Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: ŠTA SE DEŠAVA U LSV?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
ŠTA SE DEŠAVA U LSV?
Lala
 Kolega Srem, može neko LU da funkcioniše bez saveza, ali za neke strateške stvari i probleme potreban je savez koji bi zastupao zajedničke interese svih lovaca. Tu pre svega mislim na odnose sa državnim organima i uticaj na donošenje propisa. Taj savez mora biti jeftin i efikasan, i mora se baviti samo uskim pitanjima od zajedničkog interesa svojih članova - LU!
Sve preko toga je višak koji samo skupo košta.

I opet se može postaviti pitanje šta to vojvodjansko LU dobija od LSS i LSV ako svakom od njih daje po 200 dinara? Hajde da ukapiram da od LSV vojvodjanska LU i mogu da dobiju nešto, ali šta se onda dobija za isto toliko novaca od LSS? Ili dobiješ duplo isto?

Slična logika i slično pitanje se može postaviti i za LU koja su članovi LSCS. I tamo mislim da će biti problema.

Kao i uvek, problem se uvek svede na pitanje para, načina odlučivanja i načina trošenja tih para.

Koje je rešenje?
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

milenko0609
 Da se razumemo, svi od navedenih Lu su izneli da im je zao sto nisu članovi LSV, jer ovi ljudi misle da treba da imamo jak i jeftin servis lovaca.

Nismo rekli ni da cemo za ove pare da budemo članovi jer ipak nisu samo pare najbitnije?
30-06,22-250,NOD,JOD,I BOG DA TE VIDI...

bogoljub
 Predstavnik LU Šajkaška Titel nije došao na sastanak zbog obaveza na poslu.A ako dođe po službenoj dužnosti nikom u LSV neče biti dobro.Dragoljupe
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.

Lala
 Danas je održana konstitutivna sednica Nadzornog odbora LSV. Za predsednika NO LSV izabran je Boro Majstorović iz Bačke Palanke.

Sednicu je sazvao i njom predsedavao (do izbora predsednika NO) Aleksandar Milovančev, predsednik LSV.
Ovoj prvoj sednici NO LSV je prisustvovao i zamenik predsednika LSV Miloš Beuković.

Kako sam uspeo da saznam, od pet izabranih članova Nadzornog odbora LSV na konstitutivnu sednicu su došla tri člana!?! Ovo je za mene kuriozitet, da ljudi koji su se kandidovali, prikupljali potpise podrške za svoju kandidaturu, lobirali za svoj izbor, posle izbora jednostavno se ne pojave?!? Pa šta to onda znači?

Čestitam novom predsedniku NO LSV na izboru, a njemu i svim ostalim članovima NO LSV želim uspeh u radu. Nadam se da će svoju dužnost nadzora nad radom Upravnog odbora i ostalih organa i tela saveza obavljati sa više ozbiljnosti i manje servilnosti nego prethodnici!
Borinim izborom u članstvo NO LSV i njegovim izborom za predsednika tog organa saveza mislim da je LSV dobio na kvalitetu, a nadam se da Srbijalov nije izgubio jednog aktivnog člana.

Upravo dok ovo pišem u toku je konstitutivna sednica Suda časti LSV, kad budem saznao informacije i o tome, podeliću ih sa vama.

Lala
 Za predsednika Suda časti LSV izabran je Slobodan Dursun iz Kleka (Banat).

Malo sam razmišljao o onom nedolasku dva člana NO LSV na konstitutivnu sednicu, i nije mi daleko od pameti mogućnost da se radilo o pokušaju opstrukcije konstituisanja ovog veoma važnog SKUPŠTINSKOG organa LSV!
Kad u tom kontekstu razmišljam, onda imam u vidu i prisustvo 'Boga koji hoda' na konstitutivnoj sednici Nadzornog odbora, koju saziva i vodi predsednik LSV Milovančev. Za mene lično je bilo iznenadjenje da je Beuković došao na tu sednicu NO, tim pre što znam da je on izlagač kao vlasnik farme svinja na Novosadskom poljoprivrednom sajmu koji je u toku! Znači, ostavio je svoj sajamski štand, poslovne partnere i posao, i došao na konstitutivnu sednicu NO LSV?!?

ficha007
 Neću puno da komentarišem ova zbivanja oko LSV osim da bi trebalo da sada NO, pošto je konstituisan konačno počne da obavlja Statutom predviđena ovlašćenja i da dovede do toga da UO "drhti" jer je NO organ Skupštine i samo njoj polaže račune.

Što se tiče Vujice, ne bih se ja mnogo sekirao jer su mu oštrice "otupljene" i svakim danom se sve više tupe.

