Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.)

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.)
bogoljub
 Marko Tica NIJE član LU Šajkaška iz Titela već je član LU Šljuka iz Titela novoformiranog udruženja nastalog iz LD Šljuka Titel koje se izdvojilo iz LU Šajkaška iz Titela.Nekada davne 2008 bio i član LD Zec iz Gardinovaca samo jednu godinu.Pre i posle član LD Šljuka Titel.
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.

DakiNS

DakiNS kaže:
Evo sta kaze nas kolega Lalos

#7 | lalos dana 21.09.2012. 12:14
Marko Tica, nije više član LU "Šajkaška" i kao njen delegat više ne može da predstavlja ovo udruženje. On je sada član LU "Šljuka" iz Titela ali mu oni nisu verifikovali mandat.

Koga on u stvari predstavlja? Kako moze uopste da bude predsednik skupstine LSS kada njegovo LU Sljuka Titel nije clan LSS?

Bogoljube pa to je i napisanoGrin
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Indjijanac
 remix verzija
[movie=youtube]tvY9V6W8OsM[/movie]
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

Indjijanac

ovaj gospodin kao da je obučen u LSS-u kako da odgovara na pitanja
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

slavaplana
 Kome ce trebati LSS pri buducoj dodeli lovista???LSS nece odtati ni 5 % sadasnjih clanova!!!Zato su se pojedinci i uplasili za svoja mesta pa agituju za promenu Zakona i vracanja starih nadleznosti sto se nece desiti ipak!!!Svako gleda sebe!!!

slavaplana
 Da se nista nedesava slucajno kako cujem i na Sajmu lova i ribolova jedna od tema na tribini bice kako je postojeci zakon los i kako nije primenjiv?????

Orkestrirana hajka i lov u mutnom dovodi do situacije koja nikako nije jasna obicnom lovcu!!!

LSS gleda na sve nacine da buduca dodela lovista ide preko LSS kao direktnog korisnika i nikako im neodgovara da se lovista IZUBE!!!Zasto??/Pa nece vise imati priliv para i suvencije kao sto je slucaj bio do sada gde 10 ljudi potrosi 1.500.000.eura!!!!

To nije u interesu lovaca i lovstva a par ljudi ocekuje da se njihove benificije nastave!!!

Zakon moze da dozivi samo KOZMETICKe promene a sustina zakona i ovlascenje koja sada ima LSS mogu u buducnosti mogu da budu samo manja i povereni poslovi su povereni poslovi bez kojih LSS moze vrlo lako da ostane!!!

Ne ma povratka na staro i to je realnost!!!

Gedza66

slavaplana kaže:
Da se nista nedesava slucajno kako cujem i na Sajmu lova i ribolova jedna od tema na tribini bice kako je postojeci zakon los i kako nije primenjiv?????

Orkestrirana hajka i lov u mutnom dovodi do situacije koja nikako nije jasna obicnom lovcu!!!

LSS gleda na sve nacine da buduca dodela lovista ide preko LSS kao direktnog korisnika i nikako im neodgovara da se lovista IZUBE!!!Zasto??/Pa nece vise imati priliv para i suvencije kao sto je slucaj bio do sada gde 10 ljudi potrosi 1.500.000.eura!!!!

To nije u interesu lovaca i lovstva a par ljudi ocekuje da se njihove benificije nastave!!!

Zakon moze da dozivi samo KOZMETICKe promene a sustina zakona i ovlascenje koja sada ima LSS mogu u buducnosti mogu da budu samo manja i povereni poslovi su povereni poslovi bez kojih LSS moze vrlo lako da ostane!!!

Ne ma povratka na staro i to je realnost!!!

Slavo, pa o opravdanim razlozima da LSS ne bi trebao da ima nikakvu ulogu, ne samo u postupku ustanovljavanja i dodela lovišta po novom zakonu, već i nikakvu ulogu u gazdovanju nad budućim lovištima, bar je na ovom forumu i na ovoj temi, napisano u najmanje 200 upisa. Pa štetnost takve varijante je prepoznao i sam zakonodavac donošenjem ovakvog zakona. Pa nismo bre brate svi vesla sisali i valjda u ovoj državi ima imalo pameti i pametnih ljudi.

