Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Poluautomati ili dvocevke?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Poluautomati ili dvocevke?
Podunavac
 Ajde da vidimo. Jel sa četkom za čišćenje odžaka?

zoranp

mirko knezevic kaže:
Mladji lovci,kupujte poluautomate ako ste u mogucnosti kao prvu pusku,kasnije se moze uzeti i neka polovna hamerles ili bokerica ako bas volite....Smile

Ja ipak mislim da se treba krenuti sa dvocevkom, jer ona je iskonska..B)
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Jank
 A u ruke Mandušića Vuka, svaka puška biće ubojita"....
Sve ostalo je pitanje imidža ili prestiža....Koliko para toliko i muzike, za lov je potrebna puška sa jednom cevi ako si dobar strelac, ako ne onda sa dve cevi, druga za popravni a ako želiš da se u lovu šepuriš i uz to imaš dovoljno stabilne valute ....e onda zna se,,,,,puc puc
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

Podunavac
 Slažem se sa Zoranom.B) A mislim da su dvocevke bolje započetnike i po pitanju sigurnosti rukovanja oružjem. Često sam viđao da ljudi sa poluautomatima i pumparicama slučajno opale, neretko sa kobnim posledicama.

nemeza
 Kolege da li ima nešto lepše od dvocevke sa izvlakačem, posle prelamanja vadiš ručno ispaljene čaure i ubacuješ patrone, zatvaranje puške u svima poznati reski zvuk i pogledom tražimo divljač (koji smo pre toga promašili). Pričamo o lovu gde treba dati šansu divljači uživati u svakom pogodku ali i promašaju.
Ako PA koristimo po propisu sa adapterom magacina onda je stvar ukusa i afiniteta, ako ga koristimo bez adaptera pa još i nadogradimo magacin za još koji metak onda to nije lov nego rat protiv divljači, a u ratu svi gube.
Ovo je samo mišljenje lovca koji više voli jednocevke, dvocevke i trocevke (bilo koje vrste) nego PA.

Podunavac
 Nemeza svaka čast. Bravo 2 B) Aplauz

Sremac75

meshtan kaže:

Sremac75 kaže:
Ruska 20-ica- ČIŠĆENJE JEDNOM GODIŠNJE.
Smeko
Jel oces da pustim ljudima video zapis tog jednog ciscenja?Chut

Pusti!
To je bila vanredna situacija, da se odmah ogradim!
Stidljiv
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

paninm
 ja imam 16 polozaru-tozovu petlaru,nema bolje od nje, 63 godistesrbijalov

Neca92
 Zorane, Nemeze, Podunavac, Jank! :Bravo 2 Bravo 2 Bravo 2 Bravo 2
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

Podunavac

Sremac75 kaže:

meshtan kaže:

Sremac75 kaže:
Smeko

Pusti!
Stidljiv

Ajde da vidimo taj video zapis. [xhide]Ali neka bude sakriven, možda ga vide oni iz društva za zaštitu oružja pa podignu prijavu protiv našeg Sremca. Frown[/xhide]

mirko knezevic
 Ljudi ja sam sa dvocevkom tj bokericom krenuo u lov taj prvi takoreci i ja sam ljubimac tih dvocevnih pusaka,polu automat je takodje dobar ko voli i ko moze da trpi sa municijom posebno za patke odlicna stavr... Moj cale ima dobar stav o tome,on da se pita uveo bi da svaki lovac mora da nosi jednocevku(samo jedan metak)u lov,pa ako si strelac.....Grin srbijalov

DakiNS
 Za vreme svog lovačkog staža imao sam mnogo pušaka, odZastavine položare,bokerice Sulovog drilinga,Berete PA,pumperice Mozberg ,IŽ 27 E da bi na kraju ostao na jednoj petlari 16 cal ručni rad puškarne Kranj i Sulovki položari.Ostalo oružije sam nešto prodao nešto podelio.Posle prvog lova sa drilingom shvatio sam da je to puška za bogate švabe koji idu fijakerom do čeke pošto je preteška.Bereta PA to je već za mlađe koji imaju više kondicije i snage za rasipanje u lovu a žele da izgledaju KUL i za moje vršnjake koji hoće da dokažu da još mogu i da nisu za bacanje,a i često za pokazivanje ličnog statusa(čast stvarnim zaljubljenicima) pumperice izlaze iz mode u zadnje vreme još samo Rančer lovi sa njom. Bokerica je izuzetno lepa puška podseća me na kuboje sa vinčesterkama ali neznam da gađam sa njom jednostavno mi ne leži.Ostaje položara ili kako pogrešno kažu Hamerles koja je po meni stvar tradicije i elegancije. U stvari svako ima svoj ukus i afinitet po meni je tema pomalo čudna svi automobili služe za vožnju , ali neko voli sportsku neko karavan porodični neko terensku.

