Beretta
|
sheytan |
Objavljen 25.02.2015. 19:28
|
Lovčina
Upisa: 2979
Pristupio: 23.11.2010. 13:27
|
Oshteti se ako se ne ochisti odmah, valjda...
S druge strane, shta mislish da se ondak deshava sa tim m75 pushkama koje pomine Ssekir?
novi način otvaranja tema je bzvz...
DOBAR DVOGLED!!!
http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 25.02.2015. 19:35
|
Admin
Upisa: 10245
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
sheytan kaže:
S druge strane, shta mislish da se ondak deshava sa tim m75 pushkama koje pomine Ssekir?
Isto što i sa merkelom , žao mi je što i ja nemam ovakvog merkela:
citat
то сам и ја мислио док нисам чистио једног меркела који није очишћен од кад је купљен. после чишћења пушка је заблистала, и поред нешто скинутог брунинга у пределу главе где се носи никакве друге грешке није имала.
moju merkelovku da ne očistim odmah morao bih umotavati limom da prekrijem rupe na cevima.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
sheytan |
Objavljen 25.02.2015. 19:40
|
Lovčina
|
^ Izgleda da je Ssekir pomeshao Mrklo i Zastavu!
Tvoja Mrklo, Daki, je sasvim normalna, a ako je iz Ssekirove redovno pucano i nechishtjeno, a sada je iznootri savrshena, to ondaK nije Mrklo!
DOBAR DVOGLED!!!
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 25.02.2015. 20:16
|
Admin
|
Hvala Šeki ja već mislio da mi pre trideset i kusur godina podmestili neku PRC
:"Made in People republic of China"
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 25.02.2015. 21:42
|
Lovčina
Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
sheytan kaže:
Nemam pojma. Ali sve mi se čini da je kolega nešta pobrkao. Zastava M 75 sačmarice imaju hromirane cevi, a kao što sam već napisao i hrom može da se ošteti. Ali ne verujem da su njegovi drugari oštetili cevi pucajući signalne patrone, jer ih u Srbiji nema u prodaji. Možda su u kućnoj radinosti punili patrone čeličnim kuglicama i raznim opiljcima u doba neimaštine u 90-ima. Premda ne verujem da je video baš mnogo pušaka M 75 sa lošim cevima.
|
|
|
|
micic80 |
Objavljen 25.02.2015. 23:10
|
Član
Upisa: 72
Pristupio: 31.01.2013. 21:56
|
devedesetih godina su bili u prodaji mislim na signalne patrone mislim da jos imam koji komad, ispaljivani su iz zastavine polozare bez ikakvog ostecenja cevi samo se malo teze cisti ista
|
|
|
|
ssekir75 |
Objavljen 26.02.2015. 02:23
|
Lovčina
Upisa: 2437
Pristupio: 27.01.2013. 15:06
|
сигналних патрона крушикове производње је било у продаји до пре неку годину. више их нема јер су неки паметњаковићи успели да изазову пар пожара и онда је даља продаја стопирана. исто важи и за "звучни ефекат".
заставу м75 и меркела нисам помешао, знам шта су бабе а шта жабе. чиче са заставама сигурно их нису оштетили од сигналне муниције јер је нису ни видели, али је сасвим могуће да су их пунили којекаквим глупостима 90тих (мада је и то питање јер много људи одавде ради у аустрији и има фамилију у румунији, па страна муниција није била ни тад реткост, шверцовало се овде навелико све и свашта). меркел је од споља био брисан, цеви нису биле чишћене. али био у свакодневној употреби (чича био шумар), можда је зато тако. видећу ако могу од недеље да одем до човека да га сликам.
даки, ПРЦ пушке нису за подцењивање. не знам какво им је ловачко оружје (ако га уопште имају), али њихова паповка је боља од наше. ни калашњиков им није лош.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану
калибар је "производ" два броја означених милиметрима
не пучај шинко док им не видиш беоњаче
|
|
|
|
sheytan |
Objavljen 26.02.2015. 07:32
|
Lovčina
|
Naravno da niko ne misli da si pomeshao Mrklo i Zastavu, ali s obzirom na napisaTo, moramo se malo shaliti!
Inache, taj Mrklo sa savrshenim, a nechishtjenim cevima - da je ispalio ikada metak sa kapislom sa zivinim fulminatom(Krushik, SB, do npr. sredine 90ih), unishtio bi ih 1.000%! Jedina shansa da su besprekorne iznootra je da nije pucana takva dzebana + da nije pokisla nikad iznootri... ili je mozda nekada redovno chishtjena, a nije u zadnje vreme...
DOBAR DVOGLED!!!
|
|
|
|
PEZ |
Objavljen 26.02.2015. 13:29
|
Lovčina
Upisa: 2087
Pristupio: 09.02.2012. 16:41
|
Podunavac kaže:
sheytan kaže:
Nemam pojma. Ali sve mi se čini da je kolega nešta pobrkao. Zastava M 75 sačmarice imaju hromirane cevi, a kao što sam već napisao i hrom može da se ošteti. Ali ne verujem da su njegovi drugari oštetili cevi pucajući signalne patrone, jer ih u Srbiji nema u prodaji. Možda su u kućnoj radinosti punili patrone čeličnim kuglicama i raznim opiljcima u doba neimaštine u 90-ima. Premda ne verujem da je video baš mnogo pušaka M 75 sa lošim cevima.
Nije ssekir ništa pobrkao, postoje M75 sa nagriženim cevima, imam jednu takvu što nije posledica nehromiranih cevi već posledica nečišćenja. Šta je iz ove moje ispaljivano kod prethodnog vlasnika ne znam ali u desnoj cevi se vide krateri.
Samo posledica nečišćenja bez obzira što je hrom u pitanju.