Samo bih dao predlog NO da odmah krene u kontrolu poslovanja LSV između dve izborne Skupštine, pa da onda, pošto sigurno nije vičan, na vanrednoj Skupštini koja se nadam da će uskoro ( apropo članarine ) predloži Skupštini da angažuje neku aždaju od eksternog revizora koji će da "rasturi" poslovanje LSV do najsitnijih detalja, a onda bi sledio spektakl i ubeđen sam da od stare garniture ne bi bilo "nigde dvojice zajedno", odnosno da bi predsednik LSV imao puno razloga da natera svoga zamenika na "abdikaciju" odnosno časno povlačenje da ne bi bilo po onoj narodnoj "beš'te gaće pos...u vas".
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )

DakiNS
 Lepo se izvuče kao "neki" iz "zdravstvenih" razloga ( ne prija im zatvorska hrana).
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Lala

ficha007 kaže:
Samo bih dao predlog NO da odmah krene u kontrolu poslovanja LSV između dve izborne Skupštine, pa da onda, pošto sigurno nije vičan, na vanrednoj Skupštini koja se nadam da će uskoro ( apropo članarine ) predloži Skupštini da angažuje neku aždaju od eksternog revizora koji će da "rasturi" poslovanje LSV do najsitnijih detalja,...

Ficho druže, mislim da novi Nadzorni odbor ima mandat da kontroliše samo tekuće poslovanje i rad aktuelnih organa saveza, a da nema ingerencije da retroaktivno vrši kontrolu poslovanja prethodne garniture.
Mada, ima i tu 'kvaka 22': kao što si sam rekao, Nadzorni odbor polaže račune isključivo Skupštini saveza, pa u tom smislu ukoliko Skupština dodeli zadatak novom Nadzornom odboru da pregleda i poslovanje izmedju izbora, onda će nova ekipa u NO morati i to da odradi. A može se tražiti i eksterna (spoljna) revizija, ali to prilično košta, a savez koliko ja vidim ide (barem deklarativno za sada) na smanjenje ili ukidanje svih troškova koji nisu neophodni. Na kraju krajeva, poslovanje prethodne garniture je 'aminovala' Skupština saveza, pa zar nije nelogično da sad odjednom Skupština preko novog Nadzornog odbora preispituje samu sebe? Mnogo je bre sve zapetljano.

Mislim da je pre svega na predsedniku Milovančevu, a potom i na novom Upravnom odboru (koji još uvek nije konstituisan-šta se čeka?!) da odluči da li će se revizija poslovanja raditi ili neće. Revizija, ako se ne varam, može biti finansijska, a može biti i vezana za statutarnost i/ili zakonitost rada?
Moje mišljenje je da itekako ima zanimljivih detalja u radu prethodne garniture, evo na primer onaj čuveni 'rebalans finansijskog plana' koji je uradio Upravni odbor bez odluke Skupštine, pa onda diskutabilna nabavka nove Škode Octavie, kada je Grdinić tvrdio da je sve u redu, a u finansijskom planu koji je odobrila Skupština nema ni govora o tome, pa onda gotovo poslovično probijanje troškova preko fin. plana, naročito za gorivo, dnevnice... Ima još nekih sličnih primera, pisali smo svih ovih godina o tome, pa koga zanima, može da premota upise na ovoj temi. Sve to je prethodni NO LSV proglasio urednim, a Skupština aminovala, i šta sad? Tu se sada pokazuje pogubnost onog brzopletog i nepromišljenog dvoprstaškog usvajanja svega što je UO LSV radio i predlagao. Da nije bilo Jovića da se onako lavovski bori i ukazuje na greške, čovek bi mogao da pomisli da je prethodna uprava bezgrešna, da je u savezu idila jedna, med i mleko, svi složni, lovstvo cveta... Ali realnost je ono što 'devojci sreću kvari'.

Eee, da dodam još: neke ljude koji su članovi novog Nadzornog odbora poznajem, i nemam nikakve sumnje u njihove kvalifikacije, stručnost i kompetentnost. Dakle, samo od 'političke' odluke i procene novog rukovodstva saveza zavisi da li će se malo prekopati prehodnih nekoliko godina rada LSV. Za neke od novih članova NO sam siguran da neće prihvatiti da budu fikusi iza kojih će se po potrebi sakrivati Upravni odbor ili bilo koji drugi organ saveza.

Lala
 Hajde malo da džarnem jedno vrlo osetljivo pitanje:

Koliko LU iz Vojvodine je do sada platilo članarinu za LSV?!?

Moja (optimistička) procena je da je možda maksimalno trećina LU do sada uplatila članarinu za LSV, a da ostali ili drže povučenu ručnu kočnicu i čekaju da vide šta će se dešavati, pa da onda procene da li će nastaviti sa članstvom u savezu, ili će odustati!

