Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: ŠTA SE DEŠAVA U LSV?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
ŠTA SE DEŠAVA U LSV?
Sremac75

deran kaže:
Ja sam ocekivao da je ovo ozbiljnije mesto,kad ono izgleda možeš da napišeš šta hoćeš i samo se zakuneš da je to istina.sremac ja sam u predstavci napiso da nisam član ni jednog drustva pa zbog toga ni nemam delegataConfused

Dva puta si bio opomenut da se predstaviš kako dolikuje! Nisi pratio teme od početka , tako da sada nekorektno optužuješ . Odmori nekoliko dana , pa derane kada naučiš pravila lepog ponašanja javi nam se ponovo !

Srbijalov Admin Tim

'Ајде, буди добар, па поступи по упозорењу за представљање, јер стварно имам велику жељу да те убедим да говорим истину....
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

slavaplana
 Van teme Nazad na temu

Administriranjem forumom se bave administratori!
Srbijalov Admin Tim!*

slavaplana
 poslovanje LSV-a je slika i prilika Vojvodjanskih lovaca koji cute.............

slavaplana
 Pisacemo na drugim forumima bez brisanja i bez cezure..............LSV je tema o kojoj moze puno da se kaze ...........clanovi foruma neka procene ko je u pravu.............poz..................

PEZ

slavaplana kaže:
poslovanje LSV-a je slika i prilika Vojvodjanskih lovaca koji cute.............

Slavo zar nisu svi lovci u Srbiji isti, zar muljanja u svim savezima nisu slična da ne kažem ista, imaš li konkretan predlog, rešenje, kako doći do boljitka(promena) ?
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

Sremac75

slavaplana kaže:
Pisacemo na drugim forumima bez brisanja i bez cezure..............LSV je tema o kojoj moze puno da se kaze ...........clanovi foruma neka procene ko je u pravu.............poz..................

Па хајде да причамо о ЛСВ.......
Поставио сам део скупштинског метеријала, али ништа на ту тему.....само Сања и Стане!
Мани се Сање и Станета, тема је ЛСВ!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Sremac75

Sremac75 kaže:
i61.tinypic.com/24pb87l.jpg
Овде се види да имамо 2 МИЛИОНА мање новца него у исто време прошле године...

i58.tinypic.com/14jnamh.jpg
Овде се види да је ЛСС-у плаћена чланарина за 15.119 ловаца
а да су ловачке новине плаћене за 15.187 ловаца.
Види се и да је за стару Шкоду фабију плаћена поправка у износу од 289.261 динара, а да је опрему за ганц нову шкоду октавију потрошено 92.382 динара

i59.tinypic.com/ezq54h.jpg
Овде се види да је осигурање плаћено за 8.400 ловаца????
И да је за уговоре о делу потрошено скоро дупло од плана...
У образложењу је наведено да је г.Грдинић добио 286.138 динара (пре две године је такође добио 333.783 динара)

i60.tinypic.com/14xp7jr.jpg

i59.tinypic.com/2ce4sqo.jpg
Ovde se vidi da je učešće za kupovinu auta 4.083,72 EUR, ali se nigde ne vidi kako je i da li je to plaćeno, iako je moralo biti plaćeno prilikom kupovine u novembru 2014..

i62.tinypic.com/2illhe8.jpg
A ovde se vidi kako je doneta odluka o kupovini automobila....

PraviloPraviloPravilo
Palica

Sremac75

Sremac75 kaže:
Ovo je iz izveštaja o radu preCednika Pažina
i58.tinypic.com/2n19zcp.jpg

Ovo je iz obrazloženja finansijskog izveštaja
i59.tinypic.com/2ce4sqo.jpg

Iz ovog sledi da je auto koštao 18.334,87 EUR.
Odbijena je vrednost starog auta (staro za novo) od 2.000,oo EUR.
Bruto iznos za plaćanje je 16.334,87 EUR.

