lovaca....
Posle 28.03.2015. godine o izborima....
Nema miniranja teme....tema je do 25.03.2015. godine REDOVNA SKUPŠTINA I POSLOVANJE LSV-a u 2014. godini....
Posle će mnoge stvari biti jasnije....
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?