Rezervisem pola kasicice da imam za svu godinu
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related
Kad se setim kakva je dovoljno je i cetvrt da se ima i za drustvo
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related
Na zalost necu moci da izadjem na viseboj iz zdravstvenih razloga jbg. Cak ne mogu ni da izvedem pse u polje a imam takvu zelju pogotov Krida kojeg je deda u mom odsustvu ugoji kao prase heheh. Nadam se da cu moci da izadjem u lov na fazana na pocetku sezone. Ako neko ide zelim vam srecu.
Od 17. do 20. oktobra ce se u Trsteniku odrzati sajam lova, ribolova i seoskog turizma, pa ko bude u prolazu nek svrati, i nek se javi da se upoznamo.
Na ovom linku je nesto detaljnije. http://www.turizamtrstenik.rs/
Jučer sam na moje veliko zadovoljstvo upoznao našeg kolegu forumaša Djuru, koji je postao vlasnik jednog šteneta od legla iz "moje avlije"!! O kolegi imam samo reči hvale i čovek je zaista pravi poznavalac NKD-a i poentera, kao uostalom i lovstva i lovne kinologije uopšte! Na astalu ispred nas su samo neka od njegovih odličja, a ako iko bude uspe da izvuče maksimum od onog šteneta, onda je to sigurno on!! Veliki pozdrav za kolegu i veliko hvala na gostoprimstvu!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
Zahvaljujem se, kolegi Zoranu na lepim rečima,i meni je bilo izuzetno zadovoljstvo upoznati dobrog kinologa i još boljeg čoveka.Nadam se da ćemo i u buduće, nastaviti započeto druzenje.
U nedelju je na otvorenju lova u Veri (kod Vukovara) bilo i malo druženje forumaša. Prisutni: Sremac 75, Apinest, Klaja, mb-bb i ja. A ovako je to izgledalo.
Sleva nadesno: Sremac, Klaja, mb-bb i Apinest. Ja sam celo vreme bio sa druge strane aparata, tako da sam i gladan ostao slikajući njih kako brste. Jedva sam stigao nešta da popijem da mi se grlo načisto ne osuši.
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?