Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: ŠTA SE DEŠAVA U LSV?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
ŠTA SE DEŠAVA U LSV?
stane
 Ipak je on bezobrazan i uveren sam da bi ga trebalo eliminisati sa foruma. Ocigledno po zadatku unosi smutnju i kvari teme.

Obaveštavaju se svi članovi portala SRBIJALOV da je uvedeno obavezno predstavljanje u PROFILU.
Svi koji nemaju podatak imaće upozorenje.
Oni koji su već uradili predstavljanje u forum temi PREDSTAVITE SE mogu isti tekst da prekopiraju u PROFIL ili da ukucaju novi.
Podaci koji ne liče na predstavljanje biće brisani bez upozorenja, a članovi koji ne poštuju ovu obavezu biće banovani.

Srbijalov Admin Tim!

slavaplana
 Обрисано због вређања чланова!
Србијалов Админ Тим!*

STANE JE LAZAN PROFIL JEDNOG ADMINA..................Grin

Славо дај доказе за ово што си написао, или се извини и Станету и Админ Тиму, или ћеш и ти, као што би и свако други, бити банован!!!
Сад си стварно претерао!
Србијалов Админ Тим!*

Lala

slavaplana kaže:

STANE JE LAZAN PROFIL JEDNOG ADMINA..................Grin

E jesi ti Slavo dokon čovek, ne znaš šta bi sa sobom, pa si počeo da tripuješ koješta.

Idi malo na neki drugi forum, probaj tako da pišeš i da radiš kao što si ovde radio u poslednjih desetak dana.
E ne da si preterao, nego si prešao sve kolegijalne i ljudske granice. Pokazao si kakav si čovek.
Zaboravi mi i adresu i broj telefona.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Sremac75
 i61.tinypic.com/24pb87l.jpg
Овде се види да имамо 2 МИЛИОНА мање новца него у исто време прошле године...

i58.tinypic.com/14jnamh.jpg
Овде се види да је ЛСС-у плаћена чланарина за 15.119 ловаца
а да су ловачке новине плаћене за 15.187 ловаца.
Види се и да је за стару Шкоду фабију плаћена поправка у износу од 289.261 динара, а да је опрему за ганц нову шкоду октавију потрошено 92.382 динара

i59.tinypic.com/ezq54h.jpg
Овде се види да је осигурање плаћено за 8.400 ловаца????
И да је за уговоре о делу потрошено скоро дупло од плана...
У образложењу је наведено да је г.Грдинић добио 286.138 динара (пре две године је такође добио 333.783 динара)

i60.tinypic.com/14xp7jr.jpg

i59.tinypic.com/2ce4sqo.jpg
Ovde se vidi da je učešće za kupovinu auta 4.083,72 EUR, ali se nigde ne vidi kako je i da li je to plaćeno, iako je moralo biti plaćeno prilikom kupovine u novembru 2014..

i62.tinypic.com/2illhe8.jpg
A ovde se vidi kako je doneta odluka o kupovini automobila....
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Lala
 Koliko je LSV dao za svoju Škodu, čiji prodavac (slučajno baš iz Zrenjanina odakle je i aktuelni predsednik LSV Pažin) je navodno odabran na nekoj vrsti tendera? Pa da saberemo: učešće je 4083,72, a neto iznos finansiranja je 12.251,15 eura, što iznosi 16.334,87 eura.
Ako sam dobro shvatio staru Škodu Octaviu je prodavac je procenio na 2000 eura po sistemu 'staro za novo', tako da ako ja dobro kapiram, onda i tih 2000 eura treba dodati na onaj iznos učešća i neto finansiranja? Ili grešim?
Koliko onda košta nova Škoda? Ako dobro računam, sa registracijom i dodatnom opremom izadje preko 19.000 eura (u dinarima oko 2,3 miliona). A ne sećam se da je finansijskim planom koji je Skupština LSV usvojila prošle godine bilo predvidjeno da se kupuje novi auto - UO LSV takvu jednu kapitalnu odluku o trošenju preko 10% godišnjeg budžeta donese na TELEFONSKOJ sednici. Dakle, kad sve saberem i oduzmem, pored manje para u kasi saveza u donosu na prethodnu godinu, sada LSV ima još i dug od preko 12000 evra za novi auto.
Još bih priupitao, ali neću dobiti odgovor, ko je kupio staru Octaviu? Da se i u LSV ne ponovi slična priča sa Octaviom iz LSS koju je onomad prilikom zamene staro za novo kupio Aca Pantelić? Mislim, procena da Octavia dizel stara 6-7 godina polovna vredi 2000 evra? Pogledajte cene na sajtovima polovnih automobila...