U svetlu ovog problema, iako je Milovančev kako čujem momački 'zavrnuo slavinu' za trošenje para, još uvek se čekaju konkretni njegovi (predsednikovi) potezi i dela. Zbog toga smatram da je odgovornost i teret na njegovim plećima ogroman, jer je, čini mi se, dovoljan jedan pogrešan potez pa da više LU odustane od članstva! Dva pogrešna poteza bi, procenjujem, već bila katastrofa u odlivu članova saveza!

I tu je još onaj neminovni faktor VREME, koje curi li curi, a malo ima konkretnih stvari i dela. Tu pre svega mislim na neka personalna rešenja.

A u personalne probleme ubrajam i neke nove dogadjaje u prethodnih mesec dana, recimo u Banatu (južnom), neko ponašanje vidjenijih lovačkih pa i političkih funkcionera, novoizabranih u organe LSV... Ko razume, shvatiće o čemu pričam, a ko ne razume neka pogleda u novom broju časopisa 'Predator', ima jedan zanimljiv članak o krivolovu, svinjčetu u gepeku, oduzetom oružju, krivičnoj prijavi, itd...

mrwa22250

Lala kaže:
. Dakle, samo od 'političke' odluke i procene novog rukovodstva saveza zavisi da li će se malo prekopati prehodnih nekoliko godina rada LSV.

A ako novopeceni preCednik bude sledio parolu svog partijskog druga,koja glasi,puj pike,ne vazi,mozemo predpostaviti da na taj nacin prave sebi prostora da i oni,onako po srpski,napredno kraduckaju.
Ma Cenzurisano se ja u promenu vlasti ,ako nova nema mooda da ispita onolike brljotine svojih prethodnika.Setite se samo,koliko je petom oktobru falio 6-ti oktobar,pa smo za par godina docekali one iz 90-tih u glavnoj ulozi,satro reformisane.Da li je sledeci dvojac na celu ujedinjenog nam saveza,Zivojinovic-BeukovicShock
Ukoliko revizija poslovanja prethodne garniture izostane,izvinte na izrazu,al pokakim se novoizabranima u brk,obraz i diplomu.Doduse ima tu dosta taloga iz proslog saziva,ali su o toj mogucnosti valjda razmisljali i ovi svezi,pa za takve pripremili neku"naprednu"medicinu,a ako nisu,neka zovu Glavnog u pomocJaooo
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

ficha007
 Mrwa slažem se sa tobom jer sam mišljenja da što vreme bude više prolazilo a rezultata i pomaka ne bude bilo doći će do hlađenja, a plašim se da to ovi ne iskoriste jer su naprosto namazaniji.

Dakle, vanredna skupština LSV, a na njoj odluka o smanjenju članarine na predloženih 500 dinara i odluka o angažovanju eksterne revizije za reviziju poslovanja prethodne 4 godine.

I onda možemo da pričamo o dobroj volji da se problem reši. Sve ostalo je zamajavanje.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )

Lala
 Idemo dalje sa nezvaničnim saznanjima u vezi dešavanja u LSV:

Naime, kako čujem, gospoda Milenko Zeremski i Milan Novkov su dobili zadatak da pripreme predlog za sastav komisija LSV, a rok do kojeg treba da predsedniku LSV Milovančevu predaju taj predlog je ponedeljak 18. maj.

Nemam saznanja ko je sve predložen u koju komisiju, a koliko čujem do poslednjeg momenta se prave moguće kombinacije od ljudi koji nisu od ranije 'umazani', i koji imaju dovoljno kredibiliteta, volje i znanja za rad u komisijama.

Završetak ovog posla bi mogao da znači i kraj priprema za sazivanje konstitutivne sednice Upravnog odbora LSV, na kojem bi mogli biti proglašeni i sastavi komisija saveza, pa da se već jednom krene sa konkretnim radom!
Dakle, mislim da će prva sednica novog saziva UO LSV biti sledeće nedelje, ali ne smem da tvrdim, mislim da je jedini koji to zna samo Milovančev. A na toj prvoj sednici UO LSV, koliko ja razumem, predsednik i članovi UO bi trebali (ili morali?) da se pozabave i onim personalnim rešenjem i slučajem iz južnog Banata koji pominje časopis 'Predator' u svom najnovijem broju...
Da li će u komisijama LSV i dalje biti Grdinića, Ristića, Medića i ostalih koji su u prethodnom mandatu radili kako su radili? Mislim da će sastav komisija biti dovoljan lakmus test u kom pravcu će dalje ići rad saveza.

Da ne budem zlonameran, ali čujem da su neki ljudi, koji važe za sposobne i čestite, odbili učešće u radu nekih komisija - pomagaće koliko mogu, ali da učestvuju zvanično to neće. Koliko u takvom stavu ima zasluga izostanak postizbornih kontakata izmedju tih ljudi i preds. Milovančeva, neka procene sami.

