Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Breton

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Breton
lovac junior
 Hvala na savetu!Nabavio sam drugog psa,tacnije stene NKD,no nije ovo tema za to Namigivanje da se nadovezem,jer malo pre zaboravih.Volim male pse,male u smislu donja granica,jer su okretni i za mene bolji u lovu,kolega ima psa,gornja granica +1cm teska glava,krupan pas,jakog nosa,ali u polju to ne igleda lepo,sporo pretrazuje teren,nema onog bretonskog zujanja na sve strane da ne mozes da ga pohvatas,vise je to kaskanje koje se meni ne svidja...volim tu brzinj i okretnost kod bretonaca,zato su oni za mene broj 1!I jos nesto,sto se tice boje i dlake,volim oranz bele bretone,sa sto manje tacaka,bela boja sa manjim brojem velikih narandzastih tufni,a sto se tice duzine dlake,ne volim kovrdzave bretone,volim da imaju tu ispeglanu lelujavu dlaku...toliko od mene pozzz
Kinologija ZivioRodjoTri prsta 2
Elmermarkafazan

laki
 i65.tinypic.com/2zi96cl.jpg

Arci i Dik, Abina braca...odlicni lovci na sljuke

kimi
 Vide se tu i fazani...
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita

AcaNik
 i206.photobucket.com/albums/bb12/aleks34/20151129_110042_zpsivp9dgj3.jpg

xlr 5
 Imam bretonca starog godinu dana jos nije nista veliko pokazao nadam se uskoro nekog lepog dozivljaja
JelenLisica

DakiNS
 Neki se znaju kasnije probuditi iako nije pravilo , uglavnom su ranostasni kako fizički tako i po temperamentu. Imaš li rodovnik , da li si gledao roditelje kako rade?
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

lovac junior
 Moja bretonka je porradila tek s apune dve godine,do tad to nije bilo nista posebno,ali kada je pocela,ovde u kraju joj nije bilo ravne!Cak se secam jednu nedelju je nisam vodio jer je bila u teranju i jedan kolega me pita gde mi je kuja,na sta mu ja odgovaram da je ostala kuci i navodim razlog,a on samo tiho kaze "danas nema ulova" .Moj je savet da se stripis malo,naravno ako ima potencijala ikakvog,proradice kad tad ;)
Elmermarkafazan

xlr 5
 Hvala i nadam se da uskoro pisem koji red hvale o mom bretonu Mikiju roditelji su vrhunsko radni
JelenLisica

mrwa22250

xlr 5 kaže:
Hvala i nadam se da uskoro pisem koji red hvale o mom bretonu Mikiju roditelji su vrhunsko radni

Kolega,u svakoj rasi ima jedinki koje krecu ranije i onih koji se bude kasnije,ali dosta toga zavisi i od vodica.Psi koji su od malena u ataru i cesto u kontaktu sa divljaci sigurno ce pre krenuti od onih koji izlaze retko ili samo lovnim danima.Pri kupovini-nabavci steneta,treba sagledati sopstvene mogucnosti,to jest koliko mu vremena mozemo posvetiti.Lovci koji ne mogu da odvoje dovoljno vremena za uvodjenje steneta u lov,bolje da idu na varijantu kupovine psa sa kojim je to sve vec uradjeno.Osim toga nisam pristalica da se mladi psi cesto na teren izvode sa starijim i iskusnijim psima,mozda par puta u pocetku ali kasnije iskljucivo sami.U protivnom moze se desiti da nauce da se slepaju uz druge pse pa kasnije kad drugih pasa nema idu gazdi za nogom.Drugi je razlog sto mladi psi pored matorih nikad nece biti prvi na divljaci,to jest malo ce akcije biti ostavljeno njima da bi shvatili zasto su uopste u ataru.
Moj ti je savet,samo teren i divljac,bez sputavanja.Neka se raspali,neka divlja i probudi u sebi ono za sta je i stvoren,a kad se to desi onda kocnica i obuka.Veruj mi uvek je lakse kociti nego gurati.
Puno uspeha i dobrih lovova i tebi i Mikijuiveli
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

lovac junior
 Slazem se sa tobom kolega!Ne treba izvoditi mlade pse sa iskusnim,starim psima...cak mi se cini da tako ne da ne uce nista,vec jos gore...da se kvare
Elmermarkafazan

DakiNS
 Ne bih se u potpunosti složio sa tobom juniore. Ka da se kaže "ne" izvoditi , misli se na konstantan tandem , ali da je poželjno , posebno dok je pas mlad i blizak sa starijim psom , uči bolje nego što ga ti možeš naučiti i ranije se probudi.

