Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Beretta

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Beretta
sheytan
 Oshteti se ako se ne ochisti odmah, valjda... Confused

S druge strane, shta mislish da se ondak deshava sa tim m75 pushkama koje pomine Ssekir? Smile
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

DakiNS

sheytan kaže:

S druge strane, shta mislish da se ondak deshava sa tim m75 pushkama koje pomine Ssekir? Smile

Isto što i sa merkelom , žao mi je što i ja nemam ovakvog merkela:
citat

то сам и ја мислио док нисам чистио једног меркела који није очишћен од кад је купљен. после чишћења пушка је заблистала, и поред нешто скинутог брунинга у пределу главе где се носи никакве друге грешке није имала.

moju merkelovku da ne očistim odmah morao bih umotavati limom da prekrijem rupe na cevima.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

sheytan
 ^ Izgleda da je Ssekir pomeshao Mrklo i Zastavu! Grin

Tvoja Mrklo, Daki, je sasvim normalna, a ako je iz Ssekirove redovno pucano i nechishtjeno, a sada je iznootri savrshena, to ondaK nije Mrklo! Stari

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

DakiNS
 Hvala Šeki ja već mislio da mi pre trideset i kusur godina podmestili neku PRCGrin
:"Made in People republic of China"

Podunavac

sheytan kaže:

Nemam pojma. Ali sve mi se čini da je kolega nešta pobrkao. Zastava M 75 sačmarice imaju hromirane cevi, a kao što sam već napisao i hrom može da se ošteti. Ali ne verujem da su njegovi drugari oštetili cevi pucajući signalne patrone, jer ih u Srbiji nema u prodaji. Možda su u kućnoj radinosti punili patrone čeličnim kuglicama i raznim opiljcima u doba neimaštine u 90-ima.Confused Premda ne verujem da je video baš mnogo pušaka M 75 sa lošim cevima.
Tri prsta 2Kolce

micic80
 devedesetih godina su bili u prodaji mislim na signalne patrone mislim da jos imam koji komad, ispaljivani su iz zastavine polozare bez ikakvog ostecenja cevi samo se malo teze cisti istapucanje
srbijalov

ssekir75
 сигналних патрона крушикове производње је било у продаји до пре неку годину. више их нема јер су неки паметњаковићи успели да изазову пар пожара и онда је даља продаја стопирана. исто важи и за "звучни ефекат".

заставу м75 и меркела нисам помешао, знам шта су бабе а шта жабе. чиче са заставама сигурно их нису оштетили од сигналне муниције јер је нису ни видели, али је сасвим могуће да су их пунили којекаквим глупостима 90тих (мада је и то питање јер много људи одавде ради у аустрији и има фамилију у румунији, па страна муниција није била ни тад реткост, шверцовало се овде навелико све и свашта). меркел је од споља био брисан, цеви нису биле чишћене. али био у свакодневној употреби (чича био шумар), можда је зато тако. видећу ако могу од недеље да одем до човека да га сликам.

даки, ПРЦ пушке нису за подцењивање. не знам какво им је ловачко оружје (ако га уопште имају), али њихова паповка је боља од наше. ни калашњиков им није лош.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

sheytan
 Naravno da niko ne misli da si pomeshao Mrklo i Zastavu, ali s obzirom na napisaTo, moramo se malo shaliti! iveli 3

Inache, taj Mrklo sa savrshenim, a nechishtjenim cevima - da je ispalio ikada metak sa kapislom sa zivinim fulminatom(Krushik, SB, do npr. sredine 90ih), unishtio bi ih 1.000%! Jedina shansa da su besprekorne iznootra je da nije pucana takva dzebana + da nije pokisla nikad iznootri... ili je mozda nekada redovno chishtjena, a nije u zadnje vreme... Smile

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

PEZ

Podunavac kaže:

sheytan kaže:

Nemam pojma. Ali sve mi se čini da je kolega nešta pobrkao. Zastava M 75 sačmarice imaju hromirane cevi, a kao što sam već napisao i hrom može da se ošteti. Ali ne verujem da su njegovi drugari oštetili cevi pucajući signalne patrone, jer ih u Srbiji nema u prodaji. Možda su u kućnoj radinosti punili patrone čeličnim kuglicama i raznim opiljcima u doba neimaštine u 90-ima.Confused Premda ne verujem da je video baš mnogo pušaka M 75 sa lošim cevima.

Nije ssekir ništa pobrkao, postoje M75 sa nagriženim cevima, imam jednu takvu što nije posledica nehromiranih cevi već posledica nečišćenja. Šta je iz ove moje ispaljivano kod prethodnog vlasnika ne znam ali u desnoj cevi se vide krateri.
Samo posledica nečišćenja bez obzira što je hrom u pitanju.
U cevi koja se redovno ne održava nakupe se naslage koje se skore i postanu veoma tvrde, kad se iz takve cevi često puca(još ako su kugle punog prečnika u pitanju) desi se da ispod tih skorelih naslaga hrom ispuca i onda je neminovno da kasnije dođe do korozije i oštećenja cevi. Ono što je karakteristično za oštećene hromirane cevi su baš ti krateri kojima su ivice jasne, nema još malih kratera oko njih kao kod nehromiranih cevi.
Imao sam prilike videti i Zastavu M80, TOZ34, IŽ 12...sa nagriženim cevima i bez obzira o kojoj se pušci radi ako se redovno ne čisti može doći do oštećenja unutrašnjosti cevi.
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

vlada lovac

PEZ kaže:

...Imao sam prilike videti i Zastavu M80, TOZ34, IŽ 12...sa nagriženim cevima i bez obzira o kojoj se pušci radi ako se redovno ne čisti može doći do oštećenja unutrašnjosti cevi.