Eto, ja opet rekoh ono što drugi iz nekih svojih razloga ne bi, ali itekako vole kada ja to iznesem, nemam pojma zašto? Smile

I još da ponovim po ko zna koji put: na zvaničnom sajtu LSV nema ama baš nikakvih informacija o radu saveza još od predizbornih aktivnosti! Lažem, ima ona informacija o pokušaju organizovanja posete sajmu u Pragu (poseta je kako čujem otkazana, navodno zbog slabog interesovanja? Ili možda zbog prozivki sa Srbijalov u vezi cene aranžmana?).

Nema nikakvih informacija ni za onog koji tvrdi za sebe da je 'Bog koji hoda' , ali mislim da je sve više ljudi koji se krste kad čuju za njega! Grin

DakiNS
 S obzirom kako se obavljao posao u Vojvođanskom loncu , nešto nisam siguran da će i ovaj posao korektno biti odrađen, a posebno zbog povezanosti sa Kuvar
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Sremac75
 Danas je odrzana vanredna skupstina LU "Palanka-Mladenovo".

Dosadsnji preCednik Braca Piškać koji je pre par dana podneo ostavku JE OGROMNOM VECINOM GLASOVA IZBACEN IZ UDRUZENJA.
Bio je toliko bahat da nikada nije platio clanarinu, ali to mu je samo jedan od manjih grehova....

Inace, Piškać je bio jedan od najodanijih jurisnika Milosa Beukovica, kojeg je ovaj i odlikovao, a cak ga je i pocastio i mestom preCednika komisije LSV za lovno streljastvo na kojem se jos uvek nalazi.

Ali Milos Beukovic je izgleda sklon takvim "prijateljima" ...... setimo se takodje odlikovanog Bore Bogunovica....

Jos malo pa ce Milos imati prijatelje samo u Sr. Mitrovici.....
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Sremac75

Sremac75 kaže:
Činjenica je da je Piškać bio jedan od najboljih ucenika Miloševe skole, te je miguce da je neplacanje clanarine jos samo jedan od recepata cuvenog Kuvar

Mozda zato ne bi bilo lose proveriti da li Milos Beukovic u svom LU placa clanarinu kao svi ostali clanovi ili to radi kao B.Piškać?????

PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Sremac75
 Део уписа је премештен на другу тему посвећену ЛД Јелен и Браци Пишкаћу!

http://www.srbija...start=1180

PraviloPraviloPravilo
Palica

Lala
 Namerno nisam hteo da pišem više o dešavanjima u LSV, a dešava se svašta. Razlog mog nepisanja jeste da hoću da omogućim rukovodstvu LSV da pokaže šta će uraditi, bez da im se sugeriše nešto ili da se upućuju kritike na dosadašnji (ne)rad.

Poslednje vesti koje saznajem me nisu nešto mnogo obradovale, ali opet kažem, neću da pišem ništa do prve (konstitutivne) sednice novog Upravnog odbora, na kojem treba da budu formirane i komisije saveza. Uglavnom već neke stvari znam, ali o tom potom, kad prodje UO LSV.

Jednu stvar moram da lanem, jer ne mogu da ćutim, na doope ću da progovorim: navodno da je u Komisiju LSV za uzgoj divljači ponovo predložen Zoran Ristić (učesnik one 'Palićke konferencije' i učesnik u onom debaklu u sučeljavanju sa 'zelenima' u TV emisiji), a da je takodje u sastav komisije predložen na moje ogromno iznenadjenje i Slobodan Puzović, aktuelni pokrajinski sekretar za zaštitu životne sredine, aktivni učesnik one 'Palićke konferencije' NVO zelenih, i čovek koji je podržao onu prošlogodišnju jurnjavu lovaca od strane zelenih po vojvodjanskim lovištima u sezoni lova na prepelice.
Takodje čujem da je predložen u tu komisiju i Mile Ivanović, zaposlen u 'Vojvodjanskom lovcu', ako se ne varam sestrić Zorana Ristića?

Koliko ja vidim i čujem, Zeremski (takodje učesnik Palićke konferencije) je propisno zajahao na talasu promena, zauzeo centralno mesto 'čoveka iz senke', kadrira po komisijama, vedri i oblači, a kanda se nametnuo i kao neprikosnoveni savetnik Milovančevu (?), i da uspeva da drastično uveća svoj uticaj... Posle silnih rezultata koji su postignuti u vojvodjanskom lovstvu, verovatno se oseća pozvanim da bude glavni 'skretničar lokomotive' koja se zove LSV, a koju vozi (vodi) Milovančev. Zadužio je Zeremski vojvodjansko lovstvo onoliko, rezultati njegovog rada i njegovih donedavnih saboraca su frapantni...