Verujem da ljudi u Upravi za šume (Radosavljević, Kaurin,Strnad i ostali stručni ljudi), neće dozvoliti "krpeljima" da i dalje "sisaju krv" nedužnih i neorganizovanih lovaca Srbije!?

Moje godine su me naučile da "nikada ne kažem, nikad", tako da je sve moguće. Moguće je da politički interesi, kumovske ili porodične veze, budu odlučujuće u eventualnoj izmeni i dopuni važećeg ZODL-a ili u budućim postupcima ustanovljavanja i dodele lovišta na gazdovanje i da ponovo struka i nauka ostanu po strani, na štetu 99% lovaca.

To nam se dešavalo u prošlosti, uglavnom iz razloga naše ravnodušnosti ili malodušnosti. Posledice su evidentne i vidljive na svakom koraku, ne samo u oblasti lovstva. To će se dešavati sve dotle dok to možemo da trpimo. Mišljenja sam da običan narod više nema rezerve za trpljenje, sve je potrošeno i poručujem da o tome dobro razmisle pojedincii koji upravljaju ili se igraju našim sudbinama. Istorija nam može biti svedok!
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE

chaki

Lala kaže:

chaki kaže:
Tad je bio trenutak ali ga nisi video. No nema veze kao prvoborac dobices orden i to je dovoljno iveli

Hehe, pre će biti da je Slava u komisiji za dodelu prvoboračkih ordena, Chaki. Grin
.

Sto rece jedan MNOGO pametan covek posle 5.10. za borbu treba dati orden a ne funkciju tako da sam u startu protiv ovoga. Rekoh davno i da sam protiv formiranja regionalnih saveza jer umesto jednog gazde imamo ili cemo imati 5,7 ili ko zna koliko a to je onda namet na vilajet. Bice sve manje clanova a sve veca potrazivanja i pouceni iskustvom iz pethodnog perioda u pocetku su obecanja da ne treba nista a posle se polako zahtevi i prohtevi povecavaju i nameti rastu.

Zivi bili pa videli ja bih voleo da ne budem u pravu ali ..........

Ne radi se o Slevi vec generalno ovakve podele nikad nisu donele dobro nikome i na to i idu ovi DrPici i tice i ostali. Prikacice im raspad i proglasiti za glavne krivce.
Videcete uostalom od istrage nista nece biti.

O meni se najlepše brinu oni koji me ostavljaju na miru.

Lala
 Ma, izgleda se nešto čudno dešava u savezima (i u LSS i u LSV). Odjednom su zaćutali svi; na sajtu LSV nema nikakvih informacija o dešavanjima, a ni LSS se nije istakao sa informacijama, osim onih odluka skupštine, i to posle dva i po meseca. Čudna neka tišina, kanda?
Ali zato ovo što Slava pominje, počinje neko organizovanje tribina i predavanja, Popović u V.Plani, kako se čuje, a iz LSV na sajmu LORIST, tema i jednih i drugih je ZODL i pravilnici!?!
Šta se iza brega valja, videćemo. Ne bi me čudilo da krene neka kampanja koja bi možda imala za cilj eventualno vraćanje 'starih dobrih vremena' za saveze?
Bojim se, i čini mi se, da se lovcima i upravama LU to ne bi dopalo, da se lovišta i divljač vrate pod okrilje saveza, ako je to nekom možda palo na pamet.
Ovo je samo moje neko vidjenje, možda umišljam.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Sremac75
 Ako se već govori o izmenama zakona ja predlažem da prvi član koji će biti izbačen bude onaj koji je šatro "naterao" LSS i LSV da osnivaju privredna društva, pa da se odmah ukinu "Vojvođanski lisac" doo i "Jelen LSS" doo i da oni koji su i ako su muljali završe u Zatvor zbog pranja novca ili već nekog drugog krivičnog dela...