I šta su to na maloj Škodi Fabiji popravljali za više od dve hiljade evra? Pa generalka motora ne košta toliko?

A za koliko su probili planom odobrenu potrošnju goriva? Za duplo - uz napomenu da su to trošili i LSV i Vojvodjanski lovac. Potrošili su blizu 800.000 dinara goriva, ili oko 5400 litara dizela!!! Prosečna potrošnja je oko 7 litara, tako da je za godinu dana predjeno oko 75000 km, ili oko 200 km svaki božji dan, računajući i nedelje i praznike i svece i crvena slova u kalendaru. Pa kako uspeju?!?

Ukupno ima 15871 lovac član LSV, a u toku prošle godine je naplaćeno nekih oko 250 zaostalih članarina iz prethodne godine. Prema plaćenim članarinama i dalje opada broj lovaca članova LSV, za oko 5% je pad za godinu dana. Ja lično mislim da ako se nešto drastično ne promeni, da će se pad članstva nastaviti ali još brže, jer ima najava kako čujem da će još LU iz Vojvodine prestati da plaća astronomsku članarinu.
Pa kako može da bude da članstvo u LSS košta 200 dinara po lovcu, članstvo u LSCS 350 dinara, a u LSV 1400 dinara?!?

A svi smo kao jednaki, u jednoj državi živimo, zec je zec i u Vranju i u Subotici, fazan je isti i u Valjevu i u Negotinu!!! Pa kako onda članarine toliko različite?!?

A osiguranje lovaca?!? Ajd malo i na tu temu!

Lovci su osigurani od posledica invaliditeta ili smrtnog slučaja (ne daj Bože). ALI... Ako vas neko (ne daj Bože) polije i nafiluje sačmom i izranjava vas, nećete dobiti ništa, jer niste ostali invalid! Tako izgleda stvari stoje. Uz važnu napomenu da su svi lovci u Srbiji osigurani kod DDOR 'Novi Sad', gde je, slučajnost opet, predsednik LSV Pažin bio jedan od rukovodilaca. Koliki procenat dobija agent osiguranja koji ugovori polisu osiguranja za npr. 30 000 lovaca?!? Ja ne znam te podatke, ali znam da mali iznos pomnožen velikim brojem daje još veći broj. Igra velikih brojeva sjajna stvar.

Ima još u materijalu stvarčica zgodnih.
Ima i izveštaj o radu VOjvodjanskog lovca, i njihov finansijski izveštaj.

Lala
 Zanimljiv mi je Izveštaj o radu Suda časti LSV, pre svega zato što je po mom mišljenju prilično precizno pogodio u temu.
Evo citiraću par rečenica iz vrlo kratkog izveštaja:
- 'Sud časti je u prošloj godini imao samo jednu sednicu...'
- '...može se zaključiti da lovci Vojvodine nemaju poverenja u ovaj organ i za to mu se i ne obraćaju.'
- 'Razlog...mišljene Suda časti ima snagu preporuke'
- '... da se izmeni čl. 54 Statuta i da mu se (Sudu časti) da značaj kakav lovci Vojvodine očekuju od Suda časti, ili ga treba ukinuti ako postoji samo forme radi.'

Ove rečenice je u izveštaju napisao i potpisao Petar Žigić, aktuelni predsednik Suda časti LSV.