A tek predloženo rešenje za sekretara LSV?!? Čuće se!! Pa onda još neka zanimljiva imena po drugim komisijama...

Neka, sačekajte još par dana, sednica UO LSV će biti 99% u četvrtak 28.05., pa se iznenadjujte i čudite...

Ne znam šta da kažem. U stvari znam, ali neću da kažem, iz pristojnosti!

Inače, do sada je kako čujem uplaćeno oko 6000 članarina za LSV, a predsednik krova, ups, krovnog saveza je uredno već poslao fakturu za LSV na iznos od 3 miliona dinara za članarinu za LSS - računa čovek da je bilo 15000 lovaca članova LSV, pa pomnožio sa 200 dinara, i traži svoj deo kolača. Usput, velikodušno nudi da se ta tri miliona plate u četiri rate. Fin čovek, jedino ne pita da li ima ili nema para.

Kako je krenulo, biće dobro ako broj članarina za LSV prebaci cifru od 10 hiljada.
Koliko ja mogu da procenim, a i po nekim mojim saznanjima, teško da može biti nešto od povratka onih 6 LU u članstvo saveza, barem ne ove godine.

Jel neko tamo razmišlja šta radi i da li luta sa rešenjima, ili su novi/stari savetnici u okruženju novog predsednika ponovo u sedlu i rade po starom receptu koji vodi u propast saveza?

milenko0609
 Na laganoj vatri se sve krčka, samo da ne uduri neki povetarac pa ugasi vatru....VremeRotiljGladanRodjendan
30-06,22-250,NOD,JOD,I BOG DA TE VIDI...

Lala
 Danas dajemo tačno 40 dana od kada je održana izborna skupština LSV, na kojoj je birano novo rukovodstvo saveza.

E pa, simbolično, na današnji dan je održana (konačno) i prva sednica Upravnog odbora u novom sazivu, na kojoj je izabran novi sekretar LSV, kao i predsednici i članovi komisija saveza.
U narednim redovima ću da napišem ponešto o pojedinim kadrovskim rešenjima u novim sastavima komisija LSV. Generalno, izgleda da je pre svega zahvaljujući Zeremskom uz prećutnu saglasnost Milovančeva preovladao stav da se valja odužiti starim proverenim kadrovima koji imaju velike zasluge za sadašnje rezultate u lovstvu Vojvodine, jelte, moliću fino, vidi se po lovištima i po brojnosti članstva...

Kako smo? Ma dobro smo, TAKO NAM I TREBA!

U nekom od prethodnih upisa sam napisao da će sastav komisija saveza pokazati u kom pravcu će se kretati brod LSV. E, pa, desilo se: kako reče Julije Cezar davno 'alea iacta est' - kocka je bačena!

Za novog sekretara LSV je na predlog predsednika LSV Milovančeva izabran Žika Brzak, predsednik LU 'Neoplanta' (u kojem je inače član novi predsednik LSV). U nekim prethodnim vremenima Žika Brzak je već jednom bio sekretar LSV, dok je predsednik bio Miloš Beuković, u svom prvom mandatu. Pa šta sad ovo treba da znači?

Idemo dalje:

U Komisiju za materjalno finansijska pitanja je (mislim na predlog Zeremskog) imenovan Grujić Željko iz Vršca, ovde na forumu poznat pod nickom 'Kum' (koga smo zamolili da nas zaobidje), a u Vršcu i okolini poznatiji pod nadimkom 'Bimbula', čovek od poverenja Miloša Beukovića. Koga ne mrzi, neka prelista upise od pre par godina, ima tu raznih stvari i priča koje su kružile o neproverenoj Bimbulinoj ulozi, npr. za mene nerazjašnjena priča o fazaneriji i ulaganju one firme iz Engleske, i o popriličnom uginuću fazana tom prilikom, kao i o korišćenju slubenog auta koji su Englezi nabavili (daleko je more), pa onda neka možda bespravno sečena i prodavana drva, pa onda verovatno zlonamerna priča o nekim produžnim kablovima prikopčanim (tajno?) na prostorije lokalnog fudbalskog kluba, pa priča o utvrdjivanju vlasništva nad lovačkim domovima u vršačkoj opštini, i svašta nešto, pisano je o tome, ali ja verujem da su to samo 'zli jezici' koji plasiraju ovakve stvari da bi ocrnili Bimbulu, čoveka od integriteta! Osoba pod tim nadimkom se očigledno razume u materijalno-finansijska pitanja, možda malo na kreativan način, ali nećemo da tražimo dlaku u jajetu, jelte, moliću fino... Isti je svojevremeno pretio nekim forumašima i pozivao ih na fizički obračun, pitajte Sremca...