nemeza

paninm kaže:
ja imam 16 polozaru-tozovu petlaru,nema bolje od nje, 63 godistesrbijalov

Mala ispravka, nije 63 godište nego oznaka Toz 63, ista puška u kalibru 12 nosi oznaku Toz 66 ostali deo posta je OK. Velika većina lovačkih porodica u Srbiji poseduje jednu od ta dva modela u svom arsenalu.

Lala

Sremac75 kaže:

meshtan kaže:

Sremac75 kaže:
Smeko

Pusti!
Stidljiv

Meshtan, baci snimak na YouTube, postavljam ga momentalno, a tebi plaćam piće! Grin
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

petar
 [xhide]Moj drug jedan ima Winchesterovu pumparicu, meni se licno mnogo dopada. On je koristi za lov DS, inace ju je dobio na poklon. Jedina mana joj je sto je cok fiksni cilindar, znaci ne cokirana, a nema opciju menjanja, ali dobro, posto je on koristi samo za DS, puca samo jedinacnu municiju, a ima druge puske za lov sitne divljaci ne predstavlja mu problem. Ne znam koliko moze da kosta ovakva neka pumparica, ja sam se zainteresovao u poslednje vreme...Hmmm[/xhide]
Just like old times!

nemeza
 petar pumparica Remington 870 sa dva para cevi bila je na prodaji tražio čovek 650 evra. Ne preporučujem za lov, zvuk koji je rezultat ubacivanja metka u cev ili prepunjavanja u tvom reviru više nema divljači.

petar
 [xhide]Bucna je, to jeste, ipak je to borbena puska, nije lovacka, ali eot, meni se dopala ova Winchester, mada mi nije da kazemo ni potrebna, naoruzan sam, nego eto, filozofiram malo...Smile[/xhide]
Just like old times!

Podunavac
 Od svih američkih pumparica Remingtonove su naj kvalitetnije, ali i naj skuplje. Imaš verziju sa dve cevi. Jedna duža za sačmu sa izmenjivim čokovima i jedna kraća sa žlebovima isključivo za kuglu. E sad to isto imaš i kod Mosberga ali za mnogo manje para. Pa ako planiraš da pazariš jednu onda ti je Mosberg bolja solucija.
Moj je jedan drugar imao Mosberg pumparicu sa dve cevi. Napravio je neku pizdariju i policija mu je oduzela oružje. Ja sam se sa njime bio dogovorio da Mosberga proda meni za 200 evra. Ali kada smo otišli u policijsku upravu rekli su nam da nema pravo prodaje i da je njegovo oružje otišlo na uništavanje. Ja lično mislim da se svidela nekome od šefova i da ju je ostavio za sebe. Nisam neki ljubitelj pumparica za lov, ali mi je taj Mosberg baš bio zapeo za oko, a bio je u camo verziji.

petar
 [xhide]Meni su interesantne, iako ovo nije tema da pisemo o njima, ali eto, desilo se. Svidjaju mi se i zato sto su neuobicajene, nekako vuku poglede, a i meni su mnigo lepe, mada ko zna da li bih je nosio u lov pored bokerice koju imam...Confused[/xhide]
Just like old times!

Rade kamenorezac

mirko knezevic kaže:
Ljudi ja sam sa dvocevkom tj bokericom krenuo u lov taj prvi takoreci i ja sam ljubimac tih dvocevnih pusaka,polu automat je takodje dobar ko voli i ko moze da trpi sa municijom posebno za patke odlicna stavr... Moj cale ima dobar stav o tome,on da se pita uveo bi da svaki lovac mora da nosi jednocevku(samo jedan metak)u lov,pa ako si strelac.....Grin srbijalov
Tvoj cale pametno razmislja,pojedinima ni oganj ne vredi.
SAMO TERIJERPas

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,142,063 posete www.srbijalov.com