A onda možemo divaniti o drugim izmenam Zakona!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

bturjane
 Misljenja sam da se ova vasarska kampanja Zdrpića i ostalih ne dogadja spontano i da je vrlo dobro smisljenja a znamo i recept idu kod svojih poslusnika i traze nekakvu "vecinu"za podrsku prinudnog stavljanja ministarstva pred svrsen cin možda falsifikovanim papirima zarad vracanja starih ingerencija i upravljanje lovistima kao posrednikom izmedju drzave i lovaca a sve zbog privilegija i lagodnog zivota ne bi me zacudilo da svo ovo nezadovoljstvo lovaca izvrnu u svoju korist i tako prikazu sebe i LSS kao zrtvu loseg zakona,jer slicne situacije imamo u vecinu LUa gde grupica maltretira stvarnu vecinu a zarad sitnog sićarenja e sad neko se setio da sve ovo prepakuje i sprovede na najvisi nivo sto ce reci vec vidjeno ali ne u tako lepom omotu,jer ko je lood da se odrekne miliona evrica a da nikome ne polaze racune i samo izmislja namete obicnom narodu a zivi ko beli medved
ma nasrcu bre rodjo mora se branim,a ti zapadnjaci kvarni su ko muckovi al sam naso pravu pusku AA-12

DakiNS
 Hmmm dve tribine a ista tema. Razmišljam koji su motivi ZdrP-a ? Povratak na staro, lova do krova nema polaganja računa - RAJ. A koji bi mogli biti motivi druge tribine? Opet mi se čini da je u pitanju povratak na staro ali sa drugim glumcima u glavnim ulogama pošto je koliko mi se čini prethodnim glumcima odsviralo. Da li to znači da se neko drugi vidi na čelu LSS da malo uživa u blagodetima.Lovac 3

punisher
 Kakve bre tribine, kakvi bre bakrači. To su ljudi protiv kojih su podnete KRIVIČNE PRIJAVE!!!!!!!

Kakvo vraćanje na staro. Kako neko ko je proneverio tolike novce može da se u opšte nada da će da bude sve po starom?????!!??

Mogu oni da organizuju tribine koliko hoće, da pričaju i da pala..de koliko hoće, ništa od toga. Ja znam da "...što je babi milo to joj se i snilo..." ali sažaljevam slučaj.

Takođe moguće su rokade po istom sistemu, odnosno možda odlazak nekih istaknutih lovnih radnika iz NS za BGD, a možda i rokade u samom LSV-u gde bi Kuvar možda hteo da zasedne ponovo na čelo LSV-a pa je sada krenula jedna "združena kampanja" sa ciljem da savezi ponovo dobiju na značaju koji su nekada imali.

Dockan gospodo.

"Rani sina pak šalji u vojsku.Srbija se umiriti ne može!"

Lovačka javnost suviše je uzburkana vašim bahanalijama, vašim kreditima, vašim letovanjima, zimovanjima, vašim "naučnim radovima" i vašim "peharima" da joj je muka od vas.

Nedostojni ste obavljanaj funkcija koje vršite i zato tutanj.

chaki
 Kad bi pretpostavka bila da zivimo u ozbiljnoj drzavi rasprava koja je ovde vodjena vi dovela do toga da krenu natpisi po novinama, televiziji i da se javnost uzmuva i kao normalan sled dogadjaja bi bio da ZDrP& Co podnese ostavke i kao sto je normalno odgovaraju pred zakonom.
Obzirom da zivimo u drzavi u kojoj zivimo i koju znamo kakva je i kako funkcionise posle onakve rasprave i diskusije DAVANO im je previse materijala i svaki njihov potez je bio uvek bar 3 koraka ispred jer im je davano i previse materijala i tacno su znali sta i kako im se radi i sta im se sprema.
Znajuci takodje da drzava i postoji i radi na partijskom principu ovo vreme je iskorisceno i za partijska pregrupisavanja jer je to ekipa "SVAKE BOJE NAMA DOBRO STOJE" i sad se trazi utociste i spas.