Potvrdila se ona moja infomracija o imenovanju Zorana Ristića i Slobodana Puzovića (pokr. sekretara za ekologiju) u Komisiju za uzgoj divljači. Čestitamo prepelicama i grlicama na izboru ovih ljudi u jednu veoma važnu komisiju saveza! Ubuduće, umesto registrovanog odstrela od 20 000 prepelica u Vojvodini (što, ako računamo goste-turiste koji dodju u lov u Vojvodinu daje cifru od 20 000 lovaca), i umesto proseka od cele JEDNE prepelice po lovcu u Vojvodini, moraćemo da tu cifru smanjimo na razuman nivo, pretpostavljam da bi prosek od 0,1 prepelice bio zadovoljavajući za NVO 'zelene', i za njihovog mentora g.Puzovića, koji im je prošle godine onoliko pomogao da patroliraju po lovištima, snimaju lovce, nosaju vabilice, i unište i ono malo prihoda od lovnog turizma na ove migratorne vrste! Živela 'Palićka deklaracija' i njeni učesnici Ristić, Puzović i Zeremski! Ostali iz NVO će već nekako preživeti od onih para kancelarije jedne strane vlade, recimo, a možda im i pomenuta trojka pomogne...

Za mene lično je kao melem na ranu legla informacija da je u Komisiju za odlikovanja imenovan Rade Medić, prethodni predsednik NO LSV, časna starina kojem je uvek 'sve u redu' i 'po propisu' šta god da se radi u LSV, pa makar to bio nezakonit rebalans, telefonska sednica bez pismene saglasnosti, i svašta nešto... Kako ne bi vremešni čika Rade Medić na svoja pleća preuzeo ceo teret dodele odlikovanja, pridodat mu je moj najomiljeniji lik u lovstvu, moj svetionik u mraku, moja amajlija lovačka - MAAARRRRKOOOOOO TIIIIICAAAAA!!!! Čovek sa kojim sam se rukovao nedavno, pa posle nisam hteo 5 dana da perem svoju desnu ruku jer je ta moja ruka dodirnula junačku desnicu Marka Tice, kojom je dotični Marko potpisivao one čuvene skupštinske odluke LSS, uključujući i istorijsku smederevsku... Za mene lično rukovanje za pamćenje, unucima ću pričati jednog dana o tome, a sad očekujem da Marko u svom stilu zavrne sebi neki ordenčić, čisto u inat dušmanima koji ga opanjkavaju!!!

'Ajd malo i nešto lepo (a sve što je lepo uglavnom kratko traje): za predsednika Komisije za pravna pitanja je postavljen Nikola Jović, Sremac75. Izglasan je jednoglasno, ali uz jedno izuzeto mišljenje. 'Bog koji hoda' kako sebe naziva Miloš Beuković nije mogao da se uzdrži i da proguta knedlu da će mu novi Statut LSV pisati Sremac75 - to je ipak bilo previše za Beukovu već debelo načetu sujetu, pa je morao da kontrira celom Upravnom odboru i predsedniku Milovančevu! Mada ja mislim da je u stvari Beuk ljubomoran što Sremac nije u njegovoj ekipi (menjao bi se on po srednjem kursu 3 Bimbule + 2 Piškaća = 1 Sremac75, kusur zadrži), valjao bi mu Jović još kako onako sremački nadrndan, samo što Beuk u ovom slučaju gubi iz vida neke druge ljude i neke druge stvari...

Ja lepo ne znam šta je to u LSV neka moda, da se obavezno mora provlačiti neka dinastija (otac&sin ili rodbina uža i šira, zajednički naziv nepotizam). Setimo se familije Kunovac, pa se setimo familije Beuković, pa ujka Zoran Ristić i sestrić Mile Ivanović iz 'VOjvodjanskog lovca', npr. Tako je i u ovom sazivu, pa je pored Žike Brzaka novog sekretara LSV, u Komisiju za lovno streljaštvo postavljen njegov sin Zoran Brzak. Ja se lepo plašim da se ne pojavi neka brojnija familija u kojoj ima tri generacije aktivnih lovaca, onda smo tek nahebali!!! Sad se setih da je nedavno list 'Predator' pisao baš o LU 'Neoplanta', i o podvižnicima u tom LU...