A ovo je cena kod druge auto kuće
i60.tinypic.com/28wnud0.jpg

A OVO JE CENA KOD ISTE AUTO KUĆE - AUTOCENTAR CUNE ZRENJANIN: 14.750 EUR!
i59.tinypic.com/2wbrix1.jpg

KoTuKogaKoTuKogaKoTuKoga

PraviloPraviloPravilo
Palica

Lala
 Meni ostaje stvarno nejasno nekoliko stvari oko te nove Škode:

- zbog čega se ušlo u lizing kupovinu po prilično većoj ceni od redovne, i tako novi auto ispao znatno skuplji, a istovremeno su imali višak sredstava (para) koje su kratkoročno oročavali kod banke. Jasno je da je kamata na oročena sredstva daleko manja nego što je cena lizinga. Jednostavno su mogli kupiti auto za keš, i možda dobiti i neki extra popust na taj način. Zašto lizing, odakle nekom ideja da umesto da plati manje, ide na opciju plaćanja više? To im postao manir poslovanja, tako su i Jeremiji za izdavanje glasila umesto traženih 300 dinara po lovcu ponudili za trećinu više, 400 dinara. Ima se, može se? Pa nije im to od dede ostalo da se tako razbacuju novcima, to su pare koje lovci uplaćuju!

- zbog čega je stara Škoda Octavia po sistemu 'staro za novo' procenjena na svega 2000 evra, kad evo juče je Vlada Srbije prodala jednu istu takvu Octaviu staru čak 10 godina sa predjenih 150000 km za oko 4500 evra (informacija Tanjuga http://www.tanjug.rs/novosti/171101/z...mobila.htm) !? Zašto je prihvaćena tako niska procena prodavca i da li je neko od ljudi iz LSV ili povezanih lica sa ljudima iz LSV kupio tu staru Octaviu po vrlo niskoj ceni?

- kupovina novog vozila se u izveštaju pravda visokim troškovima održavanja stare Škode Octavie, a prema finansijskom izveđtaju na održavanje tog vozila je u 2014. godini dato svega 13.800 dinara za kupovinu novih guma, a i to je prefakturisano Vojvodjanskom lovcu!? Dakle, obrazloženje kupovine novog auta ne pije vodu! Osim ako pre toga nisu staru Octaviu toliko rasturili da je opravka bila besmislena, ali se onda postavlja pitanje kako se to nedomaćinski odnose prema imovini saveza?
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Lala
 Još jedna jako bitna stvar:

Zbog čega u izveštaju o radu nema ni pomena o poslovanju i radu onog čeda (čuda) što se zove LOVZAD, zadruga kojoj su osnivači isključivo članovi UO i NO LSV, i to kao FIZIČKA LICA, privatno, a direktor LOVZAD je Dejan Milkov sekretar LSV???

Zašto se to prećutkuje?

Prošle godine je dato objašnjenje, ako se dobro sećam, da je LOVZAD osnovan sa ciljem vraćanja nekadašnje lovačke imovine.
U obrazloženju ovogodišnjeg finansijskog izveštaja piše da je LSV imao vanredne rashode u vezi plaćanja taksi 'vezane za postupak utvrdjivanja prava vlasništva nad nepokretnosti u ul. Jovana Djordjevića 4'. Plaćena je taksa u iznosu 97.500 dinara.

Postavlja se pitanje ko je ušao u postupak utvrdjivanja vlasništva: LSV ili zadruga LOVZAD?!? Koja nepokretnost je tačno u pitanju (cela zgrada, ili neki stan, garaža, podrum...)? Dokle se stiglo sa tim postupkom?

Zbog čega u izveštaju o radu saveza nema ni pomena o radu LOVZAD?!?
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Sremac75

Lala kaže:
Još jedna jako bitna stvar:

Zbog čega u izveštaju o radu nema ni pomena o poslovanju i radu onog čeda (čuda) što se zove LOVZAD, zadruga kojoj su osnivači isključivo članovi UO i NO LSV, i to kao FIZIČKA LICA, privatno, a direktor LOVZAD je Dejan Milkov sekretar LSV???

Zašto se to prećutkuje?

Zbog čega u izveštaju o radu saveza nema ni pomena o radu LOVZAD?!?

Шта тебе, и било кога другога из ЛСВ-а, занима било шта око ПРИВАТНЕ ЗАДРУГЕ коју су оновала приватна лица????
Veselo ....то је "бајка од живота" у најави....

I moj deda je bio član LOVZAD-a, ali onog starog.
Ovo sam od njega nasledio :

i62.tinypic.com/23w5ld3.jpg

Pa kad se bude delila imovina, biće nešto i za mene....

Kolce
PraviloPraviloPravilo
Palica

zoranp
 E jeste ser..ori, pa zar da nas ubedite i da su za taj Lovzad otresli nešto para od ove jadne lovačke populacije???..ma dajte, pa zar onaj čičica paž, nije jedno blago anđeosko lice??!!..ili ..cica sa dva lica!!
he he...a ubeđen sam da su se poradovali da se niko neće setiti, prelepe PRIVATNE INSTITUCIJE, A KOJA RADI U INTERESU SVIH LOVACA VOJVODINE I LSV (autonomaški savez, jedan od segmenata razjedinjenja) sve patriota do patriote!!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

ficha007
 Ako su je osnovali kao fizička lica, kako onda mogu u opšte da se petljaju oko imovine lovaca i saveza. LOVZAD je onda njihova privatna prćija koja ne može da zastupa interese lovaca jer njih zastupa LSV.