Po meni, ovo je apsolutno pošteno i časno napisano. Neće čovek da glumi fikus.

i61.tinypic.com/5x8xlx.jpg

deran
 Ma najzanimljivije je što ni na jednom prikazanom dokumentu nema pečata?

Obaveštavaju se svi članovi portala SRBIJALOV da je uvedeno obavezno predstavljanje

Srbijalov Admin Tim

Sremac75
 Evo ga i pečat

i57.tinypic.com/24e42lt.jpg
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

deran
 I kakve veze ima ova slika sa onim slikama bez pečata?Onu si mogo i sam da otkucaš.Kakva telefonska sednica,pa to su priče za malu decu.

Druga opomena pre banovanja, zbog nepoštovanja pravila foruma!

Srbijalov Admin Tim

Lala

deran kaže:
I kakve veze ima ova slika sa onim slikama bez pečata?Onu si mogo i sam da otkucaš.Kakva telefonska sednica,pa to su priče za malu decu.

Mogao je i sam da otkuca, ali nije, a nije mogao ni da pošalje delegatima LU u 70-80 primeraka ukoričenih sa ostalim skupštinskim materijalom, gde na prvoj strani stoji pečat saveza. Eto ja sam video nekoliko identičnih primeraka. Sve sa kovertom, poslato iz LSV na adrese LU članova saveza.

Ja bih voleo da su ovo priče za malu decu, pa da čovek zanemari. Ali eto, nisu priče za malu decu nego je na žalost čista suva istina. A tek šta svega još lepog ima unutra u materijalu, milina za videti! Smile Delegati ako samo malo zagrebu po ciframa, i stave prst na čelo, biće im jasno.

Derane, derane... Sumnjičiš možda Sremca i mene da falsifikujemo?!? Aloooo dečko, derane... Da ga ne preteruješ malo? Zar misliš da sam ja ili Sremac toliko ludi da se bavimo falsifikatima? Na pogrešnoj adresi tražiš falsifikatore.
Uostalom, nazovi LSV pa neka oni postave kompletan materijal skupštinski na sajt saveza - i da se lepo čika Lali i čika Sremcu izvineš što si posumnjao da smo sami kucali te stranice.

Sremac75

deran kaže:

Je ti to mene malo....
Derane moj, lepo ti do svog delegata u Skupštini, pa zatraži materijal, pa se uveri......
A ja pristajem da za svako slovo koje sam otkucao (falsifikovao) "ležim" po godinu dana u Sr.Mitrovoci....

Jbt, kako se uvek pojavi neki deran kad god krene ozbiljna priča?????

ByeByeBye
PraviloPraviloPravilo
Palica

Lala

Sremac75 kaže:
Jbt, kako se uvek pojavi neki deran kad god krene ozbiljna priča????? ByeByeBye

SPAVAČI na forumu - učlane se pred buru, pa čekaju momenat kad gospodi zagusti da uklizaju na teren. Eto ovaj deran čekao od januara siroma' Grin

Gedza66
 derane, ako si posumnjao u autentičnost objavljenih dokumenata ili ako si siguran da su objavljeni dokumenti lažni, trebao si da sačekaš završetak skupštine lsv-a i objaviš originalni finansijski izveštaj i onda nagrdiš Lalu i Sremca.

Ovako, tvoj pokušaj diskreditacije je dosta proziran i neubedljiv, bar za mene.

Inače Lala je u pravu. Ima dosta interesantnih pojedinosti u objavljenom finansisjkom izveštaju, naročito u pogledu racionalnosti ali da sačekamo komentare Sremaca, Banaćana i Bačvana, pa ćemo posle i mi sa južne pruge malo da komentarišemo. Takav je red, zar ne???
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE

Sremac75
 Брате Геџо са југ, можеш одма' да почнеш да коментаришеш....
Знаш да смо ми "пречани" инертни, стидљиви, по малко поплашени....
...а и ближе се избори, па... Klackalica
PraviloPraviloPravilo
Palica

Sremac75
 Ovo je iz izveštaja o radu preCednika Pažina
i58.tinypic.com/2n19zcp.jpg

Ovo je iz obrazloženja finansijskog izveštaja
i59.tinypic.com/2ce4sqo.jpg

Iz ovog sledi da je auto koštao 18.334,87 EUR.
Odbijena je vrednost starog auta (staro za novo) od 2.000,oo EUR.
Bruto iznos za plaćanje je 16.334,87 EUR.