Za govornicom na izbornoj Skupštini LSV preds. Milovančev je apostrofirao potrebu za TRANSPARENTNIM radom i za što boljim informisanjem. U tom smislu sam očekivao da će Komisija za informisanje biti vrlo pažljivo birana. Evo imena članova te Komisije, pa vi procenite kako će informisanje izgledati: Boris Bajić (zaposlen u firmi Jelen LSS), Mića Bošković iz Rume (predsednik Komisijie u prethodnom sazivu!!! 'I posle Tita, Tito'?), Jaroslav Pap majstor fotografije, i Predrag Djurdjev (blizak saradnik Jeremije Trifunovića koji nas je baš fino i uljudno poštedeo informisanja u glasilu LSV koje je izdavao!!!). ALAL NAM KOMISIJA - od pet članova, trojica (Bajić, Pap, Bošković) su iz prethodnog saziva!!! Pa čime su oni zaslužili da nastave da informišu lovce - jel to držanje obećanja Milovančeva? Šta g košta da obeća? Da ljudi kojima je lovačko informisanje sudeći po prethodnom radu poslednja rupa na svirali, treba sada da nastave ono što su radili do sada?!? Da neće opet da plate nečiju novu zbirku pesama 'Iz lovačke duše', jedva čekam da pročitam takvo neko kapitalno delo!? Kad bih hteo da budem maliciozan, rekao bih da je ovakav sastav komisije dokaz da od lošeg uvek može još gore, ali ja sa fin čovek, pa neću to da kažem, jelte, moliću fino...

Da ja zaključim ovaj moj upis velikim čudjenjem (upotrebljavam blag izraz) prvim potezima novog Upravnog odbora (u kojem sedi otprilike polovina starih oprobanih i proverenih kadrova koji su klimali glavom Beuku). Ne znam kako Milovančevu nije jasno da ga Zeremski (koji nema nikakvu funkciju u LSV, nego je direktor firme saveza), koji se kanda nametnuo kao desna ruka novog predsednika, svojim kadrovanjem okružuje upravo ljudima koji su i do sada bili na pozicijama u lovstvu, sa evidentnim rezultatima koje obični lovci uglavnom nekako kroz zube komentarišu dok plaćaju debelu paru, a špartaju praznim lovištima. Kako jedan iskusan čovek kalibra Milovančeva ne vidi šta se dešava, i ne reaguje na vreme? Zar mu nije bilo jasno posle nedavne epizodeu LU iz Šida (upućeniji znaju o čemu pričam) šta mu se sprema? A onda su (slučaj 'Šid' ) forumaši 'izvadili' stvar, da ne bude zabune, i spasili nečiju poziciju! Sledeći put, barem što se mene tiče, neću ni prstom mrdnuti. Nek ide sve u majčinu! Eno g. Milovančevu 'zaslužni lovni radnik' Milenko Zeremski i njegovi i Beukovi puleni, pa neka ga savetuju, pomažu i neka mu prepariraju situaciju kako bi on (Zeremski) lično i njegova ekipa što bolje zaseli na pozicije odakle će raditi isto što i do sada, ali ovaj put sakriveni iz ledja i ličnog i političkog autoriteta Milovančeva, koji će koliko ja vidim, kad pukne tikva (a pući će pre ili kasnije) doživeti sličnu lovačku sudbinu kao što je doživeo Pažin, na žalost. Na tudjim greškama se najlakše uči, ali očito da ima ljudi koji više vole teži način. Pažin je kasno shvatio ono što smo pokušali na vreme da mu kažemo, a sada se izgleda istorija ponavlja?
Gde su u komisijama ljudi koji su javnim istupima na skupštinama pokazali da znaju šta treba raditi i kako? Zašto nema Dejana Miladinovića iz Odžaka, upravnika tamošnjeg lovišta, koji je imao odlično stručno izlaganje i kao lovni radnik i kao ekonomista? Nije prošao pored Bimbule? Gde je Boris Jošić iz Bača, koji je odlično diskutovao vezano za rad LU, naročito oko divljači, oko odnosa na relaciji LU-LSV i oko lovno-pravnih pitanja? Nije mogao da prodje jer su potrebniji klimoglavci i dvoprstaši umesto ljudi koji misle svojom glavom? Zašto nema još nekih ljudi koji su hteli, smeli i znali da kažu šta treba i kad treba? Gde je Dušan Bjelobrk, zaboravljen? Ja nisam zaboravio njegov trud, ako to nešto znači! Šta je sa Sanjom? Gde jse ona izgubila? Pa zar neko misli da je ona 'frau Šilovička' da se neko igra sa njenim rejtingom, koji joj niko ne može umanjiti? A valjala vam je, mnogima, kad je trebalo, i u prethodnoj i u sadašnjoj garnituri, znam ja to dobro!
Sramota je ovako raditi, i ovo kako se danas radilo ide na dušu pre svega Zeremskom, a potom i Milovančevu. Nisu ljudi papirne maramice da ih upotrebiš i odbaciš! Pristojni i lepo vaspitani ljudi to ne rade! Pa zar da se umesto pravih boraca za napredak lovstva ponovo instaliraju preletači koji su se do juče kleli u Beuka, a danas u Batu? Pa zar nekom nije jasno da onaj koji pljune na svoj krst, sutra će još lakše pljunuti na tudji!!! (ovu metaforu sam 'ukrao' od jednog kolege forumaša). Ako se rad LSV bude i ubuduće zasnivao na glasovima preletača i klimoglavaca koji moraju da idu negde kod nekog po svoje mišljenje, onda tu nema budućnosti!