Obzirom da sad i dalje ima onih koji misle da ce ekipu stici ruka pravde ja kazem da nece i da im se nista nece desiti. Uzrok tome je bas taj sto im je previse materijala dato unapred a da se cutalo sve bi bilo zavrseno dosta davno.

Ovako ordenje ce verovatno na drugu stranu NA ZALOST

Punisher davno bese 2000 godina i parole tipa da se Srbija umiriti ne moze. Jednostavno TO VISE NE PALI i oni to znaju. Primer za to je da od recimo 3000 clanova samo 10 pise a procentualno je to mnogo malo samo 3% a oni to znaju jako dobro. Samo tih 3% misli da moze masa da se pokrene i NIKO VISE.

DakiNS
 Ma Chaki džaba im potezi kada su u startu imalo pogrešno otvaranje , više ne pomažu ni rošade ni dupli gambit . Šta su prolili prolili su, nema povratka ,pa ne može baš puj pike ne važi. Evo jutros čitam na vestima da je 120 tužilaca vraćeno na posao .A posla baš se nagomilalo.Lovac 3

chaki
 ajd u gajbu piva Daki. Ako nisam u pravu nikad mi sladje nece biti da platim gajbu piva veruj mi.
Ima da vrate sve i jos ce da nam se smeju kako su nas izradili.

U pravu si da su imali pogresno otvaranje ali smo mi posle igrali sa otvorenim kartama a oni svoje krili i jos uvek kriju. Igrao si karte znas i sam o cemu pricam

punisher
 ne mogu i neću da verujem da će to sve da bude "puj pike ne važi" jer smatram da konstantno treba se...dati, i ne dati im mira dok ne popiju patos to jest dok im ne vidimo leđa.

Da li putem foruma, da li putem novina i televizije, mislim da se lovci sve više informišu, čak sam ubeđen.

Samo ne treba ćutati i dozvoliti im da se razmašu i prežive.

chaki
 Ne treba cutati ali ne treba ni otkrivati saznanja do kojih se dolazi i najavljivati poteze koji ce se raditi.
A ako se nastavi ovako ledja im se videti nece NIKADA veruj mi Punisher. Javlja mi se tako

DakiNS

chaki kaže:
ajd u gajbu piva Daki. Ako nisam u pravu nikad mi sladje nece biti da platim gajbu piva veruj mi.
Ima da vrate sve i jos ce da nam se smeju kako su nas izradili.

U pravu si da su imali pogresno otvaranje ali smo mi posle igrali sa otvorenim kartama a oni svoje krili i jos uvek kriju. Igrao si karte znas i sam o cemu pricam

Nikada mi slađa gajba neće biti a ja odmah naručujem drugu da proslavimo , a može i u po zime pa makar i na splavu.Što se tiče karti sami su ih pokazali a sada samo blefiraju ali sa poznatim praznim kartama i to različitim i različitih boja.Lovac 3

chaki
 Kako hocete ja sam obecao gajbu a vi nastavite dalje po sadasnjem receptu ili cete da ga menjate. Previse vremena prodje a ovaj ostade. Trebalo je 8 dana da se SM srusi a evo skoro 2 godine nni pedalj napred. Mnogo jak ZDrP sunce ti poljubim. Onolika frka za predsednika drzave zavrsi se u jedno popodne i ako racunamo predizborne aktivnosti 2 meseca a za funkciju u LSS frka 2 godine. Mozda ovi kad zavrse sa funkcijam mislim ovim drzavnim pozele da budu neko U LSS jer je to funkcija sa koje se najteze neko sklanja.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
NESTAJE LI LSS? LOVAČKA UDRUŽENJA 1239 02.06.2024. 12:41
Ptičji svet koji nestaje DIVLJAČ 8 07.11.2014. 15:00
Članarina 2013 LOVAČKA UDRUŽENJA 89 25.02.2014. 10:15
Skupština LSS 16.03.2013. LOVAČKA UDRUŽENJA 64 06.03.2013. 21:07
CENOVNIK LSS za lovnu 2012/2013 PROPISI O LOVU 7 17.12.2011. 18:24
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,172,254 posete www.srbijalov.com