Sa druge strane, šta će im LOVZAD ( osim ako neće da muljaju i nešto se utale ) kada mogu da u pogledu utvrđivanja prava svojine idu sa svojinskom tužbom koja ne zastareva i kojom se traži utvrđivanje prava svojine LSV-a nad tamo nekom imovinom. Zakon o osnovama svojinskopravnih odnosa.

Zašto ne tako, osimHmmm ako ne žele nešto da muljaju i da sebi naprave "bajku od života" pod plaštom brige za lovce i lovstvo.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )

deran
 Zbog čega se nevide moji dosadašnji upisi?Postavio sam ranije pitanje oko telefonske sednice?Zar je moguće da je neko u nekom izveštaju to napisao i overio?

mrwa22250
 Moguce je derane,kad moze vlada R.Srbije da odrzava tel.sednice zasto nebi UO.Lsv-a.Postavlja se pitanje zasto se skupstina kao najvisi organ u LSV-u nikad ne izjasnjava o tako bitnim pitanjima i kolika su stvarna ovlastenja UO,sto se tice trosenja novca.Videli smo da taj famozni UO.moze sam i bez odluke skupstine da rebalansira i budzet,pa racunaju ljudi,kad vec mogu nekaznjeno da cascavaju fakultete-zasto nebi castili svoja doopeta sa novim automobilom.
Potrebno je samo obezbediti dovoljan broj klimoglavaca za prostu vecinu i bajka moze da pocneKolce
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

deran
 Ja baš nešto u to i neverujem.Mnogo mi providno,a i nema nigde pečata na dokumentima.Prosto neverujem

DakiNS

deran kaže:
Ja baš nešto u to i neverujem.Mnogo mi providno,a i nema nigde pečata na dokumentima.Prosto neverujem

Hajde Derane budi malo određeniji. Da li sumnjaš u verodostojnost dokumenta ili u legalnost postupaka LSV. Ovako deluje dvosmisleno .
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

paninm
 ja neznam, ili sam mozda predvideo,ali da li je u proslim finansijskim izvestajima postojala stavka:
-sredstva za unapredjenje,gajenje i zastitu divljaci

znam da smo to mnogo pre davno komentarisali da li na LSS ili LSV, da je izdatak za tu stavku bio 0 dinara, pa sad ne znam da li je to ukinuto kao rashod ?
mada za to bi trebalo imati i finansijski iz 2013-2012, da bi se utvrdilo kad je ta stavka postala nepotrebna, i da li je postojala i pre.

Sremac75
 U Finansijskom izveštaju za 2012. je bila stavka "GAJENJE I ZAŠTITA" i tada je potrošeno 0 dinara.....

U Finansijskom izveštaju za 2013. nema stavka "GAJENJE I ZAŠTITA".....

U Finansijskom izveštaju za 2014. nema stavka "GAJENJE I ZAŠTITA".....
PraviloPraviloPravilo
Palica

mrwa22250
 Pa zar sad,pored svih"bitnih"problema,LSV treba da se bakce sa uzgojem i zastitom divljaci.Doduse jedan deo sredstava dat je strucnjacima iz ove oblasti,koji ih utrosise za NIR-ove o ishrani,monitoringu,itd....od kojih ni mi a ni divljac nismo imali ama bas nikakve koristi.Posle se cudimo sto nas trpaju raznorazne NVO,a na sednicama svih saveza,rec divljac mozete cuti samo kad neko pita sta danas jedemoJaooo.
Danas su u vrhu lovackih organizacija bitne samo provizije(od osiguranja,informisanja,lovnog turizma.....),privilegije(sluzbeni automobili,telefoni,lap-topovi.....),po koji gratis trofej,po koji gratis kotlic i inace sve sto je gratis,a sto su lovista sve praznija,stanisni uslovi za zivot divljaci sve gori,krivolov i lovokradja u ekspanziji,prenamnozeni predatori prete da uniste i ono malo sto je u lovistu ostalo,zabole ih mnogo.Malcice ih zulja smanjenje broja clanova,ali ne moze se brojnost smanjiti,koliko se clanarina moze povecati.
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,124,496 posete www.srbijalov.com