Moj utisak, posle svega: RAZOČARENJE u velikoj meri. Malo dobrog je uradjeno, a ponovo isplivavaju ljudi koji su učestvovali u odlučivanju u periodu kad je lovstvo tonulo, i tone i dalje, ljudi koji su doprineli ovome što danas gledamo!

Živele članarine za LSV (ako ih bude)! Cenim, bez zle namere, da će se odliv članstva LSV posle ovih kadrovskih rešenja itekako nastaviti, možda i brže nego do sada, i da će 'Bog koji hoda' i njegovi saborci koji su se opet instalirali na ključna mesta upravo to iskoristiti kao argument za optužbu da novo rukovodstvo ne radi dobro. Bata Milovančev će biti proglašen krivim kad ne bude članstva i kad ne bude para, i za koju godinu evo opet istih onih koje smo pokušali skloniti da opet zajašu, i da po oprobanom receptu muzu LU i lovce.

Čestitam uspešnu prvu sednicu UO LSV predsedniku Zerem.... upssss.... predsedniku Milovančevu!

YEBO ME DAN KAD SAM POMISLIO DA U LSV MOŽE DA BUDE BOLJE I DA SE STVARI PROMENE!!! SVAKA PROMENA JE SAMO KADROVSKA VRTEŠKA, SVE OSTAJE ISTO!!!
YEBO ME DAN KAD SAM SE POČEO BAVITI LOVOM KAO ČLAN NEKOG LU U SASTAVU LSV!!!

Da je pravde, morala, čestitosti i obraza kod nekih ljudi, sami bi žurno potrefili izlazna vrata saveza. Ali jok, moral i čestitost u dobroj meri izbegavaju ulicu Jovana Djordjevića 4.

Sremac, druže, tebi lično ću pomoći ako ti zatreba pomoć, ako ne izgoriš ubrzo pored ovakvih sa kojima si ušao u priču. Ja iz priče izlazim, ne volim da gacam po glibu. A znamo i ti i ja da su iz priče već izašli još neki koji su itekako potegli da dodje do promena. Ispalo je da su, sem čelnog čoveka i još par ljudi, promene u LSV samo KOZMETIČKE! Sve je uglavnom isto, i ostaće tako ma kako dobar Statut napisao, i ma koliko da smo nas obadva o tome lupali glavu. Skotovi uvek nadju način da i najbolje zamisli izvitopere i (zlo)upotrebe za sebe i svoje interese.

Moje mišljenje i čvrsto uverenje jeste da će ova pomenuta i još neka kadrovska rešenja dovesti do još dublje rezignacije kod dela lovačke javnosti, i shodno tome do daljeg osipanja članstva saveza! Ponoviće se priča kao u LSS - 'BIO JEDNOM JEDAN VELIKI I JAK SAVEZ'! E pa, ako je tako sudjeno, neka tako i bude! Bitlsi su lepo to rekli: 'Let it be'!!!

Molim moje lovačke prijatelje da mi više ne pokušavaju prodati optimizam bez pokrića, da me više ne pozivaju na strpljenje, i da ne očekuju da opet poverujem u nečije lepe priče i obećanja. Šest godina tupim ovde, govorim 'car je go!', ali ne vredi. Obećanja za bolje sutra su sve što sam dobio?
Dela su dela, a reči su reči, da se ne lažemo više!

Moja Sosa je bila u pravu!ena

Odoh da pregledam pecaroški pribor, i da formiram Upravni odbor čamca. Pecaroši su 'mirne lude', fini ljudi, gledaju svoj plovak i nemaju problem sa informisanjem.

mrwa22250
 A rekoh ja druze lepo,gde se politika umesa,tu nema srece ni boljitka.Pa danas ne mogu tri pcelara da osnuju drustvo ako jedan od njih(buduci preCednik)nije clan partije.
Neko je rekao da se istorija ponavlja i eto nas opet u 1945.-oj,a koliko nam je to pomoglo da uhvatimo korak sa svetom zakljucite sami.
Ako nista drugo barem su odmah otvorili karte,pokazujuci time svoj dominantan polozaj u ovoj sprdnji od drzave.A posto smo i njegovog partijskog druga i preCednika LSS-a pocastili divnim nadimcima nije red da nam se i novopeceni preCednik izvuce.
Meni nekako na prvu ulazi u uvo MURTASad
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 18
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,124,061 posete www.srbijalov.com