U cevi koja se redovno ne održava nakupe se naslage koje se skore i postanu veoma tvrde, kad se iz takve cevi često puca(još ako su kugle punog prečnika u pitanju) desi se da ispod tih skorelih naslaga hrom ispuca i onda je neminovno da kasnije dođe do korozije i oštećenja cevi. Ono što je karakteristično za oštećene hromirane cevi su baš ti krateri kojima su ivice jasne, nema još malih kratera oko njih kao kod nehromiranih cevi.
Imao sam prilike videti i Zastavu M80, TOZ34, IŽ 12...sa nagriženim cevima i bez obzira o kojoj se pušci radi ako se redovno ne čisti može doći do oštećenja unutrašnjosti cevi.
P.S.
"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić
|
|
|
|
vlada lovac |
Objavljen 26.02.2015. 14:40
|
Lovčina
Upisa: 1016
Pristupio: 19.11.2010. 07:19
|
PEZ kaže:
...Imao sam prilike videti i Zastavu M80, TOZ34, IŽ 12...sa nagriženim cevima i bez obzira o kojoj se pušci radi ako se redovno ne čisti može doći do oštećenja unutrašnjosti cevi.
Kod mene u selu ima jedna lepa iz 27 sa takvim kraterima, koju mi je vlasnik donosio na čišćenje posle svake završene sezone lova, molio sam ga da je bar jednom mesečno donese na čišćenje ako već neće da kupi pribor, pa sam i par puta sam išo da je čistim žao mi bilo puške |
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 26.02.2015. 17:26
|
Lovčina
Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Dobar deo lovaca koji imaju puške sa hromiranim cevima ne čiste puške redovno. U stvari čiste ih uglavnom jednom godišnje, na kraju sezone. Olovo i i barut ne mogu da oštete hrom. Najveći problem su bile kapisle sa živinim fulminatom, ali one su na svu sreću izbačene iz upotrebe. Tvrdim da savremena municija ne može da ošteti hrom u cevi čak i ako se puška čisti samo jednom godišnje. Premda nikako nebi preporučio ovakav odnos prema oružju. Ja moje oružje čistim posle svakog iznošenja u lovište bez obzira dali sam pucao ili ne. Čak ga čistim i ako ga nisam nigde nosio, ali je dugo stajalo, jer ga držim suvo u ormaru.
|
|
|
|
ssekir75 |
Objavljen 26.02.2015. 23:00
|
Lovčina
|
sheytan kaže:
Naravno da niko ne misli da si pomeshao Mrklo i Zastavu, ali s obzirom na napisaTo, moramo se malo shaliti!
Inache, taj Mrklo sa savrshenim, a nechishtjenim cevima - da je ispalio ikada metak sa kapislom sa zivinim fulminatom(Krushik, SB, do npr. sredine 90ih), unishtio bi ih 1.000%! Jedina shansa da su besprekorne iznootra je da nije pucana takva dzebana + da nije pokisla nikad iznootri... ili je mozda nekada redovno chishtjena, a nije u zadnje vreme...
ше, ја нисам "држао свећу" том "мрклу", кажем ти оно што је мени чича рекао кад сам га критиковао што није очистио пушку. шта је пуцао из ње 'бем ли га али да је пуцао, пуцао је а пуца и данас али је бар редовно чисти. и није беспрекоран, има ситна (али баш ситна) оштећења, али нема кратере које сам виђао на заставама, дротарама, чешким и француским пушкама старије израде.
гледе оштећења и м75, оће бити да је лоше одрађен хром па испуцао и отпао. само нагађам...
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану
|
|
|
|
sheytan |
Objavljen 27.02.2015. 00:06
|
Lovčina
|
Sve je mogutje! Sem od drveta petj i u PM...
Da reMiZiramo: hromiSane cevke nije potrebno bash svaki put chistiti, dovoljno je povremeno. NehromiSane OBAVEZNO nakon svakog lova detaljno ochistiti.
A o pushkama chiju proshlost slabo poznajemo - DZABE PRICHAMO! Nadam se da se slazete svi...
DOBAR DVOGLED!!!
|
|
|
|
ssekir75 |
Objavljen 27.02.2015. 02:24
|
Lovčina
|
е не слажем се пећ од дрвета је могућа. додуше, за једнократну је употребу, али је могућа
|
|
|
|
stojkuki |
Objavljen 27.02.2015. 16:11
|
Lovčina
Upisa: 1155
Pristupio: 22.06.2011. 15:12
|
Tema je beše? ......
|
|
|
|
AcaNik |
Objavljen 04.03.2015. 10:10
|
Lovčina
Upisa: 2421
Pristupio: 27.05.2010. 14:20
|
Штета што нема у кал 28
https://www.youtu...TGm5y7LADk |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 04.03.2015. 11:14
|
Admin
|
Lepo to izgleda , samo me strah tolikih delova , što više delova veća verovatnoća da nešto se pokvari.
|
|
|
|
AcaNik |
Objavljen 04.03.2015. 11:35
|
Lovčina
|
То је увек било али делује лепо. Волим тако неке новотарије
Штета што је само у кал 12. |
|
|
|
PEZ |
Objavljen 04.03.2015. 17:00
|
Lovčina
Upisa: 2087
Pristupio: 09.02.2012. 16:41
|
AcaNik kaže:
То је увек било али делује лепо. Волим тако неке новотарије
Штета што је само у кал 12.
Nisu Aco novotarije UGB je konstruisana čini mi se još 2006.
Puška namenjena glinenjacima zato je nema u 28. kalibru
P.S.
"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić
|
|
|
|
AcaNik |
Objavljen 04.03.2015. 17:17
|
Lovčina
|
Још сам у прошлом веку ;)