A ovo je cena kod druge auto kuće
i60.tinypic.com/28wnud0.jpg

A OVO JE CENA KOD ISTE AUTO KUĆE - AUTOCENTAR CUNE ZRENJANIN: 14.750 EUR!
i59.tinypic.com/2wbrix1.jpg

KoTuKogaKoTuKogaKoTuKoga
PraviloPraviloPravilo
Palica

zoranp
 ZA SVU LOVAČKU "GOSPODU", NJIHOVE "GUZ-DIHTUNGE", PA I OVE NEKE DERANE, JEDNA MALA PRIKLADNA PESMICA, ČISTO DA NEZABORAVIMO NI MI NI ONI KO SUSadBesan!!

https://youtu.be/...
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

skojic
 Pa računica je 14750 € ( AK Cune ) + 2000 € ( stari auto ) = 16750 €
Oni ( mi ) smo još dobro prošli sobzirom da je nov auto plaćen 16 335 € još je ušteđeno 415 € ih ovo ni najbolji konobar nebi smislio .Jaooo
Svetislav Bato Kojić
Lov srbijalov i Žene enaidu zajedno

slavaplana
 Sve ovo se usvaja i sve ostaje isto...............steta sto ce novo vozilo voziti isti ovi koji su ga i kupili na dalje...........nisu oni kupovali Skodu da to aka neko drugi vec da se putovanja i gostovanja po Srbiji ucine bliza LSv-u........ako svaka cast ........umeju ljudi da sebi organizuju zivot............lovci neka i dalje placaju i ne pitaju nista na Skupstini...............to su videli mnogi pa racunaju da malo zamene mesta...........da se vozi nova Skoda..........da se milioni trose..............

Savezi su pijavice koje treba ukinuti .........zakonom.....................kako ko dodje ojadi se od para..................tako je poslednjih 30god...............kradu svi.........otimaju i niko nije odgovarao niti ce......zapamtite to svi.............

svaka cast na izvestaju....................doteran nema sta.........................

Doci ce i izbori na red......................pare samo interesuju ove sto vole da rade VOLONTERSKI.....................nema tu lova i napredka udruzenja a uskoro ce i ponistenje dodeljenih lovista od strane Pokrainskog sekretarijata i procesi za nezakonitu dodelu istih.........ali posle Srbije i sudtva ovde loptica prelazi na medjunarodni nivo................ovoga puta nevladine organizacije ali malo ozbiljnije pokrecu citavu pricu a ne ove koje se nagrdise od stranih para i donacija..........

ima jos postenih ljudi koji hoce nesto posteno da rade u Srbiji.....................

ficha007
 Ja lepo rekoh u temi LSS - TRANSPARENTNO SU BEZOBRAZNI I MOŽE IM SE!!!!

Dok ovce ( lovci ) ćute i bleje - biće i vune za šišanje. Tačka.

I to kako u Beogradu ( LSS ) tako i u "Novome Sadu" ( LSV ).
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )

deran
 Ja sam ocekivao da je ovo ozbiljnije mesto,kad ono izgleda možeš da napišeš šta hoćeš i samo se zakuneš da je to istina.sremac ja sam u predstavci napiso da nisam član ni jednog drustva pa zbog toga ni nemam delegataConfused

Dva puta si bio opomenut da se predstaviš kako dolikuje! Nisi pratio teme od početka , tako da sada nekorektno optužuješ . Odmori nekoliko dana , pa derane kada naučiš pravila lepog ponašanja javi nam se ponovo !

Srbijalov Admin Tim

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,124,456 posete www.srbijalov.com