AcaNik
 Нико не научи пса боље од другог пса ;)

nidzamotocross
 Tako je Daki, bilo je milina gledati moju Lunu kako uči svog sina svemu što zna, sve dok... Cry

Jeste da su goniči u pitanju, ali pas je pas, veze između njih postoje kao i kod ljudi.
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

lovac junior
 Postujem vase iakustvo,verovatno ste u pravu,ali mene su koelge iz okoline zvali da izvoddim svoju kuju sa njihovim psima(bretonka i nod)mladi psi 6-7 meseci,sto su se vise druzili sa njom,sve bi bili tvrdoglavi i prestajali da slusaju svoje vlasnike...ne znam zasto,dok ona na poziv oah dodje,oni su poceli da se odvajaju od nje i sami love
Elmermarkafazan

xlr 5
JelenLisica

DakiNS

lovac junior kaže:
Postujem vase iakustvo,verovatno ste u pravu,ali mene su koelge iz okoline zvali da izvoddim svoju kuju sa njihovim psima(bretonka i nod)mladi psi 6-7 meseci,sto su se vise druzili sa njom,sve bi bili tvrdoglavi i prestajali da slusaju svoje vlasnike...ne znam zasto,dok ona na poziv oah dodje,oni su poceli da se odvajaju od nje i sami love

Upravo ovde si potvrdio ono o čemu smo pisali ! Najbitniji trenutak kada se psi razdvajaju , a posle obuke ponovo spajaju radi socijalizacije , proširivanja znanja i timskog rada.

lovac junior
 Ahaaa Smile sad razumem!Covek se uci dok je ziv!Hvala na savetu! Odobreno
Elmermarkafazan

mrwa22250

DakiNS kaže:
Ka da se kaže "ne" izvoditi , misli se na konstantan tandem , ali da je poželjno , posebno dok je pas mlad i blizak sa starijim psom , uči bolje nego što ga ti možeš naučiti i ranije se probudi.

E upravo na to sam mislioOdobreno.Kao i svi divlji mesojedi i pas najbrze uci od starijih clanova copora,ali cim ukapira sta se od njega ocekuje na obuku ide sam.Samo tako ce razviti potrebnu vestinu da SAM nadmudri divljac.Ako tu vestinu kasnije zna da iskoristi u paru ili grupi sa drugim psima (gde takodje vodic igra jednu od glavnih uloga)onda puna boolja simikaStari.
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

DakiNS
 Mnogo puta sam se uverio da takav sistem fenomenalno funkcioniše. Poslednje iskustvo , bilo je sa malim Mrvanom , zbog pripreme za svadbu (ženidba sina) nisam imao vremena da sa kučetom radim , ali pošto je on bio najmanje kuče u leglu ( po mom iskustvu u 90% slučajeva i najintiligentnije) samo je išao u reklativno kratke šetnje sa roditeljima. Čak i sa starim i iskusnim psima treba ponekad ponavljati gradivo tek toliko da shvate ko je gazda, inače se znaju raspustiti. To ponavljenje tokom šetnje mnogo je uticalo i na mladog Mrvana pa kad zviznem za povratak , stari psi odmah okreću , a on ih kopira , mogu slobodno reći da je 90% njegove obuke u stvari kopiranje roditelja i njihovih reakcija na komandu .
http://www.srbijalov.com/forum/viewth...post_63081

laki
 i67.tinypic.com/zlwuv9.jpg

Aba i Tezej

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,144,133 posete www.srbijalov.com