Kod mene u selu ima jedna lepa iz 27 sa takvim kraterima, koju mi je vlasnik donosio na čišćenje posle svake završene sezone lova, molio sam ga da je bar jednom mesečno donese na čišćenje ako već neće da kupi pribor, pa sam i par puta sam išo da je čistim žao mi bilo puške

Podunavac
 Dobar deo lovaca koji imaju puške sa hromiranim cevima ne čiste puške redovno. U stvari čiste ih uglavnom jednom godišnje, na kraju sezone. Olovo i i barut ne mogu da oštete hrom. Najveći problem su bile kapisle sa živinim fulminatom, ali one su na svu sreću izbačene iz upotrebe. Tvrdim da savremena municija ne može da ošteti hrom u cevi čak i ako se puška čisti samo jednom godišnje. Premda nikako nebi preporučio ovakav odnos prema oružju. Ja moje oružje čistim posle svakog iznošenja u lovište bez obzira dali sam pucao ili ne. Čak ga čistim i ako ga nisam nigde nosio, ali je dugo stajalo, jer ga držim suvo u ormaru.
Tri prsta 2Kolce

ssekir75

sheytan kaže:
Naravno da niko ne misli da si pomeshao Mrklo i Zastavu, ali s obzirom na napisaTo, moramo se malo shaliti! iveli 3

Inache, taj Mrklo sa savrshenim, a nechishtjenim cevima - da je ispalio ikada metak sa kapislom sa zivinim fulminatom(Krushik, SB, do npr. sredine 90ih), unishtio bi ih 1.000%! Jedina shansa da su besprekorne iznootra je da nije pucana takva dzebana + da nije pokisla nikad iznootri... ili je mozda nekada redovno chishtjena, a nije u zadnje vreme... Smile

ше, ја нисам "држао свећу" том "мрклу", кажем ти оно што је мени чича рекао кад сам га критиковао што није очистио пушку. шта је пуцао из ње 'бем ли га Confused али да је пуцао, пуцао је а пуца и данас али је бар редовно чисти. и није беспрекоран, има ситна (али баш ситна) оштећења, али нема кратере које сам виђао на заставама, дротарама, чешким и француским пушкама старије израде.

гледе оштећења и м75, оће бити да је лоше одрађен хром па испуцао и отпао. само нагађам...
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

sheytan
 Sve je mogutje! Odobreno Sem od drveta petj i u PM... Grin

Da reMiZiramo: hromiSane cevke nije potrebno bash svaki put chistiti, dovoljno je povremeno. NehromiSane OBAVEZNO nakon svakog lova detaljno ochistiti.

A o pushkama chiju proshlost slabo poznajemo - DZABE PRICHAMO! Nadam se da se slazete svi... iveli 3

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

ssekir75
 е не слажем се Angry пећ од дрвета је могућа. додуше, за једнократну је употребу, али је могућа Smean

stojkuki
 Tema je beše? ......

Stari

AcaNik
 Штета што нема у кал 28

https://www.youtu...TGm5y7LADk

DakiNS
 Lepo to izgleda , samo me strah tolikih delova , što više delova veća verovatnoća da nešto se pokvari.

AcaNik
 То је увек било али делује лепо. Волим тако неке новотарије Smile
Штета што је само у кал 12.

PEZ

AcaNik kaže:
То је увек било али делује лепо. Волим тако неке новотарије Smile
Штета што је само у кал 12.

Nisu Aco novotarije UGB je konstruisana čini mi se još 2006.
Puška namenjena glinenjacima zato je nema u 28. kalibruiveli
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

AcaNik
 Још сам у прошлом веку ;)
И са 28 се пуцају глинени. Имају и такмичења Smile
Полуаутомат код којег нема потребе за редукцијом магацина Smile

iveli 3

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Beretta ES 100 LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 148 12.10.2013. 12:42
Browning Cynergy pro sport & Beretta 686 E sport LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 37 02.11.2012. 21:30
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 22
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,451
Najnoviji član: Hanoverski k...

Poslednje vesti
U LU "Šumadija" Kragujevac
Otkazana manifestacija Lovac i pas
УОЧИ ПОЧЕТКА ЈЕСЕЊЕГ ЛОВА - ЈОШ ЈЕДНО ДРУЖЕЊЕ ...
PRVENSTVO VOJVODINE ST. HUBERT 16.11.2024. RISTOVAČA
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

63,954,259 posete www.